Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
boklavdi
Nov uporabnik

Napisal/-a boklavdi Pe maj 16, 2008 9:39 am

maestro je napisal/-a:
boklavdi je napisal/-a:Kar pa se tiče AC je pa bilo verjetno že ničkolikokrat napisano, da prehitevalni pas ni za vožnjo temveč je namenjen prehitevanju,...ampak,..če jaz prehitevam par avtomobilov ki vozijo 100km/h, jaz pa vozim 120km/h,...potem pa se mi nadutež s štirimi krogci zalima in mi blenda,....
jaz bi takšnega oklofutal in da,... visoko kazen bi moral plačati. Če pa bi kaj otresal,....bi ga zalimal v čuzo za dan do dva.
lpB

Takega ob prvem prostem placu spustiš naprej in imaš mir.

[/quote]

Ma saj se mu nekako umakneš,..samo ne razumem, zakaj ti večinokrat kreljo zapelje pol metra od moje zadnje tablice? Kaj bi ne mogel vsaj nekaj metrov?
In to potem nekatere pojezi (ane Maestro), da se ne umaknemo in enostavno ne bebemo.

lpB

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Pe maj 16, 2008 9:41 am

Se ena podobna cvetka, tokrat iz Hrvaske: http://24ur.com/novice/crna-kronika/zbogom-dirkaci.html

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe maj 16, 2008 9:44 am

Kamera slika vozilo in tablico odspredaj, ane? Motorji imajo tablico samo zadaj, ane?
wink-wink, nudge-nudge :twisted:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe maj 16, 2008 9:49 am

ducati anybody? :lol:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe maj 16, 2008 9:51 am

hrošč je napisal/-a:Se ena podobna cvetka, tokrat iz Hrvaske: http://24ur.com/novice/crna-kronika/zbogom-dirkaci.html

......te so še bolj fuknjeni kot naši.....

P.S. kter k****n se to ne umakne ko mu za rit "pripizdim" :?:
...Ponavadi takšen, ki ne sledi prometu in ogledalo mu je "španska vas" vozi po prehitevalnem pasu 110, klobuk postrani, stranska ogledala ali zaprta oz. nesejo nekam v višave in ko mu se nalepiš na tablico se na smrt ustraši, pa je cel halo in d**** si celo misli, "kako je lahko nekdo hitrejši od mene, oz. kako si celo upa...."...... :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe maj 16, 2008 9:57 am

tud jst dajem žmigovc al pa poblendam na prehitevalnem pasu, vendar ne takrat ko se prehiteva vozila, ampak takrat ko smatram, da se mi lahko brez zmanjšan ja hitrosti varno umakne
ker nekateri vozjo 130 skoz po levi pa misljo da so policaji al kaj
jst peljem mal hitrej pa se tud če je prazno za mano premikam nazaj na desni pas
drgač pa radarji- ja kazni so za moj budget previsoke- zato smo mal umiril desno nogo
kar pa je bil tud konec koncev namen zakona
lp

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Pe maj 16, 2008 10:47 am

nebivedu je napisal/-a:Ti se ne umikaš in s tem kršiš zakon.
Kaj pa če bi bilo kaj nujnega. Ko sem se jaz urezal z motorko, se tut niso hotel na avtocesti taki kot ti umikat. Morali smo voziti za njimi in čakat, da se umaknejo - da ne govorim o tem, da sem rabil zaradi takih celih 45 minut do kliničnega centra, pa se ponavadi vozim od tam do lj samo 30 minut. Pač se osebki niti na luči niti na troblenje niso odzival in so prehiteval avtomobile s 5km/h višjo hitrostjo kot so vozili ostali. Očitno namerno zajebavanje.

Ha, ha, ha. Jaz se nimam komu umikati, ker ne vozim po prehitevalnem pasu. Če pa se občasno spravim prehitevat kak kamion ali kaj drugega, pa bom to naredil umirjeno s hitrostjo, ki se mi zdi primerna. In mi na kraj pameti ne pade, da bi bežal s prehitevalnega pasu pred norci, ki jih v vzvratnem ogledalu vidim, da se mi približujejo s kakimi 160-180. Normalno, da sem jim v napoto.
Če mora nekdo s 180/h zaradi mene spustiti na 140/h to seveda ni nikakršno oviranje prometa z moje strani, naj vam bo to žže enkrat jasno.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe maj 16, 2008 11:06 am

maestro je napisal/-a:
boklavdi je napisal/-a:Kar pa se tiče AC je pa bilo verjetno že ničkolikokrat napisano, da prehitevalni pas ni za vožnjo temveč je namenjen prehitevanju,...ampak,..če jaz prehitevam par avtomobilov ki vozijo 100km/h, jaz pa vozim 120km/h,...potem pa se mi nadutež s štirimi krogci zalima in mi blenda,....
jaz bi takšnega oklofutal in da,... visoko kazen bi moral plačati. Če pa bi kaj otresal,....bi ga zalimal v čuzo za dan do dva.
lpB

Takega ob prvem prostem placu spustiš naprej in imaš mir.

A si ti nor ?? Spustiš naprej..... Če bi se vsi obnašali tako bi idioti in nasilneži zavladali svetu !!!
Zakaj pa bi se umaknil ???? Jaz se ne, ampak mirno peljem svoj ritem in mu prižgem zadnje meglenke. Aja, pa razmišljam, da bi si za v avto nabavil solzilni sprej za primer samoobrambe.

Vsi s takim šerifsko pravičniškim razmišljanjem najprej pometite pred svojim pragom in se poleg pravil ZVCP-ja držite tudi cestnega bontona.

V priročniku o novem ZVCP, ki so ga izdali na MNZ in na ministerstvu za promet je lepo napisano, kaj je kulturno in kaj ni. Med drugim tudi prehitevanja z manjšo hitrostjo od dovoljene niso

Ne prehitevamo s hitrostjo, ki je nižja od
dovoljene hitrosti na tistem odseku avtoceste,
da ne povzročamo nevarnosti in ne oviramo
drugih
.

Pa še nekaj - omejitev 130km/h ne pomeni oznake 130 na števcu vašega avta ampak realnih 130km/h. Števci namreč "lažejo" in kažejo več kot je dejanska hitrost. Recimo pri meni je pri 130km/h dejanska hitrost 123km/h po GPS-ju. Ali z drugimi besedami besedami se vozim točno po omejitvi 130km/h, ko mi števec kaže 137km/h.
Priponke
ZVCP.jpg
Izvleček iz priročnika

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 16, 2008 11:14 am

Moj števec ne laže - pomerjeno z dvema različnima GPS napravama.
Če češ, greva na probe fare. :)
Zadnjič spremenil NaceM, dne Pe maj 16, 2008 11:15 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe maj 16, 2008 11:15 am

maestro je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Ti se ne umikaš in s tem kršiš zakon.
Kaj pa če bi bilo kaj nujnega. Ko sem se jaz urezal z motorko, se tut niso hotel na avtocesti taki kot ti umikat. Morali smo voziti za njimi in čakat, da se umaknejo - da ne govorim o tem, da sem rabil zaradi takih celih 45 minut do kliničnega centra, pa se ponavadi vozim od tam do lj samo 30 minut. Pač se osebki niti na luči niti na troblenje niso odzival in so prehiteval avtomobile s 5km/h višjo hitrostjo kot so vozili ostali. Očitno namerno zajebavanje.

Ha, ha, ha. Jaz se nimam komu umikati, ker ne vozim po prehitevalnem pasu. Če pa se občasno spravim prehitevat kak kamion ali kaj drugega, pa bom to naredil umirjeno s hitrostjo, ki se mi zdi primerna. In mi na kraj pameti ne pade, da bi bežal s prehitevalnega pasu pred norci, ki jih v vzvratnem ogledalu vidim, da se mi približujejo s kakimi 160-180. Normalno, da sem jim v napoto.
Če mora nekdo s 180/h zaradi mene spustiti na 140/h to seveda ni nikakršno oviranje prometa z moje strani, naj vam bo to žže enkrat jasno.

Poglej, moj avto gre 130km/h(po gps-ju). Pa če grem malo hitreje proti kliničnem centru, to pomeni da vozim s končno hitrostjo svojega avtomobila, pa še vedno ne morem tekoče vozit, ker taki ki mislite da vozite 140 ko prehitevate u bistvu vozite 120 in tisti, ki za tabo hitreje pripelje ponavadi vozi 130km/h (so tudi izjeme, ampak...). Enkrat si daj GPS v avto pa potem govori kok voziš. Še nisem videl števca v avtu, ki bi nad 100km/h pravilno kazal hitrost.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 16, 2008 11:16 am

Sem zgoraj napisal.
Greva na probe fare? Vidim, da si iz Lj. (Glede na tvoj citat: "Še nisem videl števca v avtu, ki bi nad 100km/h pravilno kazal hitrost." - da boš videl tak avto.) Saj priznam, dokler nisem kupil tega avta, tudi jaz nisem videl avta, ki mu bi nad 100 kazalo pravilno.
Ampak v temle...Ko je 140 na števcu avta, je 140 na GPS-u.

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko Pe maj 16, 2008 11:42 am

Dokler bo večina Slovencev razmišljala, da je cilj policije polnenje proračuna in da je večina znakov za omejitev brezveze bo stanje na cestah tako kot je.Slovenci imamo približno 3x več smrtnih žrtev na cestah od Holandcev.Zakaj?Slovenci smo na cesti podivjani.Demokracijo si jemljemo na tak način da lahko delamo vse kar hočemo, če nam kaj ne paše pa si že domišljamo da nam kršijo človekove pravice.
Na Nizozemskem imajo omejitev na AC 110 in večina spoštuje predpise.Kazni imajo verjetno veliko manjše kot mi (glede na dohodek), imajo poplnoma drugačno razmišljanje kot mi.
Imamo se za evropejce, ampak preveč piha veter iz Balkana!

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 16, 2008 11:43 am

Jah se strinjam PureTNT, je pa res, da dandanes na naših AC je TOOOLIKO tovornjakov, da je prehitevalni včasih res vozni pas. In to s hitrostjo 100 km/h in ne 130.
Nazadnje sem gleedal na števec (spet) pred Kompoljem (sredi tedna), pa sem naštel (spet) za 5 km dolgo kolono tovornjakov.

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe maj 16, 2008 11:46 am

nacem-niso še naredili avta,ki bi števec popolnoma točno kazal,večja ko je hitrost več laže!
že motor ima bolj natančen števec kot pa avto,pa tud motorju laže!!!

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 16, 2008 11:47 am

hribko je napisal/-a:nacem-niso še naredili avta,ki bi števec popolnoma točno kazal,večja ko je hitrost več laže!
že motor ima bolj natančen števec kot pa avto,pa tud motorju laže!!!

Saj sem rekel.. Tudi tebe lahko povabim na poskusno vožnjo, dava gor GPS napravo in primerjava s števcem. Si za? A?
Še celo odstopanje za 2 km/h je vidno na števcu. (In na GPS napravi.) Tudi pri hitrosti med 140 in 150 km/h. Greva, pa se sam prepričaj.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe maj 16, 2008 12:11 pm

NaceM je napisal/-a:Jah se strinjam PureTNT, je pa res, da dandanes na naših AC je TOOOLIKO tovornjakov, da je prehitevalni včasih res vozni pas. In to s hitrostjo 100 km/h in ne 130.
Nazadnje sem gleedal na števec (spet) pred Kompoljem (sredi tedna), pa sem naštel (spet) za 5 km dolgo kolono tovornjakov.

Če vam niso všeč tovornjaki na cestah, pa naredite referendum, da morajo tovornjaki ki prečkajo slovenijo (so samo v tranzitu) nujno na vlake in naj se jih vozi po železnici.
Nič lažjega - samo raje se pi*dite čez te tovornjake, namesto, da bi kaj naredili. Upam it stavit kišto pira, da tak referendum uspel, ker bi tudi naši tovornjakarji raje videli samo slovenske kamione na avtocestah in bi s tem meli manj gužve.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 16, 2008 12:19 pm

Ob takšnih železnicah, ki jih imamo. :D :D :D :D :D :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe maj 16, 2008 12:20 pm

NaceM je napisal/-a:Ob takšnih železnicah, ki jih imamo. :D :D :D :D :D :D

Čisto vseeno, samo da bodo avtoceste bolj prazne in da se bomo lepše vozili.

Zarad mene, če blago tujci naložijo na slovenske tovornjake takoj ko pridejo v slovenijo in preložijo na druge ko pridejo ven iz slovenije, samo da jih na avtocesti ni, pa bo.

Uporabniški avatar
5cho
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a 5cho Pe maj 16, 2008 12:28 pm

miko je napisal/-a:Dokler bo večina Slovencev razmišljala, da je cilj policije polnenje proračuna in da je večina znakov za omejitev brezveze bo stanje na cestah tako kot je.Slovenci imamo približno 3x več smrtnih žrtev na cestah od Holandcev.Zakaj?Slovenci smo na cesti podivjani.Demokracijo si jemljemo na tak način da lahko delamo vse kar hočemo, če nam kaj ne paše pa si že domišljamo da nam kršijo človekove pravice.
Na Nizozemskem imajo omejitev na AC 110 in večina spoštuje predpise.Kazni imajo verjetno veliko manjše kot mi (glede na dohodek), imajo poplnoma drugačno razmišljanje kot mi.
Imamo se za evropejce, ampak preveč piha veter iz Balkana!

Pod tako razmišljanje se pa takoj podpišem. V Sloveniji imamo turbo demokracijo, kjer vsak pozna samo svoje pravice, dolžnosti pa ne ....

Uporabniški avatar
deki988
Novinec

Kraj: N. Gorica

Napisal/-a deki988 Pe maj 16, 2008 12:37 pm

hrošč je napisal/-a:Se ena podobna cvetka, tokrat iz Hrvaske: http://24ur.com/novice/crna-kronika/zbogom-dirkaci.html

O tem sem vam govoril... Tiste naše štirei kolometre, pa so res zanemarljive!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov