Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne dec 07, 2008 9:39 pm

jst se še sprašujem, kolk voznikov pozna kej svoj avto (oz. avto, ki ga pogosto vozi) - tu mislim na razne komande v avtu?

Nekateri se sred dneva vozijo s sprednjimi meglenkami, se vozijo z dolgimi lučmi podnevi, se v mraku (ko je že res temno) vozijo brez luči, vklopijo zadnjo meglenko, ko imajo za seboj vozila..... pa še bi lahko našteval.
Slika

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Ne dec 07, 2008 9:41 pm

belkaena je napisal/-a:
goldhorn je napisal/-a:- tistim, ki vozijo brez vzroka pod omejitvami

To je samo še en primer slovenske nestrpnosti. Če se jaz varno počutim, ko vozim izven naselja 60 km/h bom tako tudi vozil. OMEJITEV hitrosti 90 km/h ne narekuje tempa vožnje, ampak le omejuje najvišjo dovoljeno hitrost.

esem je napisal/-a:Ni izgovora, ker ni potreben.
Vzemimo Žale - idealno bi bilo, če bi šel na zunanji pas tik po predzadnjem odcepu - se pravi tik pred izhodom. A je razdalja med odcepi enostavno prekratka, da bi to lahko varno oz brez izsiljevanja storil - če je promet. OK - narediš še en krog (po tvoje), a spet naletiš na isti problem premajhnega prostora za spremembo pasu in nato še izhoda.

Popolnoma se strinjam s tabo. "bass", če greš še en krog in se potem pomakneš na zunanji vozni pas, narediš enako bedarijo in oviraš voznike, ki se hočejo vključiti v krožišče, čeprav si se prav zaradi neoviranja pomaknil na začetku na notranji pas, le da si tako naredil en krog brez razloga, ubistvu se samo bolje počutiš ker si "dober voznik".

Lp

JAO MENE ....pol pa nisi za na cesto če se nisi sposoben pelat po mejitvah.......taki mi grejo najbolj na falus :roll: :roll: :roll: ko ogrožajo tiste ki bi vsaj normalno vozili pa morajo iti prehitevat ter po možnosti nesreča

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Ne dec 07, 2008 9:44 pm

Belkaena, goldhorn ima prav, ker prav taki osebki, ki vozijo 60 pri omenjitvi 90 so vzrok za razdraženost in tvegana prehitevanja soudeležencev v prometu. Pravtako pa obstajajo tudi kazni za PREPOČASNO vožnjo ;) pa želim ti lep preostanek dneva.
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Ne dec 07, 2008 9:46 pm

IcEm4n je napisal/-a:jst se še sprašujem, kolk voznikov pozna kej svoj avto (oz. avto, ki ga pogosto vozi) - tu mislim na razne komande v avtu?

Nekateri se sred dneva vozijo s sprednjimi meglenkami, se vozijo z dolgimi lučmi podnevi, se v mraku (ko je že res temno) vozijo brez luči, vklopijo zadnjo meglenko, ko imajo za seboj vozila..... pa še bi lahko našteval.

Ja to tudi...to je zdaj neki novi hit......da ti blešči v faco z meglenkami :roll: :roll:Jas nevem te pa policaji tega ne kaznujejo...samo z radarji vejo merit :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne dec 07, 2008 9:52 pm

belkaena je napisal/-a:
To je samo še en primer slovenske nestrpnosti. Če se jaz varno počutim, ko vozim izven naselja 60 km/h bom tako tudi vozil. OMEJITEV hitrosti 90 km/h ne narekuje tempa vožnje, ampak le omejuje najvišjo dovoljeno hitrost.
Lp

Prijatelj oprosti, kako se ti lagodno počutiš je širši javnosti kratko malo vseeno. Voziti moraš v skladu z nekimi minimalnimi odstopanji od omejitev. Kadar so seveda normalni pogoji. Če oviraš kolono je tvoja dolžnost, da se na prvem odcepu odstraniš in spustiš kolono naprej. Če bo vse posreči bo kmalu tukaj kazen tudi za takšne eksperte v prometu.

Vzemimo Žale - idealno bi bilo, če bi šel na zunanji pas tik po predzadnjem odcepu - se pravi tik pred izhodom. A je razdalja med odcepi enostavno prekratka, da bi to lahko varno oz brez izsiljevanja storil - če je promet. OK - narediš še en krog (po tvoje), a spet naletiš na isti problem premajhnega prostora za spremembo pasu in nato še izhoda.

To sem hotel že prej napisati pa me je zanimalo do kje bosta prišla. Oba imata prav. Kolikor gledam , so rondoji konstrukcijsko premajhni ((dvopasovni) sicer sigurno v nekih normativih a vseeno odcepi so preblizu za optimalen izkoristek obeh pasov in varno vožnjo po mojem skromnem mnenju) oziroma je njihov premer premajhen. Toda po drugi strani zopet če jih mi "zmešani" ne bi uporabljali potem bi bilo vse skupaj zaman in tu bi bile kolone. Tak dvorezen meč so tile rondoji po večini mest ;).

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne dec 07, 2008 10:01 pm

Psepi je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:
Lp

Prijatelj oprosti, kako se ti lagodno počutiš je širši javnosti kratko malo vseeno. Voziti moraš v skladu z nekimi minimalnimi odstopanji od omejitev. Kadar so seveda normalni pogoji. Če oviraš kolono je tvoja dolžnost, da se na prvem odcepu odstraniš in spustiš kolono naprej. Če bo vse posreči bo kmalu tukaj kazen tudi za takšne eksperte v prometu.

Ravno v tem je težava, ker se nekateri varno počutijo na kaki ovinkasti cesti pri 60km/h, nestrpneži pa trobijo zadaj.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne dec 07, 2008 10:14 pm

belkaena: mislim, da bi se ti bolj varno počutil(a), če bi se vozil(a) z javnim prevozom ali pa hodil(a) peš al pa kr doma ostaneš (kjer je verjetno še najbolj varno).
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne dec 07, 2008 10:18 pm

=ZiAn= je napisal/-a:Belkaena, goldhorn ima prav, ker prav taki osebki, ki vozijo 60 pri omenjitvi 90 so vzrok za razdraženost in tvegana prehitevanja soudeležencev v prometu. Pravtako pa obstajajo tudi kazni za PREPOČASNO vožnjo ;) pa želim ti lep preostanek dneva.

Saj v tem je problem - razdraženost - prevelik ego, pa se ne da počakat do kake ravnine, kjer bi se varno prehitelo. kultura in potrpežljivost je tiszo, kar manjka na naših cestah.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Ne dec 07, 2008 10:44 pm

nebivedu je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:
belkaena je napisal/-a:
Lp

Ravno v tem je težava, ker se nekateri varno počutijo na kaki ovinkasti cesti pri 60km/h, nestrpneži pa trobijo zadaj.

Saj pravim nič hudega. Saj če sta dva avta zadaj bosta še zmeraj lahko kar hitro prišla mimo brez nekakšnih konfliktnih situacij, če pa je kolona pa je dolžnost da se prvo vozilo umakne in spusti kolono naprej ;)

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne dec 07, 2008 11:40 pm

Nisem vse bral pa bom vseeno napisal: ce se ti pocutis varnega pri 60km/h izven naselja kjer je 90km/h potem ti lahko recem samo to. Pojdi na Avto.net, prodaj avto, vzami kredit in pojdi kupit helikopter. Ce se ne pocutis sposobnega za voznjo pac ne vozi, simple as that. Imamo Slovenci res prevelik ego da kdaj pa kdaj priznamo da pac nismo rojeni za nekatere stvari?!

nebivedu je napisal/-a:Ravno v tem je težava, ker se nekateri varno počutijo na kaki ovinkasti cesti pri 60km/h, nestrpneži pa trobijo zadaj.

Eno se je vozit po ovinkasti cesti 60, drugo po ravnini. Nikjer ni bilo omenjenih nobenih ovinkov tako da ... :roll:
Nestrpnezi pa so nekaj posebnega. Zase lahko recem da sem dokaj strpen, samo vcasih ti pac kdo stopi na zivec.
Sem zadnjic v Velenju bil ko je bilo tisto krozisce totalno razrito in sem v kroziscu ko se mi 20 meterski tovornjak vrine pred mene. Slucajno jaz kaj zamujam ali je to prvo krozisce z desnim pravilom?! In potem malo potrobim in zacne nekaj mahat z roko kot da sem naredil napako ...

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king Ne dec 07, 2008 11:48 pm

moški ja ženske neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Ne dec 07, 2008 11:59 pm

belkaena je napisal/-a:
goldhorn je napisal/-a:- tistim, ki vozijo brez vzroka pod omejitvami

Popolnoma se strinjam s tabo. "bass", če greš še en krog in se potem pomakneš na zunanji vozni pas, narediš enako bedarijo in oviraš voznike, ki se hočejo vključiti v krožišče, čeprav si se prav zaradi neoviranja pomaknil na začetku na notranji pas, le da si tako naredil en krog brez razloga, ubistvu se samo bolje počutiš ker si "dober voznik".

Lp

Se pravi če so 3 alternative:
1 izsiliti in pikirati na izhod
2 ustaviti sredi rondoja
3 zapeljati še en krog, ter se pravilno razvrstiti pred izvozom,
potem praviš, da jaz z varianto 3 oviram promet? Čestitke za briljantnost.

Ne preveč sanjat, infrastruktura je zanič, to je jasno, a tudi sam sem pogosto na rondoju žale in tudi v največji gneči mi po navadi uspe priti normalno na zunanji pas pred odcepom, treba je biti pozoren in vnaprej nakazovati smer (tudi pri menjavanju pasov v krožišču), pa ni težav. Če grem pa prvi izvoz dol, pa itak ostanem na zunanjemu pasu in že pred vstopom v rondo prižgem smerokaz.

Dejstvo je, da je rondo odličen test vsega, kar bi voznik moral znati:
- opazovanje (tudi ogledal in pešcev, kolesarjev)
- predvidevanje
- nakazovanje smeri
- prilagajanje hitrosti prometu (torej hitro pospeševanje pri vključevanju v prometni tok in postopno zaviranje pred izhodom)

Če posameznik ni sposoben po pravilih odpeljati rondoja, ni za na cesto. In ta pravila diktirajo tudi umik na notranjo stran, vkolikor rondoja ne zapustiš takoj naslednji izvoz.
Jasno mi je, da se večina voznikov rondojev boji in jim neprijetno, ravno zato, ker morajo početi veliko stvari na enkrat, a ravno ta kombinacija motorike, opazovanja in predvidevanja je ključna za fluidno vožnjo, ki je pri nas bolj izjema kot pravilo.

V realnosti imamo pač voznike, ki gledajo v prestavno ročico, namesto okoli sebe in se “zavoljo varnosti“ držijo desnega pasa v rondoju in levega na avtocesti pri 100km/h, če jim uspe pospešiti do trimestne cifre...
Tale teorija s 60 po regionalki je odličen primer takega voznika.
Zadnjič sem srečal nekje 80letno gospo, ki ji je na zaloški pasalo voziti 30, v avtu tako zamegljenemu, da sem najprej mislil, da vozi kak rastafarjanec. Za tako polžjo vožnjo ni opravičila, pa naj bo v mestu ali izven.
Če se bojiš vožnje, ne vozi, tudi jaz ne delam stvari, katerih me je strah, ali pa stvari, ki mi ne grejo od rok, si omislim kako drugo aktivnost...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Po dec 08, 2008 12:01 am

IcEm4n je napisal/-a:jst se še sprašujem, kolk voznikov pozna kej svoj avto (oz. avto, ki ga pogosto vozi) - tu mislim na razne komande v avtu?

Nekaj podobnega sem danes opazoval na cesti. Med Ivančno Gorico in Portorožem sem ob ne ravno gostem prometu ( in povsem normalnih pogojih za vožnjo) v svoji smeri zasledil: 4 vozila z dolgimi lučmi, 10 vozil z meglenkami, 5 vozil z zadnjo meglenko. :roll:

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po dec 08, 2008 12:39 am

Mindflash je napisal/-a:

Nekaj podobnega sem danes opazoval na cesti. Med Ivančno Gorico in Portorožem sem ob ne ravno gostem prometu ( in povsem normalnih pogojih za vožnjo) v svoji smeri zasledil: 4 vozila z dolgimi lučmi, 10 vozil z meglenkami, 5 vozil z zadnjo meglenko. :roll:

Zopet recimo ena žalostna reč. iz dveh vidikov:

1. Ljudje se ne zavedajo, da lahko na AC zaslepijo tudi nasprotno vozeča vozila čeprav sta pasova fizično ločena in pri Ivančni je lep primer ko je vse v isti ravnini.

2. Še večja napaka je to da infrastruktura dopušča sleplenje. Hrvati so to lepo zrihtali na določenih delih kjer je bilo to najbolj očitno so posadili kot neko živo mejo vmes ki je ravno toliko visoka da lahko prižgeš dolge luči v temi in ne motiš nasproti vozečih.

drift.king je napisal/-a:moški ja ženske neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

No no vidim, da je bila jutranja doza Egota prevelika :roll: Ko bi vedel koliko žensk, je sposobnih za hitro vožnjo kadar je potrebno in z kako odliko zna velika večina žensk divjat bi bil tako šokiran da bi se skril v svojo luknjico in tam ostal rdečih lic zaradi sramu. ;) Je pa res, da niso tako neumne kot nekateri moški ki morajo pred vsako gostilno in v vsakem križišču kazati svoj potencial za WRC :) Zanimivo je da taki tudi povabilo na dirkališče zavrnejo saj je njihov pravi dom nepredvidena situacija v real life prometu :roll:

p.s. če ne verjameš, poglej pri kolegicah. Tisto, ki se ti zdi da najbolje vozi a bi ji vseeno vzel izpit ker je pač ženska prosi če se greta družit. Tam si namerno zlomi roko ali nogo in jo prosi da te interventno zapelje do bolnice. Temu se potem reče izkušnja boleče naučena in to dvojno. :lol:

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po dec 08, 2008 12:48 am

:D Dal sem samo primer s katerim sem hotel povedati, da okrogel znak kjer piše recimo 70 ne pomeni - pelji se 70 km/h, če ni razloga, da bi se peljal manj. No saj vem, da je to vsem, ki so naredili izpit jasno.

Drugo zgodba je modra štirikotna (ali pa je okrogla-ne spomnim se) tabla, pa še ta pomeni priporočeno hitrost, ki pa je nižja od dovoljene.

In zadnjih nekaj postov je pokazalo slovensko nestrpnost v vožnji. Verjetno tisti, ki so jih pisali še niso slišali, da bi šli 5 min prej od doma in da se da v prometu tudi prehitevati, še posebej lahko nekoga, ki se pelje 60 tam kjer je dovoljeno peljati 90. Jaz nisem nikjer napisal, da se toliko peljem, da se razumemo :D

Psepi: od tebe bi tak odgovor najmanj pročakoval. Glede na to, da sem se prej s teboj strinjal si zdaj želim, da študija nikdar ne končaš :) Nevem kje si prebral, da je potrebno voziti z "minimalnim" odstopanjem od omejitev, to je smešno :D Oz., kaj je zate minimalno odstopanje?

Vem, da obstajajo kazni, nevem koliko % pod omejitvijo je potrebno peljati, da te teoretično lahko kaznujejo, vendar pa prijatelji 60 km/h izven mesta še zdaleč ni tista meja :)

Vugy: kdo pa je tebe imenoval za strokovnjaka, da veš kaj pomen normalno vožnjo, prosim definiraj mi kaj si ti pod to besedo predstavljaš :?: :)

Kultura in potrpežljivost fantje in dekleta :D :D

P.S. Nikjer nisem navajal, da jaz peljem 60 km/h, poleg tega nikjer nisem napisal na kakšni cesti (ravni/ali ovinkasti) in še najmanj ob kakšnih razmerah.
Mislim, da ste zgrešili bistvo mojega posta.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Po dec 08, 2008 1:00 am

belkaena je napisal/-a:Psepi: od tebe bi tak odgovor najmanj pročakoval. Glede na to, da sem se prej s teboj strinjal si zdaj želim, da študija nikdar ne končaš :) Nevem kje si prebral, da je potrebno voziti z "minimalnim" odstopanjem od omejitev, to je smešno :D Oz., kaj je zate minimalno odstopanje?

Vem, da obstajajo kazni, nevem koliko % pod omejitvijo je potrebno peljati, da te teoretično lahko kaznujejo, vendar pa prijatelji 60 km/h izven mesta še zdaleč ni tista meja :)
P.S. Nikjer nisem navajal, da jaz peljem 60 km/h, poleg tega nikjer nisem napisal na kakšni cesti (ravni/ali ovinkasti) in še najmanj ob kakšnih razmerah.
Mislim, da ste zgrešili bistvo mojega posta.

Hvala za lepe želje :D

Glej to je v prometu kot nekakšno nenapisano pravilo če ti bo lažje. Seveda me boš negiral zdaj s tem da to ni v zakonu, ampak če hočemo prijazno vzdušje bo treba narediti mariskaj tudi "mimo" zakona in umirit divjake ter pospešiti zaviralce prometa.Pa smo spet pri tistem česa pri nas ni v zadostni meri in to je - prometna vzgoja. Če ne verjameš enkrat življensko preizkusi in pojdi iz NM do začetka AC proti LJ in vozi 60-70km/h. Če se bo za tabo naredila kolona te bodo 1km za bencinsko črpalko odstavili policisti in najverjetneje ne boste skupaj pili kave. Kaj je zame minimalno odstopanje? Recimo, da če je lepo vreme na cesti ki je ravna tako v horizontali,vertikali, iz narisa,tlorisa in vseh pogledih in je omejitev 90, je zame sprejemljivo da se ob tekočem prometu človek pelje vsaj 70km/h. Če je cesta prazna bolj ali manj in če je bolj ali manj prazna tudi v nasprotno smer kar omogoča prehitevanje tega x avtomobila ki vozi 60km/h pa je vseeno tudi če pelje 50km/h saj s tem načeloma ne bo nikogar ujezil, oziroma kako bi ti rekel razživciral po domače in pripravil koga k objestni vožnji. Verjami da tako kot so najbolj mirni vozniki zgražajo nad največjimi divjaki tako je tudi v obratni smeri. Ampak tako je povsod. Pri nas je večji problem to da se tiste skupine vmes potolčejo med sabo po cesti.

Jaz sem to "provokacijo" od tvojega posta razumel na takšen način kot sem ga tudi raztolmačil da sem imel v mislih neko "namerno" vožnjo z 33% nižjo hitrostjo od dovoljene po neki ravni cesti, kjer seveda ni razloga za oviranje prometa. Recimo nekako če bo komu lažje za primerjavo, kot bi se peljal iz Brezovice proti Viču 40km/h namesto vsaj 60 tam kjer je omejitev 70 če se ne motim (ne vozim veliko tam, mi je pa cesta ostala v spominu kot zelo specifična).

Pa da ne bo pomote, jaz sem uživač v vožnji ničkolikorat po regionalkah vozim tudi kakšnih 60km/h. Če vidim avto ali dva za sabo in me ne moreta prehitet pospešim do kakšne manjše ravnine, kjer že vnaprej vidim če je prosta cesta prižgem desni smernik in spustim ljudi naprej ;) Me pa res zanima eno splošno mnenje, ki je tudi odraz zavedanja in kulture kdaj ste videl nazadnje da vam je kdo na regionalki dal desni zmernik v znak varnega prehitevanja. Jaz to žal opažam le še pri stari šoli voznikov, to pa počnem sam tudi zaradi stare šole ker me je dedek tako naučil ko sma se učila vozit avto pri 13ih letih :) (možno da sem tudi zato nekoliko zasvojen s prometom 8) )

:pivo

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Po dec 08, 2008 1:15 am

belkaena ja samo vsepovsod se ne da prehitevat, to moras racunat. :?

Psepi odkrito povedano ze dolgo nisem tega opazil, ga pa tudi jaz prizgem ce vidim da ima tip zadaj zeljo za prehitevanje.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Po dec 08, 2008 3:25 am

Samo rahla pojasnitev. Tudi jaz sem že "počasi" peljal po regionalkah s čudnimi omejitvami in nepreglednimi ovinki. Nisem poznal poti in pač prilagodil hitrost, za katero sem menil, da je varna.

Problem pa nastane, ko ti recimo dva vzporedno na prosti Dunajski vozita 40 namesto 60 brez vzroka. Še slabši primer sem doživel na Dolenjski. Dva pacijenta sta vozila 30 vzporedno - in to ne za trenutek. To je bila njihova "potovalna" hitrost preko par kilometrov.

Takšni vozniki ne spadajo na cesto, ker ali imajo resne probleme s psihofizičnimi sposodnostmi ali pa svoje frustracije zlivajo na druge voznike in se jim zdi zabavno "jebati" druge. No tudi v drugem primeru niso uravnovešeni.

Tukaj ni nič nestrpnosti... samo fakti in zdrava logika.

Kar se pa krožnega pri žalah tiče. Brez problema se premakne iz zunanjega pasa, če se ne gre prvo ven oz. v enem primeru prvo in drugo. Prevozil sem ga verjetno kakšne 750x. Praktično vedno se premaknem na srednji pas. Se je pa že zgodilo, da sem se na notranji.

Imel sem samo 2 "bližnji" iskušnji . Ena je bila, ko sem spregledal, da se pacjent vozi okoli s prižganim smernikom in mislil, da se bo odpeljal ven. Začel sem s premikom na zunanji pas in videl, da vozi naprej. Ker se pač dvojno prepričam sem videl pravi čas. Druga situacija pa je bila, ko je nekdo dobesedno podiral hitrostni rekord na zunanjem pasu. Zopet - v prvo ga nisem videl v drugo pa.

Torej v 750 "manevrih" za katere marsikateri voznik tukaj pravi, da so nemogoči nevarni in ne vem kaj še vse... sem dvakrat "spregledal" za trenutek vozilo vendar v končni fazi ga nisem, ker se prepričam vsaj dvojno.

P.S.: Tudi moja boljša polovica se ne fjaka po krožnih na zunanjem pasu :). Vsakič samo pripomne, da ne razume kako so lahko ceste polne nesposobnih egoističnih "vagin".

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Po dec 08, 2008 3:59 am

Psepi je napisal/-a:Me pa res zanima eno splošno mnenje, ki je tudi odraz zavedanja in kulture kdaj ste videl nazadnje da vam je kdo na regionalki dal desni zmernik v znak varnega prehitevanja.

Zelo redko. Letos 1x - voznik kamijona naše vojske.

Sam to počnem z veseljem, če je prilika. Ponavadi največ v motoristični sezoni vse motoriste, da ne rabim "pazit" kaj čarajo za menoj. Drugi primer pa je, da se vozim po cesti polni ovinkov, ki jih ne poznam in za seboj dobim lokalnega dirkača, ki se takoj prilepi na odbijač. Tudi takšne z veseljem takoj spustim naprej... ker, če že drugega ne... so prenevarni, da bi jih imel za seboj.

Obstajajo pa še eni pacijenti... se prilepijo, jih spustiš in nato začnejo voziti počasneje. To pa srečam 1x na leto.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po dec 08, 2008 7:49 am

MateSLO je napisal/-a:Nisem vse bral pa bom vseeno napisal: ce se ti pocutis varnega pri 60km/h izven naselja kjer je 90km/h potem ti lahko recem samo to. Pojdi na Avto.net, prodaj avto, vzami kredit in pojdi kupit helikopter. Ce se ne pocutis sposobnega za voznjo pac ne vozi, simple as that. Imamo Slovenci res prevelik ego da kdaj pa kdaj priznamo da pac nismo rojeni za nekatere stvari?!

nebivedu je napisal/-a:Ravno v tem je težava, ker se nekateri varno počutijo na kaki ovinkasti cesti pri 60km/h, nestrpneži pa trobijo zadaj.

Eno se je vozit po ovinkasti cesti 60, drugo po ravnini. Nikjer ni bilo omenjenih nobenih ovinkov tako da ... :roll:
Nestrpnezi pa so nekaj posebnega. Zase lahko recem da sem dokaj strpen, samo vcasih ti pac kdo stopi na zivec.
Sem zadnjic v Velenju bil ko je bilo tisto krozisce totalno razrito in sem v kroziscu ko se mi 20 meterski tovornjak vrine pred mene. Slucajno jaz kaj zamujam ali je to prvo krozisce z desnim pravilom?! In potem malo potrobim in zacne nekaj mahat z roko kot da sem naredil napako ...

Če se pa po ravnini nekdo vozi 60, ga pa lahko brez problemov prehitiš, nekje se bo že našla luknja za ta podvig.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov