Skratka, drugače obvezno v ler

Wolfgang Ullrich je napisal/-a:Nikol držati v prestavi kadar stojiš, kajti sklopka neprestano melje in drgne, skratka se kuri na svoj način, izjemno škodljivo, lahko tudi rečem da je to ena največja napaka , ki te učijo v avtošoli, to pa predvsem zaradi tega, ker tisto ni njihov avto in predvsem zaradi tega, da se ne čaka zaradi počasnosti in mlahavosti kandidatov pred speljevanjem še 15s.
Skratka, drugače obvezno v ler, osebno dam v ler vedno kadar stojim dlje kot 3 sek. !:clapclap , pri avtomatiku kako in kaj pa nebi še vedu, ali je potrebno(dobro) dajati iz D v N. hmm....
Sierrator je napisal/-a:V navodilih za uporabo avta z avtomatskim menjalnikom lepo piše, da je pri daljšem postanku (recimo semafor) potrebno prestaviti iz D v N, da ne trpi viskozna sklopka. Torej: N!
Pa tudi pri avtu z ročnim menjalnikom dam vedno v prosti tek.
daks je napisal/-a:skos u ler in po ljubljani ponavadi še predn se ustavim kar iz druge v ler. in ne žlajf, ročna če je treba.
Nejko87 je napisal/-a:daks je napisal/-a:skos u ler in po ljubljani ponavadi še predn se ustavim kar iz druge v ler. in ne žlajf, ročna če je treba.
čudn d maš še celo rit...
drugače pa mi je škoda ležaja, če traja dalj kot 5sek dam v ler, malo pred zeleno pa v prvo...
The Stig je napisal/-a:Pavel, mislim, da so ze ble debate glede tega in se mi zdi, da je splosno znano, da je voznja v prestavi brez gasa (recimo ustavlanje pred rdeco - kolesa poganjajo motor) bolj economic kot pa 50m pred semaforjem v ler dat..![]()
Drugace sam pac spustim gas in se lepo ustavlam..pa ponavad pridem tk da se mi sploh ni treba ustavit..ce pa se ze ustavim pred rdeco pa tut js v ler butnem pa je..
RENO911 je napisal/-a:Ja zdaj čist odvisno od vremena.
Glede tega bremzanja z motorjem pa ne verjamem, da motor porabi manj, če ga imaš pri ustavljanju v prestavi, kot če bi ga vrgel med ustavljanjem v nulo. Po moje že sama elektronika dodaja nekaj malega bencina, da se motor ne matra totalno brez. To kar pa takrat piše na potovalnem, tega pa ne smete upoštevat, ker ko spustiš gas na vsakem avtu piše 0l/100km oz. - 'črtica' (za ta pametnejše).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov