Mr_Jingles je napisal/-a:nevem a je kdo že objavo ta posnetek, ampak... huda je!!!!
http://www.mojvideo.com/video-huda-prom ... d933fe1f44
RENO911 je napisal/-a:Vprašanje če gledanje teh slik prispeva k zmanjševanju prometnih nesreč. V veliki večini samo k naslajanju nad fotkami, z opravičilom.
Upam da portalu ne bo potrebno plačevati komu psihiatričnih terapij po par doživetih nočnih morah in toženju o posledicah ob obisku zdravnika
nebivedu je napisal/-a:Voith je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Na žalost tisti ki norijo tudi ob pogledu na te slike ne vidijo vzroka, da bi zmanjšali svoje norenje. Pač si večina teh ljudi misli, da se njim pa to ne more zgoditi. In to je najvežja žalost.
Še en izmed razlogov več, da se voziš naokoli v visokem terencu z dobrim in močnim bullbarom.
norenje ni vzrok nesrec. lep primer so nemski autobahni, ki sem jih opisal zgoraj.
bullbari so tvoja psiholoska zascita. v realnem zivljenju niso nic drugega kot cevi na maski. tvoj japonski terenc je zelo nevaren v kakrsnem koli crash testu, pa ce gor obesis cel hisni vodovod. nazalost je tko.
http://www.crashtest.com/daihatsu/index.htm
Si kdaj videl, kako zgleda če se terenec zaleti v osebni avto?
Terenec ima porazne crash teste, ker naleti na trdo oviro (betonski bloki), ki se ne umakne in je ne more prebiti. V vseh drugih(mislim na avtomobile) primerih pa nastrada tisti, ki mu pride nasproti, razen kamionov in avtobusov. Zato jaz teh testov ne upoštevam, ker niso realni temu, kar se zgodi ob nesreči na cesti.
Lahko si pa pogledaš tole in potem govoriš o nevarnih terencih.
Honda civic sedan(4 zvezdice) VS mitsubishi pajero (1 zvezdica)
http://www.youtube.com/watch?v=m_86RuYXoJA
Pa pri tem filmčku upoštevaj, da se je terenec prevrnil zato, ker je zajla hondo vlekla naprej in je potegnilo vse skupaj. Drugače bi najbrž celo na kolesih ostal.
Drugače pa sem na 20 let starem subaruju imel samo 90X50mm pohištveno cev namesto odbijača, pa sem nareil totalko iz polota varianta, meni je pa samo smernik počil in to pri 40km/h, ko me je tip s polotom izsilil in se direktno preko stop znaka pripeljal pred moj avto.
voznik je napisal/-a:I am totaly ok, not even a scratch, and i mean that. So dont get upset while see those pics.
nebivedu je napisal/-a:Škoda da nisem slikal, ko je v mojo ferozo zadaj priletela škoda oktavija TDI z 80km/h. Skrivil mi je železen odbijač in malo pleha, ter se ustavil v šasiji(podvozje je iz 100X60mm debelostenskega železa. Vse skupaj nič več kot 10cm odbijača ni pomečkal na ferozi, njemu je pa nasprotno manjkalo pol metra avta spredaj.
Pri tej hitrosti je mene odneslo samo 2 metra naprej z zablokiranimi gumami in ne tako kot tegale pickupa na sliki, ki je očitno namesto bremze pohodil gas in zavil s ceste.
Pa da ti še opišem, zakaj je do tega prišlo:
Vozil sem po trzinski obvoznici od rondoja proti trzini (omejitev 100km/h) po desnem pasu okoli z okoli 90 do 95 km/h. Po levi me je začela prehitevat ena honda in sem zmanjšal na 80km/h, da me lahko varno prehiti. Ker pa smo v tistem trenutku bili v križišču z brnčičevo, se je honda odločila, da bo iz levega pasa preko desnega in tistega pasu za zavijanje desno zavila na brnčičevo (torej iz prehitevalnega direkt v brnčičevo (čez 2 pasova). Ker sem videl namero, sem zablokiral gume, ker se mi je zdelo, da bo človek potem resnično izvedel ta manever in ga tudi je izvedel in bi ga če nebi zabremzal nabil s terencem v bok(nekako kot pri tistem crash testu), kar bi pomenilo sigurno smrt zanj. V tem trenutku je pa nepazljivi voznik za menoj (škoda oktavija) brez bremzanja priletel v ferozo zadaj.
Voznik honde si je z manevrom prislužil 417 evrov kazni - ampak šele po mojem pričanju pri policajih.
Tako da sam vem, kok je moj avto trd in kdaj v kakem primeru bi nastradal, pa kdaj ne. Seveda drugi še vedno trdijo da je terenec zelo nevaren in da si bolj varen v cliotu in podobno. Ampak pustimo jim to razmišljanje in naj imajo svoje veselje.
Voith je napisal/-a:vse je relativno. noben avto ni varn.
hocem ti sam povedat da ne-atestirane zelezne stange nasraufane na avto znajo bit nagravzni projektili ki koga stanejo vec kot 400e, al pa smrt za kaksnega motorista/pesca ki bi drugace prezivel.
btw: mislm da sm te zanc enkat vidu na uni pumpi med brncicevo in trzinom.
dve zanimivi animaciji:
nebivedu je napisal/-a:Prva animacija ni pravilna za terence - to je v primeru kombijev in tovornjakov. Pa tudi ta zadeva ne velja za "naše" bullbare, ampak za avstralske, ki so vdelani v odbijač. Pri "naših" se začne bullbar mnogo bolj spodaj pod šasijo in je pritrjen na šasijo spodaj, potem pa še na odbijač (če je ta železen). Smo stestiral to, ko se jenekdo na parkplacu zaletel v moj avto in je kompleten bullbar ostal na mestu, tipčku se je pa odtis tega bullbara poznal na zadnjem delu avta.
Pod "naše" mislim na evropske zadeve.
Pri drugi sliki pa ena stvar - če pešec skoči na cesto pred terenca, bo v veliki večini mrtev z ali brez bullbara, ker terenci nimajo zmečkljivih con. Sicer pa nimajo kaj po cestišču vozit, za njih so pločniki in zebre.
escape je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Prva animacija ni pravilna za terence - to je v primeru kombijev in tovornjakov. Pa tudi ta zadeva ne velja za "naše" bullbare, ampak za avstralske, ki so vdelani v odbijač. Pri "naših" se začne bullbar mnogo bolj spodaj pod šasijo in je pritrjen na šasijo spodaj, potem pa še na odbijač (če je ta železen). Smo stestiral to, ko se jenekdo na parkplacu zaletel v moj avto in je kompleten bullbar ostal na mestu, tipčku se je pa odtis tega bullbara poznal na zadnjem delu avta.
Pod "naše" mislim na evropske zadeve.
Pri drugi sliki pa ena stvar - če pešec skoči na cesto pred terenca, bo v veliki večini mrtev z ali brez bullbara, ker terenci nimajo zmečkljivih con. Sicer pa nimajo kaj po cestišču vozit, za njih so pločniki in zebre.
Jah ze tko in tko ce koga povozis na cesti je tsko da prezivi....ce je malo vec hitrosti..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov