Napisal/-a graal Pe jun 06, 2008 9:56 pm
Vse se da lepo zmenit če se le hoče. Ravno danes sem nekemu vrtnarju, po lastni krivdi (dež, očetov avto, zimske gume, neprilagojena hitrost) porušil dobrih 15m ograje. pa smo se lepo zmenli, da bom popravo kar sem mu zrihtal, pa je to to. Ne pa da se nekomu nasloniš na avto, ograjo, drevo pa vsi policijo pa ono pa tisto. Nihče te ne vprašaš kako se počutiš, samo koliko si vozil?! Namesto vprašanja: potrebuješ zdravnika, dobiš vprašanje koliko € je škode?
ene 2 leti nazaj, ko sem naredil totalko in se z motorjem zložil v ograjo (ni bila direktno moja krivda), sem ranjen sedel na zviti ograji ob polomljenem motorju, pa se je komaj 100ti avto ustavil in me vprašal če potrebujem pomoč. In res sem jo potreboval, ker ravno takrat nisem imel mobitela pri sebi.
Kasneje me je tudi rešilec (upravičeno) peljal v bolnišnico, kjer sem (na srečo) dobil (samo) 5 šivov. Vsi ostali pa so me veselo gledali in se s svojimi družinami odpeljali naprej. Seveda prva stvar, ki je bila v bolnišnici, ko so me peljali iz slikanja sta bila 2 kekeca, ki sta mi (celemu rdečemu z kar ranjeno nogo) v usta tišala alkotest. Bila sta vidno razočarana, ko sem napihal 00.0. Da ne pomislim kaj sta zapisala v zapisnik.
Lepo je to, da imam Slovenci (kolikor še nas pač je v tej deželi) po populaciji dobro razvite mehanične sposobnosti, kar nam je dano z juga. Vendar smo žal podedovali tudi preveč mentalne nesposobnosti. Kar nas drži je skupaj je hinavščina, zavidanje, jeza in nenazadnje tudi stres. Trenutno delam na bencinski črpalki in lahko rečem samo to, da so ljudje preveč napeti, nekam hitijo ipd., ipd.... V končni fazi pa če pogledam z druge strani se sploh ne čudim, saj 90% ljudi ne ve niti če bo imelo naslednji dan za kruh. Delamo kot crkotina, za drobiž s katerim ne moremo ljudje niti iz meseca v mesec kot se spodobi, kaj šele da bi si (predvsem) družine privoščile vsakoletno 10dnevno dopustovanje, kjer jih nebi skrbelo za NIČ! Časi so pa takšni da (veliko!) mamic težko 10 letni hčerki kupi igračko za 5€, ker bo ta denar že jutri mogoče potrebovala za kruh.
Čudimo pa se za vse nesreče, ki se zgodijo? Žalostno ampak včasih se je pa treba nekako sprostit. Alkohol je že zlajnan in se mi po pravici sploh ne da več ubadat s tem. Sprehod po okolici je katastrofa, saj v tem onesnaženem okolju, se tudi zaradi (skoraj) slovencev ne počutim najbolje. Edini miren kraj v okolici je samo še pokopališče, ki pa je mogoče malenkost premirno. Vožnja s kolesom (za katerega sem btw odštel več kot plačo in pol, pa sploh ni bil preklemano drag) je kot sankanje po pohorju sredi julija. Če te ne zdelajo luknje te bo pa promet. sproščena vožnja z avtomobilom je kot sprehajati se po tračnicah. Samo vprašanje časa je kdaj bo prišel tvoj vlak. Vožnja z motorjem, pa je ob vseh pasteh in anomalijah na cesti (kaj je pometlo tudi mene) že sama po sebi adrenalinska. Nočni obisk diskoteke ob vikendih je bolj tvegan, kot pa skakanje iz balkona (2m) na zelenico. Samo vprašanje časa je kdaj te bodo ali zmečkali (vsi se spomnimo tistih mladih deklet, ki so bile nekje mojih let) ali pa te enostavno z katano (brez komentarja) zaštihali, ker nisi imel sreče. (kratica za to je NMS, ki je uvaja tudi v vseh izobraževalnih ustanovah). Vse kar nam zdaj še trenutno manjka je, da dokočno izzženejo vso tujo delovno silo iz italije in da se le ti priselijo k nam. Potem pa mislim, da si bom začel urejat delovno vizo, za delo v savdskih emiratih.
Že davno sem želel to kje napisati, pa še do zdaj nisem, ampak: Zakaj za vraga 80% lasnitkov audijev tanka med 10 in 20€. tukaj so zajeti vsi od audija 80 do novega A8 (rekord, za audija a8 je nekje okoli 3.6€ plinskega goriva). Pa vam je imiđ res vredn več, kot pa stres in finančna kriza, ki jo zaradi tega preživljate?
Dajmo se prosim vsi zavedat svojih dejanj in pomagat sebi in bližnjim. Lažje bo vsem! Čakamo samo še da bodo politiki začeli delati za nas in ne mi za njih.
Za slovnične napake se opravičujem, vendar sem še vedno malo pretresen od nesreče, ki sem jo imel danes =)
lp, Aleš.