rockson je napisal/-a:Kaj mam jst rad te debate :P
Vsak avto, ki ga teraš, bo žrl veliko. In isti avto bo pri različnih voznikih imel različno porabo, pa če tudi vsi po omejitvah vozijo.
Sam imam izkušnje tako z dizli, kot s tem 1.8T čudom -->180KM Leon.
Leon 1.8T:
Tole je povprečje cca 8kkm (9kkm - 18kkm). S tem avtom se da prit s porabo tud pod 8 litrov, vendar le, če imaš minimalno mestnih voženj. Če ga voziš nekje do 160 bo poraba pa okoli 12 litrov. Na MK-ju je blo pa preko 30 litrčkov![]()
Megane 1.9 dCi 100KM --> čip na 140KM
Povprečje cca 15kkm (od 70kkm dalje). Najmanjše povprečje je blo 5.49 (pa ne po BC), najvišje pa 6.9. V prvem primeru so pač vožnje po omejitvah, v drugem pa ne ravno po omejitvah+ veliko mestne vožnje, tud ne ravno nežne.
Alfa 166 2.4 JTD 136KM --> čip na 170KM
Povprečje cca 17kkm (od 171kkm dalje). Najmanjše povprečje 6.36 (vožnja NM-LJ vsak dan po omejitvah), največje povprečje 8.7 (večino voženj po LJ + kakšnja vožnja NM-LJ nad omejitvam). Noben podatek ni po BC. Mi je pa alfa pozimi z mrzlo mašino žrla 16 litrov, dokler se ni mašina ogrela, potem je pa padlo na 8-10 - govorim za vožnjo po mestu in trenutno porabo.
V podpisu je pa podatek za Clio Storia 1.5 dCi 68KM. Avto ima mal čez 3,5kkm in sem ga tankal 5x (zadnji tank ni v tej statistiki). Prvi tank mi je porabil 6.06, drugi 5,84, tretji 5,45 in zadnji 5,14. Vožnje so skoz po omejitvah, morda nekaj km po AC do daske, da se spuca, pa večino se vozi po LJ (zihr 80% kilometrov).
Pa ne mi tle mešat drugih avtomobilov zraven...tema je namenjena samo VAG 1.8 T in 1.9 TDI mašinam.....