YOC je napisal/-a:Sam se pa res eni ful obremenjujete. Kot da bi vas zapiral v klet ko ste bli mali. A ko te v gostilni natakar po kosilu vpraša če ste za kavico mu rečeš s***** al kaj?
Kot že nekje omenjeno, vsi trgovci ne obstajajo zaradi tega, da bodo nas oskrbovali z dobrinami, ker pač radi skrbijo za nas, ampak zato, da zaslužijo. In kaj je tu narobe. Potem se pač peljite s kolesom.
No res je, da včasih kak prodajalec res nima stila pri ponujanju ampak čisto lepo in enostavno rečeš ne, hvala ali pa da hvala in to je to.
Mislim, da imajo Petrolovci med seboj tekmovanja vsak maesec za določen artikel, koliko ga bo kdo prodal. Torej na nekem določenem območju 3 poslovalnice medseboj tekmujejo, koliko kave bo katera prodala v enem mesecu. Čist kul.
Ja, tud men grejo na k*rac tisti labirinti ampak namen je znan in legitimen.
Če pa res nimate miru ko vam težijo ali boste Mozart kuglo. Ne. Ali boste vitrex? Ne. ... Ga vprašate: A boš bunke? Ne. A bi rad po pi*ki? Ne. A ti je*em mater? Ne. A te zbrcam k vola? Ne. A ti.......![]()
Srečno in ne obremenjujte se z malenkostmi![]()
lp
kljukec je napisal/-a:se mi te teme sploh ne da brat sm jo sam mal preletu
pa me neki zanima-
prodajalci vas posiljujejo z izdelki?
recimo grem kupovat v štacuno z oblekami- normalno se mi zdi da te prodajalec vpraša če lahko kako pomaga- to je tudi vsiljevanje, vendar se meni bol neumno zdi da sem sam v kakšnem butiku, prodajalc neumno zre v strop, jst pa iščem številke oz. velikost
men se zdi pravilno pa kjer koli si da te uslužbenec pozdravi, se nasmehne, vpraša če želite še kaj ter se zahvali za obisk
lahko vam povem da mi v lokalu, kjer me ne pozdravijo dejansko uniči dan- oz nekaj min. k robantim čez kelnarcoops: - in lokal kjer so kelnarce pogosto hladne in se ti zdi da je pod prisilo za pultom, tak lokal me ne vidi še nekaj cajta
do neke mere sigurno posiljujejo, vendar se mi zdi da preko neke dovoljene meje pravgotovo niso šli
lp
yurchek je napisal/-a:Se ti zdi to človeško da človek pri -15 zunaj toči gorivo in vonja hlape goriva 8 ur. Zraven mora pa še skidati sneg, pomagat nataknit verige itd. Ja tko je blo včas, ampak včas so mel petrolovci tud plače takšne kot se zagre. Kot sm govoru z alte schule petrolarji, se tega nikol več neb šli, sploh veš koliko jih čuti posledice zarad tega? Kar se pa tiče znanja je pa to kar si reku bullshit, če je za blagajno kakšna študentka že ne rečem, nasplošno so pa pumparji dobro izobraženi kar se tiče avtomateriala. Seveda pa so tudi izjeme kakor povsod.
Slide je napisal/-a:yurchek je napisal/-a:Se ti zdi to človeško da človek pri -15 zunaj toči gorivo in vonja hlape goriva 8 ur. Zraven mora pa še skidati sneg, pomagat nataknit verige itd. Ja tko je blo včas, ampak včas so mel petrolovci tud plače takšne kot se zagre. Kot sm govoru z alte schule petrolarji, se tega nikol več neb šli, sploh veš koliko jih čuti posledice zarad tega? Kar se pa tiče znanja je pa to kar si reku bullshit, če je za blagajno kakšna študentka že ne rečem, nasplošno so pa pumparji dobro izobraženi kar se tiče avtomateriala. Seveda pa so tudi izjeme kakor povsod.
Hehe...malo za šalo, malo zares...a to se ti zdi pa človeško da recimo varnostniki ipd. pri -15 stojijo zunaj in "vahtajo" ipd...namenoma nisem napisal policije, da ne bo kdo rekel da jih spet zagovarjam...pa da gradbeniki delajo pri -15...pa cestarji...pa, pa, pa...
Drugač pa je men čist ql, da si sam natočiš...
Voith je napisal/-a:mors samo nogo postavt tko da jo spodi senzor vid, in ti odpre vratca
yurchek je napisal/-a:Policisti majo bonificirano delovno dobo, na področju varnostnikov pa je itak to še tok neurejeno da se ne splača govorit, mislim da bi mogl met isto kot policisti bonificirano delovno dobo....Črpalkarji pa so navadni trgovci, ki so se za ta poklic odločli, da bodo delal v trgovini(temu primerno so tud plačani)....Ko bo prodajalc iz špara ti peljal voziček do avta, al pa ti skuhal kar si kupu pri njem, pol se bo men zdel upravičen tud da so črpalkarji lahko vaši sužnji.
p.s.: vdihovanje bencinskih hlapov je kancerogeno.
p.s.2.: glede fizičkih radnikov maš čist prav, zato pa jih uvažamo iz držav z nižjim standardom, ker ti pri nas nočjo več delat. Se pa strinjam da najebajo, kot še v marsikerem poklicu. Je pa res da se pri črpalkarjih da neki nardit, to da si sami točmo, drugje pa bl težko
p.s.3: Od takrat ko so še točili gorivo se je vozni park v sloveniji povečal za 10x. veš koliko zaposlenih bi potrebovali da bi lahko vsem natočili gorivo + da bi potrebovali še nekoga za trgovino in kasiranje denarja, kar so včasih počeli zunaj, sedaj pa so potrebni računi.
p.s.4: Tak je pač v kapitalizmu, hotl smo ga in ga mamo
yurchek je napisal/-a:Se ti zdi to človeško da človek pri -15 zunaj toči gorivo in vonja hlape goriva 8 ur. Zraven mora pa še skidati sneg, pomagat nataknit verige itd. Ja tko je blo včas, ampak včas so mel petrolovci tud plače takšne kot se zagre. Kot sm govoru z alte schule petrolarji, se tega nikol več neb šli, sploh veš koliko jih čuti posledice zarad tega? Kar se pa tiče znanja je pa to kar si reku bullshit, če je za blagajno kakšna študentka že ne rečem, nasplošno so pa pumparji dobro izobraženi kar se tiče avtomateriala. Seveda pa so tudi izjeme kakor povsod.
kljukec je napisal/-a:f***
uglavnem prodajalc je tm, da prodaja in da je prijazen
še vedno mi ni jasno kako je lahko slabše da te nekdo vljudno vpraša če želite še kaj in se pri tem lepo nasmeje, ter se na koncu zahvali za obisk---
pa kaj je vami- smo slovenci res tako zapeti, da najraje vidimo da se nihče ne pogovorja z nami- da opravimo le najnujnejše med ljudmi ter se zaklenemo v svojo sobo,. ter na netu jamramo da me je nekdo ogovoril- brez da si mu dovolil
če je tko pol smo ena velka žalost
lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov