Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man To nov 14, 2006 5:58 pm

kak pa naj ve kdaj si ga skadil. sicer pa imaš pravico odklonit test. sam ti gre izpit. sej če si recimo v soboto pijan k čep, pa pol v nedeljo greš popoldan nekam, pa recimo nisi več pijan, maš pa verjetn alkohol še kr v sebi, pa napihaš pa je isto. zaka pol za ostale droge neb velalo?

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown To nov 14, 2006 6:09 pm

Ja saj to je point. Aja pa glede alkohola. 1 promil se razgrajuje 6ur. Tak da moreš bit pošteno pijan pa dosti nest da naslednji dan zvečer napihaš.

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man To nov 14, 2006 6:15 pm

saj če ti ob sobotah oz ob nedljih hois ob enih domo ne vem, določeni ljudje se pridevajo okol 6ih, če je res huda noč, pa ni res da se en promil alkohola razgrajuje 6ur, tega ne moreš posploševat. odvisn je od zgradbe človeka, hrane ki jo je zaužil ,mase,... se pravi če se pridevaš okoli 6ih domo pomeni da čez 6ur je ura že poldan, torej če greš kam z avtom še vseen napihaš. pa ne vem zakaj neb mogo primerjat. oba primerka spadata med droge, od obeh si manj prišteven, in od obeh se vrei počutiš. vsaj en čas. pa še nekaj mata skupnega. V PROMETU STA OBA PREPOVEDANA

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To nov 14, 2006 6:18 pm

Rjuhar je napisal/-a:Kajde, pa da ukinemo polcaje pa damo rajš lopovom ves ta dnar.

Pa jest res ne vem, kaj ste nekateri tko anti-protivni in vas paranoja preganja 25 ur na dan. Ce nimas kej skrivat, se nimas kej sekirat, ce mas kej za skrivat, potem zivi z zavestjo, da te lahko dobijo. As simple as that. Vsak od nas ma kak prekrsek na grbi samo ce ga ze naredis, potem sprejmi tudi posledice, ki ti pripadajo, ce te dobijo. Oni pa opravljajo svoje delo. Kakor pac najbolje znajo.

Bravo. Rad bi pa dobil en odgovor, ki bi temeljil na zakonodajni plati. Alko nič, droga nič, nič sumljivega, pa mi razmečejo avto, pa trugo na strehi in to ravno takrat ko grem na morje. Se pravi nisem nič kriv. Kaj lahko storim v tem primeru?
Sem tiho in zložim nazaj, ali pokličem ....ne vem koga?

lp

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man To nov 14, 2006 6:22 pm

seeman66 je napisal/-a:
Rjuhar je napisal/-a:Kajde, pa da ukinemo polcaje pa damo rajš lopovom ves ta dnar.

Pa jest res ne vem, kaj ste nekateri tko anti-protivni in vas paranoja preganja 25 ur na dan. Ce nimas kej skrivat, se nimas kej sekirat, ce mas kej za skrivat, potem zivi z zavestjo, da te lahko dobijo. As simple as that. Vsak od nas ma kak prekrsek na grbi samo ce ga ze naredis, potem sprejmi tudi posledice, ki ti pripadajo, ce te dobijo. Oni pa opravljajo svoje delo. Kakor pac najbolje znajo.

Bravo. Rad bi pa dobil en odgovor, ki bi temeljil na zakonodajni plati. Alko nič, droga nič, nič sumljivega, pa mi razmečejo avto, pa trugo na strehi in to ravno takrat ko grem na morje. Se pravi nisem nič kriv. Kaj lahko storim v tem primeru?

lp

če ti on razmeče bo še zlagal. vsaj pr men bi. če si pa sam ven zdeval, pa kak ti naj rečem, zlagi :D

lp

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown To nov 14, 2006 6:30 pm

Ja 6ur je v primeru, da si srednje rasti in nič ne ješ. Sicer pa si kot zgleda eden izmed tistih, ki noče vedeti resnice. Tisti ki mislijo da so uporabniki trave vsi isti drek od dreka in nas mečeš v isti koš. Si ti alkoholik, ker spiješ tu pa tam kozarec vina? Rekel si, da sta oba prepovedana v prometu. To je že res, ampak se spomniš da pravim za primer če NISI zadet za volanom? Kaj bi ti naredil, če bi bil popolnoma trezen in bi ti policaji čez 1 teden težili zakaj si bil pijan prejšnjo soboto?

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Napisal/-a the_man To nov 14, 2006 6:39 pm

pa kdo te je kam metal. moj najbolši prijatelj je to kadil, jas sem tui probal. meni je pač vseen kaj ti uporabljaš. poleg tega nisem na takšnem položaju da bi tebe sodil, niti koga drugega.js sao pravim da ne moreš posploševat razgradnje alkohola, tako kot ne za ostale droge. uradno veš kako je, če imaš v krvi si v prekršku, zadet/pijan gor ali dol. pa brez zamere če sem te užalil

lp

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To nov 14, 2006 7:36 pm

seeman66 je napisal/-a:

lp

Slide je napisal/-a:Policisti lahko ravno tako brez carinikov opravijo pregled vozila potnikov in prtljage po 148.členu ZKP, v kolikor obstajajo razlogi za sum, da so v prevoznem sredstvu ali med potniki oziroma v prtljagi sledovi ali predmeti KD, storilec KD, ki se preganja po uradni dolžnosti, ali drugi udeleženci.
Tukaj morajo obstajati razlogi za sum, ni pa mogoče osumiti konkretnega potnika oziroma domnevati, v katerem prevoznem sredstvu so predmeti ali sledi katere išče policija...primer za to bi bil ko se zgodi rop, policija pa v bližini postavi cestne blokade in pregleduje vse po vrsti...to se tudi ne smatra za preiskavo in niti ni tako obsežna, saj v tem primeru npr. ne trgajo tapet z vrat itd(glej zadnji stavek)...potrebno je namreč ločiti pregled od preiskave za katero pa je potrebna odredba sodišča.
Mora pa seznaniti pregledano osebo z razlogi zaradi katerih se opravlja pregled in vedno se osebo pozove da odpre prtljažnik, pokrov motorja itd...obsega pa površinski pregled NEskritih delov vozila, odredba pa v tem primeru NI potrebna.

zlagaš ven in noter torej sam...tukaj ponavadi niti ne gre za prav hudo razmetavanje po avtomobilu, vsaj pri pregledu opisanem v zgornjem primeru...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P To nov 14, 2006 7:40 pm

Uf, dokler sam to nardijo kot opisuje prvi post je še dokaj vredu. Ko pa vidiš kaj se npr v Franciji, Nemčiji dogaja, ti pa slabo rata. Ko vidiš kak tvoj avto šravfajo narazn, celotno notranjost pa to, to pa je za zjokat, dokler pa sam preglejujejo to in ono pa ql. Nimam nič slabega na vesti, tak da lahka grem zj spat.

Uporabniški avatar
PozerQ
Nov uporabnik

Kraj: Borovnica

Napisal/-a PozerQ To nov 14, 2006 8:33 pm

zdej pa še mene neki zanima glede te trave k ste že začel debato

ser pravi če grem u amsterdam, tam skadim dva, pridem nazaj u slo, in mi po recimo 14dneh najdejo thc najebem?

tole mi ni čist jasn, bi mogl tole polcaji oz država mal bl uredit :roll:
Slika

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown To nov 14, 2006 9:08 pm

@PozerQ:
Tako pač je v naši prelepi Sloveniji. Ni testerja ki bi zaznal aktiven THC, pa pač pasivnega merijo. :P Tudi jaz si želim da se glede tega nekaj spremeni.

Uporabniški avatar
royko
Novinec

Napisal/-a royko To nov 14, 2006 10:36 pm

ShowDown je napisal/-a:@PozerQ:
Tako pač je v naši prelepi Sloveniji. Ni testerja ki bi zaznal aktiven THC, pa pač pasivnega merijo. :P Tudi jaz si želim da se glede tega nekaj spremeni.

Tu se pa motiš. Na nekaterih policijskih postajah že imajo neke nove naprave katere povejo če si trenutno zadet in ne če se en dan prej kadil. So ga enmu kolegu zanč uvedli, moral je pa najprej mižati 15sek potem so mu pa s to pizdarijo gledal v oči. Naj bi pa gledali odzivost zenic...logično
Slika

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown Sr nov 15, 2006 6:55 am

Če je to res, je super. Sicer sem slišal o nekih novih napravah, ki kontrolirajo zenice, vendar nevem če policaji to že sploh majo. Očitno majo. :)

Uporabniški avatar
kalbo
Novinec

Napisal/-a kalbo Sr nov 15, 2006 1:24 pm

Če bi meni rekel policaj naj odprem prtljažnik, bi ga odprl. Itak notri nikoli ni drugega kot voziček, par žog od tamalga, pa torba z orodjem. Še vsakič, ko so me ustavil policaji, sem jim rekel dober dan, naredil sem, kar so mi rekli in vedno so zaželeli lep dan še naprej. Pa smo bli mulci, pa vse pijano pri meni v avtu, razen mene, se razume, pa niti enkrat nisem pihal. Če bi pa grdo gledal, pa bil pameten, bi pa vedno, pa še gume bi mi šli merit.

Kaj pa veste, lahko so pa prišli na sled kaki tolpi, ki otroke šverca. Rade volje zgubim pol ure na taki barikadi, pa da najdejo enega samega otroka, ki so ga švercali, bi čakal tud dva dni.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 15, 2006 1:57 pm

kalbo je napisal/-a: Rade volje zgubim pol ure na taki barikadi, pa da najdejo enega samega otroka, ki so ga švercali, bi čakal tud dva dni.

Če bi bli pa policaji zelo pridni, bi take blokade doživljali večkrat dnevno, vse otroke bi že zdavnaj našli, kriminala pa ne bi blo več? Raj?

PS Pa ime države bi bilo drugačno

Uporabniški avatar
Zinik
Nov uporabnik

Napisal/-a Zinik Sr nov 15, 2006 3:24 pm

esem je napisal/-a:
kalbo je napisal/-a: Rade volje zgubim pol ure na taki barikadi, pa da najdejo enega samega otroka, ki so ga švercali, bi čakal tud dva dni.

Če bi bli pa policaji zelo pridni, bi take blokade doživljali večkrat dnevno, vse otroke bi že zdavnaj našli, kriminala pa ne bi blo več? Raj?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
United states of slovenia?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr nov 15, 2006 4:04 pm

:lol: :rofl
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr nov 15, 2006 10:14 pm

esem je napisal/-a:

Kriminalci niso tako neumni, kot jih prikazujejo v ameriških filmih in v takih barikadah in zasedah končajo ponavadi zgolj najbol majhne ribe ali pa navadni državljani, ki imajo v avtoradiju dva CD-ja z ilegalnimi MP3-ji

Pravi promet z belim blagom in drogo se giblje izven avtocest pa še pri tem pozorno pazijo na dogajanje a cesti tako, da nekaj minut pred "transportom" pelje scout in sporoča morebitno prisotnost policijskih patrol.

Policiji pa lahko skoraj 100% zagotovim, da s takimi akcijami tudi približno ne bodo nič našli, še manj pa kakega otroka rešili. Še posebej na tak enostaven način, kjer bodo najprej malce maltretirali vse po spisku, našli dva zavojčka marihuane, en 10cm nož, enga, ki mu je pred pol leta potekla vozniška, dva, ki sta se vozila na kurilca in tri kamionarje, ki so za 5km/h prekoračili dovoljeno hitrost.

Akcijo bodo nato zaključili in se v policijskih poročilih hvalili kako je bila dobro opravljena. Istočasno se bodo pa čudili zakaj imajo ljudje čedalje slabše mnenje o njih in nikakor jim ne bo jasno, zakaj bo v mednarodnih poročilih slovenija spet označena za križišče tihotapskih poti.

Skrajni čas je da se policija počasi že začne zavedati, da je njen namen ščitenje državljanov in da si bo le s svojimi dejanji povečevala ugled. In ko se bodo lotili pravega kriminala in pri tem pazili na to da ne razkazujejo moči nad veliko večino dobrih državljanov/davkoplačevalcev bodo tudi ljudje spet čedalje bolj zaupali policiji in ljudje, ki zaupajo policiji so za posle kriminalcev veliko bolj nevarni kot pa stotine kriminalistov.

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr nov 15, 2006 10:19 pm

Najboljši post v tej temi :bow
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov