Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Če dec 10, 2009 11:15 pm

abcabc je napisal/-a:V manjših krožnih križiščih jaz sploh ne vozim več po notranjem pasu, ampak skoz na zunanjem.
Prej nazaj sem vedno vozil na notr., če nisem šel na prvem ven pa se je dostikrat zgodilo, da sem se ujel v krožni.
Če pa je velko krožno pa vozim po CPP-ju.

Moraš biti pa res nesposoben, da ne moreš enega pasa zamenjati pravi čas. Veliko hitreje prideš čez krožišče, če se pelješ po notranjem pasu. Zato tudi so, zaradi pretočnosti.

Drugače pa tudi jaz nevem kako se bo to semaforizirano krožišče obneslo. Če se marsikdo že po navadnem ne zna vozit, bo v takem verjetno še bolj zakomplicirano. Bomo videli.

Uporabniški avatar
abcabc
Uporabnik

Kraj: Zahodna Slovenija

Napisal/-a abcabc Če dec 10, 2009 11:17 pm

denko4 je napisal/-a:
abcabc je napisal/-a:V manjših krožnih križiščih jaz sploh ne vozim več po notranjem pasu, ampak skoz na zunanjem.
Prej nazaj sem vedno vozil na notr., če nisem šel na prvem ven pa se je dostikrat zgodilo, da sem se ujel v krožni.
Če pa je velko krožno pa vozim po CPP-ju.

Moraš biti pa res nesposoben, da ne moreš enega pasa zamenjati pravi čas. Veliko hitreje prideš čez krožišče, če se pelješ po notranjem pasu. Zato tudi so, zaradi pretočnosti.

Drugače pa tudi jaz nevem kako se bo to semaforizirano krožišče obneslo. Če se marsikdo že po navadnem ne zna vozit, bo v takem verjetno še bolj zakomplicirano. Bomo videli.

to ti je najbolj prometna cesta.

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Če dec 10, 2009 11:20 pm

abcabc je napisal/-a:to ti je najbolj prometna cesta.

Ne razumem te kaj si ti hotel povedati s tem.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr jun 16, 2010 9:26 am

Spy shots nove ceste od rondoja Tomačevo proti centru (če koga zanima) ;)

Severna stran:
Slika

Južna stran:
Slika

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Sr jun 16, 2010 10:20 am

Do kam v center pa bo sla ta cesta? Na katero obstojeco se bo prikljucila sploh?

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr jun 16, 2010 10:50 am

hrošč je napisal/-a:Do kam v center pa bo sla ta cesta? Na katero obstojeco se bo prikljucila sploh?

Cesta se bo imenovala Titova in bo potekala do krožišča Žale.

http://www.delo.si/clanek/81479

Uporabniški avatar
Hribo
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Hribo Sr jun 16, 2010 9:00 pm

Marsigdor ki je naredil izpit pred 20 30leti sedaj starejsi neznajo uporabljat le tega zapeljejo na zunanji pas in gredo okrog, ko pa zadaj spoka zaradi le teh voznikov pa je kaj ? Taki pa so potrebni da gredo mal na izpitno znova.
Lp
http://www.facebook.com/pages/Avtodiagnostika-in-Servis-Osebnih-Vozil/361074387295480

Grega_
Novinec

Napisal/-a Grega_ Če jun 17, 2010 6:46 am

Tole že vidim kakšne scene bodo po rondoju Tomačevo, sploh zdej ko so že semaforje naštelal. Me zanima kako bo folk v krogu peljal, gledal semaforje nad sabo in še izhode, kateri bodo dvojni, nekako podobno kot v Kopru, če si na desnem in greš takoj izvoz desno imaš tisto prepreko po črti da ne moreš čez peljati,jaoooo to bo še noro. Upam da semaforji ne bodo skos delali in da bodo samo na tekmah, čeprav za tistih 500 ljudi kateri bodo pršli gledat nebi bilo treba semaforjev postavljat, verjetno so bolj problem obiskovalci shoping centra.

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- Če jun 17, 2010 8:28 am

Ma kdo sliko rondoja, da vidim kaj so ustvarili ? :D

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jun 17, 2010 9:03 am

KAko zgleda ta del (rondo, stožice, ...), imate tuki super forum, kjer fantje spremljajo dogajanje okol tega:

http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 0&page=368
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jun 25, 2010 3:07 pm

da vam tomačevski rondo ne bo delal probleme zdj:
http://www.dars.si/Dokumenti/Napotki/Va ... o_662.aspx

:lol: :lol: :lol:

EDIT: Sploh mi ne deluje tok komplicirano, kot je na začetku zgledal.
Slika

Rokii
Nov uporabnik

Napisal/-a Rokii Pe jun 25, 2010 4:20 pm

Raje vidim semafore v krožišču kot pa taka turbo krožišča kot je v Mariboru pri Europarku oz. za bolnico :!:

Če se pelješ iz Europarka in hočeš it proti Telekomu bi zaradi pretočnosti moral it na notranji pas, ampak zaradi narobe postavljenega robnika ne moreš oz. lahko, če se pelješ res res počasi, zaviti na notranji pas in tako sprostit zunanjega. In zato tudi ljudje ne radi speljejo v rondo, pa tudi če imam smernik da bom zamenjal pas... ker pač vedo da tja malo kdo zapelje.

In mini rondoji po mestu so bedarija. V Mariboru se pripelješ iz starega mosta in hočeš it na koroško cesto ampak ne moreš zato, ker ljudje ne vidijo dlje od svojega nosa in zapolnijo krožišče, sploh kaki mestni avtobusi.

Na pobrežju, ker pa je tako mini krožišče idealna rešitev pa so ga po testnem obdobju umaknili in bo tam še enparej semaforizirano križišče, ki je bedarija.

Rondo Pesnica pa je itak katastrofa. Notranji pas uporablja malo kdo, pa ne rečem da bi se to dogajalo tujcem ampak DOMAČINOM, ki se dnevno vsaj 2x peljejo tam skozi. In ravno ti domačini so najbolj glasni in se pizdijo zakaj rabijo za rondo oz. do prvega izvoza (100m) vinjeto. Taki še izpita nebi smeli met, ne da bi o vinjeti razmišljali!

In sedaj nova atrakcija na cesti Lenart - G.Radgona. Verjetno vsi poznate Elblov klanec in z njim povezane nesreče ter zastoje, predvsem z naleti in težavami tovarnjakov v snegu, no iz smeri Lenarta tik za petrolom so zgradili nov rondo, ki bo povezoval Industrijsko cono z Industrijsko ulico ter seveda glavno cesto Lenart - G.Radgona. No in ker je ta rondo zgrajen izključno za potrebe industrijske cone me zanima na podlagi česa so določli velikost? Robniki bodo potrgani v par mescih, luknje pa v letu dni če ne prej. In še to, naložen tovornjak s približno 40 tonami, brez zaleta v elblov klanec, direktno iz krožišča. Kako to zgleda nevem, če bom kdaj naletal na tak trenutek bom raje šel na Petrol na kavo in počakal da pride tovornjak do vrha klanca.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jun 25, 2010 4:45 pm

sej ubistvu je Tomačevski rondo bo zdj neke vrste turbo-križišče. V nobenem primeru se ne boš mogu peljat še en krog, razen neki na silo.
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jun 25, 2010 5:10 pm

IcEm4n je napisal/-a:sej ubistvu je Tomačevski rondo bo zdj neke vrste turbo-križišče. V nobenem primeru se ne boš mogu peljat še en krog, razen neki na silo.

Kar pa bo ustvarilo malo zmede.... Ko sme šel prvič čez mariborskega, sem se kar malo lovil.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe jun 25, 2010 5:24 pm

Rokii je napisal/-a:Če se pelješ iz Europarka in hočeš it proti Telekomu bi zaradi pretočnosti moral it na notranji pas, ampak zaradi narobe postavljenega robnika ne moreš oz. lahko, če se pelješ res res počasi, zaviti na notranji pas in tako sprostit zunanjega. In zato tudi ljudje ne radi speljejo v rondo, pa tudi če imam smernik da bom zamenjal pas... ker pač vedo da tja malo kdo zapelje.

Dejstvo je, da v turbo krožišču nemoreš menjavat pasov in moreš vedet kam si namenjen še preden v krožišče zapelješ. Ti priporočam, da si prebereš malo literature na to temo. In potem boš ugovotil, da dejansko lahko prevoziš krožnega vsakič z minimalno 40 na uro.

Mene zelo motijo vozniki, ki nevedo kaj bi radi in potem z 10 na uro menjavajo pasove tam kjer za to ni popolnoma nobene logike in podlage za taka dejanja.

vir: Večer

Slika

Naštudiraj sliko in prometne znake in bo vse jasno, pa puščice malo opazuj kaj se dogaja. Ko greš iz Europarka na notranji oz levi pas, te pred izvozom v bolnico krožišče samo vrže v zunanji pas in si prisiljen zapustit krožnega proti Telekomu.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe jun 25, 2010 6:34 pm

SPloh ni tako komplicirano... simpl 'k pasulj.

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Napisal/-a M-jack Pe jun 25, 2010 7:56 pm

nevermind je napisal/-a:SPloh ni tako komplicirano... simpl 'k pasulj.

tudi jaz tako pravim samo malo moraš razmisliti in ti je vse jasno.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik So jun 26, 2010 5:52 am

Ni kaj, Koper je zakon in še boljši bo, saj se gradijo novi rondoji.

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar So jun 26, 2010 9:56 am

razmislit ja, sam potem maš one ki pov ure stojijo pred krožnim pa gledajo v tablo, folk pa živčn zadej :)

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 Po jun 28, 2010 5:40 pm

Mene ne boste videl vsaj 2 mesca po odprtju tega semaforiziranega 4 krakega TURBO krožišča. Ker bo vsak dan po miljavžent karambolov. Zakaj? Eni sploh semaforjev ne bodo videli pa hop skozi rdečo, omejitve hitrosti(kdo se jih sploh drži), nekateri ne bojo vedli na kater pas se razvrstit, ker ne vidijo 5 cm nad sabo(table na portalih), narisane puščice na asvaltu so take(precej smešne), da bo kaki deda šel kontra, najhuje bo pa to, ker bodo (tumpasti) vozniki v krožišču menjavali pas(bo prepovedano!!) ker se pač pred krožiščam ne bodo pravočasno usmerili na ustrezen pas. Ob konicah(zjutraj, popoldan) bo pa krožišče itak največje parkirišče v Ljubljani oz. Sloveniji. Pa ob športnih tekmah. :) Me pa zanima kako bodo semaforji delovali.

Verjetno me bo firbec premagal, pa se bom šel zapeljat takoj po odprtju :)

http://www.rtvslo.si/slovenija/do-stozi ... -ne/233544
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov