Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles To apr 01, 2008 11:54 am

nevem a je kdo že objavo ta posnetek, ampak... huda je!!!!
http://www.mojvideo.com/video-huda-prom ... d933fe1f44

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To apr 01, 2008 1:17 pm

morš bit prijavlen ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles To apr 01, 2008 1:27 pm

jap pa met 18+ let :)

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Kraj: Strunjan; Dom hondašev

Napisal/-a escape To apr 01, 2008 1:57 pm

kaj pa je na posnetku?
Ice_Angel it's the way u call me.....or just ICE

Uporabniški avatar
TooOldVehicle
Novinec

Napisal/-a TooOldVehicle To apr 01, 2008 2:33 pm

escape je napisal/-a:kaj pa je na posnetku?

če nimate želodca raj tega ne glejte, z eno besedo: RAZTRANČIRANO.
Retard povsem mirno snema s kamero medtem ko se človek bori za življenje, ni besed.

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To apr 01, 2008 3:37 pm

TooOldVehicle je napisal/-a:
escape je napisal/-a:kaj pa je na posnetku?

če nimate želodca raj tega ne glejte, z eno besedo: RAZTRANČIRANO.
Retard povsem mirno snema s kamero medtem ko se človek bori za življenje, ni besed.

Kaj dost nebi mogo naredit, na žalost.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Sr apr 02, 2008 12:57 pm

Mr_Jingles je napisal/-a:nevem a je kdo že objavo ta posnetek, ampak... huda je!!!!
http://www.mojvideo.com/video-huda-prom ... d933fe1f44

Brez besed... žalostno je

Uporabniški avatar
Juster
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Juster Sr apr 02, 2008 1:26 pm

RENO911 je napisal/-a:Vprašanje če gledanje teh slik prispeva k zmanjševanju prometnih nesreč. V veliki večini samo k naslajanju nad fotkami, z opravičilom.

Upam da portalu ne bo potrebno plačevati komu psihiatričnih terapij po par doživetih nočnih morah in toženju o posledicah ob obisku zdravnika :D

Halooo!!!

Mora bit človek res fajn omejen da bi se naslajal pri ogledu takih fotk. Kje ti pade kaj takega na pamet. Mislim, da vsakega vsaj malo stisne pri srcu in ga mine divjat - vsaj za kratek čas. Bi si mogu marsikdo te slike ogledat bolj pogosto......
Ne vem no.....groza, kaj naredi iz človeškega telesa.
Pa vsem srečno na cesti.
Je pa lepo

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr apr 02, 2008 2:30 pm

nebivedu je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Na žalost tisti ki norijo tudi ob pogledu na te slike ne vidijo vzroka, da bi zmanjšali svoje norenje. Pač si večina teh ljudi misli, da se njim pa to ne more zgoditi. In to je najvežja žalost.

Še en izmed razlogov več, da se voziš naokoli v visokem terencu z dobrim in močnim bullbarom.

norenje ni vzrok nesrec. lep primer so nemski autobahni, ki sem jih opisal zgoraj.

bullbari so tvoja psiholoska zascita. v realnem zivljenju niso nic drugega kot cevi na maski. tvoj japonski terenc je zelo nevaren v kakrsnem koli crash testu, pa ce gor obesis cel hisni vodovod. nazalost je tko.

http://www.crashtest.com/daihatsu/index.htm

Si kdaj videl, kako zgleda če se terenec zaleti v osebni avto?
Terenec ima porazne crash teste, ker naleti na trdo oviro (betonski bloki), ki se ne umakne in je ne more prebiti. V vseh drugih(mislim na avtomobile) primerih pa nastrada tisti, ki mu pride nasproti, razen kamionov in avtobusov. Zato jaz teh testov ne upoštevam, ker niso realni temu, kar se zgodi ob nesreči na cesti.

Lahko si pa pogledaš tole in potem govoriš o nevarnih terencih.
Honda civic sedan(4 zvezdice) VS mitsubishi pajero (1 zvezdica)
http://www.youtube.com/watch?v=m_86RuYXoJA
Pa pri tem filmčku upoštevaj, da se je terenec prevrnil zato, ker je zajla hondo vlekla naprej in je potegnilo vse skupaj. Drugače bi najbrž celo na kolesih ostal.

Drugače pa sem na 20 let starem subaruju imel samo 90X50mm pohištveno cev namesto odbijača, pa sem nareil totalko iz polota varianta, meni je pa samo smernik počil in to pri 40km/h, ko me je tip s polotom izsilil in se direktno preko stop znaka pripeljal pred moj avto.

vsak bo zmer za svojega konja navijal tko je zmer blo in tko bo tut ostal verjetn :)

s cevmi na avtu bos kvecjemu kakega kolesarja ubil namesto da bi ga samo zbil.

pri pocasnih nesrecah mogoce res razbijes kaj s cevjo, sam pri vecjih hitrostih se pa zadeva razleti na vec nevarnih kosov.

js se bolj varno pocutim v svojem starem nizkem sportnem avtomobilu kot v terencu :)

mam namrec eno posten T bar po sredini avta, relativno dobro skrbi, da notranjost ostane kolikor toliko v prvotni obliki.. no ce je sreca seveda..

tle je en lep primer kako zelo srecni so nekateri ljudje in kako se nekateri avtomobili borijo za svoje potnike:
http://forums.rennlist.com/rennforums/s ... p?t=413927

Slika
Slika

voznik je napisal/-a:I am totaly ok, not even a scratch, and i mean that. So dont get upset while see those pics.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr apr 02, 2008 2:40 pm

http://forums.rennlist.com/rennforums/s ... ge=1&pp=15

evo pa se terenec vs star sportni avto :>

Slika
Slika

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Sr apr 02, 2008 3:12 pm

Moram it kar na pivo
A2R.SI

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 02, 2008 3:56 pm

Škoda da nisem slikal, ko je v mojo ferozo zadaj priletela škoda oktavija TDI z 80km/h. Skrivil mi je železen odbijač in malo pleha, ter se ustavil v šasiji(podvozje je iz 100X60mm debelostenskega železa. Vse skupaj nič več kot 10cm odbijača ni pomečkal na ferozi, njemu je pa nasprotno manjkalo pol metra avta spredaj.
Pri tej hitrosti je mene odneslo samo 2 metra naprej z zablokiranimi gumami in ne tako kot tegale pickupa na sliki, ki je očitno namesto bremze pohodil gas in zavil s ceste.

Pa da ti še opišem, zakaj je do tega prišlo:
Vozil sem po trzinski obvoznici od rondoja proti trzini (omejitev 100km/h) po desnem pasu okoli z okoli 90 do 95 km/h. Po levi me je začela prehitevat ena honda in sem zmanjšal na 80km/h, da me lahko varno prehiti. Ker pa smo v tistem trenutku bili v križišču z brnčičevo, se je honda odločila, da bo iz levega pasa preko desnega in tistega pasu za zavijanje desno zavila na brnčičevo (torej iz prehitevalnega direkt v brnčičevo (čez 2 pasova). Ker sem videl namero, sem zablokiral gume, ker se mi je zdelo, da bo človek potem resnično izvedel ta manever in ga tudi je izvedel in bi ga če nebi zabremzal nabil s terencem v bok(nekako kot pri tistem crash testu), kar bi pomenilo sigurno smrt zanj. V tem trenutku je pa nepazljivi voznik za menoj (škoda oktavija) brez bremzanja priletel v ferozo zadaj.
Voznik honde si je z manevrom prislužil 417 evrov kazni - ampak šele po mojem pričanju pri policajih.

Tako da sam vem, kok je moj avto trd in kdaj v kakem primeru bi nastradal, pa kdaj ne. Seveda drugi še vedno trdijo da je terenec zelo nevaren in da si bolj varen v cliotu in podobno. Ampak pustimo jim to razmišljanje in naj imajo svoje veselje.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape Sr apr 02, 2008 4:37 pm

nebivedu je napisal/-a:Škoda da nisem slikal, ko je v mojo ferozo zadaj priletela škoda oktavija TDI z 80km/h. Skrivil mi je železen odbijač in malo pleha, ter se ustavil v šasiji(podvozje je iz 100X60mm debelostenskega železa. Vse skupaj nič več kot 10cm odbijača ni pomečkal na ferozi, njemu je pa nasprotno manjkalo pol metra avta spredaj.
Pri tej hitrosti je mene odneslo samo 2 metra naprej z zablokiranimi gumami in ne tako kot tegale pickupa na sliki, ki je očitno namesto bremze pohodil gas in zavil s ceste.

Pa da ti še opišem, zakaj je do tega prišlo:
Vozil sem po trzinski obvoznici od rondoja proti trzini (omejitev 100km/h) po desnem pasu okoli z okoli 90 do 95 km/h. Po levi me je začela prehitevat ena honda in sem zmanjšal na 80km/h, da me lahko varno prehiti. Ker pa smo v tistem trenutku bili v križišču z brnčičevo, se je honda odločila, da bo iz levega pasa preko desnega in tistega pasu za zavijanje desno zavila na brnčičevo (torej iz prehitevalnega direkt v brnčičevo (čez 2 pasova). Ker sem videl namero, sem zablokiral gume, ker se mi je zdelo, da bo človek potem resnično izvedel ta manever in ga tudi je izvedel in bi ga če nebi zabremzal nabil s terencem v bok(nekako kot pri tistem crash testu), kar bi pomenilo sigurno smrt zanj. V tem trenutku je pa nepazljivi voznik za menoj (škoda oktavija) brez bremzanja priletel v ferozo zadaj.
Voznik honde si je z manevrom prislužil 417 evrov kazni - ampak šele po mojem pričanju pri policajih.

Tako da sam vem, kok je moj avto trd in kdaj v kakem primeru bi nastradal, pa kdaj ne. Seveda drugi še vedno trdijo da je terenec zelo nevaren in da si bolj varen v cliotu in podobno. Ampak pustimo jim to razmišljanje in naj imajo svoje veselje.

Ja fak ne..mislim.....

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr apr 02, 2008 6:34 pm

vse je relativno. noben avto ni varn.

hocem ti sam povedat da ne-atestirane zelezne stange nasraufane na avto znajo bit nagravzni projektili ki koga stanejo vec kot 400e, al pa smrt za kaksnega motorista/pesca ki bi drugace prezivel.

btw: mislm da sm te zanc enkat vidu na uni pumpi med brncicevo in trzinom.

dve zanimivi animaciji:

Slika
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 02, 2008 6:59 pm

Prva animacija ni pravilna za terence - to je v primeru kombijev in tovornjakov. Pa tudi ta zadeva ne velja za "naše" bullbare, ampak za avstralske, ki so vdelani v odbijač. Pri "naših" se začne bullbar mnogo bolj spodaj pod šasijo in je pritrjen na šasijo spodaj, potem pa še na odbijač (če je ta železen). Smo stestiral to, ko se jenekdo na parkplacu zaletel v moj avto in je kompleten bullbar ostal na mestu, tipčku se je pa odtis tega bullbara poznal na zadnjem delu avta.
Pod "naše" mislim na evropske zadeve.

Pri drugi sliki pa ena stvar - če pešec skoči na cesto pred terenca, bo v veliki večini mrtev z ali brez bullbara, ker terenci nimajo zmečkljivih con. Sicer pa nimajo kaj po cestišču vozit, za njih so pločniki in zebre.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape Sr apr 02, 2008 8:49 pm

Voith je napisal/-a:vse je relativno. noben avto ni varn.

hocem ti sam povedat da ne-atestirane zelezne stange nasraufane na avto znajo bit nagravzni projektili ki koga stanejo vec kot 400e, al pa smrt za kaksnega motorista/pesca ki bi drugace prezivel.

btw: mislm da sm te zanc enkat vidu na uni pumpi med brncicevo in trzinom.

dve zanimivi animaciji:

Slika
Slika

Grejo kolena

Uporabniški avatar
escape
Stalni uporabnik

Napisal/-a escape Sr apr 02, 2008 8:52 pm

nebivedu je napisal/-a:Prva animacija ni pravilna za terence - to je v primeru kombijev in tovornjakov. Pa tudi ta zadeva ne velja za "naše" bullbare, ampak za avstralske, ki so vdelani v odbijač. Pri "naših" se začne bullbar mnogo bolj spodaj pod šasijo in je pritrjen na šasijo spodaj, potem pa še na odbijač (če je ta železen). Smo stestiral to, ko se jenekdo na parkplacu zaletel v moj avto in je kompleten bullbar ostal na mestu, tipčku se je pa odtis tega bullbara poznal na zadnjem delu avta.

Pri drugi sliki pa ena stvar - če pešec skoči na cesto pred terenca, bo v veliki večini mrtev z ali brez bullbara, ker terenci nimajo zmečkljivih con. Sicer pa nimajo kaj po cestišču vozit, za njih so pločniki in zebre.

Jah ze tko in tko ce koga povozis na cesti je tsko da prezivi....ce je malo vec hitrosti..

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr apr 02, 2008 9:28 pm

s tem je pa še težje da preživi ;) pa če je 3% šans je velik
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
××katty××
Nov uporabnik

Kraj: zasavje_hr

Napisal/-a ××katty×× Sr apr 02, 2008 9:29 pm

escape je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Prva animacija ni pravilna za terence - to je v primeru kombijev in tovornjakov. Pa tudi ta zadeva ne velja za "naše" bullbare, ampak za avstralske, ki so vdelani v odbijač. Pri "naših" se začne bullbar mnogo bolj spodaj pod šasijo in je pritrjen na šasijo spodaj, potem pa še na odbijač (če je ta železen). Smo stestiral to, ko se jenekdo na parkplacu zaletel v moj avto in je kompleten bullbar ostal na mestu, tipčku se je pa odtis tega bullbara poznal na zadnjem delu avta.

Jah ze tko in tko ce koga povozis na cesti je tsko da prezivi....ce je malo vec hitrosti..

podpis...
∂σи'т ρℓαу ωιтн gιяℓѕ ωє ¢αи ρℓαу ιт вєттєя!

ggg
Novinec

Napisal/-a ggg Ne apr 13, 2008 1:02 pm

a obstaja v tem forumu ignore funkcija, ker mi preseda brati izjave od nebivedu?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov