Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po avg 06, 2007 10:11 am

Mene pa zanima, če se kdo z avtom umakne na desni rob vozišča, ko ga prehiteva motorist in če se umakne na desni rob vozišča, ko iz nasprotne smeri prihaja kolesar in za njim avto, ki ga želi prehiteti in ga na ta način varneje prehiti.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 06, 2007 10:39 am

Jst se umaknem, če me motorist prehiteva in hkrati zmanjšam brzino. Enako storim, če je na nasprotni strani avto in prehiteva kolesarja, čeprav bi avto moral počakati za "oviro", ki je lahko karkoli - pešec, kolesar ali celo pokvarjen avto, in šele ko je varno, bi tak voznik smel prehiteti.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Po avg 06, 2007 10:40 am

Tudi jaz se v obeh primerih umaknem.
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po avg 06, 2007 10:45 am

Tudi jaz se umaknem.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 06, 2007 11:02 am

tudi jst se umaknem če prehiteva motorist ker nočem ogrožat ne sebe ne drugih...

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Po avg 06, 2007 11:59 am

Js tut..se mi je pa zadnc zgodilo da se mi je en na chopperju za ritjo vozu (na levi strani) in me prehiteval cca 100m..sm sou cist na desno, ker sm mislu da je to problem..hitrost pa tut ni bla ker je blo v naselju..nasproti pa tut nobenga..tk da, to je pa nevarno..bil je pa pol te poti v mojem mrtvem kotu in bi lahko on potegnu..js pa tut nism, ce me je on prehiteval..

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Po avg 06, 2007 12:20 pm

umakne se vsak strpen voznik, pa še ta more imeti občutek in dober pregled nad vožnjo. sam se umaknem vedno! motoristom zato, da me ON lahko varneje prehiti. vozilom ki nasproti prehitevajo kolesarje, pa zato, da jo kolesar čimbolje odnese (upam, da bojo drugi isto storili zame)

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po avg 06, 2007 4:17 pm

d**** in egoist je vsak, ki tega ne počne...verjamem pa da jih ni malo, na cesti mi včasih deluje, da sem edini, ki sploh opazi tiste motoriste in bicikliste. :?
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 06, 2007 4:21 pm

Jaz ne kolesarim. Lahko pa povem, da vedno ko prehitavam počakam, da je to najbolj varno...tudi če je potrebno 3 ovinke v hrib peljat za kolesarjem. Tukaj lahko nastane tudi nov problem, ker avto, ki potem cijazi za mano postane nestrpen...i****.

Me pa zanima koliko od vas, ki se tako lepo umikate, imate vzratno ogledalo??? Ker potem tudi če bi se hoteli umakniti se ne morate, ker sploh ne veste, da je avto za vami!! Namreč večkrat točno to doživim in ne vem ali se mi bo pribil v vrata ali ne, ko bom šel mimo.

P.S.: Če bi potrobil (kot boste nekateri namigovali) dobiš zelo začinjeno povratno informacijo ali celo nadalnje oviranje.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po avg 06, 2007 4:30 pm

Zato pa je na cesti črta, da se ne umikaš v nasproti vozeč promet. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po avg 06, 2007 5:18 pm

Jaz se tudi umikam v obeh zgoraj napisanih primerih.

Edino kar zelo težko prenašam, oziroma ne prenašam, so skuteristi in motoristi, ki se za vsako ceno gužvajo mimo tebe na križišču (po desni, levi, pa še kateri če bi šlo), potem se pa ob zeleni luči takoj ne odpeljejo stran. :evil:

FBR: če si mislil to, da kolesarji ne vemo, da so avtomobili za nami, se v večini primerov motiš. Vsaj jaz skoraj vedno vem, če je kdo za mano. Če goniš v klanec gor, ga slišiš, na bolj prometnih cestah sem se pa navadil nazaj gledat, sploh če sem sam na kolesu.
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 06, 2007 5:32 pm

Mate je napisal/-a:Jaz se tudi umikam v obeh zgoraj napisanih primerih.

Edino kar zelo težko prenašam, oziroma ne prenašam, so skuteristi in motoristi, ki se za vsako ceno gužvajo mimo tebe na križišču (po desni, levi, pa še kateri če bi šlo), potem se pa ob zeleni luči takoj ne odpeljejo stran. :evil:

FBR: če si mislil to, da kolesarji ne vemo, da so avtomobili za nami, se v večini primerov motiš. Vsaj jaz skoraj vedno vem, če je kdo za mano. Če goniš v klanec gor, ga slišiš, na bolj prometnih cestah sem se pa navadil nazaj gledat, sploh če sem sam na kolesu.

No, zelo lepo od tebe. Ko jih bi blo več takih...Še vedno boljše kot nič!

Ampak na žalost to še vedno ne pokrije 100% in zato se nesreče še vedno dogajajo. Tako kot eni pravijo (kot sem tudi sam opisal zelo slabo izkušnjo) obstajajo pa še vedno objestneži tako na kolesu kot tudi za volanom.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Po avg 06, 2007 6:10 pm

Avta ne slišiš samo v primeru vetra ali na spustih, kjer ravno tako piš včasih prepreči pravočasno zaznavanje in to ni nič kaj prijeten občutek. Zato ne razumem takih, ki poslušajo razne plejerje in radije med vožnjo :roll: . Ko smo že ravno pri motoristih opažam, da se je zadnje čase zelo " uveljavilo" prehitevanje na pol metra seveda s hitrostjo okrog 100 kmh .Nasproti pa nobenga...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 06, 2007 6:28 pm

Tolk o tem....umrla kolesarka...danes. :(

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po avg 06, 2007 7:55 pm

FBR je napisal/-a:Tolk o tem....umrla kolesarka...danes. :(

naceloma je to v nesrecah - temi

Na cesti od Labor proti Kranju je tovornjak s priklopnikom zbil kolesarko in jo še okoli 200 metrov vlekel za seboj.
V tragični nesreči naj bi voznik tovornjaka zbil 41-letno kolesarko. Tovornjakar trčenja ni čutil, zato je kolesarko za seboj vlekel še približno 200 metrov.

vir: 24ur

http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,230824

btw to je bilo danes... ceprav pise vceraj
ker sem sel mimo okrog 17:40 in seveda kup policistov in kompletno zavarovan kraj
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po avg 06, 2007 8:00 pm

:o :huh: :shock: :(

Te kar stisne pri srcu, ko kaj takega prebereš...

Uporabniški avatar
anze
Nov uporabnik

Kraj: kr

Napisal/-a anze Po avg 06, 2007 8:16 pm

videl na lastne oči ko je voznik kamiona stopil in gledal kje je kolesar :cry: Bil je pod kolesi in po truplu in prsnem košu sem si predstvljal, da je bil moški. Zgrešeno je, da je šel 200m kot da nič ne ve voznik tovornjaka. Po 20m od trka se je ustavil, je bil pa res še 1.30h po nesreči cesta zaprta in kup avtou. R.I.P.
In upam, da bo sokolesarka še kdaj sedla na kolo, njeno vlogo si ne zasluži še tako pokvarjen zločinec. sožalje poznanim in družini.

ps. videl sem čevlje,bidon,del čelade na vrhu klanca in mi res ni jasno kako je prišlo kolo do vrha klanca...mislim da ne gre za ravno prave info. oz za zavajanje javnosti. malce čudno vse skupej :?

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To avg 07, 2007 6:19 am

A je to res vredno tistih par sekund/minut potpljenja, da se cesta toliko sprosti, da je varno zaobiti kolesarja?
Moja kolegica je imela večjo srečo, že dolgo nazaj, zopet kamion, preblizu nje, veter, ki ga je ustvaril, jo je potisnil v jarek, kjer je z glavo udarila v kamen. Zvečer jo je našel kmet, po nekaj urah ležanja v nezavesti...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To avg 07, 2007 7:16 am

MacTron je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Tolk o tem....umrla kolesarka...danes. :(

naceloma je to v nesrecah - temi

Na cesti od Labor proti Kranju je tovornjak s priklopnikom zbil kolesarko in jo še okoli 200 metrov vlekel za seboj.
V tragični nesreči naj bi voznik tovornjaka zbil 41-letno kolesarko. Tovornjakar trčenja ni čutil, zato je kolesarko za seboj vlekel še približno 200 metrov.

vir: 24ur

http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,230824

btw to je bilo danes... ceprav pise vceraj
ker sem sel mimo okrog 17:40 in seveda kup policistov in kompletno zavarovan kraj

Vem...ampak se popolnoma navezuje na to temo...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov