Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Nasty
Uporabnik

Napisal/-a Nasty Ne dec 04, 2005 11:50 am

Nisem prebiral vsega, ampak, ali se je že kdo vpraša, zakaj je kruh
v vsaki živilski trgovini čisto na koncu.
Ker, ko gre(mo) kupit kruh, moramo še mimo vseh polic. Na teh pa
vidimo marsikaj. Od tega morda kaj tudi kupimo, kjub temu, da pred
tem nismo imeli namena. Iz tega bi človek lahko sklepal, da nas tudi v
živilskih trgovinah "posiljujejo". Pa se nihče ne pritožuje.
Nenapisana "trgovska pravila", pač.

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Ne dec 04, 2005 12:01 pm

Se kar strinjam :roll:
325i Coupe

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne dec 04, 2005 12:19 pm

YOC je napisal/-a:Sam se pa res eni ful obremenjujete. Kot da bi vas zapiral v klet ko ste bli mali. A ko te v gostilni natakar po kosilu vpraša če ste za kavico mu rečeš s***** al kaj?
Kot že nekje omenjeno, vsi trgovci ne obstajajo zaradi tega, da bodo nas oskrbovali z dobrinami, ker pač radi skrbijo za nas, ampak zato, da zaslužijo. In kaj je tu narobe. Potem se pač peljite s kolesom.
No res je, da včasih kak prodajalec res nima stila pri ponujanju ampak čisto lepo in enostavno rečeš ne, hvala ali pa da hvala in to je to.
Mislim, da imajo Petrolovci med seboj tekmovanja vsak maesec za določen artikel, koliko ga bo kdo prodal. Torej na nekem določenem območju 3 poslovalnice medseboj tekmujejo, koliko kave bo katera prodala v enem mesecu. Čist kul.
Ja, tud men grejo na k*rac tisti labirinti ampak namen je znan in legitimen.

Če pa res nimate miru ko vam težijo ali boste Mozart kuglo. Ne. Ali boste vitrex? Ne. ... Ga vprašate: A boš bunke? Ne. A bi rad po pi*ki? Ne. A ti je*em mater? Ne. A te zbrcam k vola? Ne. A ti....... :twisted:

Srečno in ne obremenjujte se z malenkostmi ;)

lp

8)

LOOOOL crknu sm skor k sm to tazadnje prebral. Primer pri zajtrku.... ti spečem jajčka? "A ti joške vtrgam? :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne dec 04, 2005 12:32 pm

kljukec je napisal/-a:se mi te teme sploh ne da brat sm jo sam mal preletu
pa me neki zanima-
prodajalci vas posiljujejo z izdelki?
recimo grem kupovat v štacuno z oblekami- normalno se mi zdi da te prodajalec vpraša če lahko kako pomaga- to je tudi vsiljevanje, vendar se meni bol neumno zdi da sem sam v kakšnem butiku, prodajalc neumno zre v strop, jst pa iščem številke oz. velikost
men se zdi pravilno pa kjer koli si da te uslužbenec pozdravi, se nasmehne, vpraša če želite še kaj ter se zahvali za obisk
lahko vam povem da mi v lokalu, kjer me ne pozdravijo dejansko uniči dan- oz nekaj min. k robantim čez kelnarco :oops: - in lokal kjer so kelnarce pogosto hladne in se ti zdi da je pod prisilo za pultom, tak lokal me ne vidi še nekaj cajta
do neke mere sigurno posiljujejo, vendar se mi zdi da preko neke dovoljene meje pravgotovo niso šli
lp

Mogoče te kelnarce majo sam slab dan, al jih je pa en mal pred tem za rit grabu.... lahko da misljo, da si ti tam zrd njih ne pa obratno.... Boli te... Jst tut delam v skladišču kjer je ful enega prometa.. material not, material ven... pa ko pride kak kamion je šofer ves živčen.... kje maš viličarja, a bo kmal pršu, mudi se mi... jst pa hladen ko špricer.... "greš ko ti podpišem dobavnice pa štempelj udarim , pa ko bo viličar na voljo, pa šofer viličarja pri volji, pa nič prej. :lol: :lol:. "Raj se umiri.... pa se pejt pogret mal v skladišče k trije kaloriferji šopajo toploto na polno....." pa ti povem, da vsakdo rad sliši prijazno besedo... in pol se vse zrihta. Lepa beseda lepo mesto najde.

Pa še ene par verzov, da ne bo sam Pugi poetičen....

Vse v življenju se obrača,
sije sonce in sneži,
le jeziti se ne splača,
bolj se grizeš,
prej te ni. :P

LP, Bojan.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To dec 06, 2005 7:39 pm

Jaz mislim ,da bi morali na bencinskih servisih ponujati izdelke za avtomobile prodajalci pa znati tudi kaj pomagati in svetovati glede avtomobilov ne pa ,da sam za blagajno sedijo medtem ko moraš sam natankati bencin potem pa mu moraš denar dobesedno pod nos prinest, zraven ti pa ponuje neke bedaste igrače in sladkarije!

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek To dec 06, 2005 8:05 pm

Se ti zdi to človeško da človek pri -15 zunaj toči gorivo in vonja hlape goriva 8 ur. Zraven mora pa še skidati sneg, pomagat nataknit verige itd. Ja tko je blo včas, ampak včas so mel petrolovci tud plače takšne kot se zagre. Kot sm govoru z alte schule petrolarji, se tega nikol več neb šli, sploh veš koliko jih čuti posledice zarad tega? Kar se pa tiče znanja je pa to kar si reku bullshit, če je za blagajno kakšna študentka že ne rečem, nasplošno so pa pumparji dobro izobraženi kar se tiče avtomateriala. Seveda pa so tudi izjeme kakor povsod.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To dec 06, 2005 8:41 pm

yurchek je napisal/-a:Se ti zdi to človeško da človek pri -15 zunaj toči gorivo in vonja hlape goriva 8 ur. Zraven mora pa še skidati sneg, pomagat nataknit verige itd. Ja tko je blo včas, ampak včas so mel petrolovci tud plače takšne kot se zagre. Kot sm govoru z alte schule petrolarji, se tega nikol več neb šli, sploh veš koliko jih čuti posledice zarad tega? Kar se pa tiče znanja je pa to kar si reku bullshit, če je za blagajno kakšna študentka že ne rečem, nasplošno so pa pumparji dobro izobraženi kar se tiče avtomateriala. Seveda pa so tudi izjeme kakor povsod.

Hehe...malo za šalo, malo zares...a to se ti zdi pa človeško da recimo varnostniki ipd. pri -15 stojijo zunaj in "vahtajo" ipd...namenoma nisem napisal policije, da ne bo kdo rekel da jih spet zagovarjam :lol: ...pa da gradbeniki delajo pri -15...pa cestarji...pa, pa, pa...
Drugač pa je men čist ql, da si sam natočiš... ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 To dec 06, 2005 8:57 pm

Tole z labirinti tudi mene zelo moti, šele zdaj sem Petrol primerjal z OMW in vidm da na slednjem resnično nimajo teh ku..ih ovinkov predenj prideš do blagajne.
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr dec 07, 2005 1:03 am

na vecini petrolovih megamarketih al kakorkol ze to imenujejo, majo avtomatsko stango ki se ti odpre ko gres od blagajne proti izhodu. ce pa gres od izhoda proti blagajni, mors samo nogo postavt tko da jo spodi senzor vid, in ti odpre vratca tut za v kontra smer.

js zmer tko not hodm, ker ce ne se se povn stvari nalep name, predn pridem do blagajne. pa tut na splosno mi gre petrol ze posteno na luliko.

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Napisal/-a yurchek Sr dec 07, 2005 7:56 am

Slide je napisal/-a:
yurchek je napisal/-a:Se ti zdi to človeško da človek pri -15 zunaj toči gorivo in vonja hlape goriva 8 ur. Zraven mora pa še skidati sneg, pomagat nataknit verige itd. Ja tko je blo včas, ampak včas so mel petrolovci tud plače takšne kot se zagre. Kot sm govoru z alte schule petrolarji, se tega nikol več neb šli, sploh veš koliko jih čuti posledice zarad tega? Kar se pa tiče znanja je pa to kar si reku bullshit, če je za blagajno kakšna študentka že ne rečem, nasplošno so pa pumparji dobro izobraženi kar se tiče avtomateriala. Seveda pa so tudi izjeme kakor povsod.

Hehe...malo za šalo, malo zares...a to se ti zdi pa človeško da recimo varnostniki ipd. pri -15 stojijo zunaj in "vahtajo" ipd...namenoma nisem napisal policije, da ne bo kdo rekel da jih spet zagovarjam :lol: ...pa da gradbeniki delajo pri -15...pa cestarji...pa, pa, pa...
Drugač pa je men čist ql, da si sam natočiš... ;)

Policisti majo bonificirano delovno dobo, na področju varnostnikov pa je itak to še tok neurejeno da se ne splača govorit, mislim da bi mogl met isto kot policisti bonificirano delovno dobo....Črpalkarji pa so navadni trgovci, ki so se za ta poklic odločli, da bodo delal v trgovini(temu primerno so tud plačani)....Ko bo prodajalc iz špara ti peljal voziček do avta, al pa ti skuhal kar si kupu pri njem, pol se bo men zdel upravičen tud da so črpalkarji lahko vaši sužnji.

p.s.: vdihovanje bencinskih hlapov je kancerogeno.
p.s.2.: glede fizičkih radnikov maš čist prav, zato pa jih uvažamo iz držav z nižjim standardom, ker ti pri nas nočjo več delat. Se pa strinjam da najebajo, kot še v marsikerem poklicu. Je pa res da se pri črpalkarjih da neki nardit, to da si sami točmo, drugje pa bl težko ;)
p.s.3: Od takrat ko so še točili gorivo se je vozni park v sloveniji povečal za 10x. veš koliko zaposlenih bi potrebovali da bi lahko vsem natočili gorivo + da bi potrebovali še nekoga za trgovino in kasiranje denarja, kar so včasih počeli zunaj, sedaj pa so potrebni računi.
p.s.4: Tak je pač v kapitalizmu, hotl smo ga in ga mamo

Uporabniški avatar
subi92
Poznavalec foruma

Napisal/-a subi92 Sr dec 07, 2005 9:16 am

Voith je napisal/-a:mors samo nogo postavt tko da jo spodi senzor vid, in ti odpre vratca

Porka duš, tud to so nekje spremenili v tak položaj da lahko kaj fašeš mv j***a če ne greš tam okrog po labirintu kot je treba. Voith tebe sm pa zadnjič vidu na pumpi Barje - mislim da v sredo pred enim tednom zvečer - po lantri sodeč :P
Subaru Legacy 2.0 AWD 1998, Mazda Premacy 1.8 l.2000, Ford Fiesta MK1 1979

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr dec 07, 2005 10:28 am

Meni je pa smešno, s kakimi stvarmi se nekateri obremenjujete. Pa kaj če moraš mimo polic do blagajne? Če nočeš kupit nič drugega kot bencina, pač ne kupiš. Če pa hočeš, pa kupiš. Če te blago na policah premami si za to kriv sam, ker si šibkega značaja in si podlegel skušnjavi, ne pa trgovina, ki ti je blago le lepo ponudila.

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Sr dec 07, 2005 10:35 am

ful je težko nardit tist krog po petrolu res...kaj ste hecni..ampak ok vsak ma pravico na svoje mnenje....ali je tako težko rečt ko ti ponuja tiste čokolade pred iztekom roks,NE hvala nebi samo bencin? meni se pa zdi lepo da te nekdo tako lepo vpraša, on je plačan da opravi svoje delo in to je to..če pa ne bi nil prijazen bi bilo pa spet vse narobe...jaz hodim samo na petrol in nikamor drugam....mi ni težko narediti tist krog čez labirint in blagajni rečt št. plačata in se zahvalit...

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr dec 07, 2005 1:01 pm

jaz tudi raje hodim tankat na OMV, nekako mi bolj sede, pa itak je na tistem koncu mesta ob cvesti ko pičim k ženski da se sproti ustavim in potem samo dalje šibam ker je lepo v tisti smeri in ni treba obračat.pa tudi tistih labirintov nimajo in zato iz inata raje sam naredim krog po OMV-ju in SAM pogledam če bi pa mogoče res še kaj vzel.

samo so pa petrolovci res tečni z tem: a bi še kaj?
sem zadnjič šel samo po čike k smo leteli v zidanco od kolegice. in njen fotr dela tam. pride, oooo živjo kje si mi ti kaj me vpraša. je dobro vedel da gremo v NJEGOVO zidanco in da je vse že gor pripravljeno zato sem tudi samo čike rabil. ampak ne, tolk so že natrenirani da med vsem tem mu je še vedno ratalo vprašat če bi pa mogoče še kaj vzel :D
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr dec 07, 2005 1:26 pm

yurchek je napisal/-a:Policisti majo bonificirano delovno dobo, na področju varnostnikov pa je itak to še tok neurejeno da se ne splača govorit, mislim da bi mogl met isto kot policisti bonificirano delovno dobo....Črpalkarji pa so navadni trgovci, ki so se za ta poklic odločli, da bodo delal v trgovini(temu primerno so tud plačani)....Ko bo prodajalc iz špara ti peljal voziček do avta, al pa ti skuhal kar si kupu pri njem, pol se bo men zdel upravičen tud da so črpalkarji lahko vaši sužnji.

p.s.: vdihovanje bencinskih hlapov je kancerogeno.
p.s.2.: glede fizičkih radnikov maš čist prav, zato pa jih uvažamo iz držav z nižjim standardom, ker ti pri nas nočjo več delat. Se pa strinjam da najebajo, kot še v marsikerem poklicu. Je pa res da se pri črpalkarjih da neki nardit, to da si sami točmo, drugje pa bl težko ;)
p.s.3: Od takrat ko so še točili gorivo se je vozni park v sloveniji povečal za 10x. veš koliko zaposlenih bi potrebovali da bi lahko vsem natočili gorivo + da bi potrebovali še nekoga za trgovino in kasiranje denarja, kar so včasih počeli zunaj, sedaj pa so potrebni računi.
p.s.4: Tak je pač v kapitalizmu, hotl smo ga in ga mamo

Samo hotu sm povedat koliko je poklicov ko se nam je** in sploh ne opazimo v kakšnih pogojih delajo...
Drugač se pa v vseh točkah strinjam s tabo...samo popravek...policija nima več bonifikacije, že nekaj let ;)
Glede varnostnikov bi pa resno moral kaj pametnega naredit, če ne drugega ti je malce smešno, ko vidiš v kaki trgovini varnostnico ki ima okrog...hmmm na oko slabih 40kg... :?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So dec 10, 2005 5:16 pm

Tudi jaz nimam lahkeka dela! Sem vsako zimo tudi zunaj na mrazu do osem ur dnevno!!

Uporabniški avatar
elieforpp
Nov uporabnik

Napisal/-a elieforpp So dec 10, 2005 9:08 pm

meni tudi grejo na k...c ti prodajalci na petrolu. vedno me vprašajo, če bom kaj iz akcije. znorel bi lahko. tu blizu mam pa še eno pumpo, kjer dela neki kmet in če nimaš bencina kar pošizi. enkrat sma se ful spričkala.
res je boljše it na OMV

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Ne dec 11, 2005 11:38 am

f***
a lahko zaklenete to debato- k je sramotna za a.com- ena slabših
pa pejte prebrat svoje poste- jst ne vem a mate iq moje noge
nekdo pizdi, ker je od kolegice fotr petrolovec in ga je vprašal kako smo kej, ko je prišel na petrol (ko je šel na njegov vikend)
vsi ostali pa zaradi 3. korakov več, ki jih morate storiti po tako imenovanem ''labirintu''- upam da se ni v njem še nihče zgubil- glede na to da te tako posiljujejo z izdelki in da so tako zapleteni
uglavnem prodajalc je tm, da prodaja in da je prijazen
še vedno mi ni jasno kako je lahko slabše da te nekdo vljudno vpraša če želite še kaj in se pri tem lepo nasmeje, ter se na koncu zahvali za obisk---
pa kaj je vami- smo slovenci res tako zapeti, da najraje vidimo da se nihče ne pogovorja z nami- da opravimo le najnujnejše med ljudmi ter se zaklenemo v svojo sobo,. ter na netu jamramo da me je nekdo ogovoril- brez da si mu dovolil
če je tko pol smo ena velka žalost
lp

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Ne dec 11, 2005 12:24 pm

kljukec je napisal/-a:f***

uglavnem prodajalc je tm, da prodaja in da je prijazen
še vedno mi ni jasno kako je lahko slabše da te nekdo vljudno vpraša če želite še kaj in se pri tem lepo nasmeje, ter se na koncu zahvali za obisk---
pa kaj je vami- smo slovenci res tako zapeti, da najraje vidimo da se nihče ne pogovorja z nami- da opravimo le najnujnejše med ljudmi ter se zaklenemo v svojo sobo,. ter na netu jamramo da me je nekdo ogovoril- brez da si mu dovolil
če je tko pol smo ena velka žalost
lp

:clapclap :[] :tomidelej:

najbolš bi blo tankat preko neta, da ti nebi noben prodajalec česa ˝vsiljeval˝.
pa še preko e-bencinskega servisa bi ti vrjetno vsiljevali preko pop-up oken :P

Uporabniški avatar
AuDi_
Novinec

Kraj: Novo mesto /Mb

Napisal/-a AuDi_ Ne dec 11, 2005 12:26 pm

kljukec :clapclap se strinjam
danes brez podpisa
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov