Kael je napisal/-a:Nevarno, ker? Kot sem rekel: smeri vožnje še nisem falil, kljub čez 100.000 prevoženih v 2,5 leta odkar imam izpit. Pač levo in desno na pamet me j**e. Žmigavc in podobne zadeve niso problem: pač porineš v smeri zavijanja volana podzavestno in je problem rešen.
Glede porabe: motor je 1.9 TDI s 105 KM. Vse možne načine in kombinacije vožnje sem testiral na testnem Leonu s taistim motorjem, vse kar je bilo razlike v tistem avtu napram mojem je bil višji nivo opreme. Dokler nisi šel čez 110-120 si se fural pod 6 litri, čim je šlo 130+, je kazalo porabo 6.6l/100km. Podatki s pumpe, ker se je tudi meni malo čudno zdelo so podobni: v eno smer v maribor pri 110 realna poraba 4.97 l / 100km, maribor celje pri 140 6.82 l / 100km. Večkrat sem že omenil: mama ima VW Tourana s taistim motorjem: z enim tankom naredim med 500 in 600km (avto je nov), ker ga tišči. Sam s taistim avtom naredim od 790 do 900 km brez težav. Tako da podatki so nažalost realni. Primerljivega bencinca, Seat Leona 1.6 s 102 KM sem tudi peljal do Ce-Mb, isti režim podatki sledeči: ce-mb pri 110 7.3 l / 100km, pri 140 9.33 l / 100km, bil je spet testen, 3500 prevoženih. Tudi pri drugih oblikah vožnje so bili rezultati podobni. Istega bencinskega motorja pod 8,4 l / 100 km povprečne nisem spravil. Pa podatkov si ne izmišljujem, ampak sem preračunaval doma pred nakupom in mi je tabela voženj ustala poleg računa in pooblastil za testne vožnje.
Glede na moj način vožnje in zapisnik vseh povprečnih porab mi avto trenutno po 6.000 prevoženih pije 5.56 l / 100km, bencinc 1.6 s 102 bi mi vsaj 8,5 z mojim režimom vožnje. Torej vsakih 100 km, dobim 3€ nazaj, prevoženih imam 6.000, kar pomeni, da sem "dobil nazaj" že 180€. Morda zgleda malo, ampak do konca leta se bo nabralo še enkrat toliko.
Glede pridobivanja izpita: glede nato da je bil 2x zapored isti inštruktor in drugega, kot levo in desno mi obakrat ni mel očitat kaj, je očitno že vedel, zakaj mi je dal izpit. Kot drugo, tudi policaj s providio je pohvalil vožnjo - očitno potem, morda le nisem zastojn dobil izpita, kaj meniš..
tist o izpitu je bil joke ( sem jaz tud celjan). Kar se pa porabe tiče sem negativno presenečen. Brat ma kio ceed s 115 konjskim dizlom, ki je še tezja od seata, drugače pa sta nekje enako velka, in ima porabo po 18kkm po BC 5,8 litra, s tem da niti najmanj ne pazi in da je večkrat na 180 + km/h...če vozi do 130 spravi pod 5 porabo..pa naj kdo še reče da so tdi varčni