Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tamara Pe mar 23, 2007 9:39 am

adis je napisal/-a:zame 3.900 sit redna cena :o aja vpisal sem se decembra 2003 končal februarja 2004, vmes neki časa še nism vozil zaradi prakse :( drugače sem vozil pa cca. 3 ure na teden :( prezaseden inštruktor

Jst sem imela tut podobno, začela delat decembra 1998, končala šele aprila 1999 in v tem času nardila okol 22 ur, pol pa še par, preden sem šla v drugo. Vse skup mi je blo kar neki, ker dve uri na teden nista nič za nekoga, ki v lajfu ni vozu.

Aja cena pr nas v tistih časih je bla pa 1.700 SIT :P

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe mar 23, 2007 9:48 am

tamara to so bili pa dobri stari časi ne? glede cene mislim heheheheh

Uporabniški avatar
CiCn
Novinec

Kraj: Zlata Sredina

Napisal/-a CiCn Pe mar 23, 2007 10:36 am

Izpit sm začel delat z 1.4 končal pa z 5.5 za izpit porabil točno 75,500, s tem da sm mev zdravniškega pa prvo pomoč od motorja narjeno. Na izpit sem šel z 17 uro, se pravi z 18 končal izpi. To so bli časi k sm en mesc uživov z inštruktorjam, usakič sva mogla jit pred vožno na kavo pa po vožni en kup zajebancije, in dobrih dnevov. Glavna je trajala 20 minut, na avtocesto pa iz avtoceste prkirati pa pred izpitn centr. Med glavno vožno smo mel debato o čevapčičih kje so najbolši. Drgač pa se spom k sva z inštruktoram enkrat prehtevala u klanc gor u nepregledn uvink :D

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 Pe mar 23, 2007 11:14 am

Naredu v prvo enkrat oktobra 1998, meu sm 28 ur pa plaču tm okol 90.000SIT. Je bla pa enostavna izpitna vožnja - iz Roške tm proti Brezovci pa po Tržaški nazaj. Pa pelu sm se skor mim naše bajte, kjer bi lohk z zavezanimi očmi pelu. :P
Nobenega parkiranja, AC. Pripombe so ble samo, da sm dolgo čaku na enem STOP pa da sm na konc šou mal hitr tm med bloki na Roški (20km/h :lol: ). Sta se pa inštruktor pa un tip skoz pogovarjala o nesrečah v AŠ, sm mislu da me sploh ne gledata kaj delam.
Aja vozu Hyundai Accent 1,5, cena je bla pa tm okol 1800/h.

Pa inštruktor je biu faca, dirkou je v pokalu Seicento. Takoj ta prvo uro me je na parkplacu na Dolgem mostu učil hitro speljevanje in zaviranje.
Gas do polovice, pol pa hkrati do podna pa sklopko spustit :twisted:
Al pa sva šla 60, pa bremzo do podna. In to z zimskimi gumami pr 30°C... :lol:

Uporabniški avatar
Tamara
Uporabnik

Napisal/-a Tamara Pe mar 23, 2007 12:33 pm

adis je napisal/-a:tamara to so bili pa dobri stari časi ne? glede cene mislim heheheheh

O ja :-P , k vidm kakšne so cene zdej :shock:

Uporabniški avatar
McFly
Novinec

Kraj: blizu ceste

Napisal/-a McFly Pe mar 23, 2007 2:54 pm

Nardil glavno vožnjo pred sedmimi urami, šel domov po avto, še malo u šolo (se pokazat pa to... :lol: ), in malo po mestu. Jutri v planico s hroščem 8) .
Cenovno me je prišlo ene 550€, use od prve. Je pa tale gospodična v komisiji opozorila, da sem zavil na enosmerno po cigansko :P ter naj ne motam volana z eno roko 8)

Čakou pa sem ta dan ene 5 let (hvala bogu, da me niso nikoli policaji ustavli) :D
mess with the best, die like the rest
luks lajk it kut flay

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne mar 25, 2007 4:40 pm

Naredil x.Maja 2003 v prvo.29. ura je bila glavna.Od celotne vožnje se spomnim samo Roške pa avtoceste pa spet Roške.Tudi sanja se mi ne kje sem se vozil pa sem ljubljančan in približno poznam ljubljano.Me je pa kurcal, da prepočasi vozim po AC in, da sem skoraj zapeljal pod šlepar :P

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Ne mar 25, 2007 5:02 pm

naredu ¨pol¨izpit pred dobrim mesecem :D :D varjanta pr 17 letih :D , 20 ura bla izpitna, cakata me se 2 al 3 + se enkrat izpitna :D , do zdej me je kostalo 500€+ iz mojga zepa :D :D

aja, naredu sm tut u prvo :D, trajalo je pa tocno pou urce
Zadnjič spremenil gregga, dne Ne mar 25, 2007 5:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne mar 25, 2007 5:31 pm

V 45 minutah sem imel v žepu A in B kategorijo, bilo pa je pred dobrimi desetimi leti. Za A sem vozil 6 ur, za B pa 18 ur, povabljen od inštruktorja, naj se čez par let oglasim, če želim postati inštruktor.

Uporabniški avatar
sadarj79
Nov uporabnik

Napisal/-a sadarj79 Sr apr 04, 2007 1:20 pm

Jst sm v Lj. izpit 4 ruknu lolz. Pač vedno različne napake, največjo šanso sem imel, da bi naredu izpit, ko sem vozil 1., pa me je ruknu, ker nism dovolj dobro gledal :/ Pol mi je dosadilo, inštruktor je bil beden, avto (Golf4 SDI z 300.000+km) je bil zjeban, menjalnik je bil v pizdi, avto se mi je enkrat pokvaril med vožnjo... Pol sm ene par mescev opustil vožnjo zarad faksa... med tem cajtem je inštruktor dobil novega Golfa in podražilo se je vseskup. Vglavnem jst sm to vidu itak šele, ko sem se izpisal in začel vozit v avtošoli Daba iz Trebnjega. Imel sem enga carskega inštruktorja ter super avto Clio in naredu sm v prvo. Poleg tega pa ker je izpitna komisija tam ko je tudi novomeška občina sem izpit takoj prevzel. Uro pa sem imel 21€, medtem ko je pri starem inšt. ura po novem 25€, če vzameš v paketu pa 22€ :shock: :shock: Čist preveč. Če bi jst še v Lj. delal izpit, ga še zdej nebi imel, tudi zato, ker so čakalne vrste za izpit tako velike.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr apr 04, 2007 1:56 pm

Ja ta je bila kar dolga začel leta 89 je bil problem z eno na RK me ni marala potem vojska in šele leta 93 voila. V prvo bi naredil saj kaj ko je bilo veliko kamna na cesti (Idrija )že tak vozil 40kmh in je malo podrsal po enem in je rekel ja kaj pa če bi bil pešec ma jeb se :evil: v drugo Bp in tak imam že preko 600 000 km. :-P :-P :-P

Uporabniški avatar
Agent1
Novinec

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Agent1 Sr apr 04, 2007 2:04 pm

Jaz sem eden izmed tistih "nesrečnikov", ki je izpit naredil šele v tretje in zraven naštepal več ur kot vsaka stara baba, ki gre v avtošolo (64 - ravno za cel karton). Ne spomnim pa se, koliko me je koštalo, verjetno kar dosti. Pa še dolgo časa sem delal. Začel sem takoj po tretjem letniku gimnazije (najprej sem moral naredit popravca iz matematike, kar je šlo zelo hitro), bilo je poleti in vroče ko svina. K sreči sem imel avtošolo tako rekoč samo nekaj minut pešaka od doma, tako da sem dostikrat že zgodaj zjutraj prišel, pa sva šla z inštruktorjem potem v Ljubljano. No, prvi dve uri sva šla na osnove. Takrat (poleti 1997) sem vozil clio 1,2 rdeče barve, in vedno sem bil tako premočen, da se je celo norca delal z mene, ker je vedno vse teklo od mene (je tudi mojega brata učil, je rekel, da on nikoli ni bil tako premočen kot jaz). Sicer je bil doma s Koroške, pa še zelo temperamenten povrh. Ampak smisel za humor je pa tudi imel. Ko sva kdaj stala pred semaforjem, je rekel, naj se malo sprostim in pogledam naokrog, ne pa da zijam naprej kot kakšen fijakarski konj. Potem mi je kazal eno staro babo zraven, ki si je v avtu nos pucala. :lol: Vmes sem zamenjal inštruktorja samo začasno, ker je moj šel na dopust in je nočne vožnje z mano prepustil enemu kolegu, rojenemu Mariborčanu, ki je bil pa po karakterju hladen ko špricer, sicer ne več prav mlad, je bil pa frajer po svoje (takrat sem pa vozil corso). No, moj inštruktor me je tudi hecal, naj pred izpitno vožnjo ruknem kakšen šnops, ker itak on prevzame odgovornost, če me policaji dobijo. :lol: Enkrat se je res skoraj zgodilo, da bi naju policaji ustavili, ker sem prehitro peljal po Celovški in me policaj pri Slovenijaavtu že skakal s tistim radarjem, da bi me izmeril, pa sem še pravočasno zmanjšal.
No, prvo smolo pa sem imel, ko sem oktobra že društvenega spušil. Tisti dan sem v gimnaziji pisal en test in sem bil nervozen ko strela, pa še trebuh me je bolel, tako da nisem imel šans, da naredim. Drugič pa je šlo kot po maslu. Vmes so mi zamenjali avto, namesto clia sem dobil vw golf 1,9TD rabbit bele barve, ki mi zlepa ni crknil. Na prvi izpitni vožnji sem se zafural že v prvih minutah, ko sem z Roške speljal do tistega križišča z Dolenjsko in sem moral iti na levo, kjer sta dva pasova v levo smer. Ne vem, kako se mi je zgodilo, da sem pri zavijanju zamenjal pasova, kar je prepovedano (sploh nisem bil pozoren). Tako da sem že po petnajstih minutah prišel nazaj. Drugič je bilo sranje še večje. Vozil sem že celo uro in sem imel tako rekoč že opravljeno, nato pa se mi zgodi, da peljem po Tivolski v smeri proti Viču čez križišče s Celovško. In s Celovške zavija desno na Tivosko ena ženska, ki me hoče izsilit, pa nisem točno vedel, ali bo počakala ali ne. Ampak sem kar gas pohodil. In dobil od ocenjevalca pripombo, češ da sem divjak in da me ne more spustiti na cesto. Oba dosedanja ocenjevalca sta mi nakladala vse mogoče, kaj sem narobe delal. V tretje sem imel srečo, ker sem dobil za ocenjevalca nekoga, ki je bil po izobrazbi psiholog. Niti sam ne vem, kako mi je ratalo nardit. V nasprotju s prej omenjenima on ni nič govoril, kaj sem delal narobe, rekel je samo "Opravljeno" pa zdravo. To je bilo 12. januarja 1998, še isti dan sva šla s fotrom zvečer po vozniško dovoljenje in se je pri Stanežičah skoraj zgodilo, da bi povozil peško, ki je čakala pri prehodu za pešce, čeprav ni bilo nikogar, ko pa se je pripeljal skoraj do prehoda, pa bum na cesto. Nazaj pa sem vozil jaz in me je motilo, da je bil avto (mazda 626) tako dolg in širok.

Morda še to: zaradi trikratnega opravljanja vozniške in velikega števila ur sem med sošolci veljal za nekakšnega "fahidiota" oz. nedeljskega voznika. Vendar lahko rečem, da vozim podobno kot moj fotr - precej temperamentno. Dosedaj sem naredil en manjši crash, dvakrat dobil kazen za hitrost, plačal enkrat, pa enkrat mi je pajk avto odpeljal. Kljub vsemu pa sem zadovoljen, da sem delal vožnje v Ljubljani. V mojem domačem kraju je ogromno folka šlo delat v Kranj, kjer je dosti lažje, pa tudi ceneje je bilo. In so prav hitro naredili. Vendar pa obstaja razlika - zame vožnja po Ljubljani ne predstavlja prav nobenega problema, za mnoge od njih pa sem slišal, da so prišli v Ljubljano in so bili čisto posrani. Razen če so se medtem navadili.
Mir in dobro!

Uporabniški avatar
Lonca84
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonca84 Sr apr 04, 2007 3:30 pm

Jz sem pa izpit naredila julija 2002, ur sem imela se mi zdi da 40...ker sem mal prej začela vozit, pa še luštn mi je blo no ker sem vozila golfa 4, črnga-disel seveda....Naredila sem ga v prve, ker sem že prej vedela kje bom imela glavno vožnjo....sicer mi je vmes enkrat avto crknil....ampak ok, šla sem tudi po avtocesti od Moravč do Domžal, mal prehitevala tovornjake, tko da sem mela na števcu ene 145km/h.... pol smo šli pa skupaj na en perček sm kao častila ker sem naredila in to je bilo to!!!! Lepi spomini!!! :D
Najlepše šele pride. :)

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Sr apr 04, 2007 4:07 pm

sam to je pa res cudno, stevilo ur :? , je zgleda od kraja do kraja razlicno, tu pr nas na Koroškem se mi zdi, da folk k ma 25-30 ur....je to prevec :shock: :shock: .....js sm jih zaenkrat meu 20, sam bom se pol meu, nasledno leto ene 3-5. Sam da lahko / mores met tut 30+ ur, pa nisem vedo :shock:

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Sr apr 04, 2007 4:12 pm

Heh, kolega je v Murski Soboti ravno par dni nazaj naredil z 18 urami... Zdaj ali smo v Ljubljani tok bolj zarukani ali pa mamo mal težje... Pa verjetno imamo tudi kak semafor več. ;)
Slika

Uporabniški avatar
Lonca84
Nov uporabnik

Napisal/-a Lonca84 Sr apr 04, 2007 4:17 pm

men je inštruktor reku da je bolj če maš mal več ur...pol ne komplicirajo tolk če kako napako narediš....ta komisija najprej pogleda kok ur si imel...no ja kolegica je mela še več ur kokr jz pa ni naredila tko da nevem!! Odvisno koga dobiš za glavno vožnjo pa kolk komplicira!!!
Najlepše šele pride. :)

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Sr apr 04, 2007 5:10 pm

Evo jest sm ga naredu 28.3 to leto. Glavno sm naredu v drugo(jebatga), ker me je komisija dobesedno prisilila v napako. Doma so mi rekl da nej se ne sekiram prov prevec, tko da sem brez napak naredu v drugo. Instrkutor, hmm, brez besed :lol: . Tipo legenda svetovna, vec smeha med uro kot pa pametnih nasvetov. Debata potekala od A-Ž. Avtse se dons nimam, tko da se z fotrovmu furam. Naredu sm pa z njim ze ene 1000km. Sicer pa se spovnm da takoj prvi dan ko sm naredu izpit sm mogu mtko pelat do najblizje slascicarne da mi je sla z mojim denarjem kupit tortice da sem doma pocastil folk. Morm rect da me je instruktor dobr naucu, sicer pa nevem kwa mu je zadno uro po glav hodil ker mi je govoru da bom 100% fuknu, in se mi je smejov v glavo, pravtako pa jest nemu nazaj, iz vsega srca :lol: :lol: :lol: Naredu sm z mal vec kot 20imi urami, mislm da jih je blo 22(nevem tocno ker nikol nism v rokah drzal svojega kartoncka, za ure me je pa itaq bk koliko jim mam). Dnarja sm pa za izpit zagonu nekje blizu 160k, ce ne celo malo manj.

Uporabniški avatar
SENATOR
Stalni uporabnik

Kraj: near Nova Gorica

Napisal/-a SENATOR Sr apr 04, 2007 5:17 pm

Spomnim se, ceprav je bilo to ze ''daljnega'' leta 1995 ko je bila ura voznje se 1900 SIT :)
28 ur, ampak zato ker je imela avtosola vmes dopuste in sem mogu osvezit znanje z 6 dodatnimi urami.....:?

LP
30 STYLING AWARDS

http://www.youtube.com/watch?v=fZYbGHM5WY0

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Sr apr 04, 2007 5:18 pm

Saj ni bilo tako slabo glede na to da sem vse v prvo opravil moja izpitna ura je pa bla 19.
Sicer pa se vseeno kar veliko denarja zapravi za izpit , zaj pa je še bolj ker vsako leto podražijo.
Vozo sem pri relaxu golf 5 zaj pa furam hondico razlika velika uff :lol: odobje predvsem , drugace pa je bil golf 5 kar len dizlček.

Lep pozdrav
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Uporabniški avatar
|kity|
Nov uporabnik

Kraj: radenci

Napisal/-a |kity| Sr apr 04, 2007 5:32 pm

wow,kolk so bile nekoč poceni ure vožnje... no,jaz sem ga naredila pred malo več kot letom dni,vse je šlo v prvo :D ura vožnje pa me je stala okroglih 4000sit :shock: vozila sem pa poloja diesel :D srečo poznam inštruktorja že od nekdaj, tak da ni bilo hudo, včasih sva mela prav hude debate med vožnjo :P celoten izpit pa me je stal tam nekje 150k sit
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder in 4 gostov