Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ali se diesel izplača imet?

da
120
61%
ne
61
31%
vseeno je
17
9%

Skupaj glasov : 198

afric
Novinec

Napisal/-a afric Pe nov 23, 2007 12:35 am

Dobro pustmo zdej mojo matko (sem biu bolan ko smo se ucili racunat :O) )
Dejstvo pa je da se sodcek ni tolko podrazil kolkor so sle gor cene

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe nov 23, 2007 12:45 am

Če so tvoje predpostavke (60 $/€) točne, je šel sodček gor samo za 11 %! :!:
Toliko o pripombah nekaterih, da smo glede podražitev povsem odvisni od svetovnih podražitev nafte. Da ne govorimo o PD (DDV?), od katerega so dobili toliko, da bi lahko trošarine (dodatno?) znižali.

Navsezadnje je za drag bencin res kriva samo oblast (in ne tuje naftne družbe), za sneg oz. pomanjkanje le-tega pa vremenarji ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe nov 23, 2007 8:01 am

Bom tak napisal itak sem že imel eno temo na to je bilo kar hudo :-P , verejtno so vsi mali D do 1.9 ccm vsi na lizing in podobne zadeve saj se vedno samo Dizelaši obremenjujeo koliko jim kaj porabi a ni res :?: , mi z benzom nimamo teh problemov :!: Verjetno kar prihranijo dajo za turbine in obroke :shock:

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Pe nov 23, 2007 8:11 am

Ivan36 je napisal/-a:Bom tak napisal itak sem že imel eno temo na to je bilo kar hudo :-P , verejtno so vsi mali D do 1.9 ccm vsi na lizing in podobne zadeve saj se vedno samo Dizelaši obremenjujeo koliko jim kaj porabi a ni res :?: , mi z benzom nimamo teh problemov :!: Verjetno kar prihranijo dajo za turbine in obroke :shock:

hahaha :lol: :lol: :lol: 8) smo brez lizinga in brez kredita, avto plačan z kešom ker če ni denarja pol si rajš kupim starejši avto pa ga skeširam.
Sam če bi delal sam 10000km na let pol bi mel tud jaz 2,0 litrski motor z 150KM.
Če jih pa 35000 km na let delaš pol je pa mal drgač.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe nov 23, 2007 8:12 am

Ivan36 je napisal/-a:Bom tak napisal itak sem že imel eno temo na to je bilo kar hudo :-P , verejtno so vsi mali D do 1.9 ccm vsi na lizing in podobne zadeve saj se vedno samo Dizelaši obremenjujeo koliko jim kaj porabi a ni res :?: , mi z benzom nimamo teh problemov :!: Verjetno kar prihranijo dajo za turbine in obroke :shock:

jst sm že večkrat napisal- ker mam dizla ga tiščim kokr hočm, pa se mi j**e za porabo- za razliko od mojih kolegov- k na bencincih pazjo ;)
lp

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Pe nov 23, 2007 8:37 am

kljukec je napisal/-a:

jst sm že večkrat napisal- ker mam dizla ga tiščim kokr hočm, pa se mi j**e za porabo- za razliko od mojih kolegov- k na bencincih pazjo ;)
lp

Tako se govori kljukec 8)

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec Pe nov 23, 2007 8:39 am

Ej, Ivan Ivan, če misliš, da smo sami lizingaši, se motiš. Smo taki, ki se ne obremnjujemo s turbinami in podobnimi stvarmi. Mi uživamo in debatiramo o pomenbnih in nepomenbnih rečeh. Sreča, da bencinarji nimate podobnih tem. : :-P

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe nov 23, 2007 9:26 am

Dizla se še vedno splača imet, saj, enostavno, porabi manj. Več kilometrov narediš, več prihraniš.
Razlika v ceni.. obstaja, vendar obstaja tudi pri prodaji.
Pri nakupu starih gajbic pa itak ni več neke grozne razlike. Za 1000€ lahko kupiš tako bencinarja kot dizla. S tem da dizel res zelo zelo malo pije. Prej sem vozil vedno le bencinarje. Res lahko pijejo precej malo... vendar, dizel pije pač manj. Star, zvožen audi pije ob precej neživljenjskem priganjanju manj kot 5 litrov (relacije). Fascinantno! Če bi šparal, bi avto pil kak dcl. čez 4l. Res, da nisem posebno hiter, vendar še vedno hitrejši od velike večine ostalih (razen po a-c).
Da ne omenjamo razlik pri porabi ob tišanju. S kratkimi vožnjami po hribih, malce tišanja in to, pa pride fiesta, punto, podobne zadeve na 9l. Tak star 1.6D pa pije 6, in si težko predstavljam, kako bi pil več (meni ne uspe).

+ to se še vedno da dobit nafto iz gradbišč, po precej nizki ceni (0.75€ liter. )

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Pe nov 23, 2007 9:36 am

Matjazy je napisal/-a:Dizla se še vedno splača imet, saj, enostavno, porabi manj. Več kilometrov narediš, več prihraniš.
Razlika v ceni.. obstaja, vendar obstaja tudi pri prodaji.
Pri nakupu starih gajbic pa itak ni več neke grozne razlike. Za 1000€ lahko kupiš tako bencinarja kot dizla. S tem da dizel res zelo zelo malo pije. Prej sem vozil vedno le bencinarje. Res lahko pijejo precej malo... vendar, dizel pije pač manj. Star, zvožen audi pije ob precej neživljenjskem priganjanju manj kot 5 litrov (relacije). Fascinantno! Če bi šparal, bi avto pil kak dcl. čez 4l. Res, da nisem posebno hiter, vendar še vedno hitrejši od velike večine ostalih (razen po a-c).
Da ne omenjamo razlik pri porabi ob tišanju. S kratkimi vožnjami po hribih, malce tišanja in to, pa pride fiesta, punto, podobne zadeve na 9l. Tak star 1.6D pa pije 6, in si težko predstavljam, kako bi pil več (meni ne uspe).

+ to se še vedno da dobit nafto iz gradbišč, po precej nizki ceni (0.75€ liter. )

Ta izjava je pa mal iz za ušesa prvlečena:"+ to se še vedno da dobit nafto iz gradbišč, po precej nizki ceni (0.75€ liter. )" Mal je bosa po mojem 8) Sam če ti pa rata pol pa svaka čast tebi, jaz jo lahko dobim največ brez davka se pravi tam okrog 0,88 €/l, sam pol jo moraš pa pretakvat v sod pa doma tankat pa smrdiš pa poliješ pozim je pa še mrzlo, vglavnem same težave. Zapelješ se na črpalko natočiš kot gospod plačaš in se odpelješ. 8)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe nov 23, 2007 10:03 am

GO je napisal/-a:Ta izjava je pa mal iz za ušesa prvlečena:"+ to se še vedno da dobit nafto iz gradbišč, po precej nizki ceni (0.75€ liter. )" Mal je bosa po mojem 8) Sam če ti pa rata pol pa svaka čast tebi, jaz jo lahko dobim največ brez davka se pravi tam okrog 0,88 €/l, sam pol jo moraš pa pretakvat v sod pa doma tankat pa smrdiš pa poliješ pozim je pa še mrzlo, vglavnem same težave. Zapelješ se na črpalko natočiš kot gospod plačaš in se odpelješ. 8)

Hja, nič ni za ušesa privlečena.. na gradbišču vsak dan pokurijo 3000l nafte. In kolega mi jo pač prinese za tak denar (upam, da še neki časa ne bo pretirano dvignil cene :D ). Je pa res, da je potem to treba iz kante točit v avto. Ampak saj tega ne delaš zastonj.

Fajn je, če se usedeš v avto, in se odpelješ (četudi 200km stran na kavico), in ni treba razmišljat, koliko te to stane. Večkrat sem že slišal "daleč.. drago.. ". Jaz s tem nimam problemov :D

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil Pe nov 23, 2007 10:05 am

Po mojem eni res goljufajo.
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Pe nov 23, 2007 10:22 am

Matjazy je napisal/-a:Star, zvožen audi pije ob precej neživljenjskem priganjanju manj kot 5 litrov (relacije). Fascinantno!

Ni šans da ti ob neživljenskem priganjanju pije manj kot 5l, pa je vseeno a je relacija ali ne. Že ob resnem priganjanju ni take porabe, kaj šele če praviš da je "neživljensko". Sploh če gre za "pravega" audija, malo težja limuzina torej...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe nov 23, 2007 10:29 am

Tle večina piše da svoje dizle priganjajo do amena in jim ne pije več kot 5-6 litrov, ne vem kako pol uspe testnim novinarjem raznih revij spravt porabo nad 7 ali celo 8 litrov :?:

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Pe nov 23, 2007 10:35 am

Matjazy je napisal/-a:
GO je napisal/-a:Ta izjava je pa mal iz za ušesa prvlečena:"+ to se še vedno da dobit nafto iz gradbišč, po precej nizki ceni (0.75€ liter. )" Mal je bosa po mojem 8) Sam če ti pa rata pol pa svaka čast tebi, jaz jo lahko dobim največ brez davka se pravi tam okrog 0,88 €/l, sam pol jo moraš pa pretakvat v sod pa doma tankat pa smrdiš pa poliješ pozim je pa še mrzlo, vglavnem same težave. Zapelješ se na črpalko natočiš kot gospod plačaš in se odpelješ. 8)

Hja, nič ni za ušesa privlečena.. na gradbišču vsak dan pokurijo 3000l nafte. In kolega mi jo pač prinese za tak denar (upam, da še neki časa ne bo pretirano dvignil cene :D ). Je pa res, da je potem to treba iz kante točit v avto. Ampak saj tega ne delaš zastonj.

Fajn je, če se usedeš v avto, in se odpelješ (četudi 200km stran na kavico), in ni treba razmišljat, koliko te to stane. Večkrat sem že slišal "daleč.. drago.. ". Jaz s tem nimam problemov :D

Vem sem toču v mojga cliota 1,5 dci 82 KM pa mislim da sem ga stem zajebal, ker se delajo usedline v sodu, pa so šle šobe pa bosch pumpa, pol pa rabljeno gor pa v prodajo. Kako so pa golfi občutljivi pa nebi rad teastiral, čeprav kolega toči cel čas kurilca v štirico in ma zdaj cca 200000 km. 8)

ban napisal
"Tle večina piše da svoje dizle priganjajo do amena in jim ne pije več kot 5-6 litrov, ne vem kako pol uspe testnim novinarjem raznih revij spravt porabo nad 7 ali celo 8 litrov"

ti jaz povem ker ga turirajo v prvi do konca obratov pa pol menjajo in tako dalje
če pa ti voziš športno tok k jaz včasih sem pa z štirico pršu 6,5 l, pr normalni vožnji se pravi mal čez omejitve pa se vozim z 5,3 l/100km, mam pa gor gume 215/45/17 kar tud nekaj prnese k večji porabi

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe nov 23, 2007 11:18 am

W|zz je napisal/-a:
Matjazy je napisal/-a:Star, zvožen audi pije ob precej neživljenjskem priganjanju manj kot 5 litrov (relacije). Fascinantno!

Ni šans da ti ob neživljenskem priganjanju pije manj kot 5l, pa je vseeno a je relacija ali ne. Že ob resnem priganjanju ni take porabe, kaj šele če praviš da je "neživljensko". Sploh če gre za "pravega" audija, malo težja limuzina torej...

Glede na to, da pridem iz sevnice v ljubljano do službe z avtom mimo vseh cestnin v uri in 5 minut, moram precej hitro vozit. Več kot 90km. Je pa res, da ne tišim v obrate, saj pri takšnem motorju to nima smisla. 90% časa imam v peti. Vendar s tem avtomobilom dosti hitrejši ne bi mogel bit.
Avto pa ni posebno težek, ima okoli 900 kil. http://www.mobisux.com/album/data/500/6391a2.JPG

Uporabniški avatar
ddean1
Novinec

Napisal/-a ddean1 Pe nov 23, 2007 11:54 am

Ta dilema je večna in tudi tukaj ne bomo rešili tega ''filozofskega vprašanja''. Lahko vam posredujem mojo rešitev.
Za relacije uporabljam 2,2 diesel motor 150 km (cca 4.000 km mesečno), za letanje v trgovino, dvignit otroke iz šole ter ostale drobnarije pa 1,2 75 km bencinarja(cca 600 kmmesečno.

Oba odlično služita svojemu namenu in oba pijeta skoraj identično 6,3 litra/100km. Enostavno si pa ne znam predstavljat kaj bi pomenili če bi ta dva avta zamenjala namena.

Povečana poraba v obeh primerih za 2 litra.

LP
Bodi prijazen-vsakdo, ki ga srečaš, bije težak boj.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe nov 23, 2007 12:18 pm

Pa si spet na istem...

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Pe nov 23, 2007 12:27 pm

nisi na istem, v večjem avtu maš par procentov večjo varnost ali pa vsaj občutek varnosti, jaz se bolje počutim v večjem avtu 8)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe nov 23, 2007 12:52 pm

xandrej je napisal/-a:Pa si spet na istem...

S popolnoma različnima avtomobiloma :idea:

Uporabniški avatar
SIMY001
Novinec

Kraj: Stajerska

Napisal/-a SIMY001 Pe nov 23, 2007 7:17 pm

jao ko kupiš novga dizla mu pač ceno zbiješ in ga dobiš ceneje ko bencinca,seveda če si dober in glasen pogajalec.Da o morebitni prodaji naprej ne govorim kaj se bo prej prodalo bencin,dizel!!!!!!!
TDi power by VW Golf V sportline
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov