maki13 je napisal/-a:In ja table z omejitvami se nanasajo na idealne razmere!!!In vsi osebki ste se zdej odlocil mene napast ker sem povedu svoje mnenje.
Ne napadamo tebe, ampak tvoje argumentacije, ki so milo rečeno piškave. Table s signalizacijo v predorih se NE nanašajo na idealne razmere, ampak na trenutne razmere. (Tudi zato je cestnina.) Če v Ledeniku ni bilo tako, ni krivda nikogar drugega kot upravljalcev ceste! Kaj tu ni jasno? BTW, naslednje dni je voznikova firma na istem mestu delala rekonstrukcijo nesreče (ne da bi koga obvestila !!!), pa tega upravljalci za kamerami sploh niso opazili!
maki13 je napisal/-a:In vsi osebki ste se zdej odlocil mene napast ker sem povedu svoje mnenje.Vsi bi prenasal odgovornost na druge pa se neki zgovarjal ,treba se bo mal zresn pa prevzet odgovornost na svoje rame,raznim cestnim podjetjem se j**e ce se ti,al pa jaz,al pa vsi zeletimo.Grem zdej dol se mi ne da kregat dons vi pac vozte kakor vozte,jaz bom pac vozu tko k mislim da je v danem trenutku najboljs...
Nočem se kregat s tabo, to je konstruktivna debata, namenjena temu, da se razčistijo možni vzroki nesreče, da se le-te ne bi dogajale in ponavljale. Če ti trdiš, da je tudi 10 km/h preveč, sprejmi tudi odgovornost, da bodo taka (čudna?) stališča izzvala odgovore. Bodi vesel, da so argumentirani, ne pa napadi. Vseeno pa lahko odgovoriš, če bi se prometna varnost povečala, če bi vsi vozili 30-40 po avtocesti. Saj oba govoriva o varnosti?
Osebno upam, da bodo upravljalci bogato kaznovani, ker bo potem morda takih napak manj. Šofer bo itak dobil svoje in tudi ostal s štirimi na vesti. Kaj pa upravljalci, koliko od njih je zdaj v šoku, ker dejansko so tudi oni krivi?
Še glede varnostne razdalje, ki jo nekateri omenjajo. Velika verjetnost je, da je tovornjak s cerado tik pred tunelom prehitel vlačilca. Naj bi torej skočil na zavoro za vsakega prehitevajočega, da pridobi nazaj varnostno razdaljo? Voznik vl. je bil torej pozoren na prehitevajoč tovornjak, nato je z močnega sonca zapeljal v temen tunel, kjer mu je tov. pred njim zastiral pogled. Zelo verjeten scenarij? Točno za take primere pa je signalizacija na vhodu v tunel! Kaj takega se je prej ali slej moralo zgoditi in še se bo! Na nas je, da zahtevamo in dosežemo dobro delovanje signalizacije in upravljalcev cest. Če bi bil poslanec, bi takoj postavil poslansko vprašanje o kvaliteti dela naših upravljalcev cest in zahteval neodvisno raziskavo. Me prav zanima, če se bo kdo na ablasti spomnil kaj takega?
Za vse podobne in bodoče žrtve!
RIP