Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če jan 10, 2008 12:00 am

Tudi nestrpnih mečkačev je (pre)malo - trenutno mi pade na um edino gusteljn. :lol: :P :roll:

Podobnih abotnosti se je nabralo v tej temi že preveč (tu ne mislim konkretno gornjega prispevka). Počakajte na kaj novega o Gumballu, do takrat pa bi morda vsi skupaj nehali o tem, kako nas silijo d(i)rkat in polnit (državno) mošnjo. Podrobno razpredanje izven konteksta o tem, kako hitrost (ne) ubija in da so to čiste laži in izmišljotine politikov, ki bi nas radi izmolzli (le kako - morda trik z negativno afirmacijo??), je nemalo passe in ne sodi na resen forum. Vsekakor pa ne v to temo...

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če jan 10, 2008 12:37 am

ja predvsem so nestrpni na cest.. uceri sm vozu 70 na mokri cesti k je bla megla (pregledno ni blo niti 50m) na cesti k je umejitev 90 in mi je en frajar z terencom blendal v rit ker vozu prepocas.

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Če jan 10, 2008 12:37 am

Pavel_P je napisal/-a:
Rottie je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:prvič slišim, da nekdo hoče da vozimo hitreje od predpisane hitrosti....

Seveda hočejo to politiki, da lohk potem kasirajo z kaznimi za prehitro vožnjo ... samo javno nočejo tega priznati in se potem skrivajo za raznimi parolami "hitrost ubija" in zlaganimi ter prikrojenimi statistikami o nesrečah.
Veš kakšen propračunski primankljaj bi imeli, če bi naenkrat vsi začeli upoštevati prometne predpise in bi ne dobili nič več denarja od kazni.

Ja in če se skrivajo za takimi parolami, potem javno NE želijo da vozimo hitro. O tem kaj in kako pa nekdo v ozadju dejansko želi pa nima smisla razglavljat, ker se nas to ne bo nikoli dotaknilo. Javna propaganda je PROTI hitri vožnji in tist politik ki bo dal postavit table VOZITE HITREJE bo prisiljen odstopit. Tako da ne vem kaj je smisel te debate kaj hočejo, če pa so vse kar vidimo le table proti hitri vožnji.

Ja, @esem ... res smo odtavali stran od teme, ampak tole pa še moram pokomentirat za konec, dokler ne gre tema počivat do začetka Gumballa oz. kakšnih update-ov okoli njega :P

Lani sem se večkrat peljal proti morju, kjer sem videl svetlobne table čez AC z napisom: "PRILAGODITE HITROST" ... in seveda sem jo. :D Pa nič ni pisalo čemu jo je treba prilagoditi, tako da sem jo pač svojim željam in zmožnostim. ;) Tole je bilo že skoraj kot napis: "VOZITE HITREJE" 8)
Slika
SpeedHeads ... The Lifestyle of Fast Cars

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Če jan 10, 2008 1:04 am

bam88 je napisal/-a:ja predvsem so nestrpni na cest.. uceri sm vozu 70 na mokri cesti k je bla megla (pregledno ni blo niti 50m) na cesti k je umejitev 90 in mi je en frajar z terencom blendal v rit ker vozu prepocas.

Ja sej pol ga pa vidiš 500 metrov naprej v jarku na strehi kako mu bencin teče po obrazu ti mu pa poblendaš in pelješ dalje... :twisted:

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če jan 10, 2008 1:18 am

Rottie je napisal/-a:Lani sem se večkrat peljal proti morju, kjer sem videl svetlobne table čez AC z napisom: "PRILAGODITE HITROST" ... in seveda sem jo. :D Pa nič ni pisalo čemu jo je treba prilagoditi, tako da sem jo pač svojim željam in zmožnostim. ;) Tole je bilo že skoraj kot napis: "VOZITE HITREJE" 8)

Točno, prav imaš. PRILAGODITE HITROST je skoraj isto kot VOZI HITREJE. Take lahko pa tud samo na a.com prebereš :D

Če piše Prilagodite hitrost, je treba hitrost prilagodit razmeram na cesti, to vedo še froci brez izpita. Upam da nisi pričakoval pod tistim napisom še dodatna pojasnila in alineje
-če je oblačno, vozi 125
-če rosi, vozi 120
-če je vlažnost v zraku 80%, vozi 115
...

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če jan 10, 2008 9:58 am

Pavel_P je napisal/-a:
Rottie je napisal/-a:Lani sem se večkrat peljal proti morju, kjer sem videl svetlobne table čez AC z napisom: "PRILAGODITE HITROST" ... in seveda sem jo. :D Pa nič ni pisalo čemu jo je treba prilagoditi, tako da sem jo pač svojim željam in zmožnostim. ;) Tole je bilo že skoraj kot napis: "VOZITE HITREJE" 8)

Točno, prav imaš. PRILAGODITE HITROST je skoraj isto kot VOZI HITREJE. Take lahko pa tud samo na a.com prebereš :D

Če piše Prilagodite hitrost, je treba hitrost prilagodit razmeram na cesti, to vedo še froci brez izpita. Upam da nisi pričakoval pod tistim napisom še dodatna pojasnila in alineje
-če je oblačno, vozi 125
-če rosi, vozi 120
-če je vlažnost v zraku 80%, vozi 115
...

Sj razmere na cesti so dovoljevale 200+ ;) (Lep sončen dan z ne preveč prometa.)
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jan 10, 2008 11:43 am

JEREMIJA79 je napisal/-a:Ko imate že to debato o hitrosti moram sam dodati,da sta pri nas dva ekstrema na cesti in sicer na eni strani imamo take divjake,ki bi jim jaz doživljensko prepovedal vožnjo druga stran pa je polna mečkačev ki delajo zastoje in silijo one prve da naredijo kakšno neumost.Strpnih in dinamičnih voznikov pa itak ni če pa so jih je pa prekleto malo(premalo). :roll:

Se POVSEM strinjam!

@Rottie: Najbrš tudi pihalo ni?

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Če jan 10, 2008 12:41 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:
bam88 je napisal/-a:ja predvsem so nestrpni na cest.. uceri sm vozu 70 na mokri cesti k je bla megla (pregledno ni blo niti 50m) na cesti k je umejitev 90 in mi je en frajar z terencom blendal v rit ker vozu prepocas.

Ja sej pol ga pa vidiš 500 metrov naprej v jarku na strehi kako mu bencin teče po obrazu ti mu pa poblendaš in pelješ dalje... :twisted:

z veseljem :twisted:

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če jan 10, 2008 2:31 pm

FBR je napisal/-a:
JEREMIJA79 je napisal/-a:Ko imate že to debato o hitrosti moram sam dodati,da sta pri nas dva ekstrema na cesti in sicer na eni strani imamo take divjake,ki bi jim jaz doživljensko prepovedal vožnjo druga stran pa je polna mečkačev ki delajo zastoje in silijo one prve da naredijo kakšno neumost.Strpnih in dinamičnih voznikov pa itak ni če pa so jih je pa prekleto malo(premalo). :roll:

Se POVSEM strinjam!

Toliko že ne, da bi čutil kakšen vpliv na avto, če je pa bilo malo sapice, je pa vseeno.
Slika

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 Če jan 10, 2008 4:12 pm

Rottie je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:

Se POVSEM strinjam!

Toliko že ne, da bi čutil kakšen vpliv na avto, če je pa bilo malo sapice, je pa vseeno.

Sej bi ti prlimu ene par slik kaj 200+ naredi človeku samo bo post hitro izbrisan in sledile bodo še kakšne sankcije.Če citiram Reeves-a Callaway-a "AVTO JE TVOJ PRIJATELJ IN UBOGA VSE TVOJE UKAZE,KO PA IZGUBIŠ KONTROLO NAD NJIM PA POSTANE TVOJ NAJVEČJI SOVRAŽNIK"upoštevaj to!!!

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Če jan 10, 2008 4:50 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Sej bi ti prlimu ene par slik kaj 200+ naredi človeku samo bo post hitro izbrisan in sledile bodo še kakšne sankcije.Če citiram Reeves-a Callaway-a "AVTO JE TVOJ PRIJATELJ IN UBOGA VSE TVOJE UKAZE,KO PA IZGUBIŠ KONTROLO NAD NJIM PA POSTANE TVOJ NAJVEČJI SOVRAŽNIK"upoštevaj to!!!

Ja, to je čist res, kar si napisal. Vendar hitrost ni odločilen faktor za nesrečo, ampak kako imaš pošlihtano v glavi, da znaš ocenit kaj je še varno in kaj ne, ter si vedno pustiš sj malce fore za kakšen error... svoj ali od koga drugega.
Meni to očitno zadnjih 16 let kr dobro ratuje, tako da zgleda že nekak znam ocenit kolk je še varno in kolk ne. Drugače pa tudi pri 130 al pa 80 lohk rataš lep zmazek, tko da nima veze kolk voziš, če ti je usojeno da je prišel tvoj D-day za it pogledat tja gor ali dol, kamor že spadaš.
Me pa slikce kaj dosti ne ganejo... mogoče bi koga drugega, k jst sem to že videl v živo in je 100x bolj svinjsko kot na slikah. Drugače pa pogled na mrtveca ni neki takšnega, četudi je razmesarjen ... huje je poslušat folk, ki stoka in tuli vkleščen v pločevino... gre hudo čez ušesa, pa še pomagat mu ne moreš.
Slika

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie To jan 15, 2008 10:34 am

Gumball 3000 UPDATE:

Znan je datum za začetek: August 9, 2008 ... 8 dni :D

Pot pa kot že rečeno ... San Francisco (USA) do Beijing (Kitajska). Vmes seveda dosti poti narejene tudi z letali.
Slika

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ To jan 15, 2008 3:12 pm

to bo pa še zanimivo v 8 dneh norenja se lahko marskej neprijetnega zgodi... upejmo da ne kej hujšega

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So jan 19, 2008 2:10 am

I feel the need.. the need for speed :D

js dejansko postanem bolan in dobim ospice ce se pocas vozm. hitrej k gre bol je fleksrca in fleksrce so sex!

Slika

80m/sec yea baby tomideli :D

nekateri pac tega ne razumete ampak ok, js tut ne razumem marsicesa, sam sm se za razliko sprjaznu ze s tem.

zdj pa prcakujem ene 48 moralnih replayev tko da ne me razocarat :>

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jan 19, 2008 10:49 am

Jaz čist razumem, da je hitrost zakon, vendar NE po normalnih cestah!!!

Kaj tle ni jasno... k ste vsi tko glasni, pejte pa se zmente, da nrdijo eno pisto pa bomo vsi zadovoljni :lol:

_Boštjan_
Nov uporabnik

Kraj: Križe

Napisal/-a _Boštjan_ So jan 19, 2008 1:16 pm

se strinjam da to ni za normalne ceste sam če je pa izven naselja, pa da je še prazna cesta zaklaj pa ga tm nebi pohodu :)

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P So jan 19, 2008 1:30 pm

Voith, mislim da te bo večina razumela, ker nas je zelo veliko takih. Razlika je samo da se eni kontrolirajo, drugi pa ne :D
hec! ;)

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So jan 19, 2008 3:56 pm

FBR je napisal/-a:Jaz čist razumem, da je hitrost zakon, vendar NE po normalnih cestah!!!

Kaj tle ni jasno... k ste vsi tko glasni, pejte pa se zmente, da nrdijo eno pisto pa bomo vsi zadovoljni :lol:

To pa ne ker kdo od teh,ki se napihujejo tukaj pa ima denar za kaj takega... :roll: Tisti ki imajo denar zakupijo dirkališče in se izživijo,za razliko od pizdekov ki divjajo po lokalnih cestah in to z avtomobili ki niso za take hitrosti... :idea: Pol ga pa še mal cuknejo al pa snifnejo da je boljši občutek. :twisted:

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Napisal/-a Rottie Pe feb 22, 2008 3:09 pm

Malo update-a okoli Gumballa :-)

Gumball 2008 press release from Max
19th February 2008

The dates and route of the “10th Anniversary” Gumball 3000 Rally are officially announced.

The Gumball 2008 will take place in August this year starting in San Francisco and finishing 8 days later in China at the Beijing Olympics. Dates of the rally are August 9th-16th 2008.

Being the 10th anniversary this route is nothing short of spectacular, and ground breaking to say the least! Setting off from San Francisco, the Gumball 2008 route incorporates Los Angeles, San Diego and Las Vegas, with checkpoints each day and VIP parties each night. From Las Vegas all 120 vehicles (low-riders to supercars) will be flown on 3 of the worlds largest Antonov Cargo Planes to Nanjing, China; and all participants will get to experience an unprecedented 1 night in North Korea as part of a global ‘friendship’ initiative, getting to watch the Mass Games (their version of the Olympics) en route to rejoin their cars in Nanjing. From Nanjing the Gumball 2008 route heads north to Shanghai and then Xuzhou, before crossing the Gumball 2008 finish line in Beijing during the Olympic Games.

Gumball 2008 entry fee is £60.000 (90.000 euro or 120.000 dollars) per car (2 people) and of course includes everything throughout the 8 days, incl. hotels, parties, flying the cars around etc…and tickets to the Olympics.

The clock is now counting down to the launch of Gumball’s completely new website that goes live on April 1st. The new site will represent all elements of the ‘Gumball 3000″ lifestyle, incorporating a social network to bring fans all over the world together, along with a user generated videos section (so you can show us what you get up to), as well as celebrity blogs, and a fully loaded store with the new Gumball 3000 Apparel Collection, and a Gumball Cars ‘for Sale’ section to advertise your classic, super or daily run around to the masses!

Along with daily news, and everything you’ll ever need to know about the rally and everything automotive, the site will also cover everything else that we love, including news and reviews on music, films, sports, sneakers, street art and entertainment.

Maximillion Cooper
Slika

Uporabniški avatar
HardGain
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a HardGain Ne mar 09, 2008 11:40 am

Že ki ne bo Gumball-a v Evropi, bo pa čez 3 mesece Dustball 4000. Start v Atenah, checkpoint v Benetkah, kar pomeni da bodo šli tudi čez Slovenijo, če ne bodo šli do Benetk z ladjo :lol:

Sicer pa več info tukaj: http://www.dustball4000.com

EDIT: zdej sem komaj videl, da gredo res iz Aten do Benetk po morju
Zadnjič spremenil HardGain, dne Ne mar 09, 2008 12:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
As modas passam, o que é belo permanece.
406 Coupé Slovenija
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov