Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če mar 16, 2006 10:52 pm

Tisto blendanje ni čisto nič drugega kot navadna potuha ki jo daješ nekomu. :evil: Jaz bledam samo če kdo nepravilno uporablja svoje luči (na bilokaki način, ki me lahko moti), ali pa če je kako sraje na cesti. Drugače pa nikoli. Vsak mora vedet da predpisi in omejitve niso zaradi lepšega, in vsak ki jih krši se pač zaveda tveganja da bo za to tudi odgovarjal - če ga dobijo pa naj kr sam sebi pripiše.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Če mar 16, 2006 11:31 pm

sebaveh je napisal/-a:Tisto blendanje ni čisto nič drugega kot navadna potuha ki jo daješ nekomu. :evil: Jaz bledam samo če kdo nepravilno uporablja svoje luči (na bilokaki način, ki me lahko moti), ali pa če je kako sraje na cesti. Drugače pa nikoli. Vsak mora vedet da predpisi in omejitve niso zaradi lepšega, in vsak ki jih krši se pač zaveda tveganja da bo za to tudi odgovarjal - če ga dobijo pa naj kr sam sebi pripiše.

Kot je bilo navedeno že ogromnokrat, omejitve so postavljene splošno, in ne specifično, kakor bi morale biti. Izgleda, da se prištevaš v kategorijo z gospoduom Žlendrom in maestrom. Vseeno, kaj je logično in bi bilo bolje, važno je, da se vsakogar, ki do pičice natančno ne upošteva omejitev, trdo kaznuje.

maestro:
Beseda "nacist" je bila v tem primeru uporabljena v drugačnem kontekstu, upam da ti ne rabim razlagat v kakšnem.

Slide:
Kot vedno, lepo napisano. 8)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe mar 17, 2006 12:20 am

Se povsem strinjam z večino, ki pravi da so policisti vse prevečkrat le inkasanti za državni proračun. Da bi se pa kdaj postavili pred šole in vrtce (razen tistih par prvih dni v septembru) ali pa bili tam kjer bi jih zares potrebovali, ne to pa ne! :evil:

@maestro je očitno eden izmed tistih ljudi, ki mu lahko vsi vbijamo v glavo nekaj kar je prav, mu 100x argumentiramo, napišemo, narišemo,... ampak on bo še vedno po svoje tupil in zagovarjal svoj prav. Jaz se pri takih vedno samo vprašam: Kako to, da če ti skoraj vsi ljudje hočejo nekaj dopovedat, ti pa vztrajaš na svojem bregu, kako to, da se nikol ne vprašaš, če morda pa vendarle s tabo nekaj ni v redu oz. s tvojimi trditvami?!? Ali pa imaš mogoče prav samo ti in si normalen, vsi ostali smo pa neumni in imamo zgrešen pogled na obravnavano temo? Kaj praviš, kaj je bolj verjetno? In vidiš, ravno zaradi tega bi se morala taka tema zaklenit, ker če so stvari že 100x predebatirane in podkrepljene z argumenti, katerim se ti spretno izmikaš, potem tudi jaz ne vidim več smisla tega topica, kjer hočem nekomu nekaj dopovedovat, ki se mu itak nič ne da dopovedat. Amen.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So mar 18, 2006 6:36 am

Odgovor na zgornji post:

Tuki na tem forumu znate eni bit res en mal "hecni".In zakaj?Zato ker je naslov teme "Do smrti zbila pešca" vi pa spet tupite o policiji in o policistih-inkasantih :roll:

Mislim...če že ne drugega...se dejte vsaj naslova teme držat.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So mar 18, 2006 11:06 am

Nism še nč napisal ampak bom napisal svoje menje. Maestro dejansko ti vsi govorijo eno, ti trdiš drugo (jasno čudni smo vsi drugi).

Torej iz mojega vidika. Kriv pešec, mel že večkrat probleme s tem da se mi je prkazal en iz teme, pa imam xenonke. Tudi sam dostikrat hodim po temnih cestah. Pa mam jakno z odsevniki, copate in kresničko. Poleg tega hodim vedno po levi strani, tako da avti vozijo nasproti. Avto itak slišiš in vidiš, tako da se mu lahko umakneš.

Če bi gledou na to, da te za vsakim ovinkom čaka pešec sredi ceste, deblo ali luknja v cesti, potem najbolje, da ostaneš doma.

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber So mar 18, 2006 11:38 am

Jaz bi uvedel kazen za pešce ki hodijo po cesti brez kresničke v višini najmanj 120.000 sit
Sam sem dostikrat pešec ali kolesar. Za svojo varnost poskrbim sam, saj se zavedam, kako j, če si voznik avtomobila in naenkrat zagledaš eno staro mamo v črnmu montlnu. Ampak roko na srce, stare mame so se po večini že zdavnaj naučile uporabljat kresničke, ročne svetilke, utripajoče signalne lučke, odsevne trakove ... mlajši ljudje, sploh pa mladina, pa na to pozablja, ker si mislijo, da so najpametnejši na svetu in da se jim nič ne more pripetiti.
Slabo označeni pešci ali sploh ne označeni, bi morali biti tudi odgovorni za povzročeno škodo, ki je nastala s trkom. Ni važno ali pešec umre v trku, če je kriv, naj plača še škodo. Pešci imajo včasih preveč pravic, to mislim v primerih, ko sami ne upoštevajo pravil in sami ne poskrbijo za svojo varnost. Po drugi strani pa, so pešci zelo ogrožena vrsta, stalno v nevarnosti pred arogantnimi vozniki.
Sam opažam naslednje: veliko voznikov obvije pešca ki vozi ob robu ceste (ker drugje ne more), pa čeprav nasproti prihaja avto, cesta pa ni dovolj široka.... ta voznik potem enostavno zrine pešca še bolj na rob ceste, po možnosti ob ograjo ali škarpo. To, na žalost, opažam marsikje, saj nekateri niso toliko kulturni in pametni, da bi ustavili, počakali da gre nasproti vozeči mimo, pa šele potem obviti pešca.
V glavnem, katastrofa od kulturne / nekulturne vožnje, potem pa sploh ni čudno da je tako. Seveda pa je tudi katastrofa od obnašanja nekaterih pešcev.
Policaji pa res za vsak drek napišejo neprilagojena hitrost :roll: definirajte prilagojena hitrost, to je zelo relativen pojem, kakor za koga in po mnenju policajev je to tako, da se nič ne bi smelo zgoditi. Ja, in res, nič se ne bi smelo zgoditi, ampak živimo v realnem svetu in ne v pravljici. Vsak naj najprej sam poskrbi za svojo varnost, poleg tega pa naj bo previden in naj dela tako, da bo lahko vsaj delno toleriral napake drugih.
Vedno se ne moremo zanašati na to, da drugi udeleženci ravnajo pravilno, lahko da delajo napake in to moramo v neki meri upoštevati, ampak to ni vožnja 30km/h po regionalki.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN So mar 18, 2006 1:05 pm

reber je napisal/-a:Jaz bi uvedel kazen za pešce ki hodijo po cesti brez kresničke v višini najmanj 120.000 sit

Svaka čast!!! Od zdaj naprej bo večina klosarjev hodila brez kresnicke ob cesti, saj bo to najhitrejsa pot do toplega zavetja in 3eh dnevnih obrokov..

Dj drugic mal premisl kaj napises, al mas levo roko doktorat narjen?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So mar 18, 2006 2:23 pm

AXioN je napisal/-a:
reber je napisal/-a:Jaz bi uvedel kazen za pešce ki hodijo po cesti brez kresničke v višini najmanj 120.000 sit

Svaka čast!!! Od zdaj naprej bo večina klosarjev hodila brez kresnicke ob cesti, saj bo to najhitrejsa pot do toplega zavetja in 3eh dnevnih obrokov..

Dj drugic mal premisl kaj napises, al mas levo roko doktorat narjen?

Ni mi do kreganja samo zadnji stavek veliko bolj zate velja kot za Rebra... bi pa bilo zelo priporočljivo, da si najprej prebereš vseh pet strani odgovorov in boš lahko tudi brez narejenega doktorata (ki si ga, kot kaže, verjetno zelo želiš) razbral kaj si večina misli ob takih nesrečnih dogodkih.

Pa še moje razmišljanje, ki je nadgradnja razmišljanja ostalih. Pešci so poleg motoristov in kolesarjev najbolj ogrožena vrsta v prometu. problem pa nastane, ker se naša zakonodaja in raznorazni Žlendri tega ne zavedajo oziroma nočejo zavedati. Drugače si takih zakonov, ki pešcem dajejo nedvoumne prednosti v prometu, ne morem razlagati saj taki zakone ne ščitijo pešca ampak ga še bolj postavljajo v izpostavljen položaj.

Zakaj? Pešec kar naenkrat ima skoraj vsepovsod prednost in skoraj nikoli ni kriv za nesrečo. A ni fino takšno razmišljanje, če se zavedaš da skoraj ne moreš biti kriv za nastalo situacijo in potem vidiš hojo čez rdečo luč (konstanten primer), tekanje med avtomobili čez cesto (še posebej je to vidno pred kakšno šolo/faksom ko se perjad požene čez cesto ko zagleda na drugi strani ceste avtobus na postajališču) da o oblačilih in kresničkah sploh ne govorimo. Situacija je taka, da je marsikdo res tako puhloglav, da je zadovoljen s tem splošnim dejstvom o nekrivdnosti in mu ni mar za svoje zdravje in življenje, do trenutka ko ni prepozno.

Potem pa so tukaj cele družinske tragedije. In to zakaj? Precej je kriva sama zakonodaja in način kaznovanja ter dodeljevanje krivde. Če bi bila zakonodaja drugačna in da v primeru neustrezne hoje po/čez cestišče, neustrezne označbe (kresničke svetilke) avtomatično privedejo do krivde istega, ki ne upošteva pravil in da so ga tudi ustrezno denarno sankcionirana (denar je še vedno največji preventivni kaznovalni moment). Glede na taka spremenjena dejstva bi se marsikdo končno le zavedal tega dejstva, da mora prvenstveno najprej zaščititi samega sebe in šele nato računati isto tudi od drugih.

In ko bi naenkrat ljudje začeli upoštevati pravilno stran in smer hoje, kresničke, lučke, svetla odsevna oblačila bodo taki primeri kot je ta postali redkost na naših cestah in prometna statistika se bo bistveno izboljšala.

Na žalost pa je situacija taka, kot je in na dosedanje izkušnje bi prej pričakoval da bo še slabša saj se znajo "brihtne" glavce kot je BŽ&Co. zgledovati tudi recimo po Švici, kjer so že desetletja nastrojeni proti voznikom. Primer: po novem naj bi pešci pri njih imeli take privilegije, da če se po pločniku samo bližajo prehodu za pešce morajo vozniki obvezno ustaviti ne glede a bo pešec zavil na prehod ali bo nadaljeval svojo pot naprej po pločniku.

Za konec pa samo še to - poleg tega da sem voznik sem vsaj polovico časa v prometu udeležen kot pešec in zaradi tega dejstva, da sem tudi voznik mi je precej bolj jasno kako naj se obnašam, da s svojimi dejanji ščitim samega sebe in ne jezim ostalih udeležencev. V končni fazi se pa lahko zadevo predstavimo tudi preko fizike, ki se na ozira na neumno prometno zakonodajo. Vzemimo samo gibalno količino pešca pri 5km/h in 75kg ter avtomobila s 50km/h in 1500 kg in mislim, da je vsakemu jasno kdo lahko lažje reagira (se ustavi/umakne).

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po mar 20, 2006 12:22 pm

Na norveških avtobusih imaš na izstopnih vratih opozorilo, da ne prečkaj ceste, preden avtobus ne odpelje s postaje... Kar se mi zdi zelo umestno. Pri čemer moram dodati tudi, da pešci tam prečkajo cesto pri svoji rdeči in vozniko to vedo ter upoštevajo. V Oslu sem bila med redkimi čudaki, ki so čakali na zeleno luč za pešce. No, potem mi je prijatelj razložil, kako je s tem. Če nisi šofer,
Zdaj ne vem točno, v kateri državi velja tako, mogoče v Nemčiji ali Avstriji, da ti kot pešcu upalijo višjo kazen, če imaš vozniški izpit, ker bi se moral še toliko boljše zavedati, kaj vse te ogroža... In tudi to ni brez soli.
Policisti bi morali sprožiti intenzivno akcijo ozaveščanja pešcev, pa ne s televizijskimi spoti, ki sploh ne veš, komu točno so namenjeni, ampak na licu mesta. Zvečer ven in ustavljat pešce, jih peljat z avtom na kakšen poligon, da se sami prepričajo, kako slabo so vidni v temnih oblačilih, in kakšna je razlika, če uporabljajo obleko z odsevnimi našitki ali kresničke. Da o kolesarjih sploh ne govorim!

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Po mar 20, 2006 2:09 pm

Žalostno in neizpodbitno dejstvo je, da so pešakarji in kolesmani zaščiteni kot kočevski medvedje. Včeraj sem za medkrajevno - krajevno vožnjo cca 30 kilometrov porabil skoraj 45 minut- in to zakaj??? Bla je lepa, sončna nedelja in kot nalašč so se na cesto nabil sami nedelarji- tako imenujem ljudi, ki bodisi pripeljejo avto iz garaže samo za vikend, bodisi pešačijo trije vštric po cesti z omejitvijo 90 kmh, bodisi kolesarijo vsaj po dva vštric na tej isti cesti... Ne vem, kaj vidijo ljudje lepega v tem da se grejo razgibavat po cesti in s tem delat gužvo!!!??? Mar ni lepše it nekam v naravo, kjer je mir, namesto, da ti mimo zavaljene riti švigajo rohneči, smrdljivi avtomobili, v katerih so šoferji kakor naprimer jaz, ki sem skorajda izgubil živce in začel gazit po folku. Če se hoč razgibavat se pejt na polje oziroma na za to primerne površine. Kot je naprimer za govedo pašnik, je tudi za prespočite retardirance namenjen štadion oziroma prostor za rekreacijo ali karkoli. Cesta je namenjena motornemu prometu-pešci imajo pločnik, če ga pa ni pa naj se vsedejo v avto in se odpelejo tja kjer je in naj tam razgibavajo svoje prespočite riti-kdor pa avta nima pa naj za svoj luksuz uporabi javni promet.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po mar 20, 2006 3:08 pm

ghostrider je napisal/-a:Žalostno in neizpodbitno dejstvo je, da so pešakarji in kolesmani zaščiteni kot kočevski medvedje. Včeraj sem za medkrajevno - krajevno vožnjo cca 30 kilometrov porabil skoraj 45 minut- in to zakaj??? Bla je lepa, sončna nedelja in kot nalašč so se na cesto nabil sami nedelarji- tako imenujem ljudi, ki bodisi pripeljejo avto iz garaže samo za vikend, bodisi pešačijo trije vštric po cesti z omejitvijo 90 kmh, bodisi kolesarijo vsaj po dva vštric na tej isti cesti... Ne vem, kaj vidijo ljudje lepega v tem da se grejo razgibavat po cesti in s tem delat gužvo!!!??? Mar ni lepše it nekam v naravo, kjer je mir, namesto, da ti mimo zavaljene riti švigajo rohneči, smrdljivi avtomobili, v katerih so šoferji kakor naprimer jaz, ki sem skorajda izgubil živce in začel gazit po folku. Če se hoč razgibavat se pejt na polje oziroma na za to primerne površine. Kot je naprimer za govedo pašnik, je tudi za prespočite retardirance namenjen štadion oziroma prostor za rekreacijo ali karkoli. Cesta je namenjena motornemu prometu-pešci imajo pločnik, če ga pa ni pa naj se vsedejo v avto in se odpelejo tja kjer je in naj tam razgibavajo svoje prespočite riti-kdor pa avta nima pa naj za svoj luksuz uporabi javni promet.

In če bi kter od teh voznikov znoru, bi imel pa še 5 strani več za napisat. Pešci in kolesarji bodo počasi moral mal s svojo glabvo mislit in upoštevat CPP tako kot ostali.
Old subarus never die, they just get faster!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po mar 20, 2006 4:04 pm

nebivedu je napisal/-a:
ghostrider je napisal/-a:Žalostno in neizpodbitno dejstvo je, da so pešakarji in kolesmani zaščiteni kot kočevski medvedje. Včeraj sem za medkrajevno - krajevno vožnjo cca 30 kilometrov porabil skoraj 45 minut- in to zakaj??? Bla je lepa, sončna nedelja in kot nalašč so se na cesto nabil sami nedelarji- tako imenujem ljudi, ki bodisi pripeljejo avto iz garaže samo za vikend, bodisi pešačijo trije vštric po cesti z omejitvijo 90 kmh, bodisi kolesarijo vsaj po dva vštric na tej isti cesti... Ne vem, kaj vidijo ljudje lepega v tem da se grejo razgibavat po cesti in s tem delat gužvo!!!??? Mar ni lepše it nekam v naravo, kjer je mir, namesto, da ti mimo zavaljene riti švigajo rohneči, smrdljivi avtomobili, v katerih so šoferji kakor naprimer jaz, ki sem skorajda izgubil živce in začel gazit po folku. Če se hoč razgibavat se pejt na polje oziroma na za to primerne površine. Kot je naprimer za govedo pašnik, je tudi za prespočite retardirance namenjen štadion oziroma prostor za rekreacijo ali karkoli. Cesta je namenjena motornemu prometu-pešci imajo pločnik, če ga pa ni pa naj se vsedejo v avto in se odpelejo tja kjer je in naj tam razgibavajo svoje prespočite riti-kdor pa avta nima pa naj za svoj luksuz uporabi javni promet.

In če bi kter od teh voznikov znoru, bi imel pa še 5 strani več za napisat. Pešci in kolesarji bodo počasi moral mal s svojo glabvo mislit in upoštevat CPP tako kot ostali.

Tvoja izjava je v bistvu strnjeno povedano to, kar bi moralo že zdavnaj veljati. Ko bodo vsi začeli sprejemati odgovornost za svoja dejanja in se obnašati, kot da jim za lastno varnost ni vseeno, bo smrti veliko manj.

Lp

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro To apr 04, 2006 10:57 pm

''Sinoči ob 19.50 uri se je na regionalni cesti v naselju Rečica ob Paki zgodila huda prometna nesreča, v kateri je izgubil življenje otrok – še ne 12-letni pešec. 33-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Šmartnega ob Paki proti Letušu. V naselju Rečica ob Paki mu je iz njegove leve strani na neosvetljenem delu vozišče prečkal deček. Ker voznik hitrosti vožnje svojega vozila ni prilagodil razmeram na cesti, je kljub zaviranju s prednjim delom vozila zadel v otroka, ki ga je odbilo desno izven vozišča, nato pa še v prometni znak, ki označuje konec naselja. Trčenje bilo tako silovito, da je otrok v času prevoza v bolnišnico Celje poškodbam podlegel.''

Ker obstaja verjetnost, da se bo našel kdo, ki bo oporekal 'frazi': ''voznik hitrosti vožnje svojega vozila ni prilagodil razmeram na cesti'' ali očital, da deček ni ''nosil kresničke'' ali očital, da je pač ''presenetil voznika'', naj skopiram še komentar obveščenega:

''Kar se dogaja v tem malem kraju ni več v mejah normale.Izgubljenih življenj v tem kraju je ogromno.Prehitra voznja voznika ni upravicena smrti še ne 12let starega fanta, ki sem ga osebno poznal.Dovoljena hitrost v tem naselju je 40km/h ne pa hitrost v kateri osebo povrhu usega odbije v znak ki je oddaljen 10m in pristati 5m naprej od znaka.''

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er To apr 04, 2006 11:31 pm

krasno, pa si le izbrskal eno prometno nesrečo v kateri jo je spet skupil pešec in pri kateri je večina krivde zgleda le na stani voznika (no ja, nikol ne veš).

kaj je sploh smisel tega? nesreče so se, se in se bodo dogajale, žal.

in če misliš da boš s temi primeri koga prepričal da naj se vozi tako, da bo njegova hitrost prilagojena razmeram na cestah (ko pride do nesreče je vsaka hitrost avtomatsko neprilagojena, saj vedno obstaja taka hitrost, s katero bi se lahko peljal, da bi se nesreči izognil), se pošteno motiš. saj se vsi trudimo da bi vozili čim boljše ter hkrati čim bolj varno, a dejstvo je, da če do nesreče pride (pa naj si bo vzrok za nesrečo kakršenkoli) lahko nekdo vedno trdi da je kriva neprilagojena hitrost (in ima prav), saj se pri taki definiciji neprilagojene hitrosti ne da voziti s prilagojeno hitrostjo (tudi 5 km/h zna biti prehitro, tako da ti svetujem da boš najbolj varen....in posledično tudi ostali, če boš cele dneve preživel na domačem kavču in upal, da ti slučajno ne pade kakšen meteorit na glavo)

moram pa priznati da nisem dobro razumel komentarja obveščenega (kdorkoli je že to :? ), ta tvoj citat ni ravno najbolj razumljiv.

pa še to, če bi se ljudje zavedali svojih dejanj in njih posledic ter sprejeli odgovornost zanje bi bilo takih in podobnih nesreč bistveno manj. jaz osebno kot voznik avta na odsekih kjer je potencialna nevarnost zmanjšam hitrost ter vozim kolikor se da previdno (to pa nikakor ne pomeni, da se cjazim s hitrostjo malo večjo kot je polževa) in obratno kot pešec, kolesar, rolerist na takih odsekih izdatno pazim na vsa vozila in sem pripravljen v vsakem trenutku odskočiti s ceste v primeru nevarnosti.
če pa pešeci hodijo ob regionalnih cestah kot kure brez glave in če vozniki po teh istih cestah divjajo kot nori potem je pa enino normalno da do nesreč prihaja

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro To apr 04, 2006 11:43 pm

Piše, da naj bi ''deček prečkal cestišče na neosvetljenem delu ceste''.

Že večkrat sem napisal, da moramo vedno voziti tako hitro, da se lahko izognemo nepričakovani oviri na vozišču. Ne pa divjati v črno temo tako, kot da smo sami na svetu..

Citat je pa od tukaj:
http://24ur.com/naslovnica/novice/slove ... e_comments

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Sr apr 05, 2006 12:21 am

maestro je napisal/-a:''Sinoči ob 19.50 uri se je na regionalni cesti v naselju Rečica ob Paki zgodila huda prometna nesreča, v kateri je izgubil življenje otrok – še ne 12-letni pešec. 33-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Šmartnega ob Paki proti Letušu. V naselju Rečica ob Paki mu je iz njegove leve strani na neosvetljenem delu vozišče prečkal deček. Ker voznik hitrosti vožnje svojega vozila ni prilagodil razmeram na cesti, je kljub zaviranju s prednjim delom vozila zadel v otroka, ki ga je odbilo desno izven vozišča, nato pa še v prometni znak, ki označuje konec naselja. Trčenje bilo tako silovito, da je otrok v času prevoza v bolnišnico Celje poškodbam podlegel.''

Ker obstaja verjetnost, da se bo našel kdo, ki bo oporekal 'frazi': ''voznik hitrosti vožnje svojega vozila ni prilagodil razmeram na cesti'' ali očital, da deček ni ''nosil kresničke'' ali očital, da je pač ''presenetil voznika'', naj skopiram še komentar obveščenega:

''Kar se dogaja v tem malem kraju ni več v mejah normale.Izgubljenih življenj v tem kraju je ogromno.Prehitra voznja voznika ni upravicena smrti še ne 12let starega fanta, ki sem ga osebno poznal.Dovoljena hitrost v tem naselju je 40km/h ne pa hitrost v kateri osebo povrhu usega odbije v znak ki je oddaljen 10m in pristati 5m naprej od znaka.''

1.Eno je prekoračiti hitrost za nekaj deset procentov, za katere te ganjajo enako, kakor, če bi hitrost prekoračil v večkratnikih omejitve. Sožalje staršem in vsem ostalim bližnjim.
2.Skozi naše naselje teče podobna cesta in iz tega razloga so me starši vedno učili, da ta cesta ni igrišče. Ob tej cesti ni bilo pločnika, zato sem moral še kot 12 in 13 in več let star otrok do igrišča po stranskih poteh (cca. 300m daljša pot, ki bi lahko bila dolga samo 500m), drugače na igrišče ne bi smel. Sploh pa kot 12 letni otrok v temi, kakršna je ta čas ob osmih zvečer, nisem imel kaj iskat izven hiše, kaj šele na glavni cesti. Ves čas, ko sem moral biti doma, pa se je po cesti valjal sosedov znanec, ki pa je lepega dne s kolesom zapeljal pod avto in bil 2 tedna v kritičnem stanju.
3. Kaj boš naredil, da se take stvari ne dogajajo? Odvzel izpit? Zaprl človeka? Bičal? Pretepal? Ubil še njega? Bo zato prišel otrok nazaj? Oo zato manj mrtvih na cestah s pomanjklivimi prometnimi signalizacijami in brez ostalih stvari potrebnih za omejitev hitrosti? Ali priredil cesto da divjanje ne bo mogoče oziroma priredil, da bo hitra vožnja možna(podhodi, itd.).Preveliki stroški za našo pravno državo.
4. Lahko bi zmanjšali smrtne žrtve s tem, da bi vozniki lahko uporabljali avtocesto za to, za kar je namenjena, ne pa da moraš za vožnjo po njej plačati. Iz tega razloga se veliko prometa preusmerja na regionalke, po katerih pa vozniki vozijo enako, kakor po cestah, ki so za hitro vožnjo namenjene, saj vsakdo kdaj zamuja v službo in se mu mudi. Zakaj v prenekaterih evropskih državah cestnino plačujejo samo tujci, ko jo slovenci za svoje ceste plačamo dvakrat: Ob registraciji in še ob uporabi?? Seveda mi ni všeč da mimo moje hiše vozijo 150km/h, vendar pa jih popolnoma razumem.
5. Mrtvemu človeku se ne naredi nič. Kdor dela in živi s tem tudi greši! Dovolj imam trobljenja okoli smrtnih žrtev na cesti, zaradi katerega trpijo samo žrtvini bližnji. Zakaj nihče ne omeni, koliko je tedensko samomorov, koliko je nesreč pri delu zaradi nezagotovljenih varnostnih sredstev, koliko je umorov, smrti zaradi premalo denarja, namenjenega za zdravstvo??? Če hočeš priti nekam v kratkem časovnem intervalu, je logično, da to predstavlja neko stopnjo nevarnosti. Ko pa bomo izumili perpetum mobile pa se bodo zmanjšale tudi številke smrtnih žrtev v prometu. Logično je da če se večina ljudi ukvarja z nevarnimi stvarmi, kot je v našem primeru udeleženost v prometu, da je tudi večina ljudi v nevarnosti in na koncu lahko sklepamo, da so številke umrljivosti na cestah še vedno nizke.
.S tem odgovorom ne ščitim nobenega udeleženca v prometni nesreči ampak le izražam svoje mnenje.
Svaki čedo svoga konja hvali!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr apr 05, 2006 10:46 am

Čist mal offtopica, k bi bil lohk tut povezan včeraj s to debato.

Namreč na Jesenicah sem zavijal v križišču desno, ko je z leve strani po hribu dol pridirkal tipo na rollerjih (s hriba, brez bremzanja) in želel prečkat križišče, pri tem ni upošteval ne mojega desnega smernika ne desnega pravila (naj omenim da je tam ovinek in je potrebno zmanjšat hitrost k ne vidiš če gre kdo nasproti) in zgleda domneval da grem mimo njega. Ko sem zavil desno ga je itak zagrabila panika in je začel bremzat, na tleh je bilo tudi ogromno peska... no, in pol je ta roller prijatelju/policaju pizdil da se ga IZSILIL (iz prednostne smeri, heh) pa da sem prepozn dal smernik pa navem kaj še :))) ... najraj bi ga poiskal in mu rollerje zatlaču v usta...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Sr apr 05, 2006 11:13 am

Umrl je tudi 12-letni fant, ki je zvečer prečkal cesto... Spet neprilagojena hitrost (bilo pa je v naselju).

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 05, 2006 11:33 am

ice je napisal/-a:Čist mal offtopica, k bi bil lohk tut povezan včeraj s to debato.

Namreč na Jesenicah sem zavijal v križišču desno, ko je z leve strani po hribu dol pridirkal tipo na rollerjih (s hriba, brez bremzanja) in želel prečkat križišče, pri tem ni upošteval ne mojega desnega smernika ne desnega pravila (naj omenim da je tam ovinek in je potrebno zmanjšat hitrost k ne vidiš če gre kdo nasproti) in zgleda domneval da grem mimo njega. Ko sem zavil desno ga je itak zagrabila panika in je začel bremzat, na tleh je bilo tudi ogromno peska... no, in pol je ta roller prijatelju/policaju pizdil da se ga IZSILIL (iz prednostne smeri, heh) pa da sem prepozn dal smernik pa navem kaj še :))) ... najraj bi ga poiskal in mu rollerje zatlaču v usta...

Cenej te bi prišlo če bi ga povozil do smrti, kot pa če mu rolerje zatlačiš v gobec.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr apr 05, 2006 12:11 pm

nebivedu: tnx, bom obiskal g. Kogovška prej :)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov