Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr feb 11, 2009 12:39 pm

mihaing je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Daj ne gnjavi več...

Najbolše da prepovemo vse reklame sploh.

OOOOOOOO. Ful si me prizadel. Raje bi prepovedal take kot si ti.

get a life dude

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Sr feb 11, 2009 5:12 pm

mišek je napisal/-a:
Doktor je napisal/-a:Mercedes-a za +50.000 EUR (ter ostala konkurenčna vozila) ne moreš enačit z "ljudskimi" vozili tipa CLIO, GOLF ipd.- če se pogovarjamo o prodaji, prodajni politiki in podobnih zadevah.

LP

Ne moreš enačit, seveda ne. Samo reklama je "V recesijo se zapeljite z Mercedesom", kot da bi bili to poceni avtomobili za široke množice. To so najdražji avti, oni pa dajo tako reklamo. Meni to izpade totalno podlo. Vedno več ljudi brez služb, denarja oni dajo pa reklamo, kot da so to eni avti z nadpovprečno nizko ceno.
Tisti, ki nimajo denarja itak ne kupijo Mercedesa, tist ki ga ma pa dosti pa tudi krize ne bo občutil in tisti tudi ve kaj bo kupil, mu ni treba reklam vrtet.
To je zajebavanje naroda.

... to je kruta resnica o recesiji oz "recesiji".

LP

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr feb 11, 2009 8:11 pm

tukaj lepo dokazujete njihov namen (vseh reklam). dosegli so, da so opaženi in da ste si jih zapomnili :P
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr feb 11, 2009 9:54 pm

Reklama je eno, trgovina in trgovec pa drugo. Končno ceno da trgovec, kolikor hoče za vozilo. Kupec ni dolžen kupiti blaga- avta, če se mu zdi predrag.
V Sloveniji imamo toliko trgovin in Slovenija je tako majhna, da se določen avto da kupiti veliko cenejše kot pri vašem najbližjem trgovcu. Ne razumem vas kaj hočete z tem, če vam trgovec noče prodati po ceni iz reklame.
Če se trgovec ne drži reklame je to njegova svar.
Noben trgovec vam ne bo nekaj prodal, da pri tem nebi imel profit. Eni trgovci si nabijejo manj marže, drugi več.

P.S. Jaz ko sem kupoval novo Octavio, leta 99 sem dal skozi 5 trgovin in kupil tam kjer sem za avto dal najmanj. Pa ni bilo interneta. Le telefon. Če preračunam takratni denar v evre sem prišparal sigurno 1000€, kljub temu, da so vsi imeli kao nek popust po reklami.
Zadnjič spremenil moj-avto, dne Sr feb 11, 2009 10:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr feb 11, 2009 9:58 pm

OK mi tukaj in še nekaj ljudi to razume, kaj pa recimo stare mame in dedki ko kopujejo novo vozilo. Misliš da jim prodajalec sam ponudi popust?

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Sr feb 11, 2009 10:02 pm

mihaing je napisal/-a:OK mi tukaj in še nekaj ljudi to razume, kaj pa recimo stare mame in dedki ko kopujejo novo vozilo. Misliš da jim prodajalec sam ponudi popust?

Oni kupijo Cliota pri najbližjem trgovcu in plačajo kolikor je.
Avto, moj partner!

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe feb 13, 2009 7:57 am

Če primerjam kako starejši kupujejo hrano (prehodijo vse bližnje trgovine in centre in gledajo, katera trgovina ima najcenejši, recimo, jogurt z okusom jagod oz. gledajo akcije) in s tem seveda nekaj prišparajo, ker pač imajo čas cel dan.

Pomoje tudi avto kupujejo tako, če ga .

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To mar 10, 2009 12:02 pm

Danes sem na radiu ena slišal eno cvetko od avtomobilskih reklam in gre nekako v tem smislu:
Ne moremo vam podariti subvencij, ne moremo vam podariti (sem pozabil kaj), in ne moremo vam podariti 44% popusta, ker je to AUDI. :lol: :lol: :lol: Ponudimo vam lahko 4 letno garancijo.

Mislim v teh časih se pa res delajo b***** sami s sebe. Jaz sem skoraj krepnu od smeha.

Uporabniški avatar
/miha\
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a /miha\ To mar 10, 2009 1:22 pm

Dejansko je dobra fora... torej tist, ki bo kupu audija bo v očeh ljudi carrrr, ker ne rab popousta, da si kup dobr avto. Popust je za ceneno robo.
Sam ne se kregat :P

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 10, 2009 2:04 pm

mihaing je napisal/-a:Danes sem na radiu ena slišal eno cvetko od avtomobilskih reklam in gre nekako v tem smislu:
Ne moremo vam podariti subvencij, ne moremo vam podariti (sem pozabil kaj), in ne moremo vam podariti 44% popusta, ker je to AUDI. :lol: :lol: :lol: Ponudimo vam lahko 4 letno garancijo.

Mislim v teh časih se pa res delajo b***** sami s sebe. Jaz sem skoraj krepnu od smeha.

Ne delajo se b***** samo iz sebe. Ta reklama izhaja iz povsem podobnega koncepta in konteksta kot spodnja:

Doktor je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:
Doktor je napisal/-a:Mercedes-a za +50.000 EUR (ter ostala konkurenčna vozila) ne moreš enačit z "ljudskimi" vozili tipa CLIO, GOLF ipd.- če se pogovarjamo o prodaji, prodajni politiki in podobnih zadevah.

LP

Ne moreš enačit, seveda ne. Samo reklama je "V recesijo se zapeljite z Mercedesom", kot da bi bili to poceni avtomobili za široke množice. To so najdražji avti, oni pa dajo tako reklamo. Meni to izpade totalno podlo. Vedno več ljudi brez služb, denarja oni dajo pa reklamo, kot da so to eni avti z nadpovprečno nizko ceno.
Tisti, ki nimajo denarja itak ne kupijo Mercedesa, tist ki ga ma pa dosti pa tudi krize ne bo občutil in tisti tudi ve kaj bo kupil, mu ni treba reklam vrtet.
To je zajebavanje naroda.

... to je kruta resnica o recesiji oz "recesiji".
LP

BMW tudi vabi kupce z "nikoli bolj dostopno" ali nekaj podobnega.
Tudi iz reklam je očitno, da veliko trojico malce grabi panika. Nikoli še niso tako eksplicitno omenjali "vzvišenosti" svoje znamke in lastnikov, kaj šele vmešavali denar v reklame (razen ob kakšnih priložnostnih redkih akcijah). Prej so povdarjali samo ali predvsem tehniko.
Ker pa so v nekaterih njim bližjih marketinških agencijah poveljujoče "glavce" (to vsaj mislijo o sebi) neki psevdo odvodi neoliberalističnih konceptov oz japiji slabše sorte, ni čudno, da gredo na "razlikovanje" in "utrjevanje statusa" svojih strank. Ravno zaradi prej omenjenih miselnih dometov "glavc" seveda ne opazijo, da je taka reklama v času recesije, ko premožnejši trikrat premislijo, kako in kdaj investirat, izredno neproduktivna. Poleg tega tako reklamiranje lahko izziva gnev med revnejšimi in vemo, da si premožnejši tega večinoma ne želijo, se ne želijo izpostavljat.

Kriza sili vse, da izpostavljajo svoje prednosti, pa naj bo to cena ali karkoli. Velika trojica pa po novem v velikem oz precej večjem obsegu kot prej izpostavlja - v času krize!! - svojo nadceno (tudi če jo hočejo prikazat dostopnejšo, še vedno izpostavljajo predvsem ceno in to razliko!) in implicirajo nekaj nezavednega v stilu "nas se kriza praktično ne tiče", kar je milo rečeno abotno (tudi za njihove stranke - želje so nekaj drugega, kriza je predvsem čas iztreznitve), namesto da bi ponavljali mantro o vrhunskosti tehnike in voznosti, užitku itd. Le tako bi lahko pricobili nekaj novih kupcev, da zapolnijo manjko starih, ki bodo pač počakali na ugodnejše čase. Prav me zanimajo njihove številke čez pol leta.

Uporabniški avatar
neyc
Novinec

Kraj: Mb

Napisal/-a neyc Sr mar 11, 2009 11:58 am

kar se reklam tiče sem zasledil že da ni več top modelov poleg pa cena že od.... ampak čist osnovni, to pri c-maxu in še enem sam se ne spomnem zdaj točn kiri..

glede starejših kot je nekdo omeno, imajo čas ja, pa tud tsit cenejši izdelek pol preplačajo s bencinom ko se fijakajo do vsake trgovine.. si na istem...
Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 11, 2009 12:35 pm

Zanimivo je, da ima sveta nemška trojica (ki jo omenja tudi ESEM) najprepričlivejše reklame in tudi najbolj opazne v Nemčiji. Z njimi so si tekom let ustvarili resnično dober image. Čudi me pri tem, da delajo pri nas tako "šalabajzarske" reklamne izdelke, kljub temu, da po večini dobivajo določene smernice pri oglaševanju s strani matične tovarne in njihovih agencij.
Pri oglaševanju gre za 2 koncepta prodaje: ali se gradi na image-u znamke ali se oglašujejo popusti (Citroen). Znamke, ki si šele ustvarjajo tržišče so seveda na začetku agresivnejše in najlažji koncept je seveda oglaševanje popustov. Te znamke znajo tudi izredno dobro izkoristiti vse trženjske sklope, tudi in predvsem sponzorstvo (Škoda, Kia).
S strani oglaševalskih agencij se mi zdi Slovenija odličen poizkusni zajček, saj veljamo za ene najbolj izbirčnih kupcev.

Se pa očitno kriza pozna tudi v oglaševanju in v glavah kreativcev - drugače si ne morem pojasniti zadnje Fordove reklame :shock:

borisk
Nov uporabnik

Napisal/-a borisk Sr mar 11, 2009 12:44 pm

mihaing je napisal/-a:Danes sem na radiu ena slišal eno cvetko od avtomobilskih reklam in gre nekako v tem smislu:

če se kdo spozna na marketing ve, da so to osnove marketinga.
"ne znižat cene, ampak povečati zaznano vrednost predmeta"

Uporabniški avatar
adamovc
Stalni uporabnik

Napisal/-a adamovc Sr mar 11, 2009 2:05 pm

hladni je napisal/-a:

Ja ti amater si krepno od smeha, vodilni pri avdiju in delavci pa so nadvse zadovoljni.Namreč prejšnje leto je mel avdi največje št. prodanih avtov v celi njegovi zgodovini, prodaja se je povečala za 30%. vsak delavec bo dobil 5.000eur.
Tak da ne pametujte preveč... :roll:

Verjetno pa je za slovenske trgovce pomembnejši podatek, da je v februarju prodaja Audijev glede na enako lansko obdobje padla največ od vseh večjih znamk - za več kot 56%!!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Sr mar 11, 2009 2:18 pm

Končno eden ki ve kaj pomeni številka, ne samo ponosno ime.

@Hladni: prave številke v recesiji se že kažejo (beri adamovc), in ne omenjaj lanskega leta, ker se je kriza komaj začela.

@borisk: ja imaš prav, samo pogoj za večanje dodane vrednosti je tudi da jim moraš kaj dati oz pokazati!! In kaj lahko avdi pokaže več od bratranca VW (tam pa se še vedno lahko pohvalijo z dobrim imenom in to celo boljšim kot Audi), pa se še vedno ne "sramujejo popustov, ...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr mar 11, 2009 4:02 pm

Marketing gor ali dol, meni se tudi zdi tista reklama za Audi, ki jo je izpostavil @mihaing smešna, da ne rečem že neokusna. Mene pa ravno taka nadutost v smislu "mi smo najboljši, mi smo najlepši, mi smo naj-nevemkaj..." odvrne, da ne rečem, da se mi gabi.

Enako, čeprav malo manj naduta pa še vedno, se mi je zdela pred časom tudi reklama za novi A4, ki - potegnjeno iz konteksta oz. posredno označi vse tiste, ki so zadovoljni z zlato sredino, za slabiče. Ja, tudi zaradi tega se danes nahajamo v krizi moralnih vrednot in načel --> pretirana individualnost, egoizem, egocentričnost, pohlep itd.

Nič nimam proti Audiju kot znamki, da ne bo pomote, samo nekatere njihove reklame v zadnjem času pa res niso okusne.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Sr mar 11, 2009 11:02 pm

hladni je napisal/-a:Ja ti amater si krepno od smeha, vodilni pri avdiju in delavci pa so nadvse zadovoljni.Namreč prejšnje leto je mel avdi največje št. prodanih avtov v celi njegovi zgodovini, prodaja se je povečala za 30%. vsak delavec bo dobil 5.000eur.

Offtopic: A mi lahko poveš kaj je to aVdi? Na forumu skoraj sami VAG loverji, pa se še zmeraj najdejo "poznavalci foruma", ki neznajo niti pravilno napisati imena s štirimi črkami... :roll:
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če mar 12, 2009 1:04 am

Polo78 je napisal/-a:Nič nimam proti Audiju kot znamki, da ne bo pomote, samo nekatere njihove reklame v zadnjem času pa res niso okusne.

Tisti, ki bi pogruntal formulo kako narediti dober in učinkovit oglas za čisto vsakega človeka, bi dobil nobelovo nagrado za ekonomijo in bi bil milijonar.

Tako pa enim pali, drugim pa ne. Sej če so odzivi zelo slabi, se oglas hitro umakne.
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če mar 12, 2009 1:28 am

=ZiAn= je napisal/-a:
hladni je napisal/-a:Ja ti amater si krepno od smeha, vodilni pri avdiju in delavci pa so nadvse zadovoljni.Namreč prejšnje leto je mel avdi največje št. prodanih avtov v celi njegovi zgodovini, prodaja se je povečala za 30%. vsak delavec bo dobil 5.000eur.

Offtopic: A mi lahko poveš kaj je to aVdi? Na forumu skoraj sami VAG loverji, pa se še zmeraj najdejo "poznavalci foruma", ki neznajo niti pravilno napisati imena s štirimi črkami... :roll:

Po moje je štajerc. Toti avdi ipd. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

borisk
Nov uporabnik

Napisal/-a borisk Če mar 12, 2009 9:27 am

@borisk: ja imaš prav, samo pogoj za večanje dodane vrednosti je tudi da jim moraš kaj dati oz pokazati!! In kaj lahko avdi pokaže več od bratranca VW (tam pa se še vedno lahko pohvalijo z dobrim imenom in to celo boljšim kot Audi), pa se še vedno ne "sramujejo popustov, ...

zaznana vrednost pri potrošniku ni nujno ista kot dejanska (vw golf :lol:)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov