Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po avg 27, 2007 6:07 am

kolesar je napisal/-a:si se mogoče vprašal kdaj kakšne kolesarske steze so pri nas če so primirne in očiščene.
Pri nas je kar nekaj kolesarksih stez takšnih z previsokimi robniki polno kamenjen in pogosto tudi stekla. Na takih se je s cestnim kolesom nemogoče vozit.

A ceste so pa kej boljše kot kolesarske steze? Na cestah imaš tut luknje do 10cm globoke in podobno. Da ne govorimo o zdrobljenih robovih ceste (zato potem kolesarji vijugajo, da se tem delom izognejo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 2:27 pm

kolesar je napisal/-a:si se mogoče vprašal kdaj kakšne kolesarske steze so pri nas če so primirne in očiščene.
Pri nas je kar nekaj kolesarksih stez takšnih z previsokimi robniki polno kamenjen in pogosto tudi stekla. Na takih se je s cestnim kolesom nemogoče vozit.

Imate pa v vaših krajih neke čudne kolesarje da ake pizdarije po cestah delajo.(pri nas ne opažam takih ekstremov)

Si se kdaj vprašal zakaj sploh še kolesariš, če stanje tako slabo?!

Lepo da braniš kolesarje. Tudi jaz voznike. Edina razlika med nama je ta, da ti braniš tudi take, ki si ne zaslužijo kolesa, na drugi strani pa jaz obsojam voznike, ki niso strpni do kolesarjev. :)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 3:01 pm

FBR je napisal/-a:

Imate pa v vaših krajih neke čudne kolesarje da ake pizdarije po cestah delajo.(pri nas ne opažam takih ekstremov)

Si se kdaj vprašal zakaj sploh še kolesariš, če stanje tako slabo?!

Lepo da braniš kolesarje. Tudi jaz voznike. Edina razlika med nama je ta, da ti braniš tudi take, ki si ne zaslužijo kolesa, na drugi strani pa jaz obsojam voznike, ki niso strpni do kolesarjev. :)

ne ne branim vseh!! tistih ki delajo pizdarije ne (takih že ne ko se vstavijo na cesti kot je nekdo prej napisal, razen če imajo razloge, poči guma...)

zakaj kolesarim? kaj na tv gledam doma al za rač sedim? Fajn mi je, pa potem ko sm zjeban pa sm naredu neki za svoje telo se počutim super!!!

Zadne čase sem se dosti z gorskim kolesom prevozu kjer nisem skor nobenega avta srečal :) (sem imel sposojenega zdej ga pa nimam več :cry: )

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 5:04 pm

Tist, ki je prej pisal, da so se sred ovinka ustavil sem bil jaz.

No, potem sva na isti valovni dolžini. Samo kar te prosim je, da ne poizkušaš vsako stvar opravičit, ki jo naredi malomarni kolesar. Npr. če te gre avto prehitevat bodi pameten in raje zmanjšaj hitrost, ne pa da je tudi takrat opravičljivo vijuganje zaradi slabe ceste.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Po avg 27, 2007 5:34 pm

Od zdaj naprej, vedno ko vidim kolesarja, mu začnem trobit kot budalo. Če bo težil, pa ga povozim. Potem pa naj se z zavarovalnico dogovarja ali pa ga obdolžim, da mi je zapeljal pod avto, kljub mojemu vztrajnemu opozarjanju s trobo, pa naj plača.

So kot muhe. Če jo vidiš, jo vsekaš. Niso za nič dobrega, samo za živce pit so dobri.

Cesta ni za bicikl, sploh pa ne danes, ko je še z avtom in varnostno kletko nevarno.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 5:44 pm

če ti hupaš kot b**** je to objestna vožnja!
Če men to nardiš pokličem policijo, ker motene osebe nimajo kj na cesti iskat!
ker mam takih bedakov poln kufer! (sej niso tko pogosti sam najdejo pa se!)

nikoli nisem vsega opravičeval( verjami da tudi zmanjšah hitrost ko kakšen tovornjakar prehiteva, pa avtomobilu pokažem če je prosto...
Zarad avtomobilov se mi pa ne zdi logično zmanjševat hitrosi!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 5:55 pm

kolesar je napisal/-a:nikoli nisem vsega opravičeval( verjami da tudi zmanjšah hitrost ko kakšen tovornjakar prehiteva, pa avtomobilu pokažem če je prosto...

Škoda besed....bil je primer luknje. Torej je bolje peljati po sredi ceste, da ni treba zmanjšat hitrosti zaradi lukenj, kot upočasniti?!

izverno ali si pa pozabljiv

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 6:02 pm

FBR je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:nikoli nisem vsega opravičeval( verjami da tudi zmanjšah hitrost ko kakšen tovornjakar prehiteva, pa avtomobilu pokažem če je prosto...

Škoda besed....bil je primer luknje. Torej je bolje peljati po sredi ceste, da ni treba zmanjšat hitrosti zaradi lukenj, kot upočasniti?!

ja s cestnim kolesom ne gre preko lukenj (defekt) (tudi z avtom se kdaj izogneš luknji), samo kolo je 100x bolš občutljivo na luknje ko avto.
Mislim da če bi upočasnil nebi nič koristnega naredu, zakaj pomisli!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 6:09 pm

kolesar je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

ja s cestnim kolesom ne gre preko lukenj (defekt) (tudi z avtom se kdaj izogneš luknji), samo kolo je 100x bolš občutljivo na luknje ko avto.

Torej mi predlagaš naj raje čelno letim v tovornjaka, kot da reskiram drag gumi-defekt?!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 6:23 pm

FBR je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

Torej mi predlagaš naj raje čelno letim v tovornjaka, kot da reskiram drag gumi-defekt?!

mislim da je neumno in neodgovorno prehitevat kolesarja, če se pripelje tovornjak nasproti!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 6:31 pm

Ne. Samo sem vprašal če tvoj nasvet zdrži logiko, da naj (ni tle nobenega kolesarja) raje reskiram čelno trčenje zato, da si bom rešil gumo. Ne vem. Si tak materialist=?!

Vidim, da ne zaleže, če rečem, da bo kolesar nasrkal, če pride do najhujšega.

Vse kar hočem povedat je to, da se mi je zdel tisti tvoj izgovor, da je kolesar opravičeno vijugal po cesti zaradi lukenj medtem ko sem jaz moral zapeljati ob prehitevanju povsem na drug pas povsem neutemeljen in kot takega zavračam. Sicer pa pravno gledano tukaj kolesar krši zakon.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Po avg 27, 2007 6:40 pm

sej te razumem sam tud ti moraš razumet da ma vsaka svat 2 plat zgodbe.

ne odobravam naglega spreminjanja smeri! (vijuganja, razen če je res nujno)

moraš razumet da lahko kolesar,motorist... zaradi kakšne velike luknje tudi pade po cestišču, tisto je že potrebno obvozit.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po avg 27, 2007 6:45 pm

Razumem in zelo pazim na to.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To avg 28, 2007 8:14 pm

kolesar je napisal/-a:moraš razumet da lahko kolesar,motorist... zaradi kakšne velike luknje tudi pade po cestišču, tisto je že potrebno obvozit.

Sej nočem kontrirat samo taki, ki padajo na luknjah pač niso glih zreli za na cesto, a ne?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To avg 28, 2007 8:55 pm

BBoss je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:moraš razumet da lahko kolesar,motorist... zaradi kakšne velike luknje tudi pade po cestišču, tisto je že potrebno obvozit.

Sej nočem kontrirat samo taki, ki padajo na luknjah pač niso glih zreli za na cesto, a ne?

naj nebi bili. ( spet je pa odvisno od velikosti luknje.... se najdejo pri nas zares velike in nevarne)

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar To avg 04, 2009 1:45 pm

me veseli da so začel naši policaji zaračunavati tudi vznemirjanje ostalih udeležencev v prometu..
hupanje 200€

dovolj je klic..

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To avg 04, 2009 1:57 pm

RENO911 je napisal/-a:Od zdaj naprej, vedno ko vidim kolesarja, mu začnem trobit kot budalo. Če bo težil, pa ga povozim. Potem pa naj se z zavarovalnico dogovarja ali pa ga obdolžim, da mi je zapeljal pod avto, kljub mojemu vztrajnemu opozarjanju s trobo, pa naj plača.

So kot muhe. Če jo vidiš, jo vsekaš. Niso za nič dobrega, samo za živce pit so dobri.

Cesta ni za bicikl, sploh pa ne danes, ko je še z avtom in varnostno kletko nevarno.

Cesta ni za take k si ti. Takim bi mogli izpite pobrat. Pa na kak tečaj za obvladovanje jeze pelat.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo To avg 04, 2009 2:03 pm

RENO911 je napisal/-a:Od zdaj naprej, vedno ko vidim kolesarja, mu začnem trobit kot budalo. Če bo težil, pa ga povozim. Potem pa naj se z zavarovalnico dogovarja ali pa ga obdolžim, da mi je zapeljal pod avto, kljub mojemu vztrajnemu opozarjanju s trobo, pa naj plača.

:rofl :cry :tomidelej:

Uporabniški avatar
Crash
Nov uporabnik

Napisal/-a Crash To avg 04, 2009 2:20 pm

kolesar je napisal/-a:me veseli da so začel naši policaji zaračunavati tudi vznemirjanje ostalih udeležencev v prometu..
hupanje 200€

dovolj je klic..

Od kdaj je dovolj le klic??

Nekateri še kar verjamete, da če pokličeš na policijo da oni kar kazni pošiljajo......
:? :?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To avg 04, 2009 2:28 pm

ja ta je res bosa.. še za velik večje prekrške in smrtno nevarna početja ni nič pomagalo, če si policijo klical a za hupanje bo pa kr klic dovolj :?

Če smo pa glih pri tem bi blo pa priporočljivo, če bi res policija začela razločevat nevarno početje od nevzgojenega a nenevarnega. Že tako so premalo prisotni potem pa še čas zgubljajo z minimalnimi kršitvami -5km/h prehitro, varnostni pas, luči podnevi po novem očitno še hupanje.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov