Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P So avg 18, 2007 1:57 pm

Voith je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:ma dej kasn esp. v avtosoli bi mogl mal kulture vozniske ucit in dost vecji poudarek na to dt pa bi bil rezultat cez par let.

ti zihr si al pa se bos kje v vladnih krogih ker samo od tm lahko tako debilna ideja pride.

Kaksne kulture.. Pade tovor iz tovornjaka al pa otrok skoč na cesto in se hočeš izognit oviri in te začne zanašat. Z esp-jem te pa ne bi. Al pa si v ovinku z običajno hitrostjo pa zapeleš na olje. ...Ista zgodba. Kako bi lahko to v avtošoli preprečl? :huh:

ahh ja.
lej kaj pa ce pade NLP nate in lih 3 sekunde pred tem ti guma poci in te zacne nest bocno, tocno v tem pa ti za avto stopi blondinka popolnih mer in te zaprosi za roko?

kontrolo hocm met jest. ne neka skatlica s cipi. ce ze more bit racunalnik nej ga pol tko nardijo da se vsedem v avto in pol vn stopm, umes nej pa on vse nardi ne pa da morm volan js drzat on se mi bo pa igral z bremzami in gasom.

Nisem čist prepričan če veš čemu vse je namenjen esp. Poglej na kakšnih primerih in v kaksnih situacijah se delajo testi. Poleg vožnje po ledu in po klancu so to primeri, ki sem jih naštel. Al maš dejansko tolk domišljije, da resno misliš da je več možnosti da pade nate nlp, kot da ti otrok skoči na cesto oz. da to sploh ni možno? Ena bolj pomembnih stvari pri dobrem vozniku so predvidevanja in teli "kaj pa če", ne vem.. če tebi uspe zraven še na blondinke popolnih mer mislit, tolk bolš zate :roll:

Poglej še enkrat linke, ki so bili že nekajkrat objavljeni. Niso samo situacije, ki jih mi izzivami, ampak so tudi dogodki, ki jih ne moremo predvideti. In sprejmi že enkrat da ne gre samo za hitro vožnjo v ovinke, ker večina voznikov ni takih in ne obvladajo avta v nulo v vseh situacijah, večina dobesedno zmrzne, ko mu začne zanašat avto. In če se tak dogodek konča s smrtnim izidom bomo rekl kaj? Me prav zanima.. Če bi imel pa esp, je pa možnost da bi mu avto v trenutku začel popravlat in bi ga poravnal in bi se odpeljal normalno naprej, kot se vozi že nekaj 10 let..

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So avg 18, 2007 2:27 pm

Pavel_P je napisal/-a:ker večina voznikov ni takih in ne obvladajo avta v nulo v vseh situacijah

aha torej najbols je dt takim voznikom moznost, da vozjo avto se z manj znanja obvladovanja avta ane? to je super recept, nej elektronika opravi namesto njih.
kmal bo elektronika do te mere obvladovala avto, da bo pes lahko vozu.

nekateri ljudje niso za volan in to, da se zdi samoumevno, da ma lahko vsak clovek izpit je narobe. ce clovek ne zna obvladovati avta v vseh situacijah v nulo ni za v avto. AMEN

to da folk takmu sistemu zaupa in si misl: "itak mam esp grem lahk mal vec v ovink pa lahko na bankino zapeljem pr 130 pa po mestu grem lahk 80 ker itak v unem videu pokazejo kako odmotas z espjem okol vozicka" je narobe. se strinjam da zna v paniki pomagat, sam folku pol to postane samoumevno in to pa ni vec ok ker potem se skos spuscajo v teritorije kjer bi normaln avto odletu/zbil koga.

zdej mi pa ti povej kaj je bolj varno, vozt se z avtom brez espja tko da ne odleti s ceste al vozt se z espjem tko, da skos mal probavas kako deluje in bi te ubistvu po vseh pravilih mogl vsakic vrzt v jark/cloveka/avto/karkol.

to je tko k v PC softweru, enostavno ni resitve za neumnega end userja.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line So avg 18, 2007 2:53 pm

FBR je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=T9Y6z7cXxEE

Vidim, da si ga eni še vedno niste ogledali, ker če bi si ga ne bi pisali take bedarije.

95% ljudi kupi ESP in ne ve kako deluje. posledično ga ne zna niti uporabljat. ker vsak normalen človek ne bo stiskal bremze na ledu, ampak se bo probal rešit z ročno in volanom. tko da ...
gassssssssssssssssss

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So avg 18, 2007 3:15 pm

95% ljudi ne ve, kako deluje ESP, 97,5% voznikov pa niti približno ne bo zategovalo ročne na ledu, ampak bodo v paniki pohodili bremzo, pa če je prav ali ne.

A je res tok težko razumet, da nas je večina, vključno s strokovnjaki s tehtnimi razlogi za serijski ESP, med nami so tudi taki, ki precej dobro vejo, kaj delajo z avtomobili, neka peščica pa še vedno misli, da bo bolje rešila situacijo, še posebaj takrat, ko bodo mislili na lepe blondinke in se pogovarjali s sopotnikom.

Saj ne rečem, če res veš kaj delaš in si na to pripravljen, takrat bo ESP škodljiv. V veliki večini primerov pa ne. Ja, morda se bo našlo par bedakov, "imam esp in ne morem letet iz ovinka" samo ti pacienti bodo leteli ven z ali brez ESPja.
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So avg 18, 2007 3:17 pm

Glede na videno tudi ne vrjamem, da to moraš znat uporabljat. To se mi zdi najbolj lejmerski izgovor, kar sm jih slišal. Naprave izumljajo ravno za ljudi, ki sami ne bi prišli ven iz teške situacije, ker bi samo motali volan in tukaj jih to reši. Tak primer je ABS, kjer večina ljudi v strahu pritisne bremzo do konca in namota....res zelo pametno ko pa bodo gume zatrokerale...torej izobljšava je sistem, ki to preprečuje. In za moje pojme gre ravno tako pri ECS.

Kar se pa tistih tiče, ki ste sprobal...pomoje ste cviknli, ker se je avto nenormalno začel obnašat....ja normalno, da se je začel nenormalno obnašat....kje ste pa še videl, da boste v normalni understeer situaciji avto popravl z zadnjo levo zavoro?!?!?!

Za moje pojme ravno tako to ne pomeni, da lahko goniš (sicer je prej en komentiral, da ko je sprobval ECS je prletu 110 v rondo...jst bi te prav rad vidu...jst se ne morem nit 70 prpelat), ker potem bi lahko tudi pri abs še do srede ovinka bremzal pa normalen voznik tega glih ne počne, da bi jst vedu.

P.S.: Na koncu filmčka lepo reče, da ESP ne nadomesti vaših refleksov, lahko pa v kritični situaciji pomaga za najboljši možen odziv avta!

Uporabniški avatar
simimedi
Novinec

Napisal/-a simimedi So avg 18, 2007 4:41 pm

http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc&mode=related&search=

Prilagam še en link tokrat iz oddaje Fifth Gear. Če je slučajno že bil objavlen se opravičujem, ker nisem šel skozi celo temo.

LP
Zadnjič spremenil simimedi, dne So avg 18, 2007 8:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So avg 18, 2007 5:09 pm

FBR je napisal/-a: (sicer je prej en komentiral, da ko je sprobval ECS je prletu 110 v rondo...jst bi te prav rad vidu...jst se ne morem nit 70 prpelat)

js se lahk konstantno 90 ali vec peljem po tomacevskem rondoju, pa mam slabe gume gor.

kokr za koga sam js nocem da se to zacne v vse avte ugrajevt ker pol ni vec pristne voznje. pri vecini avtov ko ga izklopis se sploh ne izklopi ampak se samo mal podaljsa lajtnga kdaj zacne delat.

pa tut do avta je treba met strahospostovanje ne pa "sej me bo elektronika resla" filinga.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line So avg 18, 2007 5:12 pm

kot pravijo za nove izume: naredi jih tako da bo znal uporabljat še najbolj neumen človek na svetu, ker točno ta bo to uporabljal ;) možno pa je res narejeno za take ki ne vejo kaj naredit. jz na ledu ne bi bremzal nikoli. sej to je idelana kombinacija za se ubit.

če pa bi bramzal na sredi rondoja ... ne bi se ustavil, namreč je zlo zlo zlizan asvalt in dvomim da bi mi ABS karkoli pomagal.(pri tej hitrosti seveda)
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So avg 18, 2007 5:29 pm

Voith je napisal/-a:
FBR je napisal/-a: (sicer je prej en komentiral, da ko je sprobval ECS je prletu 110 v rondo...jst bi te prav rad vidu...jst se ne morem nit 70 prpelat)

js se lahk konstantno 90 ali vec peljem po tomacevskem rondoju, pa mam slabe gume gor.

kokr za koga sam js nocem da se to zacne v vse avte ugrajevt ker pol ni vec pristne voznje. pri vecini avtov ko ga izklopis se sploh ne izklopi ampak se samo mal podaljsa lajtnga kdaj zacne delat.

pa tut do avta je treba met strahospostovanje ne pa "sej me bo elektronika resla" filinga.

Ja odvisno kakšne rondoje mate. Če je notranji fi 10m normalno ti tud jst not 110 prpalim. Mogoče nisem dober pomislu, da mate drugje večje rondoje, ker v Mestu so popolnoma idiotski z jedva dvema pasovoma. In v teh dveh pasih ne moreš kroga nrdit z več kot 60-70 kmh.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line So avg 18, 2007 7:52 pm

ja ni tko majhen kot je sredi BTC-ja ni pa niti tko velik kot je na obvoznici. nahaja se pa v kopru ta rondo. in mi imamo vse rondoje več ali manj iste. in recimo da je premer tistega rondoja 10m.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig So avg 18, 2007 8:19 pm

simimedi je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc&mode=related&search=

Prilagam še en link tokrat iz oddaje Top Gear. Če je slučajno že bil objavlen se opravičujem, ker nisem šel skozi celo temo.

LP

Sorry, ce sm picajzlast..Fifth Gear je..

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P So avg 18, 2007 10:30 pm

Voith je napisal/-a:zdej mi pa ti povej kaj je bolj varno, vozt se z avtom brez espja tko da ne odleti s ceste al vozt se z espjem tko, da skos mal probavas kako deluje in bi te ubistvu po vseh pravilih mogl vsakic vrzt v jark/cloveka/avto/karkol.

Bolj je varno brez esp-ja, če ne odletiš s ceste, seveda. Ne vem pa kaj je smisel tega vprašanja. Še bolj je namreč varno vozit avto z espjem pa da ne odletiš s ceste, kot pa avto brez espja pa probavat kje so meje. Res ne vem kaj si hotel povedat. V parih postih sem že napisal pa bom še enkrat če nekateri ne preberejo. Večina je NORMALNIH voznikov, ki NE VOZIJO NA MEJI. Ne vem s kakšnih razlogom tolk povdarjate to mejo. Situacij, kjer esp pomaga je več in ne samo vožnja po ovinku na maximum. Taki ki grejo to sprobavat naj se zaradi mene kar razsujejo, ampak tukaj ne govorimo o sistemih za dirkače, ampak za povprečne voznike, za več kot 95% vseh voznikov. Pa za koga bomo prilagajal avte? Za teh 5% al kaj?

nekateri ljudje niso za volan in to, da se zdi samoumevno, da ma lahko vsak clovek izpit je narobe. ce clovek ne zna obvladovati avta v vseh situacijah v nulo ni za v avto. AMEN

Ja, je narobe da je to samoumevno, sam nesmiselno je pa za pričakovat da bojo vsi v nulo obvladal. Zase meniš da si tak, da to obvladaš? Me zanima če res v življenju ne boš imel nesreče po svoji krivdi in če boš po 50-60 letu ali prej zaradi slabih refleksov res nehal vozit avto, ker po tvojem mnenju tak pač nisi za na cesto. No sej vseeno, v to se ne bom spuščal, sam treba je najt rešitve za zdejšno situacijo, ne pa iskat nemogoče rešitve, da bi odstranil 80% voznikov, ker niso profesionalci.

Mate je super povedal, bravo ;)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 19, 2007 10:33 am

RED_line je napisal/-a:ja ni tko majhen kot je sredi BTC-ja ni pa niti tko velik kot je na obvoznici. nahaja se pa v kopru ta rondo. in mi imamo vse rondoje več ali manj iste. in recimo da je premer tistega rondoja 10m.

Zdej mi pa samo še povej, da je ta rondo od Bonifike naprej naravnost, ko greš za noč in dan?

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Napisal/-a RED_line Ne avg 19, 2007 11:02 am

tko je. samo jz sem šel v obratno smer. iz noč in dana proti bonifiki.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 Ne avg 19, 2007 12:35 pm

ma vi niste vec normalni:

ce mas esp in ga noces met, ga izklopi, simple as that.
drugace pa 85% folka, ki ma esp, se jim se niti vklopil ni nikol menda. ker ljudje ne vozijo 164,4 cez ovinke in cakajo elektroniko, da jih resi. In ne vem v cem bi bil problem, ce bi bil v vseh avtih. samo za redke primere, bi tem ljudem pomagal, to pa zato, ker niti en ni vajen voznje bolj na robu in se NIKAKOR ne bi mogli resit brez elektronike, ker se nikol niso bli v taki situaciji.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 19, 2007 1:16 pm

RED_line je napisal/-a:tko je. samo jz sem šel v obratno smer. iz noč in dana proti bonifiki.

Ja v ta rondo lahko mal bolj pržgeš če greš naravnost vn...probej it cel krog pa da vidmo kolk hitr lahko krog speleš. Sploh pa na obali mate tako nikakve ceste...jst ne vem al zarad soli al kaj v glavnem totalno drsijo, če se že peš zadrajsaš. Tko da ESP ne bi škodil nobenemu. Se pa strinjam, da mora bi knof za izklop.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne avg 19, 2007 4:03 pm

najbolse sisteme majo avti v virtualni realnosti. se razbijem pri 280km/h v zid in sekundo za tem zazeham :)

me zanima v kaksne razseznosti bojo se sli ti sistemi elektricni. upam da bojo kmal zacel na kolesa abs montirat in nm cipe pod kozo in pa seveda sistem, ki prepreci da pades ce stopis na lastno vezalko.

sorry sam js mam odpor pri espju in pri vsej taki sari. to nej ostane v pcjih, v svetu kjer je pa fizika in to bi pa js rajs nase se zanesel pa tut ce mam slabse reflekse kot ta jebena elektronika.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 19, 2007 4:39 pm

Voith je napisal/-a:najbolse sisteme majo avti v virtualni realnosti. se razbijem pri 280km/h v zid in sekundo za tem zazeham :)

me zanima v kaksne razseznosti bojo se sli ti sistemi elektricni. upam da bojo kmal zacel na kolesa abs montirat in nm cipe pod kozo in pa seveda sistem, ki prepreci da pades ce stopis na lastno vezalko.

sorry sam js mam odpor pri espju in pri vsej taki sari. to nej ostane v pcjih, v svetu kjer je pa fizika in to bi pa js rajs nase se zanesel pa tut ce mam slabse reflekse kot ta jebena elektronika.

Po tem takem predvidevam, da se ti Formula 1 naravnost kozla, ali jo gledaš?!!??!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne avg 19, 2007 4:43 pm

lenivec je napisal/-a:koliko mrtvij e bilo do sedaj letos v argentini zaradi prometnih nesreč? 28! zakaj?
ker je folk enostavno drugače vzgojen in se predpisov drži in vozi po pameti.

To je pa tako ali tako dejstvo. Spremenit bo treba mentaliteto.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov