Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Whity1
Nov uporabnik

Kraj: Maribor suburbs

Napisal/-a Whity1 Če nov 02, 2006 9:58 pm

pol se pa kdo še čudi TAKIM raziskavam :?:

Slovenci smo se v primerjavi z vozniki drugih evropskih držav izkazali kot najslabši vozniki.
Nemški avtomobilski klub (ADAC) je julija lani izvedel testiranje evropskih voznikov. Rezultati so pokazali, da so Slovenci najslabši vozniki. Dosegli so le 43 odstotkov pravilnih odgovorov, v primerjavi s sosedi Hrvati, ki so pravilno odgovorili na 56 odstotkov vprašanj, in najboljšimi Avstrijci, ki so imeli 64 odstotkov pravilnih odgovorov.
Vozniki se precenjujejo
V raziskavo je bilo vključenih 2800 voznikov iz 12 evropskih držav, poroča nemški časnik Der Spiegel. Nobeden od udeležencev raziskave ni pravilno odgovoril na vsa vprašanja. Trije so imeli le en napačen odgovor. Od vseh vprašanih jih je kar 94 odstotkov menilo, da so dobri ali zelo dobri vozniki.
Najbolje so se odrezali avstrijski vozniki s 64,4 odstotki pravilnih odgovorov. Nemci so bili z 61,5 odstotka pravilnih odgovorov na drugem mestu. Najslabše so se na testih izkazali Slovenci, z le 43,4 odstotki pravilnih odgovorov. Predzadnji so bili Španci (47,2 odstotkov) in predpredzadnji Britanci (49,2 odstotkov). ADAC je testiranje izvedla v sodelovanju s partnerskimi klubi v 12 evropskih državah. Vprašanja iz teorije in praktični del so bili prilagojeni posebnostim posamezne dežele.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če nov 02, 2006 10:03 pm

Te pa tak ni čudno, kak vozijo nekateri. :evil:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Če nov 02, 2006 10:07 pm

Še zdej ne vem kaj tle neki nabijate...vsi vožmo čudno in po svoji kmečki logiki...ni ga tle človeka ko se drži PS ko pijanc plota... :?
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Trpin
Nov uporabnik

Kraj: Jesenice

prekleti vozniki

Napisal/-a Trpin Če nov 02, 2006 10:13 pm

Tako kakor vsi pravite...sovrazim take voznike!!

Vozim iz Lj. domov se tapru en nastima da mi tezi po Medvodah tista smotana cesta k je popolnoma uničena pa vozin normalno 70km/h saj je res mogoce malo premalo samo prevec pozdozje trpi pa vse pol se pa za mano pojavi en VW Golf2 disel k itak nima sans pol me pa tko zivcira da je hitr80 km/h cez omejitev sicer samo tok da mu"spizdim"!!
Nekateri so res tako neumni da če imaš poštiman avto pol je pa vse narobe...
Take bi morali policaji ustavljati ne pa voznike,ki vozijo po omejitvah.

Lp
VWG60

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Če nov 02, 2006 10:18 pm

Black Jack je napisal/-a:Še zdej ne vem kaj tle neki nabijate...vsi vožmo čudno in po svoji kmečki logiki...ni ga tle človeka ko se drži PS ko pijanc plota... :?

Kle sploh ni nabijanje. Dejstvo je, da so pac na cestah taki ali drugacni osebki, ki nimajo kej delat na cestah. Bi morali voznisko nazaj kr na Mackovo odnesti. Gre tudi za splosno ignoranco in brez kulture, ampak ce si kulturen, se ne pomeni, da si dober voznik. No, mi nimamo niti kulture, znanja pa tudi ne kej prevec, ceprav so tukaj prisotni tudi drugi faktorji.

Ne želi si, da se en nestrpnez,prepotentnez zaleti vate...mal si predstavlji..te en nazge bocno in zbezi s kraja nesrece, ti pa pokasiras na polno in si invalid. Sj ne pravim, da se je treba za vsako stvar sekirat, ampak vseeno. Tudi ko si omenil, ce se bos zaletu, se pac bos zaletu...kaj pa ce se bos zaletu in bos od vratu paraliziran navzdol, kaj bos imel pa pol od zivljenja?
There is no time...

Uporabniški avatar
Black Jack
Uporabnik

Kraj: Mozirje/Velenje

Napisal/-a Black Jack Če nov 02, 2006 10:54 pm

Ja js vem da ne bom meč nč od živlenja....pač j*** ga....js verjamem v usodo in če mi to nameni...še 1x j*** ga...hotu sm povedat da s tem opisovanjem tle kaj se je kermu nardil oz je naredil..itd.....nima smisla....smo brezobrazni vozniki in pr tem bo ostal....če ne gre drgač se bomo pač pobijal...j*** ga...treba je bit flegma....pa če ti kdo izsili prednost....ne se sekirat.....lahka da jo boš ti komu nehote čez 100m :P
From Polo 9N 2003 1.2 12V 47kW/64KM Comfortline ->->-> to Polo 9N2 2005 1.9TDI 74kW(85kW)/101KM(116KM) Comfortline

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če nov 02, 2006 11:18 pm

jaz sem pa skor popizdu dns ko sem šel delat pop.
nekaj so delali na mojem pasu in je bil semafor za izmenično po levi. počakam na zeleno, speljem, že čez in skoraj na svojem pasu in prleti meni nasprot razpadla petka polna ciganov ki se smejijo in se komaj mimo mene in kamijona na levi zgazi mimo, za par cm. jaz ves presran speljem in vidim 20m naprej policaje. se vstavim pri njih popiskam pa rečem če so videli to. on pa samo oči obrne pa reče: ja, ja... čist me odjebe in drži svoj radar, postavljeni pa za to tablo ki označuje delo in pol folk tam drkajo za par km, unemu pa nč pa je skor veliko sranje naredil. se vidi da so za kasiranje ne pa kao vernost na cesti :roll:
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Če nov 02, 2006 11:33 pm

imilet1 je napisal/-a:to je zato ker imas sele 4 mesece izpit, po 4 letih se bos navadil in pol ti bo to "normalno". Drgac pa sam zadnjo meglenko pa je...

PS: ce imas meglnko samo na eni strani si jo zrihtaj se na drugi pa direkt v peso :D

....tud jest sem takega mnenja ko boš mel nekaj let izpit potem veš kaj in kako moraš narest. Tud sam, ko sem imel nekaj mesecov izpit sem vozil k v labirintu, danes je pa že dolgo od kar sem naredil izpit med tem sem premenal avtov sicer preveč a men je to v veselje,kar sem delal.

Avtor:Drugač pa merkaj kako voziš,ker je polno takih voznikov, ki se nastavljajo na cesti samo tok da dobijo kuponček. Vozi več ali manj po omejitvah. Pa veselo in varno vožjo ti želim.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Če nov 02, 2006 11:35 pm

Pod tole se čist podpišem , ker pred parimi dnevi sm meu podben primer. Furam po cesti in kr od nikodr pride traktor s prikolco polno zemlje in vozi pred mano(20km/h). Med tem mu vsake 10 m pade kepa zemlje po tleh. Vozm 30 m za njem in mem pride polcaj. Mu parkat pobledam se mi zasmeji in pele naprej. In pol nej kdo reče,da njim se gre za varnost v prometu :evil:

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe nov 03, 2006 12:26 am

Ma ja, toti naši policaji so za postrelat :evil: :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 03, 2006 12:48 am

Lumpy_ je napisal/-a:Ma ja, toti naši policaji so za postrelat :evil: :roll:

Policaji so navadni ljudje (z raznimi kompleksi sicer - kot vsi), ki delajo točno to, kar jim ukažejo. Raje manj, nikakor pa ne več - razen redkih izjem. Riba smrdi pri glavi...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe nov 03, 2006 7:30 am

Včeraj stojim na križišču (pred križiščem je mali klanček) in vozilo pred menoj začne lezt proti mojemu bullbaru. Lepo počakam, da naredi bum, sej fi60 štange spredaj je težko s hitrostjo 5km/h ali pa še manj poškodovat.
In ko poči, tip iz avta ven skoči pa se začne dret name, da sem se vanj zaletel. Sem mu mal razložil da sm jst stal na miru, če pa njemu ročna ne dela, je pa to njegov problem. Za kazen sem potem zahteval od njega še 5000 sit in da naj se spelje, al pa bom poklical policijo, da je povzročil nesrečo in bo potem plačal 30.000 sit.

Se je potem zelo hitro umiril in potegnil denarnico ven, sam sem reku naj se hitr spelje, pa da naj da ročno zavoro za teh 5000 sit zrihtat, da mu bo avto stal na mestu, ko jo bo zategnil.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Pe nov 03, 2006 8:42 am

Sm šou zadnjič skoz Logatec, kjer popravljajo vse živo, no in se pri prvem semaforju pri krožnem ustavim, kjer je glih rdeča posvetila. OK, čakam in pol, k se prižge zelena, men nč jasnu :roll: namesto, da bi šou naprej, neeee, sm mogu čakat še celo kolono, k se je šlepala za prvim, ki je šou verjetno glih, glih še skoz zeleno. Ma folk je fuk...., kr u rdečo so hodili, halooooo, še dobro, da sm meu živce še na zelenem nivoju :P

Pa še ena offtopic: ko se že pri mnogih temah kregamo o xenonkah, kako moraš imeti avtomatsko nastavitev le teh, naj povdarim, da me mnoge xenonke raznih Bmw-jev, Pasatov, Mercedesov včasih zeeeloooo slepijo, čeprav imajo avtomatsko regulacijo in me to fuul razpizdi. Pa ne mi rečt, da so jih naknadno vgradili not, ker pol, ko gredo mimo, pogledam not in vidim raznorazne stare ate itd...
Zadnjič spremenil Cash, dne Pe nov 03, 2006 7:25 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe nov 03, 2006 9:49 am

oorosh je napisal/-a:Mene je dva dni nazaj nek neučakan pametnjakovič z bmwjem prehitel kar po desni v naselju. Sicer me ne bi motilo, če bi me prehitel po levi, ker ni bilo nasproti nobenega avta, ampak očitno so nekateri prepotentneži še preleni, da bi vsaj prehiteli pravilno. :roll:

Mogoče je bilo krivo to, da imam KR tablice na avtu. ;)

Kako te je prehitel po desni? V naselju, če je večpasovnica, se to komot naredi, sej ni to avtocesta.
Slika

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe nov 03, 2006 11:06 am

no ja...čudne stvari se dogajajo...

učeraj na zelo "frekventnem" križišču v celju niso delali semaforji, jst sm lepo po prednostni cesti peljal okrog 70 nakar vidim avto iz desne smeri ki gre s kakih 80-90 direkt v trk z mano...hvala kurcu za dobre gume, podvozje in pa zavore, drugač bi mel celo zimo za avto popravljat namesto updateat.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Pe nov 03, 2006 3:27 pm

Cash, se strinjam s tabo glede tistega offtopica glede xenonk. 70% tistih, ki bi naj meli autom.regulacijo, me zaslepi. Za koji k... pol avtom. regulacija luči???
Pardon za offtopic :roll: :oops:

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Pe nov 03, 2006 9:08 pm

sem vedel da nimam spet tako sfukanih oči, mene tudi znajo motit, pa to vglavnem kakšni novejši passati, A4, A6....
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Re: prekleti vozniki

Napisal/-a AgitatoR Pe nov 03, 2006 10:22 pm

Trpin je napisal/-a:Tako kakor vsi pravite...sovrazim take voznike!!

Vozim iz Lj. domov se tapru en nastima da mi tezi po Medvodah tista smotana cesta k je popolnoma uničena pa vozin normalno 70km/h saj je res mogoce malo premalo samo prevec pozdozje trpi pa vse pol se pa za mano pojavi en VW Golf2 disel k itak nima sans pol me pa tko zivcira da je hitr80 km/h cez omejitev sicer samo tok da mu"spizdim"!!
Nekateri so res tako neumni da če imaš poštiman avto pol je pa vse narobe...
Take bi morali policaji ustavljati ne pa voznike,ki vozijo po omejitvah.

Lp

Pa pejt na AC pa za Vodice dol pa za Brnik nazaj gor, če se že izogibaš cestninam. :D
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a oorosh Pe nov 03, 2006 10:35 pm

Nixxon je napisal/-a:
oorosh je napisal/-a:Mene je dva dni nazaj nek neučakan pametnjakovič z bmwjem prehitel kar po desni v naselju. Sicer me ne bi motilo, če bi me prehitel po levi, ker ni bilo nasproti nobenega avta, ampak očitno so nekateri prepotentneži še preleni, da bi vsaj prehiteli pravilno. :roll:

Mogoče je bilo krivo to, da imam KR tablice na avtu. ;)

Kako te je prehitel po desni? V naselju, če je večpasovnica, se to komot naredi, sej ni to avtocesta.

Šlo je kar za navadno cesto in ne večpasovnico. Kako mu je uspelo? Delno je peljal po kolesarski stezi, ki se na tej cesti nahaja ob robu cestišča. Gre pa za Kajuhovo cesto v Ljubljani, prehitel me je malo naprej od Bauhausa (v smeri proti Žalam).

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po nov 06, 2006 11:05 am

Lumpy_ je napisal/-a:Cash, se strinjam s tabo glede tistega offtopica glede xenonk. 70% tistih, ki bi naj meli autom.regulacijo, me zaslepi. Za koji k... pol avtom. regulacija luči???
Pardon za offtopic :roll: :oops:

So pač močnejše. Pomislite že na to koliko slepijo navadne luči ko je mokro.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost