Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne sep 23, 2007 9:46 pm

Ne vem

Kaznivo dejanje zoper javni promet, katerega je posledica denarna kazen ali odvzem vozniškega dovoljenja.

Homolomo polni blagajno.
Daš na golfa 4 navadnega, fedre od gti pa ti to naredijo na VAG-u, pa bi moral delati homolomo ker je avto 35mm nižji. Pregled bi bil upravičen za home-made varijante, ne pa za serijske dele ki se lahko dajo na avto.

lp

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Ne sep 23, 2007 10:01 pm

Dr_S je napisal:Tablice so TVOJA last, tako da ti jih policaj NE SME zasežt.

:shock: :noro to pa ne drži,glede tabljic
1.tabljice imamo samo v najem ,bi se lahko tako reklo
plačamo pa njihovo "rabo" ;) ;)
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Ne sep 23, 2007 10:11 pm

ce jih rentamo zakaj pol placamo da jih unicijo :pop:

Uporabniški avatar
ShineR
Novinec

Napisal/-a ShineR Ne sep 23, 2007 10:46 pm

Mad je napisal/-a: ... Matt kaj ko mi montira Kopron nov Športni filter mi boš povedal kje je skrivna lokacija da vam pridem dvignit povprečje Moronov ??? :lol: L.p. Mad

sarkazem alert, lol...
powered by Nissan Silvia S14 & bmw E30
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... r_id=10221
-the pursuit of performance-
Slika

Uporabniški avatar
Festina
Novinec

Kraj: Ankaran

Napisal/-a Festina Po sep 24, 2007 12:39 am

moj pogled na racijo

prsla konjenica in zacela nacrtno ustavlat dolocene avtomobile.ustavl so tud mene sam mam homologiran use tko da sm dobr cez prsu sam da pa nasledn dan ko je blo podobn k u petek ustavlajo avte preed fun factorijem pa je blo ene 1000 zadrogirancev in alkoholikov pa ni blo niti enega policista da bi posredovau in jim talu kazni da so mladoletni tam mrtvo pijani hodil po cest in stem ogrozal sebe in ostale to pa se mi ne zdi sprejemljivo.

in da ko je prsla konjenica so kar naenkrat uni ki so prej bli najbol korajzni al spizdili al pa poniknili in sam gledal mi powe kaka mudonja so res odklop.

aja usi kao drifterji pridte u soboto na race land pa pokazte kaj znae oz. raj glejte kaj znajo ker vi mim grede ne znate razni Clio pa petka turbo pa swift itd. da ne omenjam unga tamalga z motorjem neki kao enduro brez tablc je kao delu burnout ja reez mamin sinko saj saltat se nauc pa celado dej na uno velko betico ne pa neki frajer med avti po zadnm (jedva ti je ratal) ko pa so prsl polcaji pa si parkeru kareta med avte in sam gledu.

na kratko stradal so res uni k bi sploh ne smel me zanima kaj bo u petek zdej?

aya glede xenon ni blo nobenih problemou saj z mojega stalisca powedano nism meu problemou

btw: mot me mal da tle pise folk k nikol ni biu na rudniku in neve kaj se dogaja tm in tuki pametuje?

Pille se widmo u petk ;)
...::: i am tha one you would like to have it baby :::...

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po sep 24, 2007 10:03 am

PiLLLe je napisal/-a:Kar se tice ilegalce je tko da bo iz leta v leto slabse. Stari oz redni gosti se znamo obnasati, pridemo tja zaradi druzbe ipd, medtem ko pa ti novi mulci, pridejo delati pizdarije.

hihi, kdo je bil pa pol v tistem srebrnem pežoju k se je pred Rjem z ročno obračal pa ga je po celi cesti levo desno metal pa potem z gasom na polno pa kopanjem zapeljal gor po klančku na parkirišče? 8)

ShineR je napisal/-a:
Drager je napisal/-a:Bo treba novo lokacijo najdit...

je že. samo še ni v uporabi ker se bo treba še par stvari prej zmenit, ravno zaradi takih moronov, ki "stritrejsajo" oz. delajo p33sdarije okoli Rutarja...

Sam če se bo tkole po netu govoril o tem, bo po dveh tednih tudi tam takoj polno "rdečih swiftov" in podobnih :)

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po sep 24, 2007 10:43 am

Vuso je napisal/-a:Jaz, ko sem kupil rabljen avto so bila na njem lita platišča.Original verjetno niso bila, homologacijskega kartončka ni bilo.Kako naj jih zdaj homologiram tudi, če bi hotel :?:

Bi kupil avto ki bi imel na strehi montiran mitraljez?Al pa avto ki bi mel na straneh krila? ... sam si si kriv ce kupis neizpravno vozilo ...
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po sep 24, 2007 11:33 am

@Vuso: problem je v tem... eno je da nisi vedel vendar dvomim ker je toliko napisanega
o tem ne samo na forumih tudi po brosurah, knjigah itd
drugo pa je ce si to zavestno naredil kjub temu da "eh sej mene pa ne morjo dobit"
tisto je pa pac vse na tebi :idea: oz. spet se vrnes lahko na prvi odstavek - moral bi
se pozanimat :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek Po sep 24, 2007 11:37 am

CockroaC je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:Jaz, ko sem kupil rabljen avto so bila na njem lita platišča.Original verjetno niso bila, homologacijskega kartončka ni bilo.Kako naj jih zdaj homologiram tudi, če bi hotel :?:

Bi kupil avto ki bi imel na strehi montiran mitraljez?Al pa avto ki bi mel na straneh krila? ... sam si si kriv ce kupis neizpravno vozilo ...

ti maš serisko krila al kaj?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po sep 24, 2007 12:19 pm

off
Aluwing je mož mislo :vc :twisted:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po sep 24, 2007 1:28 pm

Bencinski hlapi in alkohol je slaba kombinacija, take akcije podpiram.

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Po sep 24, 2007 2:09 pm

Templar je napisal/-a:
Master7 je napisal/-a:Se popolnoma strinjam z racijo policije. Žal mi je samo, da niso uporabili malo več provid vozil ter pohopsali tiste najbolj "korajžne". Tudi jaz, ko rihtam svoje vozilo delam vse by the book. Najraje pa dajem na vozilo nekaj iz serijsko športnega sortimana pa še to vse dvakrat preverim, če je v skladu s pravili.
Žal se naša policija ter zavarovalni agenti ravno ne spoznajo na vse predelave, ki jih nekateri "ustvarjalci" spravijo skupaj. Želim si, da se izobrazijo na tem področju pa bomo videli potem, ko se povzroči prometna nesreča, zavarovalnica pa zavrne odškodninski zahtevek ter vam naložijo še kazen.

Tisti, ki sproščate svoje nedorasle hormone na Brnčičevi, Rutarju in kaj ti jaz vem pa svetujem naslednje. Bodite take "face" pa zberite denar ter se rajev prijavite na varno vožnjo Kuzmiča ali pa se kot "drag race team" odpravite na bližnji Grobnik ter za male pare pokažite kaj zmorete. To na navadni cesti, z alkoholom v kombinaciji je pa navaden primitivizem!

:bow :clapclap

:bow :bow :tomidelej: :clapclap

drugače pa komaj čakam, da se bodo uredile še zadeve pri xenon kitih, ker jih ima večina montirane v neustreznih lučeh, kar je pa še bolj žalostno, svetijo previsoko. Bleščanje moti že podnevi, kaj šele ponoči....
lp

Uporabniški avatar
ShineR
Novinec

Napisal/-a ShineR Po sep 24, 2007 2:23 pm

Pavel_P je napisal/-a:Sam če se bo tkole po netu govoril o tem, bo po dveh tednih tudi tam takoj polno "rdečih swiftov" in podobnih :)

ne bo se, itaq. vse na privat in poznan folk :)
powered by Nissan Silvia S14 & bmw E30
http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... r_id=10221
-the pursuit of performance-
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Po sep 24, 2007 3:00 pm

Pavel_P je napisal/-a:[
hihi, kdo je bil pa pol v tistem srebrnem pežoju k se je pred Rjem z ročno obračal pa ga je po celi cesti levo desno metal pa potem z gasom na polno pa kopanjem zapeljal gor po klančku na parkirišče? 8)

Jst priznam. Hitrost je pri teh manevrih vedno med 50 do 70,s tem da na parkingu nism tega delu. Vedno na najsirsem delu ceste. Kar se tice ostalega ki ga pocnem in veste (nekateri) imam vedno rezervo. Nevem kok je ima lisica, ko vlece rocno pri 140 :roll:

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Napisal/-a SamoK Po sep 24, 2007 4:45 pm

PiLLLe je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:[

Jst priznam. Hitrost je pri teh manevrih vedno med 50 do 70,s tem da na parkingu nism tega delu. Vedno na najsirsem delu ceste. Kar se tice ostalega ki ga pocnem in veste (nekateri) imam vedno rezervo. Nevem kok je ima lisica, ko vlece rocno pri 140 :roll:

ampak mors pa priznat da si ziher frajer izpado, ko si ga tisal do blokade..

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po sep 24, 2007 6:26 pm

Master7 je napisal/-a:Tisti, ki sproščate svoje nedorasle hormone na Brnčičevi, Rutarju in kaj ti jaz vem pa svetujem naslednje. Bodite take "face" pa zberite denar ter se rajev prijavite na varno vožnjo Kuzmiča ali pa se kot "drag race team" odpravite na bližnji Grobnik ter za male pare pokažite kaj zmorete. To na navadni cesti, z alkoholom v kombinaciji je pa navaden primitivizem!

Ponavadi pridemo pred rutarja, ali na brnčičevo ali na tretjo lokacijo, se ustavimo in imamo avtomobile ves čas parkirane na mestu, dokler ne odidemo. In če je to sproščanje nedoraslih hormonov, kakšen moraš bit šele ti, ki v petek hodiš v lokale? Čisti otrok z IQ-jem pod stopinjami zmrzovalne skrinje.

Men je čisto vseeno če 100 ljudi tam nori. Zbiramo se kolegi tam, in to taki ki se dobivamo na tak način že več let. Nobenemu od nas ne pade na pamet, da bi norel med ljudmi.
Problem pa je ko tisti, ki norijo oddidejo, policija pa nas, ki se tam pogovarjamo ustavlja na poti domov, zato, ker smo bili tam.

Pač meni paše tisto urco ali dve debatirat na zraku veliko bolje, kot v lokalu ob pijači. Pač ne zapravljam denarja za pijačo, ampak tisti čas raje debatiram o zadevah, kar se tiče avtov, pa še vse kej drugega.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Napisal/-a PiLLLe Po sep 24, 2007 7:18 pm

SamoK je napisal/-a:ampak mors pa priznat da si ziher frajer izpado, ko si ga tisal do blokade..

Sam nestiskam blokade, niti se smatram za frajerja, ker to naredim samo enkrat in parkiram.

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton Po sep 24, 2007 7:54 pm

Dr_S je napisal/-a:Prvo kot prvo, če vas policaj ustavi in imate večino stvari homologiranih, se pač probajte lepo zmenit z njim. Če pa vidite da z lepo besedo ne bo šlo, ker model pač pametuje potem pa par nasvetov za vse:

Tablice so TVOJA last, tako da ti jih policaj NE SME zasežt.
Če oceni da avto tehnično ni izpraven, te mora poslati na izredni tehnični pregled, kjer STROKOVNJAKI preverijo dejansko stanje vozila.

Tukaj imate 2 možnosti:
Če veste da nimate vse homolmo, potem lahko zavrnete izredni tehnični pregled, vendar to pomeni da ste priznali krivdo. In v takem primeru potem policaj reče tablice dol da vam jih vzame. Tukaj pa je potem fora. Tablice ti policaj ne sme dat dol, če jih ne daš sam lahko pokliče AMZS in oni lahko dajo dol, tako da morš pol plačat še njih. Zato se ti bolj splača da daš tablice dol sam ( to počneš nekje 1h, če imaš jaj*a) potem pa tablice preprosto vržeš v prtljažni prostor in ga zapreš.

Policaj po prtljažnem prostoru ne sme nič šarit. Tako da tablice so potem tvoje.
In upošteval si zakon, kjer piše da če je vozilo tehnično neizpravno da je treba ODSTRANITI tablice ( to si tudi storil, Nikje ne piše da morš tablice dat policaju)

Če pa veste da imate izpraven avto, pol pa greste z njim na pregled in če ga uspešno opravite greste z nasmehom domov.

Sam ne vem če lahko zahtevate kej € ker se mogl čakat tolk časa zaradi pregleda, pa da ste sedaj osramočeni in bla bla bla :roll:

Drugače pa še komentar na oddajo.
Drugič če pridejo novinarji, bi moral samo lepo stat, in čajčka pit in se lepo pogovarjat. Ne pa da se divja, potem te oddaje sploh ne bi bilo in bi vas policaji še naprej pustili pri miru, tako pa so zaradi oddaje pritisnili na njih iz "vrha" še posebej zdej k bodo volitve.

Naje**jo pa največkrat "nedolžni". Tisti ki divjajo oz res ogrožajo imajo srečo in takrat grejo kam al pa so parkirani.

Ej ne piši bedarij, policist ti lahko tablice fizično odvzame, če ne želiš sodelovati v postopku je prav tako zagrožena kazen.
če boš take bedarije sam počel (ali kdo drug, ki te bo poslušal) te bodo kapsi razturili.
Če pa ti odredi tehničnega pa gre itak s tabo, tako da nimaš kaj praskat.

Enostavno je pač treba upoštevat neke zakonsko določene norme.
Zanimivo je samo to, da si je tako težko priznat napako. Vedno je kriv nekdo drug, vedno je nekdo hujši, vsaka kazen je brez veze in jebanje v glavo.
To je pač ego bolezen, veliko osebkov na tem forumu.

Vsak pač dobi tisto kar mu gre prej ali slej.

Če narediš prekršek bodi karakter in ga priznaj ter nosi posledice.

Sam sem v Avstriji plačal kazen brez vinjete sem prevozil 2 km, so me dobili pa sem plačal. Kdo pol tukaj koga j**e jaz ali on. Seveda jaz, če bi upošteval njihov norme bi blo vse ok.

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Po sep 24, 2007 9:23 pm

nebivedu je napisal/-a:
Master7 je napisal/-a:Tisti, ki sproščate svoje nedorasle hormone na Brnčičevi, Rutarju in kaj ti jaz vem pa svetujem naslednje. Bodite take "face" pa zberite denar ter se rajev prijavite na varno vožnjo Kuzmiča ali pa se kot "drag race team" odpravite na bližnji Grobnik ter za male pare pokažite kaj zmorete. To na navadni cesti, z alkoholom v kombinaciji je pa navaden primitivizem!

Ponavadi pridemo pred rutarja, ali na brnčičevo ali na tretjo lokacijo, se ustavimo in imamo avtomobile ves čas parkirane na mestu, dokler ne odidemo. In če je to sproščanje nedoraslih hormonov, kakšen moraš bit šele ti, ki v petek hodiš v lokale? Čisti otrok z IQ-jem pod stopinjami zmrzovalne skrinje.

Men je čisto vseeno če 100 ljudi tam nori. Zbiramo se kolegi tam, in to taki ki se dobivamo na tak način že več let. Nobenemu od nas ne pade na pamet, da bi norel med ljudmi.
Problem pa je ko tisti, ki norijo oddidejo, policija pa nas, ki se tam pogovarjamo ustavlja na poti domov, zato, ker smo bili tam.

Pač meni paše tisto urco ali dve debatirat na zraku veliko bolje, kot v lokalu ob pijači. Pač ne zapravljam denarja za pijačo, ampak tisti čas raje debatiram o zadevah, kar se tiče avtov, pa še vse kej drugega.

A bova ku.rce merila? :wink:

Kot prvo ded, jaz sem bil v Fičotu narejen in to v unem jadnem rumene barve. Rodil sem se z bencinom v krvi. Sem absolutno neumen na avtombile ter njihovo moč, vsekakor pa nisem neumen, da bi svojo neumnost izkazoval na JAVNI površini na kateri je omejitev hitrosti, katera poteka dvosmerno, ni primerno zavarovana, itd. Ne želim se spuščat v sposobnosti nekaterih voznikov. Na žalost nekatere na posnetku poznam in vem kakšni so po mentaliteti.
V lokale pa hodim v soboto in sicer s taksijem. Ko pijem NE vozim za razliko od enih, ki so si naredili celo mini bar pred Rutarjem, kako žalostno!
Nehomologirane predelave mi dvignejo pritisk, ko gledam gumpece z razno raznimi podaljški, ki jih zdaj zdaj lahko odnese komu v šipo.

Zdaj kako jaz denar porabljam ne moreš vedeti, prosim ne dajaj napovedi, ker nisi Dany (imata skupno lastnost, mešat meglo)!
Pojdiva naprej. Nedorasli hormoni v smislu dirkanja, poglej kaj si ti napisal? Pridem, parkiram, gledam, grem. Sem omenjal, da je to narobe? Ne! Seveda pod pogojem, da je to res. Tudi mene mami gas mojega vozila, ki mi povzroča metuljčke v trebuhu ob pospeševanju. Veš kaj naredim? Zberem nekaj podobno mislečih kolegov ter se pomerimo na Grobniku, ki je dobro urco stran (nič v primerjavi z življenjem). Kur.ci ratajo daljši, svojo željo pa potešim za 14 dni, 7 dni, saj je vseeno.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 35 gostov