ice je napisal/-a:Men je prou kokrkol je, moti me edino, da niso zakona popravil ker vsak policist si ga sedaj lahko razlaga po svoje... rumena je po defaultu (zakona) kazen in to poštena... v nekaterih mestih (npr. Jesenicah) imamo celo večjo zmešnjavo - nekaj jih utripa nekaj pa direkt rumena.
Pod tole se bom podpisal. Večje zmešnjave nebi moglo bit. Ko so v Kranju začeli uvajat to revolucionarno neutripajočo zeleno luč je bilo točno tako - na enih semaforjih so spremenil, na drugih je pa veselo utripala naprej. To je sploh super za ljudi, ki prihajajo iz drugih krajev.
Tudi ko je zelena še povsod utripala se niso mogli zmenit, kolikokrat naj utripne in potem si imel čudovito paleto od 3x pa do 6x ali več.
Tko da, eno ali drugo, po celi državi naj bo enotno, ne pa tko, kot je pri nas navada - kaos texas style.
Glede tega, da si vsak policist razlaga stvar po svoje se čisto strinjam. Kazen ni majhna in vse je odvisno od tega, kakšne volje je policist. Na oko se ne da ocenjevat ali si bil preblizu semaforja za varno ustavljanje, varno ustavljanje je za nekoga močnejše bremzanje, za drugega na polno, itn.
Edini način za to bi bil posnetek tvoje vožnje, podatki o tvoji hitrosti in oddaljenosti od semaforja in na podlagi tega izračun ali si naredil prekršek ali ne. Yeah right.
Še vedno mi ni jasno, zakaj niso preprosto sprejeli tega: povsod po državi zelena 3x utripne, kazni za rumeno in rdečo pa sta znani. Zato, ker hočejo na eleganten način iz svojega lastnega dreka - folk semaforjev ne spoštuje sploh, sredstev za redno kontrolo le-tega ne namenjajo dovolj in z ukinitvijo utripajoče zelene hočejo doseči, da bi folk začel bolj spoštovat semaforje brez, da bi se kaj posebno trudili za to. Pa še lažje je kasirat, če se pripraviš - če policaj reče rumena, tako sem ocenil, daj 30k najbrž nimaš kaj praskat pa a je blo res ali pa ne.