Debate, ki niso vezane na ostala področja...

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Če feb 16, 2006 12:05 pm

- prvi avto: podedoval sem ga od dedka- Opel astra letnik 95, 1.6 po enem letu uporabe sem ga prodal
-drugi avto: oče mi je dal svojega Peugeot partner letnik 2003 2.0 hdi (ker je on kupil večji kombi)
bencin, servise in ostalo mi plačujejo starši... sem pa izredni študent strojništva...
lp boris

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če feb 16, 2006 12:49 pm

hladni je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:
torej od kje si naj zaslužim 3,5 mil za avto čisto sam???? s tem da sm redni študent, izredni pa tak za šolnino dela, pa za kaki avto te??? govorim za mojo fakulteto,medicinsko,veterino,farmacijo...pa še mogoče kiro!
Lp!

Moja sestra dela redno medicinsko fakulteto in že od prvega letnika faxa dela v kliničnem na travmi preko študenta. Ves fax zdeluje z 8,9 in 10 ocenami + vsak drug dan 12 ur dela na travmi, tko da za učenje ostane bolj malo, pa ji ne gre slabo. Edino kar je najslabše je to da je samo 550sit na uro plačana s tem da skrbi za ponesrečene ljudi, neka kelnarca ima pa 1000 sit na uro, pa se ji še riti ne da premaknit, da bi te postregla normalno.

Tko da ne govori, da ne moreš še kaj zraven delat ob faxu. Tut sam delam redno, ob tem delam izredno fax in še mnogo stvari, med drugim tut tekmujem v državnem prvenstvu v offroadu.

Jaz se pa sprašujem al ma tvoja sestra fotografski spomin, al pa se med delom v bolnici uči! Moj kolega je na stomatologiji, ki je čisto malo manj zahteven fax in se uči po cele dneve in časa nima niti o avtu razmišljat!! Vsak drugi dan po 12 ur?torej sploh ne spi in ne je? saj mora še tu in tam na faksu bit kr vse ne leti samo v glavo. Oprosti...ampak potem je ta tvoja sestra čudežni otrok. Pa brez zamere, očitno pač ma to srečo kej morm.
LP

Kaka misliš ne spi in ne je? Sej imajo tam malico, pa potem domov pride spat. Na fax gre takrat ko ne dela in zapiske dobi od ostalih sošolk, potem se pa tut v službi uči, sploh če ima nočno, ko vsi spijo in mora bit budna zarad bolnikov, če bi kak kej rabil. Tko da čas za učenje ima.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sevnican
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a sevnican Če feb 16, 2006 1:34 pm

Še posebej ponosen sem, ker sem si ga kupil čisto sam. Tako te ne more noben metati po zobah, da so ti stari kupili avto. Res je, da stvari veliko bolj ceniš, ker veš, da si pač moral pridno šparati in se marsičemu odreči. Sam sem imel srečo oz. sem se malo znajdu, da sem kaj hitro našparal.

Je pa fajn občutek, ko se vsedeš v svoj avto. :D

Uporabniški avatar
Sonny
Stalni uporabnik

Napisal/-a Sonny Če feb 16, 2006 2:08 pm

starši. če bo moj sin pridno študiral in si lahko privoščim, seveda dobi avto in še kaj.
Naj uživa.

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Če feb 16, 2006 2:16 pm

@beli angel: nobeden te ne sili da moreš odgovorit tako da te prosim če nehaš.
in ostali se pa držite teme.
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Če feb 16, 2006 2:30 pm

Zdaj pa res zadnjič! vsi nepotrebni posti bodo kaznovani :x
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če feb 16, 2006 3:02 pm

Jaz sem mel 2 leti nazaj na kupu 800 jurju dnarja in sem razmišljal o nakupu avta. Takrat bi mi tut fotr prmaknu zraven 500-600 jurju in za to bi že kr neki dobu. Ker sem ravno končal srednjo šolo in se upisal na Elektro faks sem vedu da svojega dnarja še nekaj časa nebom služil nisem pa hotu fotra ožemat za vzdrževanje avta. Zato sem si kupu motor za 600 jurju, registracija je 40. jurju in tut sam ga lahko vzdržujem. Ko je pa slabo vreme pa če res rabm avto ga pa doma dobim tako da mi trenutno tole čist ustreza. Že velikokrat sem rekel da bom šel delat in zaslužu za avto ampak to pri mojem faksu ne gre. Urnik je razmetan čez cel dan in teden na predavanja pa itak do mislm hodt. Tako da bom zaenkrat kr pri motorju ostal. Ko bom pa kupoval avto in če ne bom mel dost dnarja bo pa siguro tut fotr primaknu zraven konkreten delež.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Neo32
Stalni uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a Neo32 Če feb 16, 2006 3:25 pm

tako cliota kot ducatija sm si kupu sam in jih tudi sam vzdrzujem in registriram, tko da prsparat ne morm nc, ker gre vse za motor in avto in razno razne projekte na obeh.

Edino kar je ducati se ni cisto moj polovico ga je od banke ostalo je pa moje. Denar za cliota sm dobu od 125-ke ki sm jo prodal plus neki je blo od prej nasparanga, za registacijo pa so tastari posodil. Za ducatija sem imel 500k nasparanga ostalo je pa banka posodila. K bo dolg banki zbrisan si bom pa kaksen nov avto omislu, ampak takrat k bo clio za na odpad, prej ga pa ne dam iz rok...

lp
Slika Slika

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Če feb 16, 2006 3:30 pm

kok das na mesec 130000 kaj ti pije 40 litrov pa ti nostop cekuje!

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če feb 16, 2006 3:47 pm

5ko si lastim že 2leti, se še spomnem kak sm se počutu, ko sem ga registriral.
kak sem si ga pridobil? hm...delal sem...od julija do novembra; septembra, oktobra in novembra po šoli od 2h do polnoči, ob osmih nazaj v šolo. Dnarja doma ni blo, tut avta ne, jz sm dobivu sam republiško, tak da druge izbire ni blo, kot da delam. in res-priznam, je bilo to dokaj kretensko dejanje, ker sem pol leta vozil avto sam za vikend, ker ni blo keša za bencin. ampak kaj...avto sem pa mel...noben moj prjatu še dans nima svojga avta. majo sanje, na konc pa vse skadijo pa zapijejo...še dobr da sem prlezu do faksa in pustu oslarije za sabo ;)
zj sem reden študent z dobrim uspehom, s katerim potem nekako v maminih in puncinih očeh odkupim vs dnar ki ga čez leto mečem v avto ;) zvozim pa skozi mesec, ker so se določene stvari obrnile meni v prid (če nisem nikol nič mel od fotra, mam pa zej...), da lahk mam avto mi ni treba med letom delat. še vedno delam počitniško po 3 mesece (ja fajn je bit študent) in si tut prvoščim počitnce in smučanje in nešteto drugih stvari kot je moja prvotna ljubezen na dveh kolesih (gorsko kolesarjenje in trail). tak da zarad avta nisem nič na slabšem, je pač še ena stvar, ki jo z veseljem rihtam.

Razmišlju sem o nakupu drugega avta neštetokrat, vendar, ko pomislim kaj je že vse popravljeno in še posebej zej ko sem ga dal še spustit...no way. pa še preprost za popravila je in dokaj hvaležen. 5ka bo ostala še 3 leta za vozit, pol pa gre na vikend pod plahto čakat mojo verzijo "A car is reborn" :P

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Če feb 16, 2006 4:05 pm

marko01 je napisal/-a:kok das na mesec 130000 kaj ti pije 40 litrov pa ti nostop cekuje!

komu to praviš?courag-u?ja itak da lahko brez težave, on si je verjetno računal povprečje na mesec ne pa vsak mesec. če pa imaš gor gume 19 col, pa avto z več kot 100 kw pa mislim, da je že to kar zadost. poleg tega je pa veliko še na avto vložil saj ja vidiš da imaš odlično porihtanega in pa verjetno se tudi veliko vozi ter verjetno še in še ....in potem logično da pride 130k povprečno na mesec.

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Če feb 16, 2006 4:10 pm

Zadel na loteriji- bolj slabo ampak bolje išta nego ništa
Svaki čedo svoga konja hvali!

AS_
Novinec

Kraj: Vas na Gorenjskem:)

Napisal/-a AS_ Če feb 16, 2006 5:43 pm

jaz pa sem si svojega audia a3 sportback kupil z denarjem, ki sem ga prisluzil sam. Proti znatnem placilu sem namrec postrelil mafijsko druzino na jugu Italije...

JOKE :lol:

1.Za svoj prvi avto (r5 campus) sem delal ene poletne pocitnice. Avto sva kupila skupaj z bivso. Cez cas sem postal edini lastnik, ker sem ji njen delez odplacal z popravili skode, ki jo je povzrocila v roku enega leta. Na koncu prodal prijatelju, ki je v roku enega tedna naredil totalko

2. Za drugi avto sem vzel denar od petke in delal se ene pocitnice do novembra, polovico pa je primaknila sestra.

3.Ker se mi za ta avto ni dalo vsak dan posebej kregati, kdo ga bo cez dan imel, sem si kupil se suziki swifta gti z denarjem zasluzenega preko studenta. TA AVTO JE ZAKON (ceprav se zaenkrat komaj skupaj drzi) :lol:

lp AS_
GTi rocks?!

Andrew
Novinec

Napisal/-a Andrew Če feb 16, 2006 6:02 pm

reber je napisal/-a:Denar za avto sem zaslužil z delom. Da sem prišparal denar, sem moral paziti kako porabljam denar. Treba je načrtno varčevati, in ne zapravljati kar tako. Večkrat se je treba kateri stvari odpovedati. Kadim ne, za vikende ne hodim žurat, no ene parkrat grem, pa ne kupujem raznoraznih traparij ... Načeloma nikoli v limitu ali v kreditu, raje nimam kot pa da se zadolžim, no za kakšen mesec ali dva bi se že, več pa ne. Pa da ne bo pomote ... ne šparam sam, šparava oba z ženo skupaj, imava skupen denar, nič ni tvoje ali moje, je od obeh.
Ampak ni samo avto na tem svetu za katerega je treba delat ... je treba položnce plačat, bajto vzdržvat pa kej na nov narest, otroke žvet, pa še bi lahko našteval. Ampak da bi pa šparal pri hrani, ne to pa ne. Da bi šparov pri kruhu, ne, kupim kruh ki mi je všeč, pa čeprov je 3x dražji kot cenena bela štruca.
Aja, na kšne drage počitnice ne hodimo, se znajdemo in pridemo skoz poceni, pa se mamo glih tko fajn, mogoče še bolje, samo na pravi kraj je treba iti.

Kakšno je vprašanje od kod denar ? lahko je provokativno, lahko pa je čisto nedolžno in nasveta željno vprašanje. Tudi sam se včasih vprašam, od kod denar za tak stroj, od kod denar za tako bajto, ... no ja, eni imajo srečo in so podedovali ali pa so jim dali ta stari, eni pridno in pošteno delajo, mogoče imajo celo dobro službo, šparajo, .... vse sorte je.
Eni imajo pa hod stroj, drugače pa so reveži, sploh pa v glavo, sam da je pleh.

Se popolnoma strinjam s tabo!

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Če feb 16, 2006 6:29 pm

Tako je pri večini, ki nas ima pošlihtano v glavi (pa nima zdej super ego alpa full une samozavesti,sam danes tako je)

Drugače pa si dobro povedal :!:

;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če feb 16, 2006 6:37 pm

Andrew je napisal/-a:
reber je napisal/-a:Denar za avto sem zaslužil z delom. Da sem prišparal denar, sem moral paziti kako porabljam denar. Treba je načrtno varčevati, in ne zapravljati kar tako. Večkrat se je treba kateri stvari odpovedati. Kadim ne, za vikende ne hodim žurat, no ene parkrat grem, pa ne kupujem raznoraznih traparij ... Načeloma nikoli v limitu ali v kreditu, raje nimam kot pa da se zadolžim, no za kakšen mesec ali dva bi se že, več pa ne. Pa da ne bo pomote ... ne šparam sam, šparava oba z ženo skupaj, imava skupen denar, nič ni tvoje ali moje, je od obeh.
Ampak ni samo avto na tem svetu za katerega je treba delat ... je treba položnce plačat, bajto vzdržvat pa kej na nov narest, otroke žvet, pa še bi lahko našteval. Ampak da bi pa šparal pri hrani, ne to pa ne. Da bi šparov pri kruhu, ne, kupim kruh ki mi je všeč, pa čeprov je 3x dražji kot cenena bela štruca.
Aja, na kšne drage počitnice ne hodimo, se znajdemo in pridemo skoz poceni, pa se mamo glih tko fajn, mogoče še bolje, samo na pravi kraj je treba iti.

Kakšno je vprašanje od kod denar ? lahko je provokativno, lahko pa je čisto nedolžno in nasveta željno vprašanje. Tudi sam se včasih vprašam, od kod denar za tak stroj, od kod denar za tako bajto, ... no ja, eni imajo srečo in so podedovali ali pa so jim dali ta stari, eni pridno in pošteno delajo, mogoče imajo celo dobro službo, šparajo, .... vse sorte je.
Eni imajo pa hod stroj, drugače pa so reveži, sploh pa v glavo, sam da je pleh.

Se popolnoma strinjam s tabo!

Vsi si ne morem tege prvoščt namreč eni majo tud po par ur dnevne vožne a veš in prideš dam čist skurjen od vožne.....tist k je pa bliz npr. v mestih mu je pa laži sam jest enih ne razumem kako ne grejo delat če majo par kilometrov stran možnost delat prek študenta pa ga prašaš kaj del popoldne pa reč SPAT GREM pa iz mesta je,sam se ukvarjam mal z avtomobili,mal pomoč od starši ampak bolj malo, štipendija,delo ob primernem času, ker pač jest popoldne težko da bom kej delov lahko bi sam nebi zdržal,avto imam sedaj ta pravga golf 2 dizla in sem zelo zadovoln pa še 50 % popusta mam od fotra k sm prnesu nase.......lp

Uporabniški avatar
RKay
Stalni uporabnik

Napisal/-a RKay Če feb 16, 2006 8:03 pm

Jst sm prvi avto (Hyundai Pony) kupu z svojim denarjem, edino matka je dala za prvo reg., za drugi avto (VW Golf III) pa vse sam, vključno z reg. Delam pa kokr lahko prek študentskega servisa pr sosedu k ma slikopleskarstvo, pa še štipendija k itaq gre vsa za benz. :P

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Če feb 16, 2006 8:35 pm

Če na hitr pogledam kaj ste napisal, lohk rečem da majo boljše avte mamini sinkoti (bmk če bo kdo javkov zdele) al redke izjeme z dobro plačo. Glede na vozni park tega foruma, se lastniki "pravih makin" še niso oglasil. Mogoče se furajo okol pa uživjo, namest da bi nabijal po tipkovnici in sanjal :P

aja...: vse avte kupil sam, vozim trenutno 11 let staro kračo, s katero sem "zaslužil" 700 jurjev (odškodnina) in vsak dan k je starejši, ga mam raj. Stroškov (pustmo gorivo)z njim razen olja in filtrov skor da ni. Če to ni poezija =I

aja...: Svoj stanovanje, familija, služba z solidno plačo... Pa vseen zelo razmišljam kaj bi su kupil za vnaprej. Prenese situacija (se ne hvalim - konckoncev ni nč posebnga) tud novo octavio karavan. Pa dvomim da jo bomo vzel. Finančna sigurnost je prva, avto je precej kasneje.

aja... ne štekam mladine pod 18, kaj dela na tem forumu z tolk objavami. Še votil niste avta pa vse veste. Pejte raj češple preganjat, ker ni avta, ki to prekosi ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če feb 16, 2006 8:46 pm

aja...: vse avte kupil sam, vozim trenutno 11 let staro kračo,

Jest pa 18 let staro kračo, kaj naj rečem no vsem k ste tok napisal pač eni majo srečo ker jim starši kupjo avto ker imajo dost,drugi izhajajo iz bolj revnih okoliščin in si morajo sami nabavt avto seveda morajo delat pridno če si hočejo uresničt želje,tretji pa se sploh ne obadajo s tem ampak enostavno ne kupjo avta a imajo izpit,......vsak si bo nekega dne izpolnil dolgoletne želje sam potrpt bo potrebno..lp

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Napisal/-a marko01 Če feb 16, 2006 8:53 pm

ja oky ne mam kolega ki ima hyundai coupe pa ma 170 konjev pa nena tok spusi za bencin itd pa se dost vozi pa tudi zelo predelanega neem no pac dost se mi zdi!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov