Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 To feb 03, 2009 3:50 pm

Gremo podpise zbirat al pa pred ministrstvm kampirat pa da se nardi eno dirkališče za vse tiste k se jim ne da vozt po omejitvah.

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW To feb 03, 2009 3:54 pm

ko bi vsaj pomagalo...

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To feb 03, 2009 3:55 pm

sašo5 je napisal/-a:
esem je napisal/-a: To pomanjkanje odgovornosti oz zavedanja posledic je bilo značilno za marsikoga, ki se je s tega sveta poslovil za volanom.

jaz za 90% nesreč krivim na prejšnji strani opisane razloge....

Jerch_ je napisal/-a:nekega dne pa.. mi je počila skoraj nova zimska guma (zadnja) in sem sicer vozil 100km/h na omejitev 90km/h..

vročina, avto naložen, guma PREMALO napumpana, če ne; edino možna še mehanska poškodba......ali pa je to bilo pred 30-timi leti, ko so bile gume "noč in dan" proti današnjim........ (zimska na morju?)al si bil pa pozimi?

P.S pa na plin vedno opozarjam.....

comfortably numb je napisal/-a:S temle postom si dal zgolj slab zgled mladim voznikom, sam imam sicer izpit 13-14 let in nekih slabih 400,000 prevoženih, in nazadnje sem se 160+ vozil 10 let nazaj, tudi nad 140 me boš težko videl.

Lp

te "posadim" na sovozniški sedež k mojemu atu(71 let) :?:
P.S upokojeni pilot...... :P
takšen zgled, kot je moj ata dajal meni, dajem tudi jaz mojemu sinu - da ne bo "bu****" za volanom....

P.S mesto: 50km/h in pika :!:

PS.1. "HITROST UBIJA" mi je od nekdaj butast slogan.....
bu**** sem ker vozim po avtocesti samo 140? Pa daj ne s takimi traparijami...

Ko ti bo en takle PiWPiW prletu v avto in po možnosti 200kmh v Kopru ko boš imel zadaj sina v avtu, boš še vedno tako govoril? Pa četudi bi se to zgodilo v tistih "ostalih 10%"
Zadnjič spremenil comfortably numb, dne To feb 03, 2009 4:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt To feb 03, 2009 4:00 pm

PiWPiW je napisal/-a:numb, jaz vem da vozim hitro. zato bom tudi poskrbel da bom to varno delal. 200km/h se gre po kopru brez kakega problema ;)

Ravno taki idioti mi grejo najbolj na K....c in so najbolj nevarni na cesti.Tudi men povej reg. št. da se te ognem v največjem loku.Takim kot si ti bi bilo treba pobrati izpite doživljensko in jih nagnati v kakšno ustanovo (delat oz.odslužit kazen),kjer se ukvarjajo z invalidi,ki so postali žrtve prometnih nesreč.Fant moj malo se zamisli nad svojim početjem,ker če boš tako nadaljeval se ti ne piše nič dobrega na cesti.Kako lahko voziš 200 na uro??? Kje je to dovoljeno v Slo? In ti praviš,da voziš varno?? halooo,hmm ne vem no,zihr si se mal hecu ane :D Če te jaz kdaj srečam na cesti proti kopru z kamionom te nabašem ko pras.a in zirnem s ceste ,da ne boš več ogrožal sebe in druge,ki bi radi živi prišli na svoj cilj.

Posledica hitrosti je pa definitivno smrt ali hujše telesne poškodbe zato ne prbiji neumnosti v prejšnih postih.

Je pa res,da bi morali take videospote vrtet po TV ,mogoče bi se koga kej prjel.

Sicer mi pa nekaj ni jasno,zakaj naša država ne uvede zakon,ki bi pogojeval elektronsko blokado v avtu na 130/kmh?? No je že res da je na AC bolj malo nesreč in da so lokalne ceste bolj problematične in so nevarnosti višje pri hitrostih do 90/kmh ampak useeno vsaj taki dirkači,kot je naš PiWPiW ne bi mogli brezglavo divjat 200 in še več po AC.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb To feb 03, 2009 4:07 pm

Jaz ta zakon podpišem takoj, ampak e problem ker bi folk začel uveljavljat svoje pravice in bi šli na cesto štrajkat da so jim kršene :P

Jaz bi uvedel neko elektronsko uravnavanje hitrosti pri tablah za omejitev...potem bi bila nesreča res dobesedno nesreča dveh ubogih duš ki so se slučajno obe našle na napačnem kraju ob napačnem času. :lol:

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To feb 03, 2009 4:09 pm

PiWPiW je napisal:
numb, jaz vem da vozim hitro. zato bom tudi poskrbel da bom to varno delal. 200km/h se gre po kopru brez kakega problema

Boš ja, še prej bo pa naj... kakšna familija zaradi tebe. Bimbo. Morilec na 4 kolih.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy To feb 03, 2009 4:15 pm

asfalt je napisal/-a:
PiWPiW je napisal/-a:numb, jaz vem da vozim hitro. zato bom tudi poskrbel da bom to varno delal. 200km/h se gre po kopru brez kakega problema ;)

Ravno taki idioti mi grejo najbolj na K....c in so najbolj nevarni na cesti.Tudi men povej reg. št. da se te ognem v največjem loku.Takim kot si ti bi bilo treba pobrati izpite doživljensko in jih nagnati v kakšno ustanovo (delat oz.odslužit kazen),kjer se ukvarjajo z invalidi,ki so postali žrtve prometnih nesreč.Fant moj malo se zamisli nad svojim početjem,ker če boš tako nadaljeval se ti ne piše nič dobrega na cesti.Kako lahko voziš 200 na uro??? Kje je to dovoljeno v Slo? In ti praviš,da voziš varno?? halooo,hmm ne vem no,zihr si se mal hecu ane :D Če te jaz kdaj srečam na cesti proti kopru z kamionom te nabašem ko pras.a in zirnem s ceste ,da ne boš več ogrožal sebe in druge,ki bi radi živi prišli na svoj cilj.

Posledica hitrosti je pa definitivno smrt ali hujše telesne poškodbe zato ne prbiji neumnosti v prejšnih postih.

Je pa res,da bi morali take videospote vrtet po TV ,mogoče bi se koga kej prjel.

Sicer mi pa nekaj ni jasno,zakaj naša država ne uvede zakon,ki bi pogojeval elektronsko blokado v avtu na 130/kmh?? No je že res da je na AC bolj malo nesreč in da so lokalne ceste bolj problematične in so nevarnosti višje pri hitrostih do 90/kmh ampak useeno vsaj taki dirkači,kot je naš PiWPiW ne bi mogli brezglavo divjat 200 in še več po AC.

Ja to še treba da vrtijo to na televizji...že zdaj se vozim čez naselje 40 km/h za totimi ko drkajo falus za volanom...te pa se bom 30 km/ vozo al kaj...ko bodo toti posnetek videli??????.....

med naselji pa če jim je zdaj 70 normalno ...bo te 60 :roll: :roll: :roll: ....

jaz sem zato da se končno začne situirat ljudi, da naj vozijo tekočo dinamično vožnjo (ne rabijo dirkat), in bomo vsi veseli......in če bo vožnja lepo tekla bo dosti manj prehitevanj.....manj prehitevanj pomeni večjo varnost na cesti....ter posledično se bo zmanjšalo število žrtev....

ne pa zdaj ko pade 5 cm snega pa se že v drugi 25 vozijo :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt To feb 03, 2009 4:26 pm

vugy je napisal/-a:
Ja to še treba da vrtijo to na televizji...že zdaj se vozim čez naselje 40 km/h za totimi ko drkajo falus za volanom...te pa se bom 30 km/ vozo al kaj...ko bodo toti posnetek videli??????.....

Bolje 40 kot pa 60 :D najbolj normalno pa je da se usi držimo pravil in vozimo tako,kot nam je dovoljeno.Sicer pa počasni vozniki niso tok nevarni,kot pa dirkači.
Sicer so zoprni ampak zdaleč nevarni.(pač držiš varnostno razdaljo in ko ga lahko varno prehitiš to tudi storiš)

Pa dobil sem še idejo,da bi morali v današnjih časih uvesti psiho teste pri opravljanju vozniškega izpita B kat.Ker je dosti neuravnovešenih oseb za volanom po tem,kar vidim na terenu.
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To feb 03, 2009 4:27 pm

Žal mi je vseh tlele,ki ste tako neinteligentni da se ne znate postaviti v čevlje tistih ki se jim to dogaja... :ue

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To feb 03, 2009 4:32 pm

comfortably numb je napisal/-a:bu**** sem ker vozim po avtocesti samo 140? Pa daj ne s takimi traparijami...

nikjer to nisem napisal, niti ne mislim(vidiš, da je v narekovajih) - mišljeno je bilo, kot recimo primer: da v morje padeš in se utopiš, ker si "neplavalec" (zopet je neplavalec v narekovajih, ker pogojno zna vsak plavat oz. moral bi) pa se vseeno utapljajo ljudje, kakor tudi tisti na cesti ubijajo, ki mislijo, da ko so roza knjižico dobili vse znajo......

s takimi nehaj, ker je skregano z zdravo pametjo in če si to že naredil, niti ni potrebno, da se s tem hvališ...........in ne govori o varnosti po mestih, kjer je milijon faktorjev, da se ti kaj zgodi, bog ne daj še komu drugemu, zamisli si situaciji, da se "mami" otrok strga z roke in ravno na cesto :?: :!: ti pa nad omejitvijo, pa mogoče še s kakim pirom v riti......... :?: :!: me kr zmrazi, že sama pomisel na to........

...o tem bi morali starši(če imajo možnost in če se tega zavedajo) prenašat na otroke, če se pa kdaj in kdaj po AC. na full zapeljemo ali pa na kakem brisanen prostoru ali frai parkiriščiu z ročno obrnemo, je pa še toliko bolje....

Uporabniški avatar
street racer
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a street racer To feb 03, 2009 5:06 pm

torej zakaj so omejitve??? da se jih krši? kazni niso dovolj velike mogle bi biti višje minimalna kazen 500 eur za prekoračenih 10km/h.tako bi vsazga dirkača odarlo po žepu,in ko bi pustil na cesti par plač bi se slej ko prej streznil=tudi sam mam težjo nogo ampak se ne izživljam na cesti! zaradi sebe,ker cenim lastno življene in življenja drugih!

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To feb 03, 2009 5:11 pm

street racer je napisal/-a: kazni niso dovolj velike mogle bi biti višje minimalna kazen 500 eur za prekoračenih 10km/h.tako bi vsazga dirkača odarlo po žepu

Ni problem v višini kazni,ker v primerjavi z Nemčijo imamo trikrat višje kazni.Srž problema je v mentaliteti ljudi ... :idea:

Uporabniški avatar
Volvo5er
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Volvo5er To feb 03, 2009 5:26 pm

comfortably numb je napisal/-a:Jaz ta zakon podpišem takoj, ampak e problem ker bi folk začel uveljavljat svoje pravice in bi šli na cesto štrajkat da so jim kršene :P

Jaz bi uvedel neko elektronsko uravnavanje hitrosti pri tablah za omejitev...potem bi bila nesreča res dobesedno nesreča dveh ubogih duš ki so se slučajno obe našle na napačnem kraju ob napačnem času. :lol:

Tak zakon ni realen, je neprimeren, nečloveški pa še nevaren zna biti.

Nesreče bi se potem dogajale zaradi prehitevanj (pač se ne bi izšlo ker ne bi mogel pospešiti :S), zaradi zaspanosti za volanom, zaradi izkoriščanj slabih omejitev (na kakšni ovinkasti cesti bi bila omejitev še zmerom višja kot bi se pa dalo voziti, ljudje bi to preveč izkoristili), itd.

asfalt je napisal/-a:Kako lahko voziš 200 na uro??? Kje je to dovoljeno v Slo? In ti praviš,da voziš varno?? halooo,hmm ne vem no,zihr si se mal hecu ane :D Če te jaz kdaj srečam na cesti proti kopru z kamionom te nabašem ko pras.a in zirnem s ceste ,da ne boš več ogrožal sebe in druge,ki bi radi živi prišli na svoj cilj.

Če ima človek primeren avto, zadostno vozniško znanje in pa da zna oceniti stanje na cesti (predvideti nevarnosti) se da marsikje varno voziti 200. Bolj nevaren si ti, ki bi ga rad povozil s kamionom :shock:

Jasno je, da večja kot je hitrost večje so posledice, če se kaj zalomi. Načeloma naj bi pa vozili tako, da se nima kaj zalomiti, neglede na hitrost.

Pa še nekaj, omejitve so meja, do katere se pričakuje, da so vsi vozniki sposobni voziti varno (tudi 90 letne babice in pa 18 letne koke v še tako starem ali pa slabem avtu), kar pa ne pomeni, da voznik z večjim vozniškim znanjem in boljšim avtom ne more voziti popolnoma enako varno tudi pri veliko večji hitrosti od zakonsko dovoljene.
Zadnjič spremenil Volvo5er, dne To feb 03, 2009 5:29 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To feb 03, 2009 5:27 pm

street racer je napisal/-a:torej zakaj so omejitve??? da se jih krši? kazni niso dovolj velike mogle bi biti višje minimalna kazen 500 eur za prekoračenih 10km/h.tako bi vsazga dirkača odarlo po žepu,in ko bi pustil na cesti par plač bi se slej ko prej streznil=tudi sam mam težjo nogo ampak se ne izživljam na cesti! zaradi sebe,ker cenim lastno življene in življenja drugih!

pizd@ mate eni bedaste,sploh ti,kadar kej napišeš.

primer: en ti cijazi po ovinkih 60,na ravnici pa pritisne na 80,90. in rečmo da je pride dolga ravnica za varno prehitet,ja normalno da ga boš prtisnu mimo vsaj 120,a ne?
al bi ga ti prehiteval z isto hitrostjo kot on vozi? je tut opcija da bi ga ne bi prehitel in za njim vozu.
zdej pa še enkrat svoj post preber,pa premisli :roll: :idea:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW To feb 03, 2009 5:39 pm

jaz nisem noben morilec, bimo al nek amater za volanom! Naj vam bo jasno da jaz NOBENEGA ne ogrožam! ob 3 ponoči na precej široki cesti ni nobenega otroka in glupe mamice, ni nobenega avta da bi ogrožal, na sploh ni nobenega razen kake provide. za take zadeve delat imam avto, znanje in pamet. Ker jaz nisem eden tistih ki naredi 2-3 totalke in potem reče tako zadevo. nisem še popraskal avta in vi meni govorite da ogrožam folk?! dejte no. sama hitrost ne ubija! vsi čim slišite mesto je to avtomatično ob 4 popoldan ko je največ folka na cesti. ne, takrat se vozi pazljivo ker se lahko karkoli zgodi.

res je da je vse v mentaliteti voznikov. v nemčiji so veliko bolj prometno vzgojeni kot pa pri nas. zato si lahko tudi privoščijo AC brez omejitev. ker ni bedakov kateri brezpametno divjajo.

in dejte se že 1x peljat v kakem hudem avtu. pri 200 začenjate razumet da se premikate. ah ja, nekateri padejo v nezavest že pri 100 :roll:

hvala volvo. končno en ki me razume!
Zadnjič spremenil PiWPiW, dne To feb 03, 2009 5:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
street racer
Novinec

Napisal/-a street racer To feb 03, 2009 5:39 pm

jst newem zakaj bi ga PREHITEVAL če vozi 80-90 ,itak je omejitev 90!! držmo se omejitev pa bo za 50% MANJ nesreč

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy To feb 03, 2009 5:40 pm

Imam občutek, da bo ta tema v kratkem šla v zaklep :roll:

Uporabniški avatar
street racer
Novinec

Napisal/-a street racer To feb 03, 2009 5:43 pm

in ja HITROST UBIJA-ker se človeku zmanjša vidno polje in s tem tudi reakcije-kar je znanstveno dokazano-zdaj pa nehajmo bučnce lušit ;) :!:
Zadnjič spremenil street racer, dne To feb 03, 2009 5:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To feb 03, 2009 5:44 pm

ok samo 10 km/h če prekoračiš pa še se ti vedno nena tak zmanjšajo vozne sposobnosti pa vidno polje za 500€ kazni ... :roll: :roll: blesava izjava bla tisto od tebe res...

me zanima če se po vseh naseljih točno 50 voziš
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
bigturbo
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a bigturbo To feb 03, 2009 5:46 pm

Uh kok znate eni zakomplicirat a ne? Opažam,da je tukaj kar nekaj voznikov,ki se držijo pravil?Asfalt,ti itak nisi nikoli hitreje vozil od 130km/H ,valjda da ne ti bi dal blokado na 130 :roll: saj ni point o tem,gre se za način vožnje,predvsem pa strpnost :!: Da o kamionarjih ne izgubljam besed :evil: Vsi delamo prekrške ,eni malce več ,eni malce manj a ne?Jst zase vem da ga rad prtisnem,je pa res da to takrat,da ne ogrožam dobenga!Vsi smo krvavi pod kožo,ter vsi včasih zalomimo.
biturbo SKN Project CT3 50
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov