Ivan36 je napisal/-a:Bom tak napisal itak sem že imel eno temo na to je bilo kar hudo, verejtno so vsi mali D do 1.9 ccm vsi na lizing in podobne zadeve saj se vedno samo Dizelaši obremenjujeo koliko jim kaj porabi a ni res
, mi z benzom nimamo teh problemov
Verjetno kar prihranijo dajo za turbine in obroke
Ivan36 je napisal/-a:Bom tak napisal itak sem že imel eno temo na to je bilo kar hudo, verejtno so vsi mali D do 1.9 ccm vsi na lizing in podobne zadeve saj se vedno samo Dizelaši obremenjujeo koliko jim kaj porabi a ni res
kljukec je napisal/-a:Ivan36 je napisal/-a:Bom tak napisal itak sem že imel eno temo na to je bilo kar hudo, verejtno so vsi mali D do 1.9 ccm vsi na lizing in podobne zadeve saj se vedno samo Dizelaši obremenjujeo koliko jim kaj porabi a ni res
jst sm že večkrat napisal- ker mam dizla ga tiščim kokr hočm, pa se mi j**e za porabo- za razliko od mojih kolegov- k na bencincih pazjo
lp
Matjazy je napisal/-a:Dizla se še vedno splača imet, saj, enostavno, porabi manj. Več kilometrov narediš, več prihraniš.
Razlika v ceni.. obstaja, vendar obstaja tudi pri prodaji.
Pri nakupu starih gajbic pa itak ni več neke grozne razlike. Za 1000€ lahko kupiš tako bencinarja kot dizla. S tem da dizel res zelo zelo malo pije. Prej sem vozil vedno le bencinarje. Res lahko pijejo precej malo... vendar, dizel pije pač manj. Star, zvožen audi pije ob precej neživljenjskem priganjanju manj kot 5 litrov (relacije). Fascinantno! Če bi šparal, bi avto pil kak dcl. čez 4l. Res, da nisem posebno hiter, vendar še vedno hitrejši od velike večine ostalih (razen po a-c).
Da ne omenjamo razlik pri porabi ob tišanju. S kratkimi vožnjami po hribih, malce tišanja in to, pa pride fiesta, punto, podobne zadeve na 9l. Tak star 1.6D pa pije 6, in si težko predstavljam, kako bi pil več (meni ne uspe).
+ to se še vedno da dobit nafto iz gradbišč, po precej nizki ceni (0.75€ liter. )
GO je napisal/-a:Ta izjava je pa mal iz za ušesa prvlečena:"+ to se še vedno da dobit nafto iz gradbišč, po precej nizki ceni (0.75€ liter. )" Mal je bosa po mojemSam če ti pa rata pol pa svaka čast tebi, jaz jo lahko dobim največ brez davka se pravi tam okrog 0,88 €/l, sam pol jo moraš pa pretakvat v sod pa doma tankat pa smrdiš pa poliješ pozim je pa še mrzlo, vglavnem same težave. Zapelješ se na črpalko natočiš kot gospod plačaš in se odpelješ.
Matjazy je napisal/-a:Star, zvožen audi pije ob precej neživljenjskem priganjanju manj kot 5 litrov (relacije). Fascinantno!
Matjazy je napisal/-a:GO je napisal/-a:Ta izjava je pa mal iz za ušesa prvlečena:"+ to se še vedno da dobit nafto iz gradbišč, po precej nizki ceni (0.75€ liter. )" Mal je bosa po mojemSam če ti pa rata pol pa svaka čast tebi, jaz jo lahko dobim največ brez davka se pravi tam okrog 0,88 €/l, sam pol jo moraš pa pretakvat v sod pa doma tankat pa smrdiš pa poliješ pozim je pa še mrzlo, vglavnem same težave. Zapelješ se na črpalko natočiš kot gospod plačaš in se odpelješ.
Hja, nič ni za ušesa privlečena.. na gradbišču vsak dan pokurijo 3000l nafte. In kolega mi jo pač prinese za tak denar (upam, da še neki časa ne bo pretirano dvignil cene). Je pa res, da je potem to treba iz kante točit v avto. Ampak saj tega ne delaš zastonj.
Fajn je, če se usedeš v avto, in se odpelješ (četudi 200km stran na kavico), in ni treba razmišljat, koliko te to stane. Večkrat sem že slišal "daleč.. drago.. ". Jaz s tem nimam problemov
W|zz je napisal/-a:Matjazy je napisal/-a:Star, zvožen audi pije ob precej neživljenjskem priganjanju manj kot 5 litrov (relacije). Fascinantno!
Ni šans da ti ob neživljenskem priganjanju pije manj kot 5l, pa je vseeno a je relacija ali ne. Že ob resnem priganjanju ni take porabe, kaj šele če praviš da je "neživljensko". Sploh če gre za "pravega" audija, malo težja limuzina torej...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov