Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali ste zato, da se voznike, ki vozijo pijani, javno objavi?

DA
143
79%
NE
37
21%

Skupaj glasov : 180

Uporabniški avatar
MG3
Nov uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a MG3 Sr jan 04, 2006 10:53 am

Matjaz je napisal/-a:Edin uncikovit pristop za zmansevanje pijanih ljudi na cesti bi bil da ce bi mel nad
0,5 do 0,7 1 dan zapora
0,7 do 1,0 2 dni zapora
itd......

Sele potem bi folk res premislu ce bi su pijan za volan,

Se podpišem pod to izjavo.
Calibra is my favourite car!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr jan 04, 2006 11:41 am

MG3 je napisal/-a:
Matjaz je napisal/-a:Edin uncikovit pristop za zmansevanje pijanih ljudi na cesti bi bil da ce bi mel nad
0,5 do 0,7 1 dan zapora
0,7 do 1,0 2 dni zapora
itd......

ti si to mogoče lahko privoščiš ko si v penziji, da bom pa jaz zaradi enega popitega piva se vsedo za en dan mi niti na kraj pameti ne pride...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr jan 04, 2006 11:45 am

Courage™ je napisal/-a:
MG3 je napisal/-a:
0,5 do 0,7 1 dan zapora
0,7 do 1,0 2 dni zapora
itd......

ti si to mogoče lahko privoščiš ko si v penziji, da bom pa jaz zaradi enega popitega piva se vsedo za en dan mi niti na kraj pameti ne pride...

Eno popito pivo niti 35kilskemu človeku ne pokaže o,5 ;)
Sicer je pa enostavna rešitev za vse-don't drink&drive! :D

Se pa strinjam s kaznijo v taki smeri: vsak ima možnost izbirati med tem ali bo pil in med tem ali bo vozil...če se odloči za oboje naenkrat, je pač neodgovoren in je kazen upravičena-sej smo menda ja vsi za volanom že polnoletni in bi lahk vedl kaj se sme in kaj ne... :P

Uporabniški avatar
SlaYeR
Stalni uporabnik

Napisal/-a SlaYeR Sr jan 04, 2006 1:07 pm

Courage™ je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:
Fabrizio je napisal/-a:
SlaYeR je napisal/-a:Ni me sram priznat da sem pijan, tko da me nebi nevem kako prizadelo moje ime na listi vinjenih voznikov.

A ti voziš pod vplivom alkohola?

FAK on vozi pijan, stala, pizdarija, lincat, na stol, obest. Pac kdaj pa kdaj vozi in tako bo ostalo. Nic zato. Ko bo pizdarija, mal odvetnikov, mal se bo zlagal, mal denarja tja malo sem, poznas unga pa je na konc ze tisti kriv v katerega si priletel. Ni problem, ce vozis pijan, ampak kaj ta tekocina naredi tvojim malim mozganom. Poznam obe vrsti ljudi. Trije piri pa je vse njegovo. :? Se vec pa takih, ko grejo z zura domov brez problema. Vsi vozjo verjetno bolje kot 2/3 slovencev v treznem stanju.

Ne zagovarjam pitja, upam da se razume post. ;)

RESPECT MADAFAKA!

X-hair, lepo napisano. Z takimi posti se vidi kolko ma kdo izkusenj z pijanimi vozniki. In ja, tudi jst ne zagovarjam pitja... Itk da ne.

Uporabniški avatar
MG3
Nov uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a MG3 Sr jan 04, 2006 2:40 pm

Courage™ jaz niti ne pijem alkohola, niti ne vozim avta, zato mene nič od tega ne prizadane.
Izgubila sem mami in 2 ožja sorodnika zaradi alkohola v krvi voznikov, ki so povzročili prometno nesrečo s smrtnim izzidom.
Calibra is my favourite car!

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Sr jan 04, 2006 9:51 pm

Men pa se zdi da je še dost v redu vse skupi tko kokr je trenutno, da 0,5 niti ne zmanjša bistveno voznikove dojemljivost in da še nasrečo nimamo take zakonodaje kot CRO! To pa je adio pamet - 0,0! :lol:

Sicer pa od teh javnih objav še neki časa ne bo kruha, ker tle gre res tut za varnost oz. tajnost osebnih podatkov pa mogoče še česa! :shock:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr jan 04, 2006 11:21 pm

MG3 je napisal/-a:Courage™ jaz niti ne pijem alkohola, niti ne vozim avta, zato mene nič od tega ne prizadane.
Izgubila sem mami in 2 ožja sorodnika zaradi alkohola v krvi voznikov, ki so povzročili prometno nesrečo s smrtnim izzidom.

RIP sorodnikom ampak še vedno to ne pomeni da bom jaz mogo it sedet ker sem popil 3 jebena piva.

Za te sezname bi me pa itak bolel en ku!rac če sem gor ali pa ne. Itak nisem edini verjetno s takim imenom in priimkom...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Sr jan 04, 2006 11:32 pm

si pa z istim naslovom

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če jan 05, 2006 1:25 am

Jaz sem proti objavi imen pijanih voznikov. Namreč, obstaja zakon o varstvu osebnih podatkov, ki podobne stvari preprečuje. Pa še ni nujno da če si je nekdo malo spil pa da je zdej pijan in ga je potrebno takoj zaznamovat za pijanca. Marsikdo zna še vedno boljše vozit pod vplivom alkohola, kot pa nekdo tretji trezen (pa s tem ne mislim na ženske).
Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Če jan 05, 2006 12:03 pm

stench je napisal/-a: Marsikdo zna še vedno boljše vozit pod vplivom alkohola, kot pa nekdo tretji trezen (pa s tem ne mislim na ženske).

Na žalost tud to drži, ampak vseeno je to slaba tolažba...
Sicer me pa tole spomne tudi na izjavo 9 od 10 pijancev preden se dobesedno izlijejo iz avta: "Sej nisem preveč spil...hik...sploh nisem pijan...hik..." ;)

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če jan 05, 2006 12:18 pm

Dokler bodo taka razmisljanja; sam 2 pivi, ce spijem kozarcek, se nism pijanc in podobno...bo smrt na cestah. Smrt bo na cestah tudi zaradi drugih razlogov, ja, zaradi hitrosti, nesposobnih voznikov, uporabe mobilnikov, spletov nesrecnih okoliscin itd, samo rect, nesrece so doskrat prej zaradi slabih voznikov kot 2-eh pirov, ne more opravicit ali omilit vinjenosti za volanom, ki je eden najpogostejsih (poleg hitrosti) vzrokov za nesrece. Potrebno je zreducirati negativne vplive na voznika in voznjo na minimum, ne pa samo izlocit enega izmed vplivov oz dejavnikov, kajti ponavadi je tako, da se le-ti sestevajo s strani razlicnih trenutnih voznikov, ki se nahajajo na neki vsem skupni lokaciji, kar potem rezultira v nesreco.

Nihce ne trdi, da je nekdo pijanc, ce je spil 3 pire, je pa ze zaradi prepricanja, da 3 piri ne vplivajo nanj/o med voznjo, nevaren. Ker je presamozavesten v svoje sposobnosti voznika.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Če jan 05, 2006 12:22 pm

jst še zdej ne razumem kaj bi s tem pripomogl
pomagalo bi da bi se napisal vsak in vedno in koliko je napihal
ker če bi se napihal nekdo ko bi trikrat napihal- ta voznik je odstranjen iz prometa- oz nima več izpita- tako nobenga ne ogroža in lahko pije po mili volji
lp
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov