Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- To okt 28, 2008 12:10 pm

nebivedu je napisal/-a:Čimprej nej propadejo, da bo moj avto dražji in ga bom lahko dražje prodal!!! :twisted:

jaz bi tukaj samo repliko dal!

s tako mislijo daš samo dreku focn (pardon izrazu) res boš svoj avto dražje prodal, vendar boš potem tudi drugega dražje kupil, tako da ne profitiraš nič...

edino če ga prodaš, denar naložiš v delnice (sedaj jih lahko poceni kupiš) počakaš da kriza mine, cene avtomobilov padejo, delnice narastejo, zato jih prodaš in si kupiš nov avto 8) tako lahko rečeš, da si zamenjal staro za novo :twisted:
SlikaSlika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To okt 28, 2008 12:18 pm

nebivedu je napisal/-a:Končni efekt bo (mislim za avtomobilsko industrijo), da bo v evropi manj kot 5 tovarn, ki bodo proizvajale avtomobile in vsaka od njih bo proizvajalo samo par modelov avtomobilov, ki drugim ne bodo hodili v zelje. Vse ostalo pa mora propasti, ker 26 znamk avtomobilov, pa vsakih 6 mesecev 5 novih modelov, pa res ne rabimo.

Čimprej nej propadejo, da bo moj avto dražji in ga bom lahko dražje prodal!!! :twisted:

V nemčiji se novi avti prodajajo z 16-20% popustom. Čez 3-4 mesece priučakujejo zlom trga rabljenih vozil - cene grejo v klet.
Slika

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal To okt 28, 2008 12:22 pm

poz!

MLM (Mariborska Livarna Maribor) ima tako nizko proizvodnjo, da bo v roku 14 dni odpustila oz. ne bo podaljšala pogodbe vsem pogodbenim delavcem in bo odpustila nekaj redno zaposlenih delavcev. Čeprav ta kriza ni edini razlog za slabo proizvodnjo je pa veliki. Izdelujejo pa ogromno delov za evropske avtomobilske znamke (Opel, VolksWagen, AUDI...).

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To okt 28, 2008 1:59 pm

AndrejD@
Ja, čutijo tudi v Aziji.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To okt 28, 2008 10:23 pm

-=davor=- je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Čimprej nej propadejo, da bo moj avto dražji in ga bom lahko dražje prodal!!! :twisted:

jaz bi tukaj samo repliko dal!

s tako mislijo daš samo dreku focn (pardon izrazu) res boš svoj avto dražje prodal, vendar boš potem tudi drugega dražje kupil, tako da ne profitiraš nič...

edino če ga prodaš, denar naložiš v delnice (sedaj jih lahko poceni kupiš) počakaš da kriza mine, cene avtomobilov padejo, delnice narastejo, zato jih prodaš in si kupiš nov avto 8) tako lahko rečeš, da si zamenjal staro za novo :twisted:

To je bila bolj zajebancija. Moj avto je namreč po eurotaksu vreden 700 evrov, z vso opremo (vitelj, ojačano podvozje, povišano podvozje in mud terrain gume) pa mogoče 1500 evrov. Seveda vsake 2 meseca dam na avto.net oglas, da prodajam svoj avto za 3000 ali več evrov, da ostalim mal cene dvignem, ker če bi ga že moral prodajat, da se bo malo dražje prodal. Sicer ga raje zakurim, kot da bi ga dal za 700 evrov.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto To okt 28, 2008 11:43 pm

Vidim, da mnogi tu ne razumete za kakšen tip gospodarske krize gre, pa pišete stvari, ki z gospodarsko krizo nima nič skupnega.
Dejstvo je, da v gospodarski krizi je napočil čas, ko bankam primanjkuje denarja. Posledica tega pa je slabi in dražji krediti in slabša kupna moč. Denar je danes bolj vreden kot prej. Posledica tega pa je manjše povpraševanje kupcev po določenih stvareh (avtomobili, stanovanja,....). In pri tem se izraža gospodarska kriza v industriji, gradbeništvu,....posledica odpuščanje delavcev, slaba proizvodnja,.....
Posledica take gospodarske krize pa je pocenitev in ne podražitev, kot mnogi tu mislite. Industriji rabi denar, zato blago, ki ga ima mora prodat. Če ga pa želi prodat, mora blago poceniti.
Krediti so dražji in težje dostopni, stvari se cenijo, tako, da revež od tega nima čisto nič.
Če kdo od vas upa, da bo vašo rabljeno ali staro pločevino dražje prodal, se močno moti. Že nova pločevina je manj vredna kot prej, stara pa še manj.
Treba tudi kdaj pogledi kaka poročila, da bodo stvari bolj jasne.

nebivedu@ Avto je najslabša investicija v kapitalističnem sistemu. Ulaganje v avto je isto, kot metanje denarja v straniščno školjko. Avto je potrošen materjal, ki služi prevozu.
Če si že izgubil ogromno denarja in prihrankov za tvoj avto, ti priporočam, da ga voziš in krpaš naprej, ker z prodajo boš le še več izgubil. Koga briga kaj ima vse tvoj avto. Mogoče ga boš lažje prodal zaradi opreme. Avto je vreden toliko kot je vreden po evrotaksi in nič več.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr okt 29, 2008 12:03 am

moj-avto je napisal/-a:...
nebivedu@ Avto je najslabša investicija v kapitalističnem sistemu. Ulaganje v avto je isto, kot metanje denarja v straniščno školjko. Avto je potrošen materjal, ki služi prevozu....

Vidim, da slabo poznaš oz ne razumeš Nebivedu-jeve zafrkancije. Nebivedu se tega, kar praviš, morda zaveda najbolj od vseh na forumu. In to, kar praviš, je že dostikrat povedal. ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr okt 29, 2008 12:13 am

Res je namesto, da bi si kupil dober avto, sem raje kupil avto za 800 evrov in vikend 100m od obale.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr okt 29, 2008 6:47 am

moj-avto je napisal/-a:Treba tudi kdaj pogledi kaka poročila, da bodo stvari bolj jasne.

misliš tista poročila, ki se "vrtijo" ob 19:00 na tv? :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr okt 29, 2008 8:07 am

adis je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:Treba tudi kdaj pogledi kaka poročila, da bodo stvari bolj jasne.

misliš tista poročila, ki se "vrtijo" ob 19:00 na tv? :roll:

Mediji delajo paniko. Problemi niso tako veliki in nerešljivi kot jih hočejo mediji in posamezniki kvazi doktorji ekonomije prikazat.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr okt 29, 2008 8:35 am

nebivedu: Ravno zaradi taksne panike nekateri to potencirajo se v svoj minus kot, da
je celotno slovenijo zajela recesija ...zanimivo je se to kar sem danes prebral v financah
(kot neodvisen medij) ...odpuscanja in podobnih posegov ne bo ne v zavarovalnistvu in
ne v bankah ter lizinskih hisah. Najbolj smesno je to, da nekatera podjetja, ki so bila ze
prej v malusu sedaj "umetno" ustvarjajo obcutek nelikvidnosti.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr okt 29, 2008 8:48 am

moj-avto je napisal/-a:nebivedu@ Avto je najslabša investicija v kapitalističnem sistemu. Ulaganje v avto je isto, kot metanje denarja v straniščno školjko. Avto je potrošen materjal, ki služi

...ah seveda :roll: npr: 100.000 eur mi bo na banki stalo, sam se bom pa v "jajcu" za "jurja" vozil, pa kot "stari ati" vsak dan na hranilno knjižico(hvala bogu teh ni več) gledal.....

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr okt 29, 2008 8:56 am

sašo5 je napisal/-a:...ah seveda :roll: npr: 100.000 eur mi bo na banki stalo, sam se bom pa v "jajcu" za "jurja" vozil, pa kot "stari ati" vsak dan na hranilno knjižico(hvala bogu teh ni več) gledal.....

takih seveda ni več, ker uporabljajo sodobne bančne poti ( beri: internet storitve bank) ;)

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr okt 29, 2008 9:51 am

Jaz pravim tako, avto je treba redno vzdrževat (servisi). Ostao pa ni smisla.
Moje osebno razmišljanje je tako, da je avto treba imeti čim dlje. Torej kupiti avto (nov ali čim bolj nov) in ga zvoziti do konca.
Ceno pri avtu pa izbirati glede na lastne finančne zmožnosti in potrebe.
Nekdo, ki letno dela male km ni smisla, da ima drago pločevino. Sploh pa če ima majhen dohodek.
Spomnim se oddaje preverjeno, ko so govorili, da nekateri Slovenci kupujejo predrage avtomobile glede na lastne finančne zmožnosti.
Sicer pa vsak naj dela po lastni presoji.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr okt 29, 2008 10:21 am

sm že prej parkrat povedal, da mediji paniko delajo kar tako, da si dvignejo gledanost od 19 ure pa do 20 ure, da jim malo dobički zrastejo od reklam ;)

sicer pa banke, zavarovalnice in leasing podružnice ne bodo propadle ker jim stoji ob strani banka slovenije z raznimi jamstvi
banka slovenije jamči za vse pologe/depozite, ki so v sloveniji in to za vse državljane! in prav tega mediji ne pišejo, ker bi tako postali nezanimivi za populacijo

Vikking
Uporabnik

Napisal/-a Vikking Sr okt 29, 2008 11:47 am

adis je napisal/-a:sm že prej parkrat povedal, da mediji paniko delajo kar tako, da si dvignejo gledanost od 19 ure pa do 20 ure, da jim malo dobički zrastejo od reklam ;)

sicer pa banke, zavarovalnice in leasing podružnice ne bodo propadle ker jim stoji ob strani banka slovenije z raznimi jamstvi
banka slovenije jamči za vse pologe/depozite, ki so v sloveniji in to za vse državljane! in prav tega mediji ne pišejo, ker bi tako postali nezanimivi za populacijo

Mediji itak vse napihnejo.
Je pa res da banke in država umetno dvigujejo zaupanje ljudem, da ni nič narobe. Da ostaja denar varčevalcev na banki. Saj če ga večina slovenceljev dvigne s svojih bank, se vse poruši. Saj si ga naše banke ne morejo sposodit od drugih tujih bank, saj ga same potrebujejo. Ker je splošna svetovna kriza.

Pri lizing hišah je sledeči problem. Lizing hiše ne želijo kar tako odvzeti lastnikom, premičnin (sploh podjetnikom ki so vzeli kredite za tovorna vozila). Saj je bolje da počakajo. Kajti če jih vzamejo, ne morejo teh tovornjakov naprej prodati ker ni trenutno kupne moči.

Vsekakor me pa čudi da so cene nepremičnine če ševdno na ravni spomladanskih, tako da upanje glede tega da prideš do poceni 30-40% nepremičnine se zgleda ne bo udejanilo.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr okt 29, 2008 12:39 pm

adis je napisal/-a:sm že prej parkrat povedal, da mediji paniko delajo kar tako, da si dvignejo gledanost od 19 ure pa do 20 ure, da jim malo dobički zrastejo od reklam ;)

Samo za fizične osebe in samostojne podjetnike, ne pa za firme.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr okt 29, 2008 12:42 pm

nebivedu je napisal/-a:Samo za fizične osebe in samostojne podjetnike, ne pa za firme.

da, tako je

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Sr okt 29, 2008 1:49 pm

adis je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Samo za fizične osebe in samostojne podjetnike, ne pa za firme.

da, tako je

mislim da tudi za mala podjetja (do 50 zaposelnih in neki pogoji glede prihodkov in aktive), vsaj bilo je v prvem osnutku.

Uporabniški avatar
domsas
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a domsas Sr okt 29, 2008 3:34 pm

zdaj ne vem koliko temu verjeti, ampak je verjetno kar res
http://jalopnik.com/5069714/volvo-truck ... st-quarter
to pa je kriza - za Volvo Trucks

pa še dobeseden prevod iz googla:
"Eden od behemoths na svetovni težke industrije prevoz s tovornjaki, Volvo Trucks, je poročalo o tem, da resnično pretresljivo padec prodaje v tretjem četrtletju tega leta. Volvo zahtevkov za 99,7% zmanjšanje povpraševanja v primerjavi z enakim obdobjem pred enim letom. To pomeni, da je gibala od 41.970 naročil tovornjakov v tretjem četrtletju leta 2007 na samo 115 v tretjem četrtletju leta 2008. Ne, to ni slovnične napake, sto petnajstih tovornjakov o vrstnem redu po vsej Evropi. Svetovne prodaje se je zmanjšal za Volvo 55% in njenimi partnerji Scania, Renault in Mack so poročanje hud padec naročil tudi. Dame in gospodje, če si kdaj želel navedbo o tem, kaj lahko pridejo stvari, je to lahko eno najmočnejših smo videli še. Financiapocalype, ho!"
no, če prebereš prevod je vsebina še vedno žalostna, ampak se vsaj malo nasmejiš
Slika
You have to learn to follow before you can lead
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov