Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Če avg 30, 2007 8:11 am

No kakor kol. Mene ne bojo. :)
V 7 letih sem dobu 3 kazni. Od tega vse 3 v prvih 2 letih. ( pa ne prevelke od 10-15km preveč). Potem pa nič več.
Od takrat naprej se mi pa ne mudi več. Pač zamudim 5 minut big deal.

Kar me pa jezi je pa to, da sem v 7 letih šele zanč dobi prvi alko test ( seveda 0.0).
Klub temu da se velik vozim čez vikend zvečer sem pihal sam 1x to je pa nesprejemlivo. Mogu bi vsaj vsake 14 dni pihat če bi hotli kej spremenit. Sam itak se policajem ne da učitno. Sploh pa zdej k bo bol mrzlo in deževno.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če avg 30, 2007 8:12 am

Katerokoli temo prebiram zadnje čase kle gor, sama živčnost in kreganje. Tako kot na cestah...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Če avg 30, 2007 8:31 am

Jorgi je napisal/-a:Katerokoli temo prebiram zadnje čase kle gor, sama živčnost in kreganje. Tako kot na cestah...

Podpis :tomidelej: Dejte začet jemati kakšna pomirjevala, bo boljše na forumu in na cesti... :P
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
acom
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a acom Če avg 30, 2007 8:33 am

Nekdo je zgoraj želepregled smrtnih žrtev 1995-2005. Spodaj graf.
[/img]
Priponke
1995-2005.jpg
Tine a greva v grapo? Ne k' gre d'ž.

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Če avg 30, 2007 8:56 am

mene pa nekaj drugega zanima a ze kolesarje veljajo omejitve hitrosti?
Slika :ewil:

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če avg 30, 2007 9:03 am

PureTNT je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:
RENO911 je napisal/-a:Vse kar rabimo so progresivne kazni. Več kot imaš, več daš, ki pa ne bi smele biti vezane samo na plačo, ampak celoten dohodek posameznika.

Sedanji sistem kaznuje revne, bogatejših pa ne. Namen kazni je kaznovanje vseh enako in ne favoriziranje bogatejših.

Ne vem kako je sploh mogoče, da plačujemo vsi iste kazni. To ni logično. Denarne kazni bi bilo potrebno odpravit ali prilagodit zgoraj omenjenemu sistemu. Drugače pa družbeno koristno delo in zapor, kateri pa sta pravični, saj vse ljudi udarijo enako.

Pred zakonom bi naj bili vsi enaki, ampak izgleda nismo.

Tole bi mogl nardit ja... do 10-15kmh čez omejitev lepo denarna kazen, za vse ostalo pa pa razna družbena dela al pa kej, al pa zapor... Ker fora je ravno to, da bogatejši al pa revni, sej je vseeno, plačajo tist znesek pač, in ponavadi kolegi še rečejo... uf, tolk si mogu plačat..bogi.. če bi šli pa v zapor pa lahko govorimo o družbeni stigmatizaciji, kar sila neugodno vpliva na ugled posameznika, še posebno če le ta izhaja višjega sloja prebivalstva. Tuki bi se pa vsak malo zamislil, ker ne bi mogel kar na 1,2,3 odplačat svoje kazni..

Družbena stigmatizacija zaradi hitre vožnje je neumnost, prav tako družbeno koristna dela za prekoračitev 15 km/h. S tem se ne doseže ničesar, razen občutka, da se nekaj počne. Sam po avtocestahj dnevno vozim čez 200 km/h, pa nimam nobenih težav, prav tako ne z 90 km/h po vpadnicah, vendar pa ne divjam brezglavo in ko je potrebo upočasnim tudi na manj kot je omejitev. To je koncept, ki ga ljudje ne razumejo: samo zato, ker se človek pelje po omejitvah, še ni varen, kot mislijo sami, kot tudi ni avtomatsko v smrtni nevarnosti, ker se pelje 250 km/h.

LP

Kje so pa naprimer to probal, da veš da je neumnost in neefektivno? Dokazano oziroma splošno znano je, da je ljudem več do družbenega ugleda, kot do parih evrov. Nek tak ugled bi omenjena stigmatizacija sigurno pokvarila, nekdo sklepa velike posle, potem ga pa nekdo drug, recimo s poslovne strani, želi kontaktirat pa ga ne more, ker ta opravlja za kazen družbeno koristna dela ali pa je celo v zaporu.. Ti bo dalo dosti bolj tole mislit, če nekaj plačaš nihče ne ve, za tole pa bi. In to, da je bil nekdo v zaporu je sploh eden večjih problemov teh "označenih" posameznikov, ne vem zakaj praviš da je to neumnost.

Glede omejitve bi blo pa itak treba še debatirat, sej ni nujno da ravno 15 kot sem napisal. Ali pa recimo 20 ali pa 30, v naselju seveda.. Za AC se pa strinjam da takih kazni skoraj ne bi blo potrebno imet..

Še to:
"S tem se ne doseže ničesar, razen občutka, da se nekaj počne. "
Kaj se pa potem z razliko od tega doseže z denarno kaznijo? Očitno nič, pol bolš da jih sploh ni?

Pa veliko vas omenja švico in podobne države se mi zdi... pa ravno tam so kazni take, da si nihče niti ne upa it čez omejitev, da ne omenjam da so radarji na vsake par km, skriti pa tako, da možno da ga ne vidiš tudi če si peš..

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če avg 30, 2007 9:36 am

road dewil je napisal/-a:mene pa nekaj drugega zanima a ze kolesarje veljajo omejitve hitrosti?

na kolesarski 25

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če avg 30, 2007 10:11 am

Sloveniji ni več pomoči, skinat parlament do zadnjega.....
Sploh ne veste kakšna svinjarija se dogaja na teh najvišjih stolčkih, dnarji majo itq ogromno, službene avte, službene telefone, uglavnem so kot kralji v Babilonu
:evil:

Nekdo pa dela za 500€. Res prava motivacija.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če avg 30, 2007 1:04 pm

Tipičen sistem: spet bo udarlo po žepu tiste ki nimajo, tisti ki imajo, pa bo tak 500 € drobiš če te že dobijo -> itak maš 90% policajev na radiu, samo radio moreš poslušat. Tako, da vse skupaj mene res bolj spominja na zbiranje denarja, kot pa na željo po večji prometni varnosti. Na takšen način zagotovo ne. Že sedaj vozim po omejitvah, sedaj se bo pač treba držat vsake do konca table, 500 € policajem pač ne dam (slikanje v rit).

Kot druga stvar, za hitrost nabijajo kazni v nebesa... a osebno bi dodal zakonu še nekaj: nad 0.5 alkohola v krvi = odvzem vozniške, vožnja pod vplivom mail = odvzem vozniške + družbenokoristna dela. Kazni sicer podpiram, vendar ne na takšen banalen način.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če avg 30, 2007 1:14 pm

Jah, tko je, če je Opus Dei na oblasti.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Če avg 30, 2007 1:15 pm

BBoss je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:polovica od pobranih kazni bo od zdaj namenjena občini v kateri je bilo pobrano za izbolšanje varnosti v cestnem prometu. pametno!

samo če bo res šlo v te namene... oziroma kdo bo preverjal, da gre v te namene ?

to ziher nebo šlo v te namene.......nič se ne bo spremenilo....to je samo nov način kako polniti državno blagajno...žepe uradnikov ki v dostih primerih po domače povedano mešajo dr*k....na občini itd........kazni ne bodo nič spremenile....pa vedno krivijo hitrost...namesto da bi uredili ceste, zato namenjena dirkališča (pa ne z prevelikimi vstopninami), pa tudi čez naselja bi lahko blo 60....(nekdaj so imeli fičote pa so se vozli 60...mi pa se zdaj 50)....nevem kam to pela....mislim za 5km/h prekoračiš pa daš 80€.....o kaj več pa boljše da ne razmišljaš....boš mogo kratkoročni kredit vzet da boš lahko poravnal kazni za prejšnji mesec....kaj šele za ta mesec....pa ponavadi je tako da zaje*avajo tiste ki so samo 5km/h prevozli, tiste ko pa divjajo pa prehitevajo na nepreglednih mestih tistih pa ne vidijo

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Če avg 30, 2007 1:19 pm

Joj, nehajte že komplicirat, pač sprijaznite se s tem, da boste vozili do ali pod omejitvijo, pa ne bo treba nobenemu nič plačati... a ni preprosto?
Hyundai - drive your way

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Če avg 30, 2007 1:53 pm

Ne razumem (in najbrž tudi nikoli ne bom) ljudi, kateri se obremenjujejo s kaznimi, stacionarnimi radarji, raznimi providami itd....vozite po omejitvah in CPP predpisih pa ne bo nihče nič prispeval v proračun ;)

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Če avg 30, 2007 1:56 pm

Kritik je napisal/-a:Joj, nehajte že komplicirat, pač sprijaznite se s tem, da boste vozili do ali pod omejitvijo, pa ne bo treba nobenemu nič plačati... a ni preprosto?

+1... nimaš kaj, edini dober nasvet je še, dajte si vgradit oziroma pričnete uporabljat tempomat.

Bruned
Nov uporabnik

Kraj: Zagorje

Napisal/-a Bruned Če avg 30, 2007 2:00 pm

Vsi debatirate pa se pregovarjate. Dejstvo je da se bom tako kot sem se vozil do sedaj ( po pameti) . Ustavljen od policije 25 krat v zadnjih dveh letih vedno pihal vedno 0.0 . Ekrat fasal radar v tunelu drugih kazni ni blo . Kzni so noro visoke dobro. Zdaj proti temu ne moremo narediti totalno nič. Lhako pa se zahteva izgradnja poligona , obvezni treningi vožnje Ampka se bojim da bo super stvar za vlečenje in obračanje denarja. Take stvari mi počasi a vztrajno dajejo zagon za izselitev iz te ušive države.

Lp

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Če avg 30, 2007 2:09 pm

@Bruned: Lej, ne more biti vedno in povsod stvar tako urejena, da je vsem po volji.. žal... zmaga je že, če se strinja večina....

Upam da po sprejetju teh kazni ne bom več tu po forumu bral, da je nekdo vozil 90-100 ali celo 120 skozi naselje in bežal pred policaji, ki so ga ustavljali in bo potem tako butasto spraševal po forumu kaj lahko pričakuje.... :twisted:
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Če avg 30, 2007 2:30 pm

Edino kar me drži v tej ušivi državi je družina in punca. Druga pa res neb pogrešu nikjer v svetu.

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Če avg 30, 2007 2:37 pm

kazni so cist okej, ni pa okej da bodo policaji tko kot zmeraj postavljeni na najbolj debilnih mestih možno, filali drzavni proracun, folk se bo pa na kriticnih mestih se zmer pobijal. Ko so ble kazni po 5k sit, okej, si pac reku jebiga, zdaj pa ko so kazni po 500 in tisoč €... beda
Slika

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko Če avg 30, 2007 4:59 pm

Kok ste eni, sam jamrate, kaj bo enim ko imajo, pa kaj bo enim ko nimajo.
Če se boš držal zakona, ne bo nič nikomur :!:
Poleg prehitre vožnje pa ni samo tista mila kazen, ampak še škoda na avtomobilu + ODGOVORNOST ZA MOREBITNO POŠKODBO/SMRT DRUGEGA ČLOVEKA :!: :!: :!:
Kaj pomeni 1000€ v primerjavi s smrtjo ali trajno telesno poškodbo?

;)

Uporabniški avatar
Rain
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a Rain Če avg 30, 2007 5:46 pm

skodo takaltak krije zavarovalnica, odgovornost za morebitno smrt/poskodbo pa nevem ce je dovolj samo 1000€, naj dajo kazni 100.000€, pa se zmer nebo dost za placat pac zivljenje, bo pa dost da bo drzava se vec pokasirala od, kar je pa njim itak edino pomembno.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov