-Letos je en v Šenčurju pri Kranju gonu puntota in na spolzki cesti odnesel s seboj 2 kolesarja... Moj prijatelj star 18 let je umru...
-Na črnem kalu se je ubila moja prijateljica z motorjem... Njen fant je bil zraven, padla je celo v njegov motor. Takrat sem šel iz morja in sem čakal v koloni, ki je nastala zaradi tega... Vse sem videl - njo,kri, njega ki joka zraven, vendar en dan sploh nisem dojel.
Ona je bila moja sošolka (2leti starejša) in soigralka,ko sem še trenirou tenis, njen fant je moj soigralec pri hokeju, njen brat pa moj dolgoletni najboljši prijatelj, povzročitelj nesreče pa je oče mojega bivšega soigralca...
Bila je ena najlepših žensk, kar sem jih videl v življenju...
-Oče mojega soigralca je nekaj let nazaj na hitri cesti zapeljal na nasprotni pas - ubil sebe in še neko družino (nevem kolk mrtvih, mislm da 2)
-Sinček očetovega prijatelja je umrl zaradi rahlega naleta v katerem je bila samo materialna škoda, a on ni bil privezan in je z glavo butnil v stebriček...
-Pred 14 dnevi se je moj sosed in prijatelj (3 leta starejši) razbil pred našo hišo z avtom. Ni bil privezan ob 4h zjutrej ene 140...PIJAN!!! Vrglo ga je iz avta, potem pa je avto padel nanj...
-Dva dni nazaj smo šli na trening in smo videli grozljivo nesrečo ko je voznik megana karavana na avtocesti zapeljal v jarek - čist ga je zmetal... Človek je končal v nosilcu železne ograje, ves skrivljen, brez roke, ki je ležala nekaj metrov stran... Če je umru ne vem, dons nism zasledil v kroniki...
-Študiram medicino (stomatologijo) in vsak dan gledam ljudi, ki imajo posledice raznih nesreč... In avtomobilske so ene najhujših - obraza, ki prileti v vetrobransko steklo ni za prepoznat...
Če ne drugega, se vsaj pripnite ko ste v avtu.
In če policaji težijo zarad 6 točkovnega pasu jih pošljite nekam, ker to rešuje bolj kot vsak airbag...