Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po jul 25, 2005 4:37 pm

posten filmcek 8) prokleti preserantje.. :evil: grr.. ka me prime da bi ga vstavu pa po usesih sklaftal :twisted:

Uporabniški avatar
bmwm3
Novinec

Kraj: Rečica ob Savinji

Napisal/-a bmwm3 Po jul 25, 2005 4:45 pm

domzalcan21 je napisal/-a:A to če kdo men teži? Al jst komu? :(

Mogoče je mišljeno če bi ti težil komu nisem pa siguren, ti bo že povedal sam.

Drugače sem pa prej pozabil napisati da jaz osebno nimam proti policajem nič, ker tudi oni mene pustijo na miru in jih bom tudi jaz dokler me bojo oni, če pa bojo me začeli kaj jebati jih bom pa jaz še velik bolj.
Sam z tem pa se strinjam da se objavi posnetek, naj ljudje vidijo da niso policaji take nedolžne ovčke kot se delajo in govorijo, tudi navadni smrtniki imamo neke pravice ne sam policaji.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jul 25, 2005 4:56 pm

Nixxon je napisal/-a:Tako kot so rekl Domžalčan, Jakaracman, Bmwm3,...

Policijski avto je, dokler je brez prižganih luči/sirene, navaden civilni avto in MORA spoštovati vse prometne predpise (podobno kot je jadrnica, dokler nima razvitih jader, samo motorni čoln :D ). Šele ko je na nujni vožnji (in ima prižgane luči), lahko krši zakon. In, ja, policaji lahko dobijo kazen v tem primeru.

Domžalčana ne morjo kaznovat ker nimajo dokaza. To da bo policaj reku da je on vozu 180 in da mu je enakomerno sledil, ni dokaz, ker patruljni avto ni provida in, če nič drugega, nima kalibriranega brzinomera (navadn Oplov števc v tem primeru ne bo dovolj).

Toliko zaenkrat. LP

maš prov
sej policiski opel je vozu po predpisih- sej bmwjev števc v tem primeru ne bo dovolj :roll:
glejte fantje: sej kle se ne gre kdo bo koga- k v tem primeru po večini zmaga policaj
ta film je lahko namenjen le opozarjanju ljudi da policaji niso najbolši vzorniki-
zato bi v filmčku zbrisal tablico- vseeno film doseže svoj namen- ker od suspenza policaja ti nimaš popolnoma nič, poleg tega pa ne morš bit taka k****a, ker je bmw vozil popolnoma enako hitro
lp

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po jul 25, 2005 5:09 pm

Ammm...BTW...kaj mislite da lahko policaj na podlagi tega kazen dobi. Potem bi lahko vsi sabo vozili kamere in snemali (VSE) prekršarje, posnetke poslali policiji in on bi bili lahko tako rekoč samo še uradniki, ki bi posnetke pregledali in poslali na dom kazni, brez da bi zapustili svoje tople fotelje...ne gre tako na izi...zato se tudi meni zdi prav da se na posnetku zabriše reg.številko, ker ta nima pomena, razen tega da se bo komandir PP 2 dni pizdil na policaja...ampak kaj pomeni en norec za volanom manj, pa še to morda za 3 dni, dokler ne bo pozabil na vse skupaj...nič.
Posnetek pa bo da tudi brez reg. table dosegel svoj namen(zelo upam da ga bo) pri policijskem vodstvu, da bodo malo manj tolerirali in nadzorovali takšne zadeve...ko bi vsaj bilo tako lahko rečem...
Torej, da me ne bo kdo narobe razumel...ne zagovarjam policajev, niti najmanj, ampak sama tablica nima praktično nobenga pomena, posnetek ma pa lahko velik pomen, pa to tudi brez tablce...

kljukec je napisal/-a:maš prov
sej policiski opel je vozu po predpisih- sej bmwjev števc v tem primeru ne bo dovolj :roll:
glejte fantje: sej kle se ne gre kdo bo koga- k v tem primeru po večini zmaga policaj
ta film je lahko namenjen le opozarjanju ljudi da policaji niso najbolši vzorniki-
zato bi v filmčku zbrisal tablico- vseeno film doseže svoj namen-
ker od suspenza policaja ti nimaš popolnoma nič, poleg tega pa ne morš bit taka k****a, ker je bmw vozil popolnoma enako hitro
lp

to v rdečem sem hotu povedat ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a domzalcan21 Po jul 25, 2005 5:12 pm

Če bi znal bi jo prikril...pa še nisem pogruntal kako v Pinnacle Studiu to narest :lol:

Dego
Novinec

Napisal/-a Dego Po jul 25, 2005 5:30 pm

kot je napisal ...policisti so nam vzor, počnimo kar počnejo oni....
Francozi delajo parfume, nemci pa avte!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po jul 25, 2005 6:02 pm

Ne vem kaj vsi vidite v tem filmu? Preklinjanje in neumni komentarji, netočne navedbe (kakšna neprestana vožnja po prehitevalnem pasu neki? Prehiteval je počasnejše voznike na desnem pasu in to hitreje od omejitve) in sploh delanje norca iz policistov. Zapomnite si, da so samo ljudje in tudi oni radi vozijo hitreje. Nekoga bo tale posnetek verjetno spravil v težave, samo zato ker je avtor pač prepotenten in se mu zdi v redu zafrkavat policiste. Sicer se strinjam, da bi si po zakonu zaslužil kazen, vendar, če me videz ne vara, avtor tega videa ni bil kaznovan za premajhno varnostno razdaljo od policijskega vozila. Ko boste spremenili odnos do policistov in jih prenehali zmerjati z butci in ostalimi poniževalnimi vzdevki, potem se bo morda spremenil tudi njihov odnos do voznikov.

Lp

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Napisal/-a domzalcan21 Po jul 25, 2005 6:14 pm

PureTNT, tkole ti povem, zakaj sem jaz plačal, ko je provida vozila za menoj in me snemala pri 190+kmh in mi napisala tudi kazen za neprestano vožnjo po prehitevalnem pasu s 30000sit!!!!???? Pa sem prehiteval počasne, kot tale glup pof00kan neumn policist...ce bi jst mogu dobit kazn zaradi premajhne varnostne razdalje, bi jo moral tudi policist...ko se je vozil za ford focusem...pri 130kmh bi moral imeti razdaljo 39metrov če se ne motim....in kje je ta razdalja...tolk je bil oddaljen od avta kot jaz od policista dobra 2 metra...in ti temu rečeš, da je tak kot vsak človek?! Yeah, right... :?

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po jul 25, 2005 6:19 pm

Vsi smo enakopravni pred roko pravice pa se ti Dinamit pozri :D ker po tvoji logiki policaji nesmejo dobit kazni mi pa lahko :D wtf as z lune padu :D on je k jst znaci kazna bo :P v usakm poklicu je neki kar nebi smeu narest mnogi so ze letel iz sluzb zarad tega bojo pa pac se oni :D zalim slucaj al je cupav zivot :D

Uporabniški avatar
GOX
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a GOX Po jul 25, 2005 6:19 pm

PureTNT je napisal/-a: Zapomnite si, da so samo ljudje in tudi oni radi vozijo hitreje.
Lp

seveda so samo ljudje v privatnem življenju, samo na delovnem mestu kot policaj bi mogu bit za vzgled drugim

Uporabniški avatar
bmwm3
Novinec

Kraj: Rečica ob Savinji

Napisal/-a bmwm3 Po jul 25, 2005 6:37 pm

PureTNT je napisal/-a:Ne vem kaj vsi vidite v tem filmu? Preklinjanje in neumni komentarji, netočne navedbe (kakšna neprestana vožnja po prehitevalnem pasu neki? Prehiteval je počasnejše voznike na desnem pasu in to hitreje od omejitve) in sploh delanje norca iz policistov. Zapomnite si, da so samo ljudje in tudi oni radi vozijo hitreje. Nekoga bo tale posnetek verjetno spravil v težave, samo zato ker je avtor pač prepotenten in se mu zdi v redu zafrkavat policiste. Sicer se strinjam, da bi si po zakonu zaslužil kazen, vendar, če me videz ne vara, avtor tega videa ni bil kaznovan za premajhno varnostno razdaljo od policijskega vozila. Ko boste spremenili odnos do policistov in jih prenehali zmerjati z butci in ostalimi poniževalnimi vzdevki, potem se bo morda spremenil tudi njihov odnos do voznikov.

Lp

Tule se nikakor ne strinjam z tabo, res da bo lahko nekoga spravil ta posnetek v težave, sam nekaj si zapomni, zdajle bo če seveda bo spravil v težave policaja, sam kdo bo pa tebe zagovarjal ko bojo tebe takole dobili policaji z provido, pol pa ne boš več tako razmišljal.
Povrh tega pa ta posnetek ni namenjen da bo kak policaj kaznovan ali kaj podobnega, ampak da ljudje vidijo da niso policaji tak nedolžni kot se delajo, pa tudi da policaji vidijo da niso popolnoma varni pred navadnimi civilisti, da lahko tudi ti kdaj majo kako provido kot jo imajo policaji.

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po jul 25, 2005 6:40 pm

Domzalcan, če si neupravičeno dobil kazen za neprestano vožnjo po levem pasu, potem bi se pritožil. Videodokazi bi govorili tebi v prid. Kot sem že omenil, policist bi moral biti kaznovan za svoje prekrške, vendar se ti nisi izkazal za nič boljšega, saj si očitno veselo sledil njegovemu zgledu. Vem, da te takšne stvari živcirajo, sva že dva, toda ali si prepričan, da je bil ta policist sploh prometnik? Tudi mene so policisti že velikokrat ustavili, pa zato do njih ne gojim nekega sovraštva. Osebno sem nesoglasja (kakršno tvoje prehitevanje za 30.000 SIT vsekakor je) še vedno zgladil na licu mesta in jo ponavadi odnesel ceneje kot bi jo sicer. Kot sem rekel, tudi policaji so ljudje in zaradi nekaj zares prepotentnih bedakov, ki se zadržujejo v policijskih vrstah, ni treba vseh metat v isti koš. Možno je, da policist, ki bo zaradi tega posnetka morda imel težave, v življenju kazni še od blizu ni videl, kaj šele da bi jo sam napisal. Mimogrede, varnostna razdalja pri 130 km/h je po novem 64 metrov.

Lp

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po jul 25, 2005 6:45 pm

bmwm3 je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:Ne vem kaj vsi vidite v tem filmu? Preklinjanje in neumni komentarji, netočne navedbe (kakšna neprestana vožnja po prehitevalnem pasu neki? Prehiteval je počasnejše voznike na desnem pasu in to hitreje od omejitve) in sploh delanje norca iz policistov. Zapomnite si, da so samo ljudje in tudi oni radi vozijo hitreje. Nekoga bo tale posnetek verjetno spravil v težave, samo zato ker je avtor pač prepotenten in se mu zdi v redu zafrkavat policiste. Sicer se strinjam, da bi si po zakonu zaslužil kazen, vendar, če me videz ne vara, avtor tega videa ni bil kaznovan za premajhno varnostno razdaljo od policijskega vozila. Ko boste spremenili odnos do policistov in jih prenehali zmerjati z butci in ostalimi poniževalnimi vzdevki, potem se bo morda spremenil tudi njihov odnos do voznikov.

Lp

Tule se nikakor ne strinjam z tabo, res da bo lahko nekoga spravil ta posnetek v težave, sam nekaj si zapomni, zdajle bo če seveda bo spravil v težave policaja, sam kdo bo pa tebe zagovarjal ko bojo tebe takole dobili policaji z provido, pol pa ne boš več tako razmišljal.
Povrh tega pa ta posnetek ni namenjen da bo kak policaj kaznovan ali kaj podobnega, ampak da ljudje vidijo da niso policaji tak nedolžni kot se delajo, pa tudi da policaji vidijo da niso popolnoma varni pred navadnimi civilisti, da lahko tudi ti kdaj majo kako provido kot jo imajo policaji.

So me že dobili na Provido, vendar nikoli brez smernikov, pa tudi za hitrost se je dalo zmenit. Vsekakor me ne moti namen videoposnetka, vendar bi tablico lahko vseeno izbrisal.

Lp

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Napisal/-a domzalcan21 Po jul 25, 2005 6:46 pm

toda ali si prepričan, da je bil ta policist sploh prometnik?

Ce pa ni bil prometnik, in je bil namestnik komandirja, ali celo komandir, al pa kdor koli, ŠE TOLIKO SLABŠE:....

No jst sm pred 4.leti naredu izpit, tko da mi ni jasno kaksna je nova formula za varnostno razdaljo... :P

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po jul 25, 2005 6:48 pm

domzalcan21 je napisal/-a:No jst sm pred 4.leti naredu izpit, tko da mi ni jasno kaksna je nova formula za varnostno razdaljo... :P

tole pa zraven filmcka pripiš :D ko bos poslal na PP :lol: :lol: :/:o:/ :rofl :rofl

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po jul 25, 2005 6:51 pm

Nekateri pa malo preveč nakladate. Nekdo je napisal, da policist lahko vozi hitreje, čeprav nima vkljopljenih rotacijskih luči ali sirene? Zakaj pa lahko tako vozi?
Zakaj pa jaz ne smem voziti hitreje kot po omejitvah? Se bo nekdo oglasil in rekel, da ogrožam promet, sebe in vse okoli sebe.
To očitno pomeni, da so vsi policaji super duper vozniki, ki sem jim nič ne more zgoditi. Naj mi nekdo dokaže da je nek 20 letni smrkavec, ki je prišel iz policijske šole bolši voznik kot sem pa jaz.
PS o odličnosti policijske vožnje: policaj je enkrat nasedel na stopnicah(!!!) pri osnovni šoli na Senovem. Kolikor vem so stopnice za pešce in ne za policijske avtomobile (bila je laguna karavan)... :roll:
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
DognerDJ
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a DognerDJ Po jul 25, 2005 8:55 pm

Kolko jaz vem , je prepovedano dajat posnetke v javnost brez privoljenja vseh vpletenih oseb !

Drugače pa me boli falus za policaja in snemalca (če ne drugega , oba sta ga žgala 180 po avtocesti brez posledic :lol: )
Renault Megan 2 Ai Edition

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Po jul 25, 2005 8:56 pm

Joj kolk imate eni za opravt s policaji.
"Zakaj pa jaz ne smem voziti hitreje?" Pa kdo pravi, da ne smeš! Imaš vso pravico! Vsedi se v avto pa gas do podna, izvoli 250 čez naselje!
Seveda bodo pa sankcije, če te dobijo. Če si v Policiji bodo valda sankcije manjše oz. jih ne bo, mislm dejte mal logično razmišljat! Sej ne živimo v pravljici. :roll:
Več kot se boste vtikal v policaje pa jih na osebni ravni (tablica) jebal v glavo, bolj bodo tud oni nas jebal v glavo, ko nas bodo naslednjič ustavili zarad prekrška.
Mislim, da bi ta posnetek veliko več dosegel če bi bil izdan z zakrito tablico in popolnoma brez zvoka. IMHO.
LP :hi

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Po jul 25, 2005 10:18 pm

Dego je napisal/-a:kot je napisal ...policisti so nam vzor, počnimo kar počnejo oni....

take izjave mi pa dvignejo pritisk
kva če bi polcaj zapelu z mosta bi še ti?
jst nism počasen voznik- mam zgleda prekratkega da bi vozu po omejitvah :lol:
nikjer ne vozim tako hitro, da s tem koga ogrožam bolj kot bi ga po omejitvah- vsaj mislim tako :oops:
če vozim prehitro se zavedam sankcij- bom pač plaču
če te ustavjo da si vozu 200 po avtocesti plači pa ne pizdi- bil si pšrehitr- če nimaš za kazn voz po omejitvah
zdi se mi da bi res rabil predlagano temo o kulturi na cestah
aja pa zanima me tud a je snemalc dohitu polcisko vozilo- torej je vozil še hitreje,
al ga je polcaj prehitel, ter je nato šibal za njim ter ga posnel- torej se je pustil sprovocirati
kakor koli obrnemo nespametno početje
lp

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC Po jul 25, 2005 10:47 pm

No da še jaz pohvlim in pripomnim filmček :D

Ne vem zakaj bi domžalčana lovili itd. iskali IP itd. njim je ravno do tega ja! hehe

Če bi POPtv bil kolko tolko bi bilo že na TV, slovenci pač... Torej policaji imajo enake pravice na cesti kot ostalo vozniki, razen če so na intervenciji ter imajo sireno ali lučke! Ne vem zakaj bi lahko oni delali kar bi hteli (to ne leti na vse pridne policaje! :D). Prav je tak, da jih je nekdo dobil na sledi! PODPIRAM! Če boš rabo pomoč here i am! :D

No... će bi prišlo to dalje, policaji ne bi bili kazensko ovedeni in verjetno tudi domžalčan ne ker nimajo dokazov itd. Kdaj pa je že kateri policaj plačal položnico ??? oz. dobil kazen zaradi luči, pasov itd. ??? nikoli ni in tudi nikoli ne bo! saj bi bila sramota za policijo če lahko tako rečem!

Podpiram vse izjave katere so nam v prid!

p.s. veliko je bilo policijskih slik glede parkiranja, snega na avtu, luči in nismonič dosegli pa čeprav so bile v časopisih in se je kaj spremenilo ??? so dobili avtorji kazen??? odgovor na vse je NE!

Ok če se motim kaj me popravite, to je samo moje mnenje... več pa naj Bimmer pove oz. bilo kateri policaj na forumu! :twisted:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 23 gostov