Furious_G je napisal/-a:@jakaracman: ti me dons kr mal v smeh spravljaš! že na suxu sm prebiral tvoje blodnje. pa keri ku*ac si ti, da ti ne sme naplužit snega na dovoz? kam naj ga pa da? v luft? sej vem da nikomur ni prav če ga pač mal zasujejo, ampak poglej ti s strani tega k pluž. ne more on tko nardit da bo zmer vsak zadovoljen! sej sicer se da malo popazit, pa pogledat kam boš naplužu sneg, ampak zakaj... a je on plačan zato, da pazi, da slučajno ne bo treba tebi še malo za lopato prijet?!![]()
s tole izjavo si pa zmagu: lani sva s sosedom enostavno avta čez ulico postavla, da ni mogel plužit in je moral pes čez travnik ven. Se bodo že naučili.
si te čist predstavljam. en navaden prepotentnež! pa brez zamere! :P
jakaracman je napisal/-a:Furious_G je napisal/-a:@jakaracman: ti me dons kr mal v smeh spravljaš! že na suxu sm prebiral tvoje blodnje. pa keri ku*ac si ti, da ti ne sme naplužit snega na dovoz? kam naj ga pa da? v luft? sej vem da nikomur ni prav če ga pač mal zasujejo, ampak poglej ti s strani tega k pluž. ne more on tko nardit da bo zmer vsak zadovoljen! sej sicer se da malo popazit, pa pogledat kam boš naplužu sneg, ampak zakaj... a je on plačan zato, da pazi, da slučajno ne bo treba tebi še malo za lopato prijet?!![]()
s tole izjavo si pa zmagu: lani sva s sosedom enostavno avta čez ulico postavla, da ni mogel plužit in je moral pes čez travnik ven. Se bodo že naučili.
si te čist predstavljam. en navaden prepotentnež! pa brez zamere! :P
Ti sdi pa pač ovčka, ki jim najprej plačaš, da plužijo, potem spucaš tisto, česar oni niso, čeprav bi morali, dovoliš, da uničijo, kar si naredil in jih na koncu še braniš. Če bi bil tak kot nekateri tule, bi ti lahko zaželel, da ti s plugom avto zapnejo. Bi jih potem še branil?
In ne, ne smejo plužit na dovoz, ker mi s tem preprečijo, da bi kamorkoli šel (si kdaj probal z lopato odmetat polmetrski kup snega, ki je ponoči zmrznil?). To pa pač ne gre. Naj se potrudijo, se da dokaj brez težav temu izognit - ko pride do dovoza, plug obrne naravnost za tista 2 metra, pa potem nazaj v desno (še vedno mu malo uide na dovoz, ampak ne toliko, da ne bi mogel z avtom čez). Ampak ne, to pa že možgane zahteva.
lani sva s sosedom enostavno avta čez ulico postavla, da ni mogel plužit in je moral pes čez travnik ven. Se bodo že naučili.
TOYOTA je napisal/-a:....prebiram poste....pa si mislim, da večina res ne ve koliko je dela s pluženjem, ker sem iz gorske vasice in ker je zapadlo pol metra snega, vem kako je , če ceste niso očiščene, ampak , cestarji pa res niso krivi za vse....kolikor vem začnejo plužiti pri 10 cm snega na cesti, do takrat le posipajo,pa še taka količina padavin naenkrat kot včeraj pa res ni normalna...če se je mogoče kdo peljal včeraj proti ljubelju je videl , kaj je sneg na cesti, pa sem plužarja videl vsaki 2 uri, kako se je vozil od bistrice do ljubelja, pa cesta ni bila nič bolj prevozna ..glede avstrijcev pa toliko, ko je na ljubelju ( avstrijska stran ), malo več snega, enostavno odredijo verige oz. zaprejo prehod,plužijo ziher manj kot naši cestarji....pač vzameš v zakup, če sneži, da bo pot trajala dlje, si bolj previden,itd. aja, pa še to, veliko voznikov, PA POJMA NIMA, kako se vozi v snegu, mogoče zato tudi taki zastoji ( letne gume ).Če se vam je pa težko vozt po 10 cm snega pa bodite doma.....malo manj nervoze tudi ne bi škodilo.
P.S. freze so pa tudi že po 150 ksit, za tiste , ki pač ne morete 'goniti' lopat
Aleš je napisal/-a:Nisi šu samo ti vn kidat, smo šli tut ostali, pa mogoče več skidal k pa ti.
Vsi se neki pizdite da niso prec taprvo minuto splužal, pr nas do 10 zvečer ni šu plug mem, ko je pa šu je pa gaz naredu za en avto. Pa se nč nepizdim pa ne jokam.
Pač tko je če sneg pada, mal je treba potrpet!!!! Pa tut jast plačujem da splužjo pa vsi ostali tut!!!!
Pa ne mi z Avstrijci nabijat da majo tko hudo spucane ceste. Zakva so ble pa učeri vse AC zaprte po evropi...........
Furious_G je napisal/-a:heh, ne jst sm take sorte ovčka k ji fotr celo dvorišče spluži! :Pma sam zato sm to napisu, k mi gre na ku*ac to, da vsi znate samo neki ''šimfat'', ubistvu pa sploh ne veste kok je v pluženju enega truda. fotr je na cesti od včeraj od 14ih. pršu je dam ob pol 9ih zvečer, da je mal pojedu, pa spet šu plužt do 3h zjutri. potem je šu še posipat, zdle pa že od 1ih naprej freza (rolba, če vam je to kaj bl poznano). nism zdj to zato napisu, da bi se vam kao zasmilu, ampak zato da vidte, da nekateri pa res še delajo tako kot se zagre. se mi zdi kr mal smešno, ko poslušam da je tržaška še snežena, pr nas je pa cesta kopna!
to si pa res nebi smeli prvoščit!
BoneS je napisal/-a:heh, a si ti kdaj dobu potrdilo, da si placu, da ti uvoz skidajo cestarji?
djte si dopovedat, da drzava/obcina ugotavlja potrebne kapacitete vozil za pluzenje in posip. v povprecju pr ns en kamion ppkriva cca 30 km cest.
bajt je napisal/-a:Je rekel nekoč Prešeren: le čevlje sodi naj kopitar!
Vidim,da nekaterim ne prideš do konca.Pred novim letom je bila že podobna tema.Takrat sem opisoval moje izkušnje iz šoferaja po vsem svetu.Sklenil sem, da se v te debate ne bom spuščal iz več razlogov.Bom pa samo to napisal:
Riko Ribnica(izdelovalec zimske opreme)garantira za svoje pluge SAMO do višine 25cm snega-naprej je rolba, greder, nakladač ipd.
Hitrost vozila pri pluženju je omejena na največ 40kmh.Kar je več, je vse pretirano.Obraba nožev na plugu(HARDOX-kaj je to ne bom razlagou,saj itak skor vsi vse veste)je pri višjih hitrostih zelo velika.Noben pa ni opazil,da je npr v Avstriji,katero tako radi nekateri omenjajo,veliko boljše cestišče in s tem posledično lažje in učinkovitejše spluženo.Kako to ,da so včeraj VRLI JODLARJI zaprli cesto na oni strani Karavank??![]()
Še to-kadarTV kaže ceste po drugih državah,so v glavnem AC.Zakaj ne pokažejo ozkih lokalk,katerih jim jih ne manjka?Po mnenju Killah_a so tudi naši severni sosedje pa švicarji v srednjem veku,ker morajo montirat občasno verige-pa so že veliko pred nami vstopili v evropo,čez zimo pa se vrnejo v srednji vek.Bi pa rad vidu JODLARSKI kamion plužit 80kmh,z iskrami izpod pluga(katerih pri nas očitno ni opazit) nekje po slovenskih cestah npr v naselju z pločniki,pri tem bi slučajno zadel robnik in po katapultiranju JAKE RACMANA iz kabine z njim opravil pogovor o občutkih med kombinirano vožnjo pluženja in izmetavanja iz kabine navljub uporabi varnostnega pasa.Da o uničenem vozilu in popacanih fasadah ter morebiti od kamenčkov pošpricanih avtih ne bi izgubljal besed.Res pa je najlepše vso stvar opazovati iz tople hiše in dajati izjave-toliko v razmislek mladim vsevedom.LP Bajt.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov