Drager je napisal/-a:Druga stvar. Meglenke da vas slepijo? Mene še neben avto ni oslepel z meglenkami. (razen tovorna vozila in terenci) Nekateri se preveč obremenjujete z malenkostmi. Je pa res da vožnja po cesti v koloni za drugimi avtomobili nima smisla z prižganimi meglenkami. Funkcija meglenk je da osvetljo cesto tik pred avtomobilom levo in desno, se pravi da vidiš črte oz. bankino.
Sem pa tudi jaz opazil da je moderno kratke luči izklopit in prižgat meglenke. Avtošole in policijska vozila niso izjeme.
L.P.
To ne drži. Meglenke definitivno lahko slepijo nasproti vozeče ponoči (govorim seveda o prednjih), a pri lepem vremenu to ni tako moteče. Problem nastane ko je mokro, takrat se pa cesta blišči tudi ob kratkih lučeh, če pa so vklopljene meglenke pa bog pomagaj. Dosti je tudi odvisno od tipa asfalta!! Na enih lokalnih cestah tako blešči, da ne vidiš niti kakšen ovinek je pred tabo. Če ne verjameš pridi v Prekmurje ob deženvni noči, boš presenečen kako grozno se boš počutil na kakšni lokalni neosvetljeni cesti, kot ti bo kontra pripeljal meglenkar in se ti ne bo sanjalo kakšen ovinek je pred tabo.
P.S. Prekmurje sem omenil zato, ker drugje kaj dosti po lokalnih cestah ponoči ne vozim, in vem, da imamo tu dalečn najslabše ceste v Sloveniji.