Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maniaxxx

Napisal/-a maniaxxx Po mar 06, 2006 4:22 pm

dejte se mal umirit no k bo spet sneg :D :D ;)

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po mar 06, 2006 4:25 pm

Furious_G je napisal/-a:@jakaracman: ti me dons kr mal v smeh spravljaš! že na suxu sm prebiral tvoje blodnje. pa keri ku*ac si ti, da ti ne sme naplužit snega na dovoz? kam naj ga pa da? v luft? sej vem da nikomur ni prav če ga pač mal zasujejo, ampak poglej ti s strani tega k pluž. ne more on tko nardit da bo zmer vsak zadovoljen! sej sicer se da malo popazit, pa pogledat kam boš naplužu sneg, ampak zakaj... a je on plačan zato, da pazi, da slučajno ne bo treba tebi še malo za lopato prijet?! :roll:
s tole izjavo si pa zmagu: lani sva s sosedom enostavno avta čez ulico postavla, da ni mogel plužit in je moral pes čez travnik ven. Se bodo že naučili.
si te čist predstavljam. en navaden prepotentnež! pa brez zamere! :P

Ti sdi pa pač ovčka, ki jim najprej plačaš, da plužijo, potem spucaš tisto, česar oni niso, čeprav bi morali, dovoliš, da uničijo, kar si naredil in jih na koncu še braniš. Če bi bil tak kot nekateri tule, bi ti lahko zaželel, da ti s plugom avto zapnejo. Bi jih potem še branil?
In ne, ne smejo plužit na dovoz, ker mi s tem preprečijo, da bi kamorkoli šel (si kdaj probal z lopato odmetat polmetrski kup snega, ki je ponoči zmrznil?). To pa pač ne gre. Naj se potrudijo, se da dokaj brez težav temu izognit - ko pride do dovoza, plug obrne naravnost za tista 2 metra, pa potem nazaj v desno (še vedno mu malo uide na dovoz, ampak ne toliko, da ne bi mogel z avtom čez). Ampak ne, to pa že možgane zahteva.
Slika

Uporabniški avatar
Furious_G
Novinec

Kraj: Železniki

Napisal/-a Furious_G Po mar 06, 2006 4:37 pm

heh, ne jst sm take sorte ovčka k ji fotr celo dvorišče spluži! :P ;) ma sam zato sm to napisu, k mi gre na ku*ac to, da vsi znate samo neki ''šimfat'', ubistvu pa sploh ne veste kok je v pluženju enega truda. fotr je na cesti od včeraj od 14ih. pršu je dam ob pol 9ih zvečer, da je mal pojedu, pa spet šu plužt do 3h zjutri. potem je šu še posipat, zdle pa že od 1ih naprej freza (rolba, če vam je to kaj bl poznano). nism zdj to zato napisu, da bi se vam kao zasmilu, ampak zato da vidte, da nekateri pa res še delajo tako kot se zagre. se mi zdi kr mal smešno, ko poslušam da je tržaška še snežena, pr nas je pa cesta kopna! :D
to si pa res nebi smeli prvoščit!

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po mar 06, 2006 4:51 pm

....prebiram poste....pa si mislim, da večina res ne ve koliko je dela s pluženjem, ker sem iz gorske vasice in ker je zapadlo pol metra snega, vem kako je , če ceste niso očiščene, ampak , cestarji pa res niso krivi za vse....kolikor vem začnejo plužiti pri 10 cm snega na cesti, do takrat le posipajo,pa še taka količina padavin naenkrat kot včeraj pa res ni normalna...če se je mogoče kdo peljal včeraj proti ljubelju je videl , kaj je sneg na cesti, pa sem plužarja videl vsaki 2 uri, kako se je vozil od bistrice do ljubelja, pa cesta ni bila nič bolj prevozna ..glede avstrijcev pa toliko, ko je na ljubelju ( avstrijska stran ), malo več snega, enostavno odredijo verige oz. zaprejo prehod,plužijo ziher manj kot naši cestarji....pač vzameš v zakup, če sneži, da bo pot trajala dlje, si bolj previden,itd. aja, pa še to, veliko voznikov, PA POJMA NIMA, kako se vozi v snegu, mogoče zato tudi taki zastoji ( letne gume ).Če se vam je pa težko vozt po 10 cm snega pa bodite doma.....malo manj nervoze tudi ne bi škodilo.
P.S. freze so pa tudi že po 150 ksit, za tiste , ki pač ne morete 'goniti' lopat

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po mar 06, 2006 4:54 pm

jakaracman je napisal/-a:
Furious_G je napisal/-a:@jakaracman: ti me dons kr mal v smeh spravljaš! že na suxu sm prebiral tvoje blodnje. pa keri ku*ac si ti, da ti ne sme naplužit snega na dovoz? kam naj ga pa da? v luft? sej vem da nikomur ni prav če ga pač mal zasujejo, ampak poglej ti s strani tega k pluž. ne more on tko nardit da bo zmer vsak zadovoljen! sej sicer se da malo popazit, pa pogledat kam boš naplužu sneg, ampak zakaj... a je on plačan zato, da pazi, da slučajno ne bo treba tebi še malo za lopato prijet?! :roll:
s tole izjavo si pa zmagu: lani sva s sosedom enostavno avta čez ulico postavla, da ni mogel plužit in je moral pes čez travnik ven. Se bodo že naučili.
si te čist predstavljam. en navaden prepotentnež! pa brez zamere! :P

Ti sdi pa pač ovčka, ki jim najprej plačaš, da plužijo, potem spucaš tisto, česar oni niso, čeprav bi morali, dovoliš, da uničijo, kar si naredil in jih na koncu še braniš. Če bi bil tak kot nekateri tule, bi ti lahko zaželel, da ti s plugom avto zapnejo. Bi jih potem še branil?
In ne, ne smejo plužit na dovoz, ker mi s tem preprečijo, da bi kamorkoli šel (si kdaj probal z lopato odmetat polmetrski kup snega, ki je ponoči zmrznil?). To pa pač ne gre. Naj se potrudijo, se da dokaj brez težav temu izognit - ko pride do dovoza, plug obrne naravnost za tista 2 metra, pa potem nazaj v desno (še vedno mu malo uide na dovoz, ampak ne toliko, da ne bi mogel z avtom čez). Ampak ne, to pa že možgane zahteva.

heh, a si ti kdaj dobu potrdilo, da si placu, da ti uvoz skidajo cestarji?
djte si dopovedat, da drzava/obcina ugotavlja potrebne kapacitete vozil za pluzenje in posip. v povprecju pr ns en kamion ppkriva cca 30 km cest.

js delam na cestni sluzbi, ucer sm ceu dan kidu sneg (ga je ruknal cez 70cm), zvecer ob sestih je pluzu traktor, pa mu ruknu gor zih 4m3 zbitga snega..jebat ga, u zep ga ne more dt, pojest tt ne..sm ga skidu ce sm kam hotu it in ne joku , d mi je prprecu od bajte it..

tele je pa res najjaca:
Koda: Izberi vse
 lani sva s sosedom enostavno avta čez ulico postavla, da ni mogel plužit in je moral pes čez travnik ven. Se bodo že naučili.
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Po mar 06, 2006 4:55 pm

TOYOTA je napisal/-a:....prebiram poste....pa si mislim, da večina res ne ve koliko je dela s pluženjem, ker sem iz gorske vasice in ker je zapadlo pol metra snega, vem kako je , če ceste niso očiščene, ampak , cestarji pa res niso krivi za vse....kolikor vem začnejo plužiti pri 10 cm snega na cesti, do takrat le posipajo,pa še taka količina padavin naenkrat kot včeraj pa res ni normalna...če se je mogoče kdo peljal včeraj proti ljubelju je videl , kaj je sneg na cesti, pa sem plužarja videl vsaki 2 uri, kako se je vozil od bistrice do ljubelja, pa cesta ni bila nič bolj prevozna ..glede avstrijcev pa toliko, ko je na ljubelju ( avstrijska stran ), malo več snega, enostavno odredijo verige oz. zaprejo prehod,plužijo ziher manj kot naši cestarji....pač vzameš v zakup, če sneži, da bo pot trajala dlje, si bolj previden,itd. aja, pa še to, veliko voznikov, PA POJMA NIMA, kako se vozi v snegu, mogoče zato tudi taki zastoji ( letne gume ).Če se vam je pa težko vozt po 10 cm snega pa bodite doma.....malo manj nervoze tudi ne bi škodilo.
P.S. freze so pa tudi že po 150 ksit, za tiste , ki pač ne morete 'goniti' lopat

word!
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po mar 06, 2006 4:57 pm

sam to bom reku

če pada full sneg hitreje + boljše plužiš če plužiš na vsake 5 cm zapadlega snega

5cm snega odstrant je mačji kašelj, 20cm pa je za plug kr dost in je zato hitrost nižja
in če niso ble splužene glavne vpadnice in avtoceste potem so slabo opravl svoje delo, sploh, ker je že od četrtka bla napoved za nedeljo in so rekl, da bo do 50 cm snega

in če sm lahka šou jst učeri u največjem metežu 2x vn use skidat zato, da se je dal dons normalno pridt vn z avtoma, potem to prčakujem tud od nekoga, ki je plačan za to
podpis

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Po mar 06, 2006 5:35 pm

Nisi šu samo ti vn kidat, smo šli tut ostali, pa mogoče več skidal k pa ti.

Vsi se neki pizdite da niso prec taprvo minuto splužal, pr nas do 10 zvečer ni šu plug mem, ko je pa šu je pa gaz naredu za en avto. Pa se nč nepizdim pa ne jokam.
Pač tko je če sneg pada, mal je treba potrpet!!!! Pa tut jast plačujem da splužjo pa vsi ostali tut!!!!

Pa ne mi z Avstrijci nabijat da majo tko hudo spucane ceste. Zakva so ble pa učeri vse AC zaprte po evropi...........

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Po mar 06, 2006 6:02 pm

Aleš je napisal/-a:Nisi šu samo ti vn kidat, smo šli tut ostali, pa mogoče več skidal k pa ti.

Vsi se neki pizdite da niso prec taprvo minuto splužal, pr nas do 10 zvečer ni šu plug mem, ko je pa šu je pa gaz naredu za en avto. Pa se nč nepizdim pa ne jokam.
Pač tko je če sneg pada, mal je treba potrpet!!!! Pa tut jast plačujem da splužjo pa vsi ostali tut!!!!

Pa ne mi z Avstrijci nabijat da majo tko hudo spucane ceste. Zakva so ble pa učeri vse AC zaprte po evropi...........

zato ker majo še več snega kot mi :P
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Po mar 06, 2006 6:07 pm

Aleš je napisal/-a:

use ja... razn naših!
naše pa zato niso ble, ker drzava rabi denar :S ali pač!...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po mar 06, 2006 6:22 pm

Tud jest sm se včer mal vozu po cestah. Pri nas (par km vzhodno od LJ) je začelo snežiti okrog 12 ure, od doma pa sem sel priblizno ob šterih, ko je zapadlo približno 20 cm snega.

Ceste
Za cesto Litija - Ljubljana se ne spomnim, ce je ze bila spluzena, bilo pa je na njej kar precej snega.
AC od uvoza Šentjakob do izvoza Ig ni bila splužena.(Opazil dva pluga, ki sta zavijala iz severne LJ obvoznice na krak AC proti MB - če sta plužila ne vem.)
Cesta skozi Črno vas do Podpeči je bila splužena v smer proti LJ.
Cesta od Podpeči do Borovnice pa v obe.

Neprimerna oprema
Najbolj zanimivo je bilo na AC, kjer je večina ljudi po voznem pasu na AC vozila do 40km/h, na prehitevalnem pa tja nekam do 60. Ogromno avtomobilov je že na tem delu AC stalo na odstavnem in voznem pasu, eni zasukani v eno, drugi v drugo smer, enih par pa zaletenih v ograjo. Več kot tretjina je bila Italijanov in zelo veliko primorcev, kar jasno kaže na letne gume. Prehitel sem tudi enega Italijana... in ko sem po 10ih sekundah pogledal v ogledalo, se je že vrtel po celi AC. Še huje je bilo na klančku proti Golovcu, kjer je bil prevozen le prehitevalni pas, ker so voznega in odstavnega zasedli tisti z letnimi gumami. Na vsakih par 10 metrov je bil en avto.

Ne vem pa kje so bili policaji. Ob takih situacijah bi morali kaznovati ljudi, ki se vozijo z letnimi gumami brez keten, ker takrat ogrožajo ljudi okoli sebe in povzročajo zastoje, ne pa 15.10. pregledovati zimskih gum.

Pluženje
Plugi sigurno lahko plužijo hitreje kot 35km/h, ker me je na poti od Ižanke do Podpeči ujel plug, vozil sem pa med 40 in 60km/h.

To, da cestarji čakajo 10cm snega na cestah, jih pokoplje. Ko je na cesti 5 cm snega, tega avtomobili že teptajo, ko pa je enkrat steptan skoraj v led, ga skoraj ni možno odstraniti, pa še vedno več zastojev je. Organizacija je slaba. Morali bi magar zapreti glavne mestne ulice za čas, ki ga potrebujejo da cesto splužijo in to narediti hitro in učinkovito. Če se vsak posvoje sam matra v gužvi med avtomobili ne bo naredil nič.

Glede dovozov je pa tako, da se vsega ne da splužit, oz. je za moje pojme nesmiselno imeti toliko kapacitet - tiste detajle si bomo že sami odkidali. Plug ne more paziti na vsak dovoz k hiši, ker bi potem cel šiht pucal samo eno ulico. Včasi je dobro pomisliti tudi iz druge strani.

Za konec
Kljub spuščenemu avtomobilu (plastika pod karterjem je samo enih 6 cm od tal - Golf IV TDI) nisem nikjer ostal na cesti, pa nimam keten, le dobre zimske gume. Na napluženem snegu sicer malo zaboli, ko drsaš po tleh, samo to je pač treba vzeti v zakup ob takem vremenu, konec koncev se sami odločamo ali bomo šli na ceste ali ne.
Kdor nima zimskih gum, naj v takem primeru ostane doma.
Pa še tistih nekaj "majstrov", ki sneg z dvorišča skidajo na cesto - malo pameti v glavo, preden boste odgovorni za kakšno nesrečo, ali celo življenje.
Slika

Uporabniški avatar
CERES
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CERES Po mar 06, 2006 6:48 pm

Ej folk mal se umirite :P :P :P Sej bo kmalu pomlad :lol: :lol: :lol:

Če tako pogledaš ima vsak od vas nekaj prav ;) ;) .....pač tak live imamo in to je to....Sem prebral da eni govorijo da so full kidali...če tako pogledaš to nič ne škodje sej je samo zdrav za telo :-P :-P :-P

jakaracman: Ti si pa res posebne sorte tič ;) Kar tako si naredil svaka ti čast kar si naredil lansko zimo :P....sam bi pa bilo dobro da se ne bi tako razburjal. Sej smo vsi kidali včeraj in danes tako da nisi samo ti bil na "slabšem" položaju ;)

Brez zamere!

LP
remember: it can always get worse!

Uporabniški avatar
DoubleG
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DoubleG Po mar 06, 2006 6:50 pm

Mate, sej si ti več splužil kot plugi :)

danes sem kar lepo užgal v kup snega na obvoznici. ksreči ni bilo nič. folk naj bi bil saj toliko fer, da očisti sneg iz avta, ne pa da potem sneg leti po cesti. kaj so fajn primerki, ko ma spucane šipe, na autu pa 100 kil snega.

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po mar 06, 2006 6:58 pm

Furious_G je napisal/-a:heh, ne jst sm take sorte ovčka k ji fotr celo dvorišče spluži! :P ;) ma sam zato sm to napisu, k mi gre na ku*ac to, da vsi znate samo neki ''šimfat'', ubistvu pa sploh ne veste kok je v pluženju enega truda. fotr je na cesti od včeraj od 14ih. pršu je dam ob pol 9ih zvečer, da je mal pojedu, pa spet šu plužt do 3h zjutri. potem je šu še posipat, zdle pa že od 1ih naprej freza (rolba, če vam je to kaj bl poznano). nism zdj to zato napisu, da bi se vam kao zasmilu, ampak zato da vidte, da nekateri pa res še delajo tako kot se zagre. se mi zdi kr mal smešno, ko poslušam da je tržaška še snežena, pr nas je pa cesta kopna! :D
to si pa res nebi smeli prvoščit!

Pa kaj mu to pomaga, ko ma butastga šefa, ki ne zna logistike tko poštimat da bi s to količino dela več naredu.
Pa rec mu, naj ma plug skoz dol, da ga ne vidmo z dvignjenim po zameteni cesti vozit ... :D
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Po mar 06, 2006 7:01 pm

BoneS je napisal/-a:heh, a si ti kdaj dobu potrdilo, da si placu, da ti uvoz skidajo cestarji?
djte si dopovedat, da drzava/obcina ugotavlja potrebne kapacitete vozil za pluzenje in posip. v povprecju pr ns en kamion ppkriva cca 30 km cest.

Uvoz sem skidal sam s sosedi. In tak naj tudi ostane, ne pa da ga prasec zapluži.
In ja, glede na to, da gre uvoz do ceste čez pločnik, bi ga pa itak moral cestarji splužit kolkor ga je na pločniku, ker so palčani tud za čiščenje pločnikov.
Pa mi na isel na pride, da ga ne bi sam. AMpak pol naj ga pr mir pustijo.
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Re: pluženje

Napisal/-a jakaracman Po mar 06, 2006 7:06 pm

bajt je napisal/-a:Je rekel nekoč Prešeren: le čevlje sodi naj kopitar!
Vidim,da nekaterim ne prideš do konca.Pred novim letom je bila že podobna tema.Takrat sem opisoval moje izkušnje iz šoferaja po vsem svetu.Sklenil sem, da se v te debate ne bom spuščal iz več razlogov.Bom pa samo to napisal:
Riko Ribnica(izdelovalec zimske opreme)garantira za svoje pluge SAMO do višine 25cm snega-naprej je rolba, greder, nakladač ipd.
Hitrost vozila pri pluženju je omejena na največ 40kmh.Kar je več, je vse pretirano.Obraba nožev na plugu(HARDOX-kaj je to ne bom razlagou,saj itak skor vsi vse veste)je pri višjih hitrostih zelo velika.Noben pa ni opazil,da je npr v Avstriji,katero tako radi nekateri omenjajo,veliko boljše cestišče in s tem posledično lažje in učinkovitejše spluženo.Kako to ,da so včeraj VRLI JODLARJI zaprli cesto na oni strani Karavank?? :?: :?: Še to-kadarTV kaže ceste po drugih državah,so v glavnem AC.Zakaj ne pokažejo ozkih lokalk,katerih jim jih ne manjka?Po mnenju Killah_a so tudi naši severni sosedje pa švicarji v srednjem veku,ker morajo montirat občasno verige-pa so že veliko pred nami vstopili v evropo,čez zimo pa se vrnejo v srednji vek.Bi pa rad vidu JODLARSKI kamion plužit 80kmh,z iskrami izpod pluga(katerih pri nas očitno ni opazit) nekje po slovenskih cestah npr v naselju z pločniki,pri tem bi slučajno zadel robnik in po katapultiranju JAKE RACMANA iz kabine z njim opravil pogovor o občutkih med kombinirano vožnjo pluženja in izmetavanja iz kabine navljub uporabi varnostnega pasa.Da o uničenem vozilu in popacanih fasadah ter morebiti od kamenčkov pošpricanih avtih ne bi izgubljal besed.Res pa je najlepše vso stvar opazovati iz tople hiše in dajati izjave-toliko v razmislek mladim vsevedom.LP Bajt.

80 na uro na AC. In ob tem me nič ne zanima, kolk se plug obrabi., Bodo pa novga nabavli, damo dost dnarja dražvi, ap naj jim financira. Po mestu palč plužiš ustrezno počasneje.
In dejte si enkrat dopovedat: ne moti me, da naša ulca (ki ni majhna) še zdajle ni splužena, mam zimske gume in znam vozit. Tud včeraj ni bil problem. Je pa absolutno grozlkjivo, da nosi v Lj uspel met splužene Celovške, Tržasdške, Dolnjske,, Dunajske Zaloške in Šmartinke. Zaloške š dans zjutraj ni bla spucana. Sorry, to vse skupaj ni 50 km cest in če tega KPL ni sposoben spucat, je treba šefa ne iz službe vržt ampak na trmostovju za j***a obesit ...
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Napisal/-a BoneS Po mar 06, 2006 7:18 pm

bajt dobr ve, o cem govori. . v naselju se s plugi NE vozijo vec kot 30km/h-zakaj, je lepo napisu bajt.

zanimivo je se eno-novinarji uceri po tvju, nasi cestarjr spt presenetu sneg, pol pa kaze prispevek iz avstrije, da so zaprl ceste! bognedaj da pr ns zapremo kaksno nekategorizirano cesto, katera je po pravilniku lahko komot zaprta 48, ce je prevelika kolicina snega..
Slika

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Po mar 06, 2006 7:49 pm

hvala bogu, da je vsaj nekaj ljudi tle, ki razume delo (bajt, BoneS-carja sta). za vse ostale pa: vsak stroj ima točno določen rajon, kje lahko dela, drugje NE SME!!! in ne, ni lenuh, ker se vozi z dvignjenim plugom! to, da vam ne spuca ceste tik pred vhod ni njihova stvar. če ste dogovrjeni v redu, drugače med hišami in bloki kpl in cestno podjetje ne čistijo (vsaj tko sem obveščen).

@jakaracman o teb sploh nebom zgubljal besed, bi te pa rad povabu enkrat na en nočni šiht. me zanima kako bi se po celi noči težkega dela še pritoževal nad delavci.

sem mel včeri pred delom možnost opazovat folk po ljubljani). ob 23. uri so bile ceste POLNE! pa kaj maste za delat zunaj. ok, sicer se me to ne tiče. zarad mene če hodte sam gledat kaj se dogaja, sam če vam ni treba na cesto pač ne greste.

in še to, preden se razpišem še trikrat bolj. tkole ko je sneg, pejte ob kake 3 al pa 4 zjutraj ven, pridte z lopato, vsi vas bomo veseli.

lep in snežen pozdrav. zdej grem pa delat, ker je ura cajt.

LP

sim
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a sim Po mar 06, 2006 7:49 pm

No torej; mene ne moti sneg na cesti dokler sneži in je cesta kljub temu normalno prevozna z zimsko opremo (ne, to niso verige v prtljažniku!), moti pa me: naprimer danes, ko je bila temperatura ves dan nad 0 niso sposobni očistit in posuti cest do te mere, da npr. jaz s serijskim Golfom IV nebi imel brezplačne masaže podplatov (navkljub temu da sem že med prejšnjim sneženjem potrgal zaščitne plastike, ki so sicer prve ki drsajo (dobro da še ni novih))!
To se mi je dogajalo na velikem številu cest po Ljubljani, pa ne samo po nekih stranskih cestah in ne v zgodnjih jutranjih urah. Npr.: cesta od izvoza Brdo proti Viču ob 19h, cesta ki povezuje bowling v Dravljah s Celovško (kolesnice take da so imeli terenci težave),...
Tako da...vsak si misli svoje...dejstvo pa je, da to niso očiščene ceste; čiščene že mogoče, očiščene pa nikakor (pa to ne v največjem snežnem metežu, ampak skoraj 24 ur po tem ko je nehalo snežiti) :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov