Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če maj 03, 2007 5:31 pm

barbka je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:
barbka je napisal/-a:Na mesec naredim 3200 kilometrov. Pri clio-tu (1.2)sem z enim tankom naredila 600 kilometrov, z meganom (1.5 dci) jih pa 1200. Moram še kaj dodati?

Ja, da ma megan precej večji tank :D , da ni variante da nardis 1200 km s tankom razen če vozis skoz med 70 in 90, tak da ne hvala za tako vožnjo

Lej, če ti kaj ni jasno, se lahko nekje dobiva in ti podatke pokažem na potovalnem računalniku. Vsak dan sem na AC, tako da ne bi med 70 in 80 km/h. Kot sem rekla-ni problema, dokaze imam.

Ne razburjaj se, škodi lepoti ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Če maj 03, 2007 5:31 pm

No če naredi s 60l 1200km - se pravi ji porabi 5l/100km, kar je še čisto v mejah normale za 1,5dci. Jst bi ji kar verjel na besedo.

Sicer moja brava 1.6 žre okoli 7-8l/100km - večinoma vozim kratke razdalje - veliko užiganja/ugašanja - tko, da se mi zdi, da zame ne bi bil kak dizl primeren, sploh pa ne kak turbo dizel - se še ogrel ne bi, pa ga bi že blo treba ugasnit. Sem pa na relacijo (do morja in nazaj - 460km) imel zelo lepo porabo manj kot 5l/100km - več o tem tukaj: http://matjaz.wordpress.com/2007/04/08/ ... ur-742007/

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Če maj 03, 2007 5:32 pm

speedfreak je napisal/-a:Zame pri trenutnem bencinarju je dinamična voznja ce saltam nekje nad 5000 obrati, ce se mi mudi pa pri 6500..po magistralkah tm od 110 do 180 ;) , avtocesta skoz nad 180..to je moj stil voznje in ce bi skozi tako vozil bi bilo povprecje okoli 8 litrov, ce le malo bolj normalno vozim je 7 litrov ( to je se zmeraj precej nad omejitvami), zdaj pa vprasanje kok bi dizel porabil pri moje " dinamičnem" načinu voznje, sigurno ne 5 litrov :-P

zelo podoben, če ne skoraj isti način vožnje in poraba dejansko cca 5l na cel tank ;) (po BC imam zadnjih 9000km 4,8 - laže mi slabe pol litra)

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Če maj 03, 2007 5:33 pm

Dvojni post.
Zadnjič spremenil barbka, dne Če maj 03, 2007 5:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
življenje je lepo.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če maj 03, 2007 5:33 pm

Po AC bo malo tezko naredila 1200 km s 53 litrskim rezervarjem ( kokr pravi da ga ima), to je poraba 4,4 litre ce ga sprazni do konca, kar ga vrjetno ne

Clio dci pri voznji po AC pri omejitvah zre 5.3 do 5.4 tak da tega resnicno ne verjamem. :?:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

barbka
Nov uporabnik

Napisal/-a barbka Če maj 03, 2007 5:34 pm

barbka je napisal/-a:
barbka je napisal/-a:Na mesec naredim 3200 kilometrov. Pri clio-tu (1.2)sem z enim tankom naredila 600 kilometrov, z meganom (1.5 dci) jih pa 1200. Moram še kaj dodati?

Ja, da ma megan precej večji tank :D , da ni variante da nardis 1200 km s tankom razen če vozis skoz med 70 in 90, tak da ne hvala za tako vožnjo

Lej, če ti kaj ni jasno, se lahko nekje dobiva in ti podatke pokažem na potovalnem računalniku. Vsak dan sem na AC, tako da ne bi med 70 in 80 km/h. Kot sem rekla-ni problema, dokaze imam.

Samo, da ne tvoji.
življenje je lepo.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če maj 03, 2007 5:35 pm

barbka je napisal/-a:
barbka je napisal/-a:

Samo, da ne tvoji.

Ni panike, sem prelep da bi mi lahko kaj škodilo :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če maj 03, 2007 5:38 pm

mega_ne je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:Zame pri trenutnem bencinarju je dinamična voznja ce saltam nekje nad 5000 obrati, ce se mi mudi pa pri 6500..po magistralkah tm od 110 do 180 ;) , avtocesta skoz nad 180..to je moj stil voznje in ce bi skozi tako vozil bi bilo povprecje okoli 8 litrov, ce le malo bolj normalno vozim je 7 litrov ( to je se zmeraj precej nad omejitvami), zdaj pa vprasanje kok bi dizel porabil pri moje " dinamičnem" načinu voznje, sigurno ne 5 litrov :-P

zelo podoben, če ne skoraj isti način vožnje in poraba dejansko cca 5l na cel tank ;) (po BC imam zadnjih 9000km 4,8 - laže mi slabe pol litra)

1.) bi rad videl cliota dci da pride do 6500 obratov :D
2). clio dci 80 ps, ne chipan, na serijski obutvi, relacija cca 700km po AC, voznja po omejitvah ali malo caz, povprečna po BC okoli 5,3 litre. (Če laze za pol litra kot pravijo je to poraba 5,8cca).
2.a) corsa 1.4 tp, ista relacija, isti sofer, podobna voznja ( umes so celo bili zastoji, tak da so bili pogoji celo slabsi ampak ok), s sirso obutvijo kot jo je imel clio, poraba 6,2 ( peš računano). Meni se razlika ne zdi preveč drastična, pa vam? ;)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Če maj 03, 2007 5:49 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
Gen|uS je napisal/-a:eno vprašanje za vse tiste, ki mate povprečno pod 6l in se vozite po vašem mnenju dinamično: Definirajte kaj je za vas dinamično :!:
Za mene je dinamična vožnja to, da se čez naselje pelješ max 60 km/h, ko prideš pa vn pa v 3. ali 4. prestavi stisnešgas do 3/4 do 100km/h in pol prestaviš v 5. prestavlam ga pa med 2.5k in 3k obratov na min(da se slučajno ne nabere pačevina na turbini :twisted: ). Če je cesta ovinkasta ali se vspenja ali pa se spušča gledam da so obrati vsaj nad 2k. Ko grem prehitevat tiste, ki šparajo na par deci nafte al pa bencina ga pred prehitevanjem prestavim eno nižje in potem prestavim šele pri 4k. Ah pa čez ovinke more bit volan mehek oz. lahek (tist ko neve o čem govorim se še ni hit pelau čez ovinek)

To je za mene dinamična vožnja, ne pa bremzanje pred vsakim ovinkom pa prehitevanje z 1.5k obrati ipd.

Zdej mi pa naj sam en reče da dizl pri taki vožnji pije pod 6l. Golf 4 tdi 101konj pije 9l, a6 2.5tdi 150km pije 9-11l, mondeo 2.0tddi 115konjev pije 9.5l ;) keep on talking..hehe

Zame pri trenutnem bencinarju je dinamična voznja ce saltam nekje nad 5000 obrati, ce se mi mudi pa pri 6500..po magistralkah tm od 110 do 180 ;) , avtocesta skoz nad 180..to je moj stil voznje in ce bi skozi tako vozil bi bilo povprecje okoli 8 litrov, ce le malo bolj normalno vozim je 7 litrov ( to je se zmeraj precej nad omejitvami), zdaj pa vprasanje kok bi dizel porabil pri moje " dinamičnem" načinu voznje, sigurno ne 5 litrov :-P

Nad 180 km/h - po klancu navzdol ali tudi v klanec ? (npr. Senožeče - Razdrto) :twisted:

Za kakšen avto natančno gre ?

LP

nad 180 po ravnini, v klanec dol nad 200 tud, opel corsa 1.4 tp

:jao: :cry

Ja mogoče na števcu ... kaj pa v realnosti ? Recimo kakšen klanec Senožeče - Razdrto prileze ... no koliko - 140 km/h ... če sploh ;)

Če hočeš vozit kot pišeš " avtocesta skoz nad 180..to je moj stil voznje " zamenjaj avto ali pa ne piši bedarije - verjeli ti bodo zgolj nadebudneži, ki listajo CICIBAN

LP

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Napisal/-a mega_ne Če maj 03, 2007 6:13 pm

speedfreak je napisal/-a:1.) bi rad videl cliota dci da pride do 6500 obratov :D

mal manjka, ampak upam da te bo zadovoljilo:

http://www.youtube.com/watch?v=1bZXRwXZfg4

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 03, 2007 6:24 pm

kasna debata mislm.nevem a se veste kaj je naslov teme.moje mnenje je da ce primerjas priblizno enako mocnega bencinarja pa diesla pa da jh enako vozs mislm da bo diesel popil okol 2-2,5l/100km manj

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če maj 03, 2007 6:35 pm

abbe je napisal/-a:kasna debata mislm.nevem a se veste kaj je naslov teme.moje mnenje je da ce primerjas priblizno enako mocnega bencinarja pa diesla pa da jh enako vozs mislm da bo diesel popil okol 2-2,5l/100km manj

S tem se strinjam, razen za te nove bencinarje (predvsem 1.4 tsi) pa res nevem če bi pil tolk več kot dizli..
LP Rok

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če maj 03, 2007 6:56 pm

Gen|uS je napisal/-a:eno vprašanje za vse tiste, ki mate povprečno pod 6l in se vozite po vašem mnenju dinamično: Definirajte kaj je za vas dinamično :!:
Za mene je dinamična vožnja to, da se čez naselje pelješ max 60 km/h, ko prideš pa vn pa v 3. ali 4. prestavi stisnešgas do 3/4 do 100km/h in pol prestaviš v 5. prestavlam ga pa med 2.5k in 3k obratov na min(da se slučajno ne nabere pačevina na turbini :twisted: ). Če je cesta ovinkasta ali se vspenja ali pa se spušča gledam da so obrati vsaj nad 2k. Ko grem prehitevat tiste, ki šparajo na par deci nafte al pa bencina ga pred prehitevanjem prestavim eno nižje in potem prestavim šele pri 4k. Ah pa čez ovinke more bit volan mehek oz. lahek (tist ko neve o čem govorim se še ni hit pelau čez ovinek)

To je za mene dinamična vožnja, ne pa bremzanje pred vsakim ovinkom pa prehitevanje z 1.5k obrati ipd.

Zdej mi pa naj sam en reče da dizl pri taki vožnji pije pod 6l. Golf 4 tdi 101konj pije 9l, a6 2.5tdi 150km pije 9-11l, mondeo 2.0tddi 115konjev pije 9.5l ;) keep on talking..hehe

Zame pri trenutnem bencinarju je dinamična voznja ce saltam nekje nad 5000 obrati, ce se mi mudi pa pri 6500..po magistralkah tm od 110 do 180 ;) , avtocesta skoz nad 180..to je moj stil voznje in ce bi skozi tako vozil bi bilo povprecje okoli 8 litrov, ce le malo bolj normalno vozim je 7 litrov ( to je se zmeraj precej nad omejitvami), zdaj pa vprasanje kok bi dizel porabil pri moje " dinamičnem" načinu voznje, sigurno ne 5 litrov :-P

Nad 180 km/h - po klancu navzdol ali tudi v klanec ? (npr. Senožeče - Razdrto) :twisted:

Za kakšen avto natančno gre ?

LP

nad 180 po ravnini, v klanec dol nad 200 tud, opel corsa 1.4 tp

:jao: :cry

Ja mogoče na števcu ... kaj pa v realnosti ? Recimo kakšen klanec Senožeče - Razdrto prileze ... no koliko - 140 km/h ... če sploh ;)

Če hočeš vozit kot pišeš " avtocesta skoz nad 180..to je moj stil voznje " zamenjaj avto ali pa ne piši bedarije - verjeli ti bodo zgolj nadebudneži, ki listajo CICIBAN

LP

Se popravljam...AC skoz gas do podna, končna pa kokr pač gre, happy? :evil:

p.s..pač nimam trahtar (tdi) power :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če maj 03, 2007 7:01 pm

mega_ne je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:1.) bi rad videl cliota dci da pride do 6500 obratov :D

to je tvoj clio? Svaka čast ;)

kasna debata mislm.nevem a se veste kaj je naslov teme.moje mnenje je da ce primerjas priblizno enako mocnega bencinarja pa diesla pa da jh enako vozs mislm da bo diesel popil okol 2-2,5l/100km manj

Sej to tud js trdim, da razlika v porabi ni ne vem kok ogromna in da ni tko da dizl zre 3 litre če ga ful tišiš, bencinar pa nad 10 če sam pogledaš proti gasu :roll:

Uporabniški avatar
domi
Novinec

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a domi Če maj 03, 2007 7:08 pm

mega_ne je napisal/-a:

kaj se ti pa tiste lučke za elektroniko motorja in vodno pumpo prižigajo :?:
nič kaj zdravo ne zgleda za motor :(

malo off top. potem pa se po forumih pritožujete da na renojih turbine crkujejo :evil:

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Če maj 03, 2007 7:44 pm

Da dam zdaj približno primerjavo.
Octavia 1,8 bencinar 125KM, relacija LJ-NG poraba malček nad 10l/100km z vožnjo po omejitvah na AC.
Octavia 1,9TDI 110KM, ista relacija, podoben način vožnje, poraba 5,2l/100km. Če primerjamo z motorjem 1,8T, bo za razliko od atmosferca 1,8 pil malček manj, ampak vseeno dvomm da bo prilezu pod 8l/100km, kar je še vedno skoraj 3l razlike na 100km.

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Napisal/-a mega_ne Če maj 03, 2007 7:45 pm

tisto ni moj clio! lastnik je portugalec, ki je iz 65PS iztisnil še enkrat več. med drugim je notri IC od bmw, šobe dci 80 (oz. 100) PS, turbina od VW 110PS....

lučke pa se baje morjo prižigat :lol: - motor se kar greje in ni ravno za vsakdanjo vožnjo do podna...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 03, 2007 8:26 pm

Da še jaz pristavim svoj lonček.

Kot prvo vas opozarjam da je tema namenjena debatiranju dveh pogonskih agregatov in ne kreganja in dokazovanja kdo je "najbolši" ok ?

Torej moje izkušnje. Relacija Mb-Pag, avta; Audi A4 1.6 100KM in pa pasat 1.9TDI 130KM. VOžnja skoz po AC od zagreba do paga. Nad 150 ni šlo pod 120 pa tud ni padlo ( izjema postanki). Oba sta mela ob štartu poln tank. Mal pred pagom sem šel jaz z audijem že tankat. Narjenih je blo 330km in natanku sem 35 litrov ( pred odhodom sem tankal na "polno" do roba). Torej poraba mal nad 11 in to ob izklopleni klimi. Na pasatu pa vkloplena klima in po potovalnem računalniku poraba 6.1. Kje je zdej logika? oz. kaj se splača? Audi je prav tako bil na komplet velikem servisu ( uradnem) pred potovanjem na Pag, tako da ni možnih kakih napak oz. pač česarkoli zarad česa bi mel tako porabo.Med vračanjem nazaj sem ga "stisno" do konca ( mal pod 200 po števcu) kazalec za goriva je VIDNO padal. Seštevek tanakanja je bil....60 litrov doma,35 litrov mal pred pagom in pa 54 litrov ob vračanju domov v Zagrebu.Pasat pa 60 litrov doma in pa 20 litrov ob vračanju.

Razlika?
Oba sta mela narjen veliki servis na uradnem servisu.Audi pri 150kkm in pa pasat pri 140kkm za audija je prišlo 148 jurjo ( delo in material) za pasata pa 157 jurjo ( komplet delo in material).

Primerjava s prve roke.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če maj 03, 2007 8:48 pm

pa da se jst povem.meu lantro 1.8 96kw.ce sm jo res lepo vozu je pila okol 8 mogoce mjcken manj,ce sm jo tisau tm okol 11.
zj mam golfa 1.9td1 96kw ce ga res lepo vozm mi pije 5l/100km ce ga pa zgem tko po ovinkasti cesti(bled-jesenice cez poljane)za tiste ki veste ke je to, al pa (jesenice -kr gora)mi pije 8,3l/100km.tko da useen pije 3 litre manj gre pa bol.

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Če maj 03, 2007 11:06 pm

Najprej sem vozil Roverja 214Si, 100KM, poraba priblizno 9l/100km.
Za tem, sem vozil Roverja 200Vi, 145KM, poraba 8.3l/100km.
Sedaj vozim Seat Cordobo 1.9 SDI, 64KM, poraba 5l/100km (prvih par tankov je bla poraba dokaj velika, vec ga vozim, bolj se poraba premika proti 4.5l/100km).

Moje relacije so priblizno skozi iste, pot na siht in terensko delo in podobno, kar znese nekje okoli 40k km na leto (cifra je kar konstantna ze zadnja 3, 4 leta).

Z Roverjema sem na mesec porabil nekje 50k SIT za bencin. Z Cordobo sedaj priblizno 110 eur na mesec za dizel. Razlika ocitna! Servis ni niti najmanj drazji za Cordobo, gume so iste dimenzije, registracija je cenejsa.. Jest mislm da kar prihranim ;)
Lp. Grega, DipLab.si
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov