Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj So dec 16, 2006 8:37 pm

Jaz bi uvedel kazen za živčno hupanje (večinoma kadilcev). :twisted: Vsakič me ma, da bi ugasnil avto, šel nazaj k njemu/njej, ga/jo potegnil iz avta in mu/ji dve taki primazal okoli kepe, da nikoli več nebi hupal po nepotrebnem.

S hupanjem:
1. izkazujejo svojo nestrpnost in živčnost
2. delajo živčne druge
3. po nepotrebnem delajo zgago

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So dec 16, 2006 8:49 pm

Hupanje je kdaj koristno in potrebno zaradi opozarjanja, večkrat pa tudi vzgojno. Sicer hupam le ob ponavljajočih/trajajočih napakah. Žal očitno nekateri sploh ne vedo, da kaj delajo narobe ali pa se jim je*e za druge. Kot da so sami na cesti (in na svetu). Ego zna bit težek, če je velik.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj So dec 16, 2006 9:05 pm

esem je napisal/-a:Hupanje je kdaj koristno in potrebno zaradi opozarjanja, večkrat pa tudi vzgojno. Sicer hupam le ob ponavljajočih/trajajočih napakah. Žal očitno nekateri sploh ne vedo, da kaj delajo narobe ali pa se jim je*e za druge. Kot da so sami na cesti (in na svetu). Ego zna bit težek, če je velik.

Potem takem bi bilo potrebno hupat tudi tistim, ki prekomerno hupajo. ;) Glede ega pa se strinjam, eni mislijo, da so zato na cesti, da učijo druge in ne zaradi tega, da pridejo nekam. :twisted:

Primer: Stojim pred semaforom. Pred mano je še vsaj 10 stoječih avtomobilov. Živčni voznik/voznica ( s čikom v roki) pa začne hupat kot norc. Kaj je tu vzgojnega? Koga opozarja na kaj? :roll:

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So dec 16, 2006 9:38 pm

Petersilj je napisal/-a:Primer: Stojim pred semaforom. Pred mano je še vsaj 10 stoječih avtomobilov. Živčni voznik/voznica ( s čikom v roki) pa začne hupat kot norc. Kaj je tu vzgojnega? Koga opozarja na kaj? :roll:

Se strinjam s teboj, če tukaj upoštevamo, da trobi nekdo ki je na koncu vrste in s svojim nekulturnim trobljenjem, ne more spremeniti situacije!
Po drugi strani, pa osebno ne prenesem ljudi, ki so prvi v vrsti pri semaforju in ko se prižge zelena, še oni vedno stojijo! Ko pa zatrobiš pa čisto živčno iščejo prvo prestavo in odtegujejo ročno! :roll: :D In pri semaforju, ki gori 10 sekund, se tiste 3-4 sekunde kr poznajo, sploh v mestih in popoldanskem času ;)

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh So dec 16, 2006 9:43 pm

Pred par tedni sem se peljal v Mb in na križišču tržaške in ptujske ustavim ker se mi je zelena ugasnila in prižgala rumena luč. Tisti za mano pa že krilil in telovado z rokami. :roll: Potem sem se celo pot vozil pred njim strogo po omejitvah do centra Mb. :twisted: Mi je že bilo na tem da bi naslednjič tak naredo da bomo še pol dneva stali tam :twisted:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 So dec 16, 2006 9:50 pm

Menim da je vse preveč prepotentnežev in domišljavcev, ki mislijo da na cesti lahko delajo kar se jim zljubi in da za njih pač pravila ne veljajo.
Priznam da tudi grešim. Takrat sem v avtu vedno sam. Nikoli pa ne grem v extreme.Razmislite, a ni dovolj da hitrost če jo že prekoračiš, jo prekoračiš za 20kmh ne pa za 50 ali več.
V strogem centru mesta bi bila primerna hitrost 30kmh,drugje bi jih bilo treba pa postaviti/spremeniti glede na samo cestišče.
Avto je lahko super zmogljiv, 10 airbagov, trezen za volanom, skoncentriran.... Ker si pač najhitrejši v vasi pelješ po AC 200 pa ti poči guma. Vprašajte se, kaj se zgodi če se v tistem trenutku zaletite v prehitevani avto in da nekdo v tem avtu umre. Če bi bili v tem avtu poškodovani otroci bognedaj moji ali kogarkoli, povem da noben Čeferin ne bi pomagal.
Povem primer(moj). Cesto sem poznal zelo dobro, nobenega avta pred mano. V ovinek, omejitev je bila takrat 60 avto je pa zelo lepo lezel med 90 in 100 čez ovinek. Neposredno za ovinkom sta modela natovarjala na regionalki drva na traktor, trikotnik pa 2m zadaj.Sama sreča da nasproti ni bilo vozil da sem lahko oviro obvozil.

Glede kaznovanja pa takole. Po davčni lestvici. Ker če dve osebi zamujata v službo, sta sama kriva ker bi lahko šla prej od doma. Oba vozita prehitro, in jih ulovijo na radar. Delavec, če zamudi mu lahko grozi tudi odpoved pa tudi 20k ni mala kazen.
Direktor (njegov) bo z levo roko plačal in oddivjal naprej, pa ne v službo ampak na kavico s prijateljem.

toliko zaenkrat lp seeman66

k.b.n.
Nov uporabnik

Kraj: Laško

Napisal/-a k.b.n. So dec 16, 2006 9:58 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Pozdrav!

Da še jaz povem svoje;

1.Splošno je znano, da večinoma nasanka mladina do 25. leta, se ve, prevelika potreba po adrenalinu. Zakaj ne uredijo zakon podobno kot pri motorjih, po razredih (125, 350 in neomejeno kubikov) ?! Voznik začetnik lahko vozi največ avto do 1200 ccm, po 2,3 letih do 2000 ccm, potem naslednjih 2 letih pa neomejeno! Nobeden me ne more prepričat, da je 18 letnik(ca) sposobn/a vozit avto z 150 KM z zadnjim pogonom! :ne

2.Razlika pri registraciji 60KM in 130KM je cca 50 jurjev! Naj 60 KM razred spustijo za 20 tisoč, 130 KM pa za 20 gor, potem bodo vsaj mulci, ki si kupujejo 20 let stare jajce z veliko konji mal težje nabral tisto razliko!

3. Mogoče bi bilo dobro razmisliti tudi o poučevanju (kaznovati se tak ne da) ljudi, da ko se prižge zelena luč, je treba SPELJAT, ne takrat šele odložit telefon, prestavit v prvo in spustit ročno!! :roll:

4. Pri začetku opravljanja izpitov,obvezno 1 tedensko celodnevno pomoč ljudem poškodovanim v prometnih nesrečah!! OBVEZNO! Ko vidiš, kaj vse se ti lahko pripeti in kako srečen si lahko, da si "lahko sam obrišeš svojo rit", se tudi mišljenje popolnoma spremeni!

1. in 2.:Mogoče bi to vse malo pomagalo. Vendar pa, če ne znaš voziti po ˝pameti˝ ali pa si samo objesten, lahko tudi z avtom ki ima motor z manj kot 60 km delaš neumnosti in ogrožas sebe, še bolj pa druge udeležence v prometu. Tu gre recimo za neuporabo smernikov, nepravilno menjavo voznih pasov, prehitevanje, preganjanje skozi ovinke, ipd. Slabotni avtomobili so lahko v določenih primerih še bolj ali enako o nevarni kot močnejši. Tudi v resnici takšni primeri niso redki.
3.: pred dvema letoma so tako učili v avtošoli.
4.: nekateri pač nič ne pomaga in se ne streznijo, dokler ne občutijo na lastni koži. Večini bi dalo razmislek za par dni, nato pa utonilo v pozabo, kakor vse druge lekcije.

V vsakem primeru je vse od v rokah posameznika. In dokler se vsak sam ne zave, kaj lahko pozroči na cesti se kljub različnim ukrepom ne bo nič spremenilo. Največ bi lahko pripomogla dobra vzgoja s strani staršev že od malega. Ko ti nekdo, ko si starejši, ˝soli pamet˝ še raje delaš po svoje.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So dec 16, 2006 10:45 pm

k.b.n. je napisal/-a:
1. in 2.:Mogoče bi to vse malo pomagalo. Vendar pa, če ne znaš voziti po ˝pameti˝ ali pa si samo objesten, lahko tudi z avtom ki ima motor z manj kot 60 km delaš neumnosti in ogrožas sebe, še bolj pa druge udeležence v prometu. Tu gre recimo za neuporabo smernikov, nepravilno menjavo voznih pasov, prehitevanje, preganjanje skozi ovinke, ipd. Slabotni avtomobili so lahko v določenih primerih še bolj ali enako o nevarni kot močnejši. Tudi v resnici takšni primeri niso redki.
4.: nekateri pač nič ne pomaga in se ne streznijo, dokler ne občutijo na lastni koži. Večini bi dalo razmislek za par dni, nato pa utonilo v pozabo, kakor vse druge lekcije.

V vsakem primeru je vse od v rokah posameznika. In dokler se vsak sam ne zave, kaj lahko pozroči na cesti se kljub različnim ukrepom ne bo nič spremenilo. Največ bi lahko pripomogla dobra vzgoja s strani staršev že od malega. Ko ti nekdo, ko si starejši, ˝soli pamet˝ še raje delaš po svoje.

Res je, da se da tudi z "samo" 60 KM divjati in početi bedarije po cesti, ampak sam veš da imajo začetniki težave že z osnovnimi stvarmi, ne pa da jim dajo v roke še 150 KM! Gas do podna zna porinat vsak, ampak ko je treba hitro odreagirat, tisto pa je potem druga zgodba. Slabotni avti imajo slabše pospeške, težje je razviti višjo hitrost in zato se crashi ponavadi končajo samo z zvito pločevino, 150 KM pa ni težko spravit v hitrost +100 kmh in zato so tudi posledice večinoma hujše! ;) To je samo moje mnenje, in iz tega bi jaz osebno najprej lotil. Ker z kaznovanjem ne bomo prišli nikamor. Sploh pa so ti policisti postal ene figure k jih nihče več ne jemlje resno! :roll:
Se pa strinjam glede vzgoje s strani staršev, tu bi bilo treba mal popravit stvari, ampak se pojavi vprašanje; kdo in kako se bo lotil tega? Nekdo ki kupi sinu za opravljen izpit avto z veliko konjev, zame ni glih 1A starš!
Ne me narobe razumet, nisem počasen voznik, obožujem adrenalin in hitro vožnjo, ampak na pravem mestu pod pravimi pogoji! Brezglavo norenje po mestu, vožnja čez rdečo, živčno "gazenje" starejših na zebri....to je tisto, kar bi se moglo strogo kaznovat!
Ampak dokler bodo vodilni imeli v mislih samo polnenje proračuna, se še dolgo ne bo nič spremenilo :?
LP

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er So dec 16, 2006 11:30 pm

GiGi1985 je napisal/-a:
k.b.n. je napisal/-a:

Res je, da se da tudi z "samo" 60 KM divjati in početi bedarije po cesti, ampak sam veš da imajo začetniki težave že z osnovnimi stvarmi, ne pa da jim dajo v roke še 150 KM! Gas do podna zna porinat vsak, ampak ko je treba hitro odreagirat, tisto pa je potem druga zgodba. Slabotni avti imajo slabše pospeške, težje je razviti višjo hitrost in zato se crashi ponavadi končajo samo z zvito pločevino, 150 KM pa ni težko spravit v hitrost +100 kmh in zato so tudi posledice večinoma hujše! ;) To je samo moje mnenje, in iz tega bi jaz osebno najprej lotil. Ker z kaznovanjem ne bomo prišli nikamor. Sploh pa so ti policisti postal ene figure k jih nihče več ne jemlje resno! :roll:
Se pa strinjam glede vzgoje s strani staršev, tu bi bilo treba mal popravit stvari, ampak se pojavi vprašanje; kdo in kako se bo lotil tega? Nekdo ki kupi sinu za opravljen izpit avto z veliko konjev, zame ni glih 1A starš!
Ne me narobe razumet, nisem počasen voznik, obožujem adrenalin in hitro vožnjo, ampak na pravem mestu pod pravimi pogoji! Brezglavo norenje po mestu, vožnja čez rdečo, živčno "gazenje" starejših na zebri....to je tisto, kar bi se moglo strogo kaznovat!
Ampak dokler bodo vodilni imeli v mislih samo polnenje proračuna, se še dolgo ne bo nič spremenilo :?
LP

Poglej, norec za volanom si lahko, če voziš avto ki ima 60 ali pa 500 konj (v obeh primerih se da voziti veliko prek omejitev)
Z močnejšim avtom se da voziti bistveno varnejše kot pa z avtom, ki je polpremičnina (seveda pa se je pri močnejšem avtu bistveno bolj pomembno, da se zavedaš, kje so meje).

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Ne dec 17, 2006 12:02 am

Volvo5er je napisal/-a:
GiGi1985 je napisal/-a:
k.b.n. je napisal/-a:

LP

Poglej, norec za volanom si lahko, če voziš avto ki ima 60 ali pa 500 konj (v obeh primerih se da voziti veliko prek omejitev)
Z močnejšim avtom se da voziti bistveno varnejše kot pa z avtom, ki je polpremičnina (seveda pa se je pri močnejšem avtu bistveno bolj pomembno, da se zavedaš, kje so meje).

Pripomba: s 60 km avtom boš kvečjem prekoraču omejitev za 20km/h ker itak nikmor ne gre pa traja cela večnost.
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Ne dec 17, 2006 12:15 am

sonček je napisal/-a:Pripomba: s 60 km avtom boš kvečjem prekoraču omejitev za 20km/h ker itak nikmor ne gre pa traja cela večnost.

Že res, ampak tudi prehitevanja se večkrat končajo v škarjice, nenazadnje pa tudi, ko dosežeš neko hitrost, si potem prizadevaš, da je v ovinkih tem manj izgubiš (vemo kakšne so posledice). To je pa načeloma bolj nevarno početje, kot pa vožnja preko omejitve.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Ne dec 17, 2006 12:19 am

:D Na koncu boste še prišli do teorije, da je najboljše za voznike začetnike, če vozijo BMW-je, saj lahko hitro prehitevajo, če pa se še zaletijo, pa jih obvaruje +8 zračnih blazin. :lol:

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Napisal/-a Volvo5er Ne dec 17, 2006 12:28 am

Volvo5er je napisal/-a:Z močnejšim avtom se da voziti bistveno varnejše kot pa z avtom, ki je polpremičnina (seveda pa se je pri močnejšem avtu bistveno bolj pomembno, da se zavedaš, kje so meje).

to ravno ne, je prevelik problem v zgoraj povdarjenem.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne dec 17, 2006 1:09 am

Mislim, da je dala ta tema že veliko odgovorov na vprašanje zakaj je toliko mrtvih po naših cestah.Sonček je strašno zavarovan v svoje vozniške sposobnosti in, ker je vozil veliko različnih avtomobilov(G2) misli, da ima pravico voziti hitrejše od ostalih.Zato ker on VE kaj dela za volanom.Cossy misli, da ker ima športen avtomobil, da je nepremagljiv in zaradi sposobnosti avtomobila superioren na cesti.Da o nekaterih, ki bi vstavili, šli iz avta in pripeljali zadaj vozečemu 2 okrog kepe sploh ne zgubljam besed.Koji falus vam daje pravico, da vsiljujete svoj stil vožnje vsem drugim.Če se vam tako blazno mudi, ker nekdo vozi pod omeitvijo ga prehitite kjer je varno.Če se neda si pojačajte radio in se odklopite in prepustite cijazenju.Nekateri pač radi vozijo počasneje in drugače od vas.Če nebiveduju paše cijazenje za tocornjaki po AC zakaj bi ga kdo podjebaval zaradi tega ker vozi 30 pod omejitvijo.Prekleta slovenska nestrpnost in "jaz imam zmeraj prav" mislenost.
Če ste taki nevrotiki bodite doma :?

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Ne dec 17, 2006 1:39 am

Vuso: Prijatelj moj, jaz nikoli nebom nikomur dve okrog kepe primazal ko mene in širšo okolico nervira s živčnih hupanjem in mahanjem za mojim hrbtom. Me pa vedno zamika, ko to počne.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Ne dec 17, 2006 8:57 am

Stvari so pač take, da ceste niso več prostor za vožnjo kakor komu paše, ampak so namenjene temu, da čim hitreje ob poljubnem času prideš iz točke A v točko B. Čim hitreje se ne nanaša na norenje, ampak na to, da je na krajših razdaljah avto, vsaj pri nas, vedno hitrejši od vlaka, avtobusa, letala, ... In iz tega razloga ljudje ki vozijo pretirano pod omejitvijo na cestah niso sprejemljivi. Glede na današnjo gostoto prometa se bo za njimi nabrala kolona in začela se bo živčnost in prehitevanje. S takim načinom vožnje ovirajo promet.

Čisto nič me ne moti, če ljudje po voznem pasu na AC vozijo 90 ali 100 km/h, dokler gledajo v ogledala in ne skačejo na prehitevalni pas. Če pa tam nekdo mečka 105 km/h mimo tovornjaka s 100 km/h in še naprej, ker je čez pol kilometra še eden, pa prav tako ovira promet.

Zgoraj napisane hitrosti in vožnja pod omejitvijo se nanaša na dobre vozne pogoje.
Slika

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne dec 17, 2006 11:57 am

Nisem hotel nikogar žalit, ampak veliko ljudi misli, da so na cesti zato, da bi druge učili voziti.Ko kdo vozi prepočasi se ljudje limajo na rit in mislijo, da bodo tako "pospešili" tistega pred seboj.Ko delajo ljudje prekrške imajo drugi udeleženci neverjetno potrebo po mahanju, da to ni prav in mešanju dreka.Za vas ne vem, ampak moj glavni cilj je da nekam pridem v enem kosu.Za urejanje prometa je pristojna policija in ne vsi ostali.Na cestah je ogromno manijakov in slej ko prej naletiš na takega, ki se mu bo tvoje mahanje zdelo skrajno žaljivo in bo res ustavil in te okrog kepe.Ne mislim nate Petersilj ;)
Kar se kazni tiče bi bilo treba pa IMO spremenit zadevo konkretno.Kar se hitrosti tiče so kazni kar divje, za ostale prekrške bi pa jaz malo preuredil zadevo.Če že ne 0,00 bi tistemu, ki napiha čez 0,5 zacolal okrog 100k in mu mirno za nekaj časa odvzel izpit.Da o raznih vožnjah po napačni strani AC in 60k niti ne zgubljam besed.Recimo neholomo izpuh je 120k se mi zdi.Kje so tukaj prioritete?Katero področje želi zakon urejati?Ali je bolj nevarna vožnja po nasprotni strani AC ali malo bolj prdeč izpuh?Dokler pa ne bo policija kasirala na mestih kjer je hitrost res neprimirna in sodišča niso zmožna izpeljat postopka nam nobena zakonodaja ne bo pomagala.
Dirkališča ne bodo rešila problemov.Grobnik ni tako daleč,MK sploh ne.Organizirajo se avtoslalomi pa je obisk bolj bogi.mah ne vem :?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne dec 17, 2006 12:02 pm

naj se kr lamajo :) včeraj spet skotan audi v limbušu pri MB dajmo še :) norci
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Ne dec 17, 2006 12:21 pm

Men se zdi disaster to da se pelješ po omejitvah oz 55km/h skozi mesto pa naletiš na idiota, ki ti zgroženo maha, ko pa dobi šanso prehitet te pa gleda ko da bi največji prekršek naredu :!:
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
ghostrider
Novinec

Kraj: kva te boli ku...

Napisal/-a ghostrider Ne dec 17, 2006 12:39 pm

GiGi1985 je napisal/-a:Pozdrav!

Da še jaz povem svoje;

1.Splošno je znano, da večinoma nasanka mladina do 25. leta, se ve, prevelika potreba po adrenalinu. Zakaj ne uredijo zakon podobno kot pri motorjih, po razredih (125, 350 in neomejeno kubikov) ?! Voznik začetnik lahko vozi največ avto do 1200 ccm, po 2,3 letih do 2000 ccm, potem naslednjih 2 letih pa neomejeno! Nobeden me ne more prepričat, da je 18 letnik(ca) sposobn/a vozit avto z 150 KM z zadnjim pogonom! :ne

2.Razlika pri registraciji 60KM in 130KM je cca 50 jurjev! Naj 60 KM razred spustijo za 20 tisoč, 130 KM pa za 20 gor, potem bodo vsaj mulci, ki si kupujejo 20 let stare jajce z veliko konji mal težje nabral tisto razliko!

3. Mogoče bi bilo dobro razmisliti tudi o poučevanju (kaznovati se tak ne da) ljudi, da ko se prižge zelena luč, je treba SPELJAT, ne takrat šele odložit telefon, prestavit v prvo in spustit ročno!! :roll:

4. Pri začetku opravljanja izpitov,obvezno 1 tedensko celodnevno pomoč ljudem poškodovanim v prometnih nesrečah!! OBVEZNO! Ko vidiš, kaj vse se ti lahko pripeti in kako srečen si lahko, da si "lahko sam obrišeš svojo rit", se tudi mišljenje popolnoma spremeni!

5. Aja pa še to....prav jezi me to vsesplošno označevanje vzrokov nesreč! V 80% je za nesrečo kriva neprilagojena hitrost!? :roll: Sam policajem se ne da zabavat z iskanjem pravih vzrokov(ali jih ne vidijo?!) in je najbolj enostavno napisat N.H.!
Samo za primer: Ženska se je zvečer v temi peljala po cesti po omejitvah, in je podrla pešča, ki je hodil po sredini voznega pasu(!!!) in bil seveda močno alkoholiziran! Vzrok nesreče? Neprilagojena hitrost!!! :roll: To je za mene absurd!

6. Glede 0,00 promila se žal ne morem popolnoma strinjam, kot je nekdo zgoraj predlagal. Sam sem nasprotnih alkohola in ne maram pijancev na cesti, ampak da pa zdj prav nikol ne bi smel spiti dobesedno(!!) enega Ice-ja al pa Smile-ja, se mi pa tut zdi pretirano. Ampak tistim z 1,0 promila alkota v krvi ali celo več, bi jim pa z veseljem odvzel izpite in ga tudi nikoli več nebi mogli iti delat!! Za pjačo zapravit 20,30 tisočakov ni težko, za taksi dat tisočaka al pa dva, je pa pretežko? :roll:

No, to je mišljenje z moje strani, po pameti in srečno vožnjo!
LP

S prvim predlogom se strinjam, butast pa mi je drugi. Že tako statistika kaže, da slovencelni zapravmo za avte več kot zaslužmo, ti bi pa še registracijo podražu! :bonk
Svaki čedo svoga konja hvali!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov