Debate, ki niso vezane na ostala področja...

alfa_25
Nov uporabnik

khm

Napisal/-a alfa_25 To jun 03, 2003 8:17 pm

ni kaj, temu tipčku očitno ležijo avtomobilčki z daljnega vzhoda. kar je ok. baje je celo legalno. ne zapirajo zarad tega (no, sicer je lepo, da se ob alfah ne omenja hyundaia, ker če človk ne vidi razlike..aj)

mam pa nek drug problem: jaz niti pod razno ne kupil ne servisiral avta pri človeku, ki mu srce bije za drugo znamko. nak. ne. tak naj zamenja službo. očitno mora zelo trpet v službi ;)

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky To jun 03, 2003 8:44 pm

Točno Toby, Avtoplus, le da ne prodajam avte temveč motorje in plovila (na srečo)!
Imam le to smolo, da rad hitro vozim in me pač italijanski avtomobilčki nimajo kaj preveč rad, pa tudi francoski ne (peugeot, renault)
Pač ta hyundai je že tretji zapored, ki sem ga spravil čez 100.000km (enega skoraj 200.000) pa čisto vse brez nikakršne okvare.
Ne bom trdil, da se tej ne kvarijo, pač jaz verjamem temu kar vidim. Zelo dobro poznam lastnika servisa hyundai in vidim kakšne okvare se dogajajo na teh avtomobilih in kaj nam vozijo na naš servis.

No, pa da bodo vsi zadovoljni edini avto, ki mi je od novih hyundaijev všeč, je mogoče coupe, vse ostalo nebi imel niti pod razno in so italijani daleč naprej, kar se oblike in stila tiče.

Uporabniški avatar
toby
Nov uporabnik

Kraj: Lucija

Napisal/-a toby To jun 03, 2003 9:05 pm

V redu Lucky, ti imaš dobre izkušnje z korejci, jaz pač z alfami.. Moja 33-tka je tudi imela krepko čez 200.000 km, pa jo še zdaj videvam po Kopru.. Očitno bi morala že zdavnaj zaribati..

Sem pač nekoliko občutljiv na razne "ljudske modrosti" in posploševanja o tem kakšno sranje so italijanski avti.. saj veš, nestrprost poraja nestrpnost..

lp
Two beer or not two beer ?

Uporabniški avatar
toby
Nov uporabnik

Napisal/-a toby To jun 03, 2003 10:20 pm

Pozdravljeni vsi skupaj! 8)

Sem punca od Tobija in že nekaj dni spremljam to vaše razpravljanje....ki me na trenutke zelo jezi! :evil:
Take in podobne debate na forumih mi že malo presedajo(pa verjetno nisem edina) in so samo še en dokaz več o takoimenovani slovenski "zaplankanosti" in omejenosti glede izbiranja znamk avtomobilov!

Sem zaprisežena alfistka...celo dlje kot Toby... :twisted:
Rada bi samo podala nekaj dejstev in vprašanj,ki se mi porajajo,ko berem neutemeljene kritike,ki padajo po italijanskih avtih...Pa še tole bi rekla-ne govorit o alfi,da je samo italijanski avto...prosim vas!Sploh pa ne tisti,ki je ne poznate in verjamete samo tistemu...rekla-kazala!
No,torej:
-Le zakaj ne poznam nikogar,ki ima ali je imel alfo in ima probleme z njo??!!
-zakaj modrovanja o nekvaliteti,pitju olja,bencina,okvarah....bla bla bla !!??
-skozi moje roke so šle naslednje alfe: alfasud 1.3 letnik 82, 75 1.6 l.89, 33 1.5 l.91,155 2.0 l.93,145 1.6 l.2000-kupljena nova (pa ne v Avtoplusu!!!-slabe izkušnje),z nobeno nobenih problemov!!!!!!!!!!!!!Samo redni servisi,pa 145 sem lani malo razbila spredaj po moji krivdi,ampak je spet kot nova.
-zakaj moj fotr nonstop vlači renaulta po servisih?
-zakaj je sodelavcu crknila komplet elektronika na Polotu(novem)?...Pa ne samo njemu...
-zakaj je alfa povsod po Evropi normalno spoštovan in cenjen avto?
-pa še in še in še bi lahko naštevala...pa ni vredno saj se bodo vedno našli pametnjakoviči,ki bodo veselo pljuvali po vsem kar ni "uber alles"....

Takole,samo to sem hotela povedat,pa zadržala sem se,da sem bila kulturna.... :twisted: :twisted:

Pljuvajte...tri štiri zdaj!

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky To jun 03, 2003 11:15 pm

Pohvalno, mislim prisežnost do določene znamke.

Po pravici rečeno nimam nič proti nobeni znamki, krivi so pač tisti, ki stvari projektirajo, npr. odpri pokrov motorja zadnjega puntota, avto kot tak je ok le nima nobene zaščite spodaj tako, da voda veselo šprica po motorju, konektor in kabelj, pa je speljan kar pod karterjem. P206 ima elektronsko centralo takoj za prednjim desnim žarometom, trk že pri 20 km/h na pravem mestu in poleg pločevine še približno 500.000 sit škode. Pa še dosti takih primerkov poznam. To so pač take konstrukcijske napake, katere si po mojem proizvajalci avtomobilov ne smejo privoščit. Pri korejcu sem pa ugotovil še najmanj takih napak, je pa izdelava res poceni in nekje skrajno površna po drugi strani je pa za prav narejena tam kjer rabi.

Pa še nekaj zakaj sem izbral korejca: dve leti sem delal na Tomosu in BMW je dal natečaj za pridobitev koncesije za izdelavo verižnih zobnikov za F650 (motor) in je tomos bila ena od redkih firm, ki je presegla trdnost in trdoto predpisano od BMW-ja in dobili smo koncesijo. Pol leta kasneje pa smo dobili ponudbo, za podobne zobnike za neke korejske mopede ki bi se sicer proizvajali v evropi za evropski trg (poreklo pač), naši tehnologi so rekli, da je to znanstvena fantastika in da take zahteve pri nas ni mogoče doseči. Eden je še rekel, da če bi bili tomosovi mopedi iz takega materjala bi trajali večno.

Pa še eno skrivnost ti povem, zame najboljši avto za rallye ki so ga kdajkoli naredili je in ostaja lancia delta.
če ne poznaš nobenega, ki je imel probleme z alfami te peljem lahko jaz malo po našem servisu in ti koga predstavim, seveda je to popolnoma isto na hyundai servisu in po servisih čisto vseh znamk.

l.p.

Uporabniški avatar
Roman
Nov uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a Roman To jun 03, 2003 11:21 pm

moram rect , da sem kr presenecen kolk se vas je zbral na forumu. vasa mnenja je kar zanimiv brat. se enkrat hvala

Uporabniški avatar
toby
Nov uporabnik

Napisal/-a toby Sr jun 04, 2003 2:48 pm

Tukaj Toby-ka...spet... :8

A ne,Lucky...res je,na vseh servisih bomo vedno našli "problematične" avte.Resnično dejstvo...avtomobili nimajo več duše,kot včasih!
Elektronika je naredila svoje,hitrost proizvodnje pa tudi...Kvarijo se Mercedesi,Volvoti,Lexusi.....Renaulti,da ne govorimo oVW.....Alfe.Čisto vsi..pač tako je in ne bo boljše.

Jočem za starimi časi,ko si dal nogo po gasu in je šlo,še kako je šlo!Zdaj pa avto z enormnimi konji in gre,samo gre...ni duše!
Kako je šel moj stari alfasud in 33ka z bokserčkom....
:cry: :wink:

Kocky
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Kocky Sr jun 04, 2003 9:36 pm

ja zanimiva debata.
tud sam mam fiat-a(tipo),prej sm mel puntota sm bil čist zadovoljen in bom še enkrat kupu italjane sam ne vem še kerga
kar se tiče pokvarlivosti čist vsi se kvarjo,pa nej bo italjan, nemc, francoz...
to je moje mišlenje in pa izkušne(sej veste -vsak bk ma svoj štrk,vsak tele ma svoj vesele)
2 fast&2furious

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če jun 05, 2003 12:05 am

Se nekaj z moje strani!
Sam mam ze tretjega yugica!
Masine imajo fiatove! Delajo brez problemov tudi pri sukanju obratov nad 7000obratov!
Sem stestiral! Nasploh so masine v italijanarih bomba! Se malo kvarijo in tudi ob natiravanju po vecini dost zdrzijo!
Pa se deli so poceni.Edino moti me poraba! vsi italijanari pac dosti zerejo! jebiga! Se ze navajam :)
Pa se nekaj kritik!
Novi punto; sem ga vozil v avtosoli pa pod stangasom mi niti zmigavec ni delo!
Potem alfe 33! So bile delezne veliko kritik! Moj kolega je v letu dni v alfi zamenjal 2 masini + tista ko je bila noter! Nebom reku da jo je sparal!
Tiral je ko bik! Redkokraj do obrati pali pod 4000! Pomoje je pac naleto na zjebane masine!
Lp monster_d

darky
Novinec

Napisal/-a darky Če jun 05, 2003 1:00 am

LUCKY!!!

Glede na to, da prodajete Alfe, Fijate in Mazde lahko dekaš edino na Koperskem AVTOPLUSU.
Prosim, da se naslednjič uzdržiš kakršnega koli komentarja, ker cel vesoljni svet ve kakšni amaterji ste tam. Da o vašem servisu niti ne izgubljamo besed. Lahko ti naštejem 100 in 1 primer sranja, ki ste ga VI tam naredili. Govorim tudi iz osebnih izkušenj.
Izkušnja 1); ALFA 166 3.0 Števcu temperature se je malce zmešalo in na vašem servisu ste en teden ugotavljali, kaj je narobe. Celo iz ene salonske 166-tke ste hoteli odšravfat komplet armaturo in jo montirat na našo, da ugotovite, če je tam krivda. Po enem tednu samega sranja je sprejemnik rekel, da naj avto peljemo k Aleksandru (bivšemu mehaniku Avtoplusa, ki je mimogrede fant moje sestre). SI MORETE MISLITI, SPREJEMNIK NA POOBLAŠČENEM SERVISU TE NAPOTI K "SORODNIKU", KER ONI NISO V STANJU UGOTOVITI NAPAKE IN ČEŠ, DA ON JE STRUČKO IN BO SIGURNO REŠIL ZADEVO. IN RES PO 1/2 URE JE UGOTOVIL, DA ENA MASA PREBIJA IN OD TAKRAT VSE DELA BREZ PROBLEMOV. V 30 MIN JE REŠIL TO, KAR NA AVTOPLUSU NISO V ENEM TEDNU.

Izkušnja 2); Mazda 6 2.0 Po nekaj tednih smo ugotovili, da avto, ko izpustiš volan malce vleče v eno stran. Takoj ga peljemo na AVTOPLUS, kjer je avto tudi bil kupljen in tam mehaniki spet obnemijo. Ugotovijo, da z optiko ni nič narobe in ne vedo kaj narediti. Pa jim fant moje sestre reče, naj pogledajo, če sta obe gumi enako napumpani, tam pa štos stoletja; MEHANIKI REČEJO, DA NE MOREJO PREKONTROLIRATI, KER NE VEDO S ČIM SO GUME PUMPANE. MAZDA IMA NAMREČ MODRE VENTILČKE IN NJIM SE NE SANJA, ČE JE NOTER SECURPNEUS (ki ima rdeče ventilčke) ALI NAVADEN ZRAK. SI MISLITE KAKŠNI AMATERJI SO TO. SEJ TLAK LAHKO IZMERIŠ, TUDI ČE JE HELIJ V GUMAH, VAŽNO DA UGOTOVIŠ, ČE JE TLAK ENAK. IN SPET JE FANT OD MOJE SESTRE VSE MORAL REŠITI SAM. IZ AVSTRIJE JE DOBIL VES MATERIJAL O NOVI MAZDI, REŠIL TEŽAVO IN NA KONCU ŠEL NA AVTOPLUS, KJER SO TO GRADIVO SICER NAŠLI TUDI ONI, VENDAR NA DNU NEKEGA PREDALA IN NIHČE NI VEDEL, DA TO SPLOH IMAJO.

Ravno takšni amaterski servisi naredijo to, da je določena znamka na slabem glasu.

Tako, da prosim, da LUCKY ne daje več izjav o kvaliteti italijanov, ker tam se vam še sanja ne, kaj je to avto!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Tuningcar
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Tuningcar Če jun 05, 2003 7:52 am

Ce pa japonci ne rabjo servisa:))) Vsaj v nemciji bolj malkrat:)

Sala pac, sej lahko izbiras serviserja ali ne, jaz sem iz Kranja pa vozim svojega accenta na servis (redni) v Skofjo Loko (Lusina), ker temu nasmu bucku ne zaupam cist nic (Kadivec), pa tut slisov sem ze razne fore, da je pozabu ole nalit in mu je Lantra zaribala pol se je ven uleku da mora lastnik sam prevert ce je olje not al ne, pa iz servisa se je pelov dam:)

LP,Sandi
Slika

Uporabniški avatar
Maverick
Novinec

Kraj:

Napisal/-a Maverick Če jun 05, 2003 10:48 pm

Once Alfa, always alfa. Je res da smo imeli ogromno avtomobilov največ alf sicer, vendar tudi razne BMW je Audije in VW. Z nobeim avtom še nismo imeli nobenih problemov ne pri Alfah, Fiatih in ne pri BMW-ju, Audi-ju, ...
Oče ne vozi ravno počasi vendar pa vozi z občutkom in vsak avto redno in vestno vzdržuje, saj v tem je catch če redno in vestno vzdržuješ(tudi čistiš) avto, več ali manj ni stvari ki bi lahko šlo narobe, vendar se pojavljajo napake, ker pač ni vse narejeno 100% enako. Pač na vsakih 1000 avtomobilov(pa naj bo Alfa ali Aufi) se bo našel kakšen katerega uslužbenec Jožko ni prev lepo zložil skupaj. Na splošno mislim, da se nobeni avtomobili neke točno dotiče vrste znamke ali narodnosti kvarijo kaj več ali manj(ok ok so sokazuali da se nekateri ustavijo na servisu večkrat, pa vseeno te razlike niso ne vem kako dramatične).
Privrženec Alfe pa sem zato ker mi je všeč oblika, sem zrasel ob njej, in je edina znamka pri kateri se še vdi motor(vendar so začelii to z novim rodom JTD-jev ukinjati --> toej že leti moja pritožba na Alfa headquaters glede tega).
Prav nč se pa ne bi sramoval če bi latil Nemca, Japonca, Korejca, francoza, katerega koli že, vem pa da bom imel avto ki mi bo všeč. ki bo imel veliko navora ter konjev in predvsem tistega katerega si bom sam prislužil, ne bom pa se sekiral ker bodo prijatelji modrovali o tem kako se nek avto kvari in oh in spljoh.

Uživajte Luka

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. Pe jun 06, 2003 8:41 am

Točn tko... za avto rabš met tud mal občutka :wink:
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Pe jun 06, 2003 9:38 am

Prisegam na Alfe in Japonce nasploh. Upam na svoj prvi avto (kupljen z matko) Toyota Yaris in potem moj res prvi avto bo pa najverjetneje Alfa - ali 155, 145 ali pa mogoče že novejša.
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Pe jun 06, 2003 11:20 am

So bili tudi časi ko je BMW pošteno capljal za Alfo.

Smo mel tipota deset let mislim, da to pove vse. Sej so šle stavri, sej včas kej cukal ampak na cesti nismo nikoli ostali.

Glede lamborghinija.

Lamborghini ima še ogromno veze z italijani. Lamborghini ima taka znanja, glede športnih avtomobilov, da se Namci lahko vsi skrijejo s 911 vred. Sicer pa lamborghini nikoli ni bil v italijanski lasti razen v začetku. sedaj ga pač ima VW. Poleg tega je glavna lastnost Lambo-ta ta , da je to avto za tri generacije(zame, za mojega sina in za mojega vnuka). Kvalieteta ni bila pri Lamborghiniju nikoli problem. Edini kritiko si zaslužijo, da se ne držijo dobavnih rokov.
Kot cukrček lahko povem, da je popolnoma serijski Murcielago na Nierburgringu nascal dirkalnega 911.
Če zna kdo delati športne avtomobile so to italijani, žal tega Nemci ne bodo nikoli znal edino kar lahko naredijo je, da kupijo kakšno italijansko firmo športnih avtomobilov.

Tudi to je samo moje mnenje:D

Lp
Grehc

lucky
Stalni uporabnik

Napisal/-a lucky Pe jun 06, 2003 12:23 pm

dragi darky,

na firmi imamo knjigo pritožb in lahko mirne duše prideš sem in napišeš vse kar te o firmi muči. če ti bo pa tisti zvezek premalo ti bom pa z veseljem zraven še fotokopiral kolikor listov boš želel. Vem kaj se tukaj dogaja in vem tudi kaj se dogaja drugje po servisih. Jaz v firmi nimam prav nič s srevisom, edino ko grem mimo delavnice vidim kaj delajo in kaj menjujejo, pa še vi kolegi, ki imajo italijanske avtomobile ko pustijo avto na servis pridejo do mene in malo poklepetamo. Prednost te službe je ta, da imamo dosti različnih službenih avtov ter moje delovno mesto zahteva, da sem vsaj 2X na teden v ljubljani in lahko res dobro ocenim avto ki ga vozim ter primirjam z drugimi oz. mojim, med drugim sem vozil tudi novo GTA in 166 3.0 V6!!

Tisti ki je napisal, da italijani dosti pokurijo; DONT WORRY, moj korejec 1.3 pije od 10L gor!

V bistvu je res tako, vsak si najde tisto kar mu najbolj leži in z katerim je zadovoljen, pa še zrihta si ga tako, kot mu je najbolj všeč. In tisti, ki ne zna tega cenit, se ni nikoli trudu in trpej za nekaj doseči v življenju

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Pe jun 06, 2003 2:32 pm

[quote="grehc"]

Če zna kdo delati športne avtomobile so to italijani, žal tega Nemci ne bodo nikoli znal edino kar lahko naredijo je, da kupijo kakšno italijansko firmo športnih avtomobilov.

Ej zdaj pa si ga v temo bincno!!!
Sorry!! :wink:

alfa_25
Nov uporabnik

sportniki

Napisal/-a alfa_25 Pe jun 06, 2003 3:23 pm

no, sam sicer ne bi rekel, da samo italijani znajo delat športne avtomobile (čeprav mi ni jasno, kaj ima na primer audi a3 s športnostjo, pa tud vw ne premore tistega športnega "duha", so pa BMW-ju zelo dobri, pa Porsche), je pa vsekakor res, da imajo na tem področju fantastično dediščino (glej zmagovalce na Mile migla), pa tudi danes delajo res dobre športnike - ferrari, lamborghini, masserati, alfa, lancia (slednja je trenutno bolj luksuzna in manj športna, a spomnimo se delte integrale).

lp :D

grehc
Novinec

Kraj: Lublana

Napisal/-a grehc Pe jun 06, 2003 4:21 pm

kobreti je napisal/-a:
grehc je napisal/-a:

Ej zdaj pa si ga v temo bincno!!!
Sorry!! :wink:

Dobr porsche neki ustvarja. Vendar je avto že vso svojo zgodovino isti. moje menje je, da so ga sicer posrali ker so ukinili zračno hlajene motorje po katerih so bili znani. Vendar je v Nemčiji samo porsche športni avto. sej gre lahko M3 ali M5 hitreje smo to je še vedno limuzina. Kot je rekel alfa 25 imajo Italijani kar nekaj znamk. eden pomembnih faktorjev pri športnih avtomobilih je oblika in tukaj italijani predvsem prednjačijo. Da ne bom rekel, da so svetlobna leta pred ostalimi. Itak se zelo malo zve koliko se kavrijo in ostale negativne stvari. Bivši lastnik ferrarija 348 mi je celo rekel, da mu pozimi sploh ni hotel vžgati in podobi cukrčki in da ima sedaj porcheja, ki mu dela ko ura, samo to pravzaprav ni najboljpomembna stvar. Važno je, da rečeš jest imam pa ferija, ki je stal tolko pa tolko.
Lahko pa povem še to, da je lambrghini v kvaliteti in vzdržljivosti nekaj korakov pred ferrarijem.

Lp
grehc

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Pe jun 06, 2003 4:59 pm

Ok nevem kak si prišo na a3 nevem mogoče je to na mene letelo!!!
No saj je vseeno!!
Glede lancie za rally je še pred njo bil audi S1 quatro kateremu so vsi zavidali ,če smo že pri audiju!!!
Glede Maseratija npr.3200GT je pogrno v testu proti BMW M3!!
Aja ferrari pa tak vsi vemo kak je tud poznam šloveka osebno ,ko jih je par mel pa je mogo 355 pri 35000km na generalko pelat!!!
Pa test 360 modena proti 911 Turbo je ferrari tudi odzadaj ostal!!!
Pa še glede porschejevih motorov delajo najbolj zaklompicirane motorje boxer z turbotom oz. biturbotom!!!
Da o vzdržljivosti sploh ne govorimo ,ker je podjetje porsche prejelo najmanj reklamacij od vseh firm....pa ena tretina porschejev kaj je bila nareta še je danes registriranih!!

Ekola!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov