Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi To nov 25, 2008 10:39 pm

Car-t-maN je napisal/-a:mene osebno nič ne moti če kdo reče mercedesu da je "šiptarski" avto. Iz te izjave se vidi samo to da tak človek še ni imel MB...

se podpišem..

in ja, res je da v albaniji se vozi ogroooomno Mercedesov, to je res, se pravi=šiptarski
maš delno prav nebivedu.. khm..
-ampak to znamko vozi tudi ogromno predsednikov držav, se pravi=tudi predsedniški
-vozijo jo direktorji največjih firm,bank,tovarn=direktorski
-vozijo ga mafijci=mafijski
-vozijo ga bogati mulci=mulčasti (heh če ta beseda sploh obstaja)
-vozijo ga tudi doktorji=doktorski
-vozijo ga odvetniki=odvetniški
naj še nadaljujem?..

Je pa res to kar je reku cartman in za tem tudi jaz stojim:
KO BOSTE IMELI ENKRAT TO ZNAMKO, KO JO BOSTE PELJALI (PA NE SAM 1 KROG OKROG BLOKA), KO BOSTE Z NJO PELJANI (PA SPET NE SAM 1 KROG OKOL BLOKA)...POTEM SE PROSIM ŠELE OGLAŠAJTE, PAMETUJTE IN ŠELE POTEM BO VAŠE MNENJE ZA TAKE KOT JE CARTMAN IN MENE, RELEVANTNO...PREJ PA JE TO EN SAM BULLSHITT. pa brez zamere, ampak tko je. Jes tut ne pametujem o porschejih,o maseratijih,o ferarijih,lambotih..ker jih pač nism mel, nism jih furav zato ne morm bit pametn proti enemu ki jih ma že cel lajf! In tut če sm se peljal z njimi, peljal sm se 1x z Diablotam od Wolfa po Portorozu, ampak to je blo 1km..kako naj si o tem naredim sliko no , lepo vas prosim? peljan sem bil tudi že z Maybachom...ja po testni progi v Sindelfingnu...pa še vedno premalo da bi lahko karkoli pametoval proti nekomu, ki si ga dejansko lasti in ga vsak dan uporablja. A me kužite kaj vm čem povedat??

In še zadnji stavek ki se navezuje na izume te znamke: Mene ne zanima kako so do te inovacije prišli, kdo jim je še pomagal, kaj, zakaj, kako...zanima me le to, da so bili oni PRVI ki so to predstavili TRŽIŠČU. Kaj mene zanima če je 1x..leta 1586 en že delal ene poskuse za tempomat...ja lepo vs prosm no...men je važn ker avto je prvič to ponudil, da si ga lahko dejansko kupil in to imel! In poj mi pridete kok je loh renaultov konceptn avto fascinanten pa napreden...ja lepo,fino, a pa ga lahko kupte?še vsest se vanj ne morte! kaj vam pol ta ''tehnologija'' pomaga? in da raje ne začnem kle še s predstavitvijo Mercedesovih konceptnih vozil, k jih skor vse avto firme na svetu nimajo tolk, kot jih imajo v Stuttgartu.

Pa brez zamere. Sam mogu sm mal povedat, k eni ste res preveč pametni. In še enkrat rečem, sploh nebi bilo panike, če bi za to vašo ''pametovanje'' imeli neke dokaze,izkušnje,probe ipd. tko pa nimate nič, ampak še kar več veste od tistih ki jih imajo...heh..ta svet je res smešn..

LP
Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24V & Mercedes-Benz S 420 V8 32V
Slika

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi To nov 25, 2008 10:44 pm

Luky je napisal/-a:ko je S klasa stara 5 let je blatnik že tako rjav da ga treba zamenjat, spodnji deli vrat pa že mehurjasti po robu...- res vrhunski izum za avto ki naj bi bil 1A, dobr tole vgrajujejo, res mislim da med prvimi :D
pa še neki se govori: ko je enkrat MB od zunaj rjav je znotraj še 2x slabš...

luky dej ne prodajej buč no....saj unim k saj mal vemo o tem...

:roll: :roll: :roll: :lol: :? :lol:
Slika

Luky

Napisal/-a Luky To nov 25, 2008 10:51 pm

lej ni bil prvi S s katerga sm rjo dol prasku...
tk da ni treba govort da prodajam buče...

MB je zadne čase zelo zaj**al situacijo glede tega...

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi To nov 25, 2008 10:52 pm

ah ja in še to..ne mi zej spet kilometrskih postov nazaj pisat, ker jes mojega mnenja o tem ne bom spremenu.

Pač potem se pa še naprej (nekateri, v večini ravno tisti ki ste najbolj pametni kle) vozte še naprej v svojih kripah rjavih in se posmehujte nam ki vozimo ''šiptarske'' mercedese, kateri imajo ''itak'' izume ki so jih ''drugi'' izuml pred njimi..in še naprej pametujte brez osnov o stvareh, ki ste jih do sedaj lahko gledali le v prospektih.

Tko, adijo, zdej se mi pa ne da več..kle je še kr tako banalno kot je blo, še vedno je kle nekej mulcev ki misljo da vse vejo, izzivajo, bluzijo, nabijajo, da bi izpadl pametni. To sm dal že preveč x čez...zdej mi je pa enostavno škoda mojega dragocenega časa..škoda ker je premalo normalnih tu gor, včasih je bilo več, se je dalo več x konstruktivno ment, zej so pa ''oldscool'' forumci očitno šli in je čist zjeban vse...škoda

lepo se mejte, še naprej se kregejte kok ste oh in sploh, kok vse samo vi veste in kok so vaši clioti&co. boljši od mercedesov....khm...adijo
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To nov 25, 2008 10:57 pm

ma dej s tem mercedesom že no, ko da ti je mama mater. al obstaja tud še kj druzga k vrjetno tud ti nisi še probu da maš tako mnenje.

sam sem ljubitelj te znamke, mi je zelo všeč in tud doma smo mel e-klaso, sam to pa presega meje zdravega razuma že no...

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To nov 25, 2008 11:19 pm

Mitsubishi je napisal/-a:
Luky je napisal/-a:ko je S klasa stara 5 let je blatnik že tako rjav da ga treba zamenjat, spodnji deli vrat pa že mehurjasti po robu...- res vrhunski izum za avto ki naj bi bil 1A, dobr tole vgrajujejo, res mislim da med prvimi :D
pa še neki se govori: ko je enkrat MB od zunaj rjav je znotraj še 2x slabš...

luky dej ne prodajej buč no....saj unim k saj mal vemo o tem...

:roll: :roll: :roll: :lol: :? :lol:

Ti buče prodajaš, MB rjavijo in to precej, popravljamo avte in se res zamisliš kakšna "premium" znamka je to da je po 10 letih avto rejnat, pa to ne samo na blatniku ampak cel avtu! :? :roll:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr nov 26, 2008 12:14 am

Mitsubishi je napisal/-a:
Car-t-maN je napisal/-a:..zanima me le to, da so bili oni PRVI ki so to predstavili TRŽIŠČU. Kaj mene zanima če je 1x..leta 1586 en že delal ene poskuse za tempomat...ja lepo vs prosm no...men je važn ker avto je prvič to ponudil, da si ga lahko dejansko kupil in to imel!
LP

Mislim, da je imel nek chrysler prvi tempomat.
In še enkrat večina inovacij je vedno v ameriških avtomobilih (in tudi delujejo), katera znamka jih ima največ res ne vem.In predvsem znamke cadilac, lincoln in chrysler imajo vedno največ novosti. In tudi avtomobili nižjega razreda kot so Ford, chevrolet, dodge, pontiac, GMC...imajo kmalu vse novejše pogruntavščine. Avto brez klime, servo volana, tempomata v ameriki že zeeeelo dolgo ne poznajo več.

Prepričan sem pa tudi, da se Cadilac še vedno lahko kosa z mercedesom.

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Sr nov 26, 2008 12:24 am

Ja pišuka kaj je zej to debata o Mercedesih ali inovacijah? Od sedaj naprej prosim samo poste, ki so povezani z izumi. In kaj nej štejemo pod izum? Napišite avto, ki je prvi imel izum in ne prototip temveč avto, ki se ga je dejansko dalo kupiti!

OFF: Mercedes ima jamstvo proti rji 30 let! Tako da nehejte da rjavijo, ko po tekočmu traku.. OK od zej naprej inovacije:P
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Sr nov 26, 2008 12:36 am

Jest bom sedaj napisal kašne inovacije je prinesel MB (okoli leta 90)
S w140 1991 - dvojne šipe, vakumsko zapiranje vrat(Cadillac imel že leta 81 in sicer zapiranje vakumsko pritljažnika z neko posebno napravo/hidravliko - ni se izkazala za najboljšo), zaustavitev šip če je na poti kakšen prst ali roka, leta 1995 ESP, Park senzorji, navigacija/TV.
SL R129 je prvi imel roll-over bar
SLK je imel prvi el. pomično trdo streho.

toliko vem zagotovo da so imeli 1. če se kakšen ne strinja bom malo pobrskal in priložil dokaz
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr nov 26, 2008 1:05 am

Car-t-maN je napisal/-a:SLK je imel prvi el. pomično trdo streho.

Si prepričan? Samo vprašam.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr nov 26, 2008 9:50 am

chevy je napisal/-a:Sem skoraj 100%, da je FIAT prvi imel TDI v Cromi leta '86 in ne VW Golf oz.Audi. Sam nimam nobenega linka z dokazom. Velikokrat sem slišal to zgodbo in prebral po internetu.
Če kdo najde dokaz naj prilepi link.

Tukaj imaš sliko iz kataloga leta 1990. Katerega leta točno se je pojavim se ne spomnim, ampak ni bil hudo tržno uspešen in so nehali delat.

Nekdo je napisal da so kasneje prodali VW ali Boschu... Buče.

Direktni vbrizg pri Dizlih je znan še veliko, veliko od prej. SE pač ni uporabljal ker vbrizg v predkomoro ima dosti bolj miren tek (čeprav so prvi dizli bili še hudo ''traktorski'')
Priponke
Croma.jpg

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr nov 26, 2008 9:58 am

Pa še nekaj glede primerjave različnih firm;

kako se da primerjat kakšne poceni male avte z ''inovacijami'' v mercedesih ki stanejo 10x toliko. Se pravi da sploh ni stvar znanja ampak stvar cene.

Briga mene za elektronske igračke v dragiha avtih.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr nov 26, 2008 10:01 am

cruiser1 je napisal/-a:
Car-t-maN je napisal/-a:SLK je imel prvi el. pomično trdo streho.

Si prepričan? Samo vprašam.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Skyliner

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 26, 2008 11:58 am

Pri takih težavah s priznanjem glede el. trde pomične strehe se poraja dvom, kaj od vseh silnih naštetih izumov je zares zraslo na MB zeljniku.
http://en.wikipedia.org/wiki/Retractabl ... op#History

Tudi Mitsubishi je bil pred MB SLK

In 1995 and 1996, special edition retractable hardtop convertible models of the 3000GT SL and VR-4 were sold in the USA. Customized by ASC in California, these cars had retractable hardtops which could be opened or closed at the touch of a button

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr nov 26, 2008 12:23 pm

Esem,

mislim da fantje ki tu zagovarjajo MB ne vejo veliko o zgodovini. Naprimer omenja se 12 cilindrov, če s tem misli W 140 se moti ker je par let prej imel BMW 750/850, pa še prej Jaguar, pa italjani, pa vse do pred prvo svetovno vojno Američani leta 1916.

Ali pa TV v avtu ki ga je imel prej že Panter 6, pa še marsikaj bi se našlo. Torej ostanejo samo še elektronske igrače, pa še te niso vse njihove. Če se ne motim je MB predstavil Nightvision leta 2007, Cadillac ga je pa že imel leta 2000 :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 26, 2008 1:19 pm

Car-t-maN je napisal/-a: Iz te izjave se vidi samo to da tak človek še ni imel MB...

Tukaj se pa motiš. Imel sem tudi "šiptarski" avto in sem ga zelo na hitro prodal, po tem ko je crknila zadeva.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr nov 26, 2008 1:25 pm

Pero je napisal/-a:Esem,

mislim da fantje ki tu zagovarjajo MB ne vejo veliko o zgodovini. Naprimer omenja se 12 cilindrov, če s tem misli W 140 se moti ker je par let prej imel BMW 750/850, pa še prej Jaguar, pa italjani, pa vse do pred prvo svetovno vojno Američani leta 1916.

Ali pa TV v avtu ki ga je imel prej že Panter 6, pa še marsikaj bi se našlo. Torej ostanejo samo še elektronske igrače, pa še te niso vse njihove. Če se ne motim je MB predstavil Nightvision leta 2007, Cadillac ga je pa že imel leta 2000 :lol:

Ma, ja mercedes pač ima kr nekaj teh igračk v avtu, vendar dejanskih izumov, ki bi jih sami izumili pa zelo zelo malo.
Večino so dobili od drugih (nekaj tudi ukradli) in to pač vgradili v njihove vozove. To je pa tut vse.

Pa recimo mercedesovi terenci niso niti nek hud pojem kvalitete. Če malo pogledaš servise, jih je večina na servisih z uničenimi menjalniki, ki jih lomijo kot za šalo. Kolega dela na mercedesovem servisu in vsak teden naročijo vsaj en nov menjalnik za G klaso, ki naj bi bil orenk avto.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr nov 26, 2008 1:55 pm

mercedesov "veleumni" izum(ki ga mimogrede uporablja še danes) je verjetno tudi pedal za "ročno" aktivirat.................bedarija, da večje ne(samo C letnika nekje 1983 -) je imel normalno ročno se mi zdi....

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Sr nov 26, 2008 2:31 pm

za stare ljudi je tist pedal kr dobra zadeva. zdej sicer ne vec k mas elektronske rocne ampak vcasih...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov