Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric So nov 26, 2005 10:49 pm

Da ne odpiram nove teme. SRAMOTA kar se dogaja na naših avtocestah, ki naj bi bile super, hiper, futuristično opremljene in sodobne! Hvalite cestarje samo tisti, ki nikoli niste videli dela cestne službe drugod! Prevozil sem vse od Romunije, Madžarske, Poljske, Španije in še vse kar je vmes, ma takih stručkotov kot jih imamo v SLO, jih ni! In, ko se prismučaš do cestniske postaje ob 23 uri, tam dela samo ena steza!
Kaj pomaga plužit, ko je sneg že zgažen? Nič! Še najbolj žalostno pa je dejstvo, da policija kasira v primeru,če povzročiš zastoj! In oni se trudijo za varnost v prometu? Ma kje ste to še vidli? V Italiji ali Španiji, ti policija v zastoju pomaga, aktivirana je tudi civilna zaščita!

V glavnem smo posebnost v Evropi! Malo povprašajte tujce, ki se vozijo po naših kolovozih, če nimate možnosti potovati v tujino, pa boste videli!
Sigurno je, da ob ekstremih ni možno zagotavljat 100% prevoznosti, ampak da ne more ob temperaturi +1 nad nič avtocesta bit kopna, to pa je že preveč!
Rad bi našel eno samo stvar pozitivno v tej zimski zgodbi, ampak je ni! Po 12 urah čakanja v koloni, in poslušanja DARS-ovcev po radiju, da so vse avtoceste splužene in posipane, pa da so celo trikrat plužili ponoči, in da so nekatere ceste samo navidezno zasnežene, je ni niti ene pozitivne stvari!
Pa brez zamere, če sem bil predolg!

Hvala.
Slika

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 So nov 26, 2005 11:07 pm

Definitivno se strinjam s tabo!!!
-se podpišem :!:

beliblisk
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a beliblisk So nov 26, 2005 11:19 pm

Ja učer ponoč 3.00 am sm se pelu po avtocesti iz štajerske proti lublani pa morm rečt da je blo kr zabavn pol k sm plub prehit :twisted: Sam recmo da ni problema zame pač 4WD pa dobre zimske gume sam kaj pa za normalnga popotnika al pa kt si reku enga tujca k je napoti pa je že tko čist zmatran ud vožne pol se more pa še jebat z takimi razmerami po avtocesti.Sj ne rečm če bi blo mau snega sam ga je pa blo na avtocesti 25 cent :!: Se prau da pot predpostavko da ga na uro pade 10cm novga(u resnic ga je bistveno mn)to pomen da uni odseki niso bli plužani že usaj dve ure pa pou.Res za nikamor.

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO So nov 26, 2005 11:30 pm

hehehe.. dobr sva šibala ja... se pa strinjam, da so se FWD vozniki verjetno kar matral; AC je bla res zasnežena;
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 Ne nov 27, 2005 11:24 am

Se strinjam z Bricom :!:

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne nov 27, 2005 12:02 pm

Včeraj sem se ob dvanajsti uri službeno namenil proti Obali. Kmalu po tem, ko sem odpeljal mimo izvoza Brezovica, ugotovim, da desno pas ni splužen in da promet poteka samo po levem. Kilometer kasneje se vse ustavi in znajdem se za kolono tovornjakov, ki poteka vse do cestninske postaje LJ-Zahod. Počez se je postavil nek priklopnik, ki ga nato nihče ni znal več spravit nazaj. Po dveh urah se prmet prične premikat, a po enem kilometru zopet zastane. Od policista, ki je hodil mimo (da, HODIL - peš so hodili po snegu v relaciji Dolgi most - cestninska postaja!) izvem, da se je v tem času pripetilo več podobnih incidentov in da je nazadnje eden od priklopnikov ponovno zdrsnil počez. Ker so imeli opremo tokrat v pripravljenosti, so ga umaknili precej hitreje - trajalo je kake pol ure. Vmes sem opazil okoli pet vozil, ki jim je zmanjkalo goriva. Mene zanima, kdo iz vrha je dal direktivo, da se tovornjake (ki jih je bilo več kot osebnih vozil) v takšnem vremenu spusti na cesto in kje je bilo cestno podjetje s svojimi plugi? Trditve, da jih je sneg presenetil so izvite iz trte, saj močno sneži že od četrtka. Ni mi treba dvakrat reči, da sem sestanek zamudil in sem nato pred cestninsko postajo samo obrnil in se odpeljal nazaj proti Ljubljani. In kaj je najhuje? Gledam nasprotni pas in vidim, da kolona sedaj stoji že pri Dolgem mostu. Policisti nemočno poizkušajo ustavljati tovornjake, ki, čim jim obrnejo hrbet, ponovno speljejo in se zagozdijo nekaj metrov kasneje. Počivališče Barje je bilo preplavljeno s tovornjaki, celo tako zelo, da nihče ni mogel tankati. Po radiu so tovornjake pozivali, da naj se v skladu z uredbo izločijo iz prometa, pa je ta navodila upoštevalo zelo malo šoferjev (predvsem tuji). Skrajni čas je za trše kazni, četudi bodo te voznika spravile ob posel. Policija naj namesto čuvanja skrajno nevarnih delavskih demonstrantov policaje, ki so švicali v avtomobilih, oblečeni v zaščitno opremo, ob takšnem vremenu pošlje na ceste. Predvsem pa je DARS lahko sram, da avtocesta ni bila splužena.

Lp

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne nov 27, 2005 12:06 pm

Bric je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme. SRAMOTA kar se dogaja na naših avtocestah, ki naj bi bile super, hiper, futuristično opremljene in sodobne! Hvalite cestarje samo tisti, ki nikoli niste videli dela cestne službe drugod! Prevozil sem vse od Romunije, Madžarske, Poljske, Španije in še vse kar je vmes, ma takih stručkotov kot jih imamo v SLO, jih ni! In, ko se prismučaš do cestniske postaje ob 23 uri, tam dela samo ena steza!
Kaj pomaga plužit, ko je sneg že zgažen? Nič! Še najbolj žalostno pa je dejstvo, da policija kasira v primeru,če povzročiš zastoj! In oni se trudijo za varnost v prometu? Ma kje ste to še vidli? V Italiji ali Španiji, ti policija v zastoju pomaga, aktivirana je tudi civilna zaščita!

V glavnem smo posebnost v Evropi! Malo povprašajte tujce, ki se vozijo po naših kolovozih, če nimate možnosti potovati v tujino, pa boste videli!
Sigurno je, da ob ekstremih ni možno zagotavljat 100% prevoznosti, ampak da ne more ob temperaturi +1 nad nič avtocesta bit kopna, to pa je že preveč!
Rad bi našel eno samo stvar pozitivno v tej zimski zgodbi, ampak je ni! Po 12 urah čakanja v koloni, in poslušanja DARS-ovcev po radiju, da so vse avtoceste splužene in posipane, pa da so celo trikrat plužili ponoči, in da so nekatere ceste samo navidezno zasnežene, je ni niti ene pozitivne stvari!

Hvala.

Te lahko vprašam na kateri AC si obtičal?

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Napisal/-a GorazdO Ne nov 27, 2005 12:40 pm

Včeraj ob 18h smo stali slabo uro; odsek Brezovica - cestnina Log;
razlog - menda spet nekaj s kamioni... tko je reku striček na cestnini na Vrhniki...
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Ne nov 27, 2005 12:42 pm

GorazdO je napisal/-a:Včeraj ob 18h smo stali slabo uro; odsek Brezovica - cestnina Log;
razlog - menda spet nekaj s kamioni... tko je reku striček na cestnini na Vrhniki...

Na istem odseku so stali tudi dlje ob istem času kot mi na relaciji LJ-CestninaZahod. Dejstvo je, da odgovorni niso sposobni regulirat prometa. Tovornjake odstranit, splužit vozišče in promet bo tekel normalno.

ŽutaSekunda
Nov uporabnik

Napisal/-a ŽutaSekunda Ne nov 27, 2005 12:42 pm

Bric je napisal/-a:Da ne odpiram nove teme. SRAMOTA kar se dogaja na naših avtocestah, ki naj bi bile super, hiper, futuristično opremljene in sodobne! Hvalite cestarje samo tisti, ki nikoli niste videli dela cestne službe drugod! Prevozil sem vse od Romunije, Madžarske, Poljske, Španije in še vse kar je vmes, ma takih stručkotov kot jih imamo v SLO, jih ni! In, ko se prismučaš do cestniske postaje ob 23 uri, tam dela samo ena steza!

Hvala.

Se popolnoma strinjam!

Uporabniški avatar
Bric
Novinec

Kraj: Goriška Brda

Napisal/-a Bric Ne nov 27, 2005 3:20 pm

PureTNT je napisal/-a:Te lahko vprašam na kateri AC si obtičal?

Bil sem na Barju. Imel sem srečo, ker je bil kolega pred cestninsko postajo, in me je obveščal o stanju. Ob 12.40h sem se peljal do Brezovice po AC, nato po stari cesti do Vrhnike, in se tako izognil zastoju.
Kot sem že napisal, edino pri nas te lahko kaznujejo če povzročiš zastoj, čeprav nisi kriv. To je še en dokaz več, da se policija niti najmanj ne trudi za varnost, ampak samo polni proračun! Povsod drugod ti bo policija pomagala, ti dala navodila, še posebej tujcem! Ravno tako tudi cestna služba.
Kazni bi morali izterjati od neučinkovite cestne službe, ker niso naredili skoraj nič!
Pa še nekaj. Kot si sam videl (in jaz tudi) na počivališče Barje je bilo skoraj nemogoče priti, še težje odpeljat. Kamjonov je bilo ogromno, pa naj mi kdo pove, kaj ostane tistemu, ki se nima kam parkirat, kod da pelje naprej? Nič! Kamjone izločajo na odstavni pas, potle pa butelni cestarski porivajo sneg ravno v desno pod kamjone, in potem se vsi čudijo, kako ne morejo speljati? Ne vem, no! Ravno v Torek sem bil v Italiji, v Firencah, in čez Apenine je snežilo kot zmešano. Avtocesta pa je bila samo mokra. Čez Verghereto (Glej zemljevid kje je to) so naredili tako imenovane filtre, kjer je policija kontrolirala zimsko opremo, in ZADRŽALA neustrezno opremljena vozila. Normalno, da je nastal zastoj, ampak vsi so se srečno pripeljali čez klanec. Kaj pa pri nas? Tujci ne vedo zakaj se gre, in ni jim jasno! Če ne verjamete, pa povprašajte katerega!
Slika

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG Ne nov 27, 2005 4:51 pm

Okram je napisal/-a:Da vas malo potolažim.

Včeraj smo se vračali iz Essna (Essen Motorshow). Do (sorry nepravilno napisanemu) Kačberka vse lepo (beri suho). Ko smo zapeljali v prvi tunel je bila cesta suha, na drugi strani nas je "čakal" sneg. Do Karavank bi ceste v Avstriji opisal z eno besedo SRAMOTA. Kljub močnemu sneženju, o plugih ne duha ne sluha. Za približno 55km smo porabili več kot 1 uro. Avtomobili so se obračali ali plesali po cesti. Od Karavank naprej je bila zgodba čisto drugačna. Pohvale SLO "cestarjem".

Dej dej .. kaj pa poreces na relacijo Lj - Brezovica - Lesno Brdo - Ljubljana DVE URI IN POL! Aja pa ponoc se enkrat, Lj - Lesno brdo - Lj, spet skoraj dve uri.

Teli cestarji so za nikamor. Obvoznica, avtocesta, Ljubljana nic ni bilo spluzeno! NIC! Zaloska cela ledena, z luknjami. Lesno brdo pa okolica horjula lepse pluzena.
Naj mi noben ne rece, da so kej delal. Aja pa na vse prste lahko nastejem kolk dvignjenih plugov se je mimo peljalo .. shit shit shit .. nesposobno do konca.
In res, da bi kdo pomagal, noben!

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Ne nov 27, 2005 5:11 pm

ammm oni plužjo kokr jim pač vlada reče oz. kokr majo zmenen..

če bi blo po moje bi se ko bi se prve snežinke pojavle bi po cestiščih začel trost sol sam itak majo oni svojo sliko al pa tole...
Bavarski dvor učer... žabe so not plavale p!zda :lol:
Slika

klik na večjo sliko
http://www.mobisux.com/album/data/500/3 ... ka0011.jpg

da postaj sploh ne omenjam :roll:

valda slikan spet z nokia pawah :twisted:

pele
Novinec

Napisal/-a pele Ne nov 27, 2005 5:32 pm

[quote="Bric"]Da ne odpiram nove teme. SRAMOTA kar se dogaja na naših avtocestah, ki naj bi bile super, hiper, futuristično opremljene in sodobne! Hvalite cestarje samo tisti, ki nikoli niste videli dela cestne službe drugod! Prevozil sem vse od Romunije, Madžarske, Poljske, Španije in še vse kar je vmes, ma takih stručkotov kot jih imamo v SLO, jih ni! In, ko se prismučaš do cestniske postaje ob 23 uri, tam dela samo ena steza!

Pa brez zamere, če sem bil predolg
Glede na to od kot si doma ti sploh ne zamerim.Poznam cestarje slovenske in avstrijske, vem kakšno imajo komando za čiščenje cest.
Slovenska navodila (AC): avtocesta mora biti črna (ob močnem sneženju je to utopija , čeprav "drgnejo "kot nori)
Astrijska navodila: ob sneženju za silo splužen vozni pas.
Avstrjici pravijo , da smo pri nas nori (osebno poznam kar nekaj cestarjev)!
Moje mnenje je , da oboji pretiravajo,SLO preveč razsipajo, A pa preveč šparajo!

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Ne nov 27, 2005 5:34 pm

men je dones splužu ves sneg pred garažna vrata... :evil: :evil: :evil:...brez komentarja :!: :!: :/:o:/
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

pele
Novinec

Napisal/-a pele Ne nov 27, 2005 5:52 pm

Bric!
Kaj dosti Evrope pa nisi videl ? V Evropi so zastoji nekaj običajnega,pri nas pa samo ob ekstremnih vremeskih pogojih in poletnih mesecih.

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Ne nov 27, 2005 5:55 pm

pele je napisal/-a:Bric!
Kaj dosti Evrope pa nisi videl ? V Evropi so zastoji nekaj običajnega,pri nas pa samo ob ekstremnih vremeskih pogojih in poletnih mesecih.

to je pa tudi res :!: :!:
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

indijanc
Nov uporabnik

Napisal/-a indijanc Ne nov 27, 2005 6:05 pm

stopinja je +1,snezi in se ozres na cesto...na cesti je skoraj toliko snega kot na plocniku,kljub temu da je prometa sredi dneva veliko-ampak od tega prometa,fantje,ni blo niti enga pluga ali posipalca-kva jim ni jasn?in snezi ze 24 ur nepretrgoma,mimo pa je 2-krat v 24 urah prisel mimo plug...pa valda da je to premal...pa sej use ql pa prou k vem da se pr mocnem snezenju ne da zrihtat cest,ampak da ga je pa 10cm in vec na cesti-to pa je visek.in poleg tega se morajo pesci sprehajati po sredini ceste ter s tem ogrozajo ze tako ohromljen promet...in potem se nasa predraga zupanja po tvju govori,kako je zadovoljna z odstranjevanjem snega... :roll: :roll: :roll: :roll:
samo upam da bi enkrat zapadlo zares velik snega,se vec kot ga je tokrat in da vidimo potem,ko bo glavno mesto slovenije odrezano od sveta-definitivno...
KO RANO RANI RANO DAN ZAJEBE!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 22 gostov