Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Če jun 14, 2007 6:20 pm

že skoraj 2doktorata ste napisal o klimi... :roll:

koliko nas učijo v šoli, se avtomatska klima uporablja tako, da če je zunaj pod 25°C, jo lahko nastavimo na 5°C majn. Če pa je zunaj nad 25°C(že 26°C se šteje), potem pa lahko nastavimo zgolj 2-3°C majn, da ne škoduje telesu. Seveda se to razlikuje od človeka do človeka, vendar bi to naj blo splošno pravilo.

Ne mi pravit da to ni vredu itd., jaz vam samo povem kako nas učijo.

Vsi ki govorite da avtomatska klima na začetku piha v obraz, zakaj si pa sami ne naredite da piha v steklo? Eno tipko stisneš in že piha gor. Je to taki problem da se morate še kregat kam pri kerem avtu piha in kako? Vsaka stvar se pri climatroniku da nastavit, zato ne vidim nobenega problema.

Mislim da je tudi v članku, ki je na prvi strani, vse napisano kako pravilno uporabljat klimo, ko je avto zelo segret.

Mislim pa da tisti, ki pravijo da klime nebi imeli, sami sebi lažejo. Mogoče jih odvrne klima samo zato, ker so se peljali z nekom ki je imel ves čas na ledeno mrzlo in je direkt v njih pihalo.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če jun 14, 2007 6:59 pm

Tisto kar sem napisal da na začetku pihajo tiste šobe za glavo nisem mislil tako, da mi V GLAVO PIHAJO. Ampak sem samo povedal katere so. Ker je en pisal da samo ene pihajo.

To da pa si V GLAVO naštelaš al pa v dele telesa šobe, ko je klima šaltana, se pa moreš zavedat, da boš hitro obležal doma, al pa si boš zjeb... vse.

Se strinjam s tvojim zadnjim stavkom. Jaz vidim pri meni, ko se keri pelje, ko še klime vohal ni, pa si nastavi šobo direkt v obraz. :roll: Da mu morem rečt 3 krat naj stran usmeri pihanje.

Doktorat so pa itak že naredli v drugih temah o klimah.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če jun 14, 2007 7:11 pm

8) že nekaj let imam avto s klimo(ročno) katero sem prižigal po potrebi ,sedaj imam pa avtomatsko pa skos dela 21.stopinj :noro dobro
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Če jun 14, 2007 7:33 pm

jaz sm ta avto(206) izbral sam zarad avtomaske klime. mam skoz jo vklopleno pa ne opažam da mi moč pobere. sicer pa tudi brez klime s 70 konji ne gre nikamor
Slika pugi.si

xardas212
Nov uporabnik

Napisal/-a xardas212 Če jun 14, 2007 7:52 pm

mam citroena xantio z ročno klimo fotr pa mercejeza z avtomatsko klimo ze pa se že dere pa vedno teži zake ni nikol doma avta jaz sem mu samo reko "stari ti mej kar lepo citroena jaz bom mel mercejeta za drugo me p abolu k****"samo avto ma motor 2.5 diesel tak da se niti malo neje pozna če je klima všaltana avto brez klime gre okrog 210 z klimo pa 190-200 tak da se ne sekiram

kajzec
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a kajzec Če jun 14, 2007 8:10 pm

jebeš klimo :d se pa ni tak fejst potrebna okno odpreš pa je to :) pozimi pač malo počakaš na gretje

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Če jun 14, 2007 8:12 pm

zelo nazorno povedano :roll: kaj bo bi malo premislil... pa najprej to izkusil (kot voznik) enkrat
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 409#826409
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Če jun 14, 2007 8:26 pm

kajzec je napisal/-a:j**eš klimo :d se pa ni tak fejst potrebna okno odpreš pa je to :) pozimi pač malo počakaš na gretje

a ne končuješ osnovne šole :idea: :rofl
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Če jun 14, 2007 9:48 pm

dobra :lol:

rose se z klimo kar prej rešiš kot navadna metoda, ker klima suši zrak

pri meni tudi klima dela poleti in pozimi, saj sem kar hitreje pripravljen za pot

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če jun 14, 2007 10:14 pm

KLIME NAM JE SAM BOG OZ. PAMETNI LJUDJE POSLALI!

MAM JO V AVTU - 22 C NON STOP IN SEM SUPER ZDRAV!

MONTIRAL SEM JO DOMA PRED 10 IMI DNEVI: DAIKIN PRESTIGE - 23 C VKLOPIM CEZ DAN - ZAKON, IN SMO VSI ZDRAVI!

ZDAJ SE V SLUZBI MEHCAM SEFICO DA MI JO MONTIRA V PISARNI(SAJ BO KER ME MA RADA).

IN ZIVEL BOM LEPSE..........

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jun 14, 2007 10:32 pm

Montiraj še zvočno izolacijo :roll:

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Pe jun 15, 2007 12:03 am

kajzec je napisal/-a:j**eš klimo :d se pa ni tak fejst potrebna okno odpreš pa je to :) pozimi pač malo počakaš na gretje

ti maš pa zihr klimo...

na discovery-ju so pa rekl da človk najbolš prenaša temperaturo 22 stopinj celjzija, pozim in polet, razn če je polet več kot 32 mislm tko ni dobr met več kokr 10 stopinj manj v avtu...se prav če je 35 da maš 25...to so na dircoveryju rekl

lp
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe jun 15, 2007 5:27 am

kajzec je napisal/-a:j**eš klimo :d se pa ni tak fejst potrebna okno odpreš pa je to :)

se bomo menli čez 20 let,kak je to se z odprto šipo furat redno,pa ko lepo poiha po tebi...
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jun 15, 2007 11:25 am

MacTron je napisal/-a:zelo nazorno povedano :roll: kaj bo bi malo premislil... pa najprej to izkusil (kot voznik) enkrat
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 409#826409

Dostikrat promptno odgovoriš na podobne. Imaš morda popoln spomin ali kaj podobnega (fotografski, digitalni :lol: )?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jun 15, 2007 11:32 am

esem je napisal/-a:Dostikrat promptno odgovoriš na podobne. Imaš morda popoln spomin
ali kaj podobnega (fotografski, digitalni :lol: )?

off:
scepec logike in veliko izkusenj z web-om posledicno pa se foto spomin ;) :idea:
in v tem primeru ob pravem casu na pravem mestu...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 Pe jun 15, 2007 12:35 pm

Se spomnim lani enkrat, zunaj blo 30+ stopinj (v avtu mislim da je kazalo nekje 33?), jaz pa z maminim lepo, klima na 19° (d**** pac:D). nonstop sopalo, pridem v mesto, parkiram, odprem vrta in me je skoraj vrglo po tleh =)

Torej, se ena zgodbica, cesa NE delat s klimami =)

p.s.: na lastnih neumnostih se najvec naucis :)

Uporabniški avatar
Sazo
Novinec

Napisal/-a Sazo Pe jun 15, 2007 4:07 pm

jrk0 je napisal/-a:Se spomnim lani enkrat, zunaj blo 30+ stopinj (v avtu mislim da je kazalo nekje 33?), jaz pa z maminim lepo, klima na 19° (d**** pac:D). nonstop sopalo, pridem v mesto, parkiram, odprem vrta in me je skoraj vrglo po tleh =)

Torej, se ena zgodbica, cesa NE delat s klimami =)

p.s.: na lastnih neumnostih se najvec naucis :)

zelo si občutljiv...jst sm to na začetku skoz delu, pa ni blo nč narobe...
Kdo je bl nor??? Jst al ti???

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne jun 17, 2007 8:40 am

Vidim, da eni nimate čisto nič pojma o delovanju klimatronica, nekateri tudi o delovanju klime nasploh.
Imam klimatronic v škodi octaviji in lahko rečem le to, da deluje tako kot je treba, tako na kratkih relacijah, kot tudi na dolgih. Funkcija AUTO na klimatronicu je res malo čudna in tukaj imate prav tisti, ki trdite, da klimatronic ni v redu. Ta funkcija dela kar nekaj po svoje in meni osebno ni všeč, ker je jakost premočna. Ker pa ima klimatronic možnost ročnih nastavitev, s tem izklopite AUTO, je uporabnost take regulacije perfektna, saj dela točno tako, kot želimo. Nastaviš lahko področje kam piha, nastaviš lahko jakost ventilatorja in temperaturo. Še vedno pa je to popolnoma avtomatska klima in ne ročna. Ročna klima samo hladi, hladi, hladi, ... do onemoglosti ali do prenizke temperature. To je tista čisto navadna ročna, imamo pa tudi polavtomatske, ki imajo tudi temperaturno tipalo in zato se izklopijo ko je temperatura dosežena. Kaj je ročno in kaj avtomatsko je torej težko definirati, vsaj tiste nekje vmes, saj obstaja kar nekaj različnih načinov delovanja in regulacije.
Najbolj pomembno od vsega je pa ena stvar: nastavitev temperature naj ne bo prenizka, naj bo največ za 5 do 8 stopinj nižja od zunanje. Če je zunaj 32 st naj bo noternaštelano na 25 ali več. Razlika med zunanjo in notranjo naj ne bo prevelika, saj pri zunanji vročini preko 30 in notranji nastavitvi na 25 ali 26 stopinj ni v notranjosti prav nič vroče. Kdor zagovarja štelanje temperature na nižje, naj kar ... potem naj pa ne tarna, da je fasal revmo, prehlad, ...
Nastavitev področja, kam naj piha je prav tako zelo pomembna, jakost pihanja pa prav tako.
Včasih sem imel avto brez klime, pravzaprav imam enega brez klime še vedno in lahko rečem samo to: fajn je če je, če jo pa ni, se pa tudi da preživet. Za avto brez klime je zelo dobro če ima šibedah (strešno okno) ki je uporabno tako v vročini kot rudi v vlažnem vremenu, saj s pomočjo šibedaha šipe lažje odrosimo, pa še prepiha v glavo in še kam ni. Z odprtim oknom mimogrede fašeš zobobol in podobno.
Frajerčki z odprtimi okni in butajočo muziko se seveda tega ne zavedajo, sam da buta, pa da se vidi in sliši ... kakšna budala se pelje mimo.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Po jun 18, 2007 7:16 am

Članek ne dela. Avto brez klime pa ni vreden veliko, ampak pri nas smo kar se tiče dojemanja tega v zamiku pred razvitejšimi državami. Največja prednost klime je v razvlaževanju, in brez nje ti ne pomaga 10 odprtih oken.

@Reber: tele zgodbice o razlikah med temperaturo so za stare ate in babice, ki začnejo stokat, da jih zebe, samo da klimo prižgeš. Če bi bilo zunaj 50 stopinj, bi mel v avtu na 45 stopinj naštimano? :lol: :lol: :lol:
Sicer pa tut če maš v avtu 20 stopinj, ti ni treba HORUK ven na 35°C. Lepo se odpre vrata, da se zrak počasi premeša in potem zleze ven iz avta.

Uporabniški avatar
x4maximus
Novinec

Napisal/-a x4maximus Po jun 18, 2007 7:36 am

reber je napisal/-a:Vidim, da eni nimate čisto nič pojma o delovanju klimatronica, nekateri tudi o delovanju klime nasploh.
Imam klimatronic v škodi octaviji in lahko rečem le to, da deluje tako kot je treba, tako na kratkih relacijah, kot tudi na dolgih. Funkcija AUTO na klimatronicu je res malo čudna in tukaj imate prav tisti, ki trdite, da klimatronic ni v redu. Ta funkcija dela kar nekaj po svoje in meni osebno ni všeč, ker je jakost premočna. Ker pa ima klimatronic možnost ročnih nastavitev, s tem izklopite AUTO, je uporabnost take regulacije perfektna, saj dela točno tako, kot želimo. Nastaviš lahko področje kam piha, nastaviš lahko jakost ventilatorja in temperaturo. Še vedno pa je to popolnoma avtomatska klima in ne ročna. Ročna klima samo hladi, hladi, hladi, ... do onemoglosti ali do prenizke temperature. To je tista čisto navadna ročna, imamo pa tudi polavtomatske, ki imajo tudi temperaturno tipalo in zato se izklopijo ko je temperatura dosežena. Kaj je ročno in kaj avtomatsko je torej težko definirati, vsaj tiste nekje vmes, saj obstaja kar nekaj različnih načinov delovanja in regulacije.
Najbolj pomembno od vsega je pa ena stvar: nastavitev temperature naj ne bo prenizka, naj bo največ za 5 do 8 stopinj nižja od zunanje. Če je zunaj 32 st naj bo noternaštelano na 25 ali več. Razlika med zunanjo in notranjo naj ne bo prevelika, saj pri zunanji vročini preko 30 in notranji nastavitvi na 25 ali 26 stopinj ni v notranjosti prav nič vroče. Kdor zagovarja štelanje temperature na nižje, naj kar ... potem naj pa ne tarna, da je fasal revmo, prehlad, ...
Nastavitev področja, kam naj piha je prav tako zelo pomembna, jakost pihanja pa prav tako.
Včasih sem imel avto brez klime, pravzaprav imam enega brez klime še vedno in lahko rečem samo to: fajn je če je, če jo pa ni, se pa tudi da preživet. Za avto brez klime je zelo dobro če ima šibedah (strešno okno) ki je uporabno tako v vročini kot rudi v vlažnem vremenu, saj s pomočjo šibedaha šipe lažje odrosimo, pa še prepiha v glavo in še kam ni. Z odprtim oknom mimogrede fašeš zobobol in podobno.
Frajerčki z odprtimi okni in butajočo muziko se seveda tega ne zavedajo, sam da buta, pa da se vidi in sliši ... kakšna budala se pelje mimo.

Bravo!
Se podpišem.
VSE SE DA ---- ČE SE HOČE !!!!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov