kixs je napisal/-a:2. glede dabate o izboljsanju stanja... in raznih visokih omejitvah po A-C. Po moje prevec posplosujete. Prevec se ozirate na svoje sebicne interese. Realnost je pa veliko drugacna. Medtem ko 10% ljudi res vozi cez 150km/h, pa jih vsaj 30% vozi okol 100km/h. Ostali med 120 in 130km/h. Ker ste ze veleumno ogotovili, da sta 2 pasa na A-C premalo, je to seveda neizvedljivo in cist nerealno!
nebivedu je napisal/-a:kixs je napisal/-a:2. glede dabate o izboljsanju stanja... in raznih visokih omejitvah po A-C. Po moje prevec posplosujete. Prevec se ozirate na svoje sebicne interese. Realnost je pa veliko drugacna. Medtem ko 10% ljudi res vozi cez 150km/h, pa jih vsaj 30% vozi okol 100km/h. Ostali med 120 in 130km/h. Ker ste ze veleumno ogotovili, da sta 2 pasa na A-C premalo, je to seveda neizvedljivo in cist nerealno!
To da vozi 30% ljudi okoli 100 do 110km/h ni zato, ker bi bili počasni, marveč zato, ker so ljudje ugotovili, da pri taki hitrosti še vedno hitro pridejo tja kamor so namenjeni in pri tem še privarčujejo na bencinu.
In takih je vedno več(tudi jaz sem med njimi, vendar ostajam vedno na desnem pasu, razen če prehitevam, takrat pa imam ponavadi čez 150km/h not in je bolj malo ostalih, ki bi mi blendali), tko da se bo treba na to kar navadit.
PureTNT je napisal/-a:Vuso je napisal/-a:Lepo, da se nekdo trudi nekaj spremenit v tej gnili deželi kranjski(vsaj kar se prometa tiče).Vse pohvale z moje strani![]()
Sicer je res, da sem bolj površno prebral, ampak Pure več ali manj omenja avtoceste.Meni se avtoceste niti ne zdijo tako velim problem.Posebaj ne, če pogledamo kakšno infrastrukturo imamo.Hitrosti kot so 200km/h ali več se meni zdijo občutno previsoke.Še posebaj ob tako gostem prometu kot je zdaj.Dobro recimo, da so avtomobili dorasli takim hitrostim, ampak vozniki definitivno nis(m)o.ko se pri 200km/h začnejo dogajati stvari se dogajajo zelo hitro.nekatere stvari so lahko posledice naše lastne neumnosti, druge so pa okolje na katerega dostikrat nimamo vpliva.Strinjam se, da je opazovanje okolice velik problem pri slovenskih voznikih, ampak z samo odpravo omejitev stvari nebi rešili, ampak zgolj poslabšali.zadeve se je treba lotit z drugega konca.najprej nekaj narest glede kulture vožnje potem pa dvignit omejitve.npr. nekdo bo vozil mimo kolone 200, ker je blesav, ampak praktično mu to dovoljujejo pravila.ne bo šlo takole.
Večji problem so regionalne ceste.Obnavlja se jih praktično ne, ker so stroški enormni in glede na kvaliteto gradnje ne zdržijo dalj kot eno zimo.dokler bo policija tolerirala mečkače, ki zbujajo slabo voljo in nervozo zadaj vozečih se bodo dogajale razne neumnosti.zakaj pa njih nikoli ne "štrafajo"???več ali manj stojijo na mestih kjer je prekoračitev omejitve sigurna.začeti je treba s plavimi lopovi.in to pri vrhu.vključno z Žlendrom, ki je zabetoniran in samo otresa.kje so odgovorni za tole klanje na naših cestah.Kje so tisti brihtneži, ki so tako vneto zagovarjali nov zakon in Zajc, ki je veleumno ugotavljal, da bo pa res boljše.Naloga policije je tudi, da skrbi za varnost v cestnem prometu.Javna služba in podobno.za pobiranje denarja in streljanja z radarji pa res ne rabimo policije.Dajte meni koncesijo in kmalu postanem miljarder s pobiranjem kazni.Kje je kdo odgovoren??!!!
Sem mislil še kakšno stvar napisat ampak se mi je malo pritisk dvignil pa bom raje pozneje
Kar se tiče lokalnih cest, se moram strinjat z vsem, kar si navedel. Mimogrede, primer avtocest je bil samo prikaz dela idej, ker so pač avtoceste ena bolj popularnih tem. Prav tako bo implementiran predlog o kaznovanju "mečkačev", ki se ne umikajo in povzročajo ne le slabe volje, temveč tudi nervozna prehitevanja, ki se potem vse prepogosto končajo z nesrečo.
Kar se tiče omejitev, je tu zadeva mišljena bolj kot povečanje fleksibilnosti. Zakaj pa bi ponoči, ko na 30-kilometrskem odseku srečam vsega skupaj petnajst vozil, moral voziti samo 130 km/h? Naj bo omejitev določena glede na gostoto prometa in razmere na cesti. Če je cesta prazna, naj bo omejitev odpravljena, v primeru srednje gostote naj bo 160 km/h, ob gostem prometu pa 130 km/h. Vse seveda s trdim poudarkom na spoštovanju varnostne razdalje in kaznovanju izsiljevanja prednosti. Boljša vozniška izobrazba ter subvencionirani tečaji varne vožnje (financirani iz prometnih kazni) so prav tako ena od pomembnih točk programa. Kot si sam rekel, norec tišči mimo kolone 200. To počnejo tudi sedaj, ko je omejitev 130 km/h. Pokaži mu, kaj se pripeti, če nekdo zapelje na njegov pas, pa bo večina njih zelo dobro premislila, preden bo neodgovorno tiščala. Sam menim, da bi bila legalizacija, ob strogem poudarku na varnosti in šolanju voznikov prava rešitev. Pa ne samo za avtoceste, tudi norec na regionalki bi verjetno prihranil kakšno življenje, če bi vedel, kako avto reagira pod določenimi okoliščinami. Zakaj tega ni že v osnovnem programu avtošole, mi ni jasno. Je pa vedno užitek brati lepo napisane objave, tako da pričakujem še kakšno.
Lp
PureTNT je napisal/-a:_Matej_ je napisal/-a:Pred minuto na 24ur: se odpravijo s policisti na teren in se niti trudili niso skrit tega, da merijo samo za polnenje proračunaPostavili so se na najbolj širko cesto in tudi eden od voznikov je povedal, da je bil prej znak 70 potem je pa prepočasi zabremzal
Logično...
PureTNT je napisal/-a:cRaZY je napisal/-a:Jest mislm da so radarji nujni, predvsem zaradi takih, ki pisejo da so danasnji golfi narejeni za voznjo 200km/h.
Dejte se mal umirt pa skulirat. Vsak, ki se je 1x peljal po ameriskih cestah bo potrdil, kako so ljudje tam skulirani. Ok, pustimo razne ghetto scene, ampak na 98% cestah so vozniki res skulirani. Naslednjic, ko boste enmu trobil ko prtegnjeni se mal zamislte kaj pocnete. Tud men gre na falus, ko se nekomu na avtocesti nalimam na rit, ko pelje 90km/h. Pa 2x globoko vdihnem in je mim.
Pa tudi scene, da nekdo iz crnuc proti litiji v sentjakobu cez rdeco luc prehiti celo kolono vozil in pri 150km/h leti cez krizisce, se dogajajo samo na juzni zemeljski polobli...
Je bil pa res ne dobr komentar v enem od casopisov par dni nazaj. In sicer da je studija pokazala, da v sloveniji tisti ljudje, ki hocejo dirkat, to tudi pocnejo, ne da bi pomislil na posledice ali se mogoce celo spomnili da je na cesti dejanska omejitev. Torej cisti kaos - tisti ki hoce voziti 250 pac vozi 250, tisti ki misli da je 140 ravno prav vozi 140, tisti ki se mu zdi pa 80 prehitro, vozi pa 70 po avtocesti... ne glede na vse...
Južna zemeljska polobla? Pojdi pogledat v nebo in nam pridi povedat, ko najdeš Južni križ.
Očitno nisi niti slučajno prebral komentarjev nobenega od nas in si kar na pamet pričel z izjavljanjem bedarij, brez kakršnekoli podlage.
cRaZY je napisal/-a:Jest mislm da so radarji nujni, predvsem zaradi takih, ki pisejo da so danasnji golfi narejeni za voznjo 200km/h.
cRaZY je napisal/-a:Dejte se mal umirt pa skulirat. Vsak, ki se je 1x peljal po ameriskih cestah bo potrdil, kako so ljudje tam skulirani. Ok, pustimo razne ghetto scene, ampak na 98% cestah so vozniki res skulirani. Naslednjic, ko boste enmu trobil ko prtegnjeni se mal zamislte kaj pocnete. Tud men gre na falus, ko se nekomu na avtocesti nalimam na rit, ko pelje 90km/h. Pa 2x globoko vdihnem in je mim.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
bass je napisal/-a:Število km je irelavanten podatek. Ti garantiram, da imaš v mestu večjo možnost, da se zaletiš kot na AC. Kje pa hitreje nabiraš km pa vsi vemo...
Praviš, da avtoceste niso širše od naših.
Daj se malo vprašaj, kako potem lahko vozijo njihovi šleperji, ki so trikrat večji od naših (18wheeler ozr. king of the road ozr. road train) po avtocesti, če praviš da ni širša.
Naj te opomnim, da američani vozijo ogromne avtomobile in na tv morda izgleda, da je pas ozek, a kaj ko je avta dejansko 2m v širino.
Šleper pa je še dosti širši.
Po moji oceni se po njihovem enem pasu vozita dva npr. cliota brez problemov.
Samo nihče ne vozi cliota...
http://www.macktrucks.com/default.aspx?pageid=48
Taka zadeva pri nas zasede pas pa pol.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost