Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr okt 17, 2007 7:49 pm

Pri novem avtu bi jaz rezkiral teh 700€ in vzel še ESP. Teh 700€ se lahko hitro povrne v veliko večji vsoti.
Slika

Uporabniški avatar
\OnlyME/
Novinec

Kraj: Maribor

Re: ESP-gumbek!

Napisal/-a \OnlyME/ Če okt 18, 2007 12:46 am

Slide je napisal/-a:Se najdejo tudi avtomobili ki niti ESP gumbka ne premorejo...pa imajo kljub temu ESP, le da se le-ta pač ne da izklopiti.

Tak mam jaz,....

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Pe okt 19, 2007 5:21 pm

Pri BMW-ju z gumbom izbiraš kar med štirimi načini delovanja (in nebi bil presenečen če je še kakšen skrit).

1: Nč ne stisneš in zadeva dela normalno, odvzema gas, zavira posamezna kolesa, stabilizira avto...
2: Gumb stisneš in vse zadeve še vedno delajo samo z razliko da elektronika več prepusti vozniku in avto malo koplje, ga odnaša...itd
3: Gumb tiščiš 3s in vse se popolnoma ugasne in elektronika ne posreduje tut če gre že vse narobe. ABS dela (vsaj kolikor mi je znano)
4: Gumb tiščiš 10s, dela sistem za stabilnost, zavirajo posemezna kolesa in vse izkopi pa se le odvzemanje gasa tako da če se zapodiš v sneg še vedno dela elektronska zapora diferenciala in računalnik pomaga da ne letiš iz ceste a dovoli vrtenje koles.

Vsak si najde svojo nastavitev. Zato pa je BMW užitek v vožnji. :twisted: :twisted: :twisted:
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov