Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po mar 30, 2009 7:44 pm

Tisti vozniki ki se nocejo- jim je odvec se odmakniti, je samo dokaz, da imajo zelo zelo mali IQ in, da je njihova razgledanost ne sega vec kot 1m pred njimi.

se manjsi IQ imajo pa vozniki ki mislijo ce imajo vecji avto, da so vec vredni v cestnem prometu.

Prehitevalni pas je izkljucno namenjen prehitevanju in ne voznji po njemu! Zato je tudi poimenovan PREHITEVALNI pas. Ko prehitis avto, avtobus, kamijon ali pa avijon se vrnes na VOZNI pas pa ceprv je cez 500m drugo vozilo ki ga bos spet prehiteval. Zato je tudi poimenovan VOZNI.

Je tudi res, da je na njemu najvecja dovoljena hitrost 130km/h.

In res nevem zakaj se je tesko nekomu odmakniti ce nekdo prehiteva z vec kot 130km/h na prehitevalnem.

S tem ko se noces odmakniti samo pokazes, da si se bolj primitiven ker se sploh gres haklati z takim ki prehiteva + povecujes moznost nastanka nesrece ker delas sebe zivcnega in tistega za sabo, s tem pa zmanjsas koncetracijo in pozornost na ostale stvari v prometu.

Kar je pa veliko bolj nevarno kot hitra voznja! Seveda pa morete lociti hitro in neprilagojeno hitrost!

drugace je pa alex cisto vredu napisu....
Slika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po mar 30, 2009 7:50 pm

abbe je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
excalibur je napisal/-a:Tudi zame ima CHAN popolnoma prav.
Glede na zakon ki pravi da se treba čimmprej umakniti iz prehitevalnega pasu,bi jaz vprašal:Zakaj bi se sploh umaknil?V Chanovem primeru ko je vozil celo 140 km/h to je več kot je dovoljeno ni storil nobenega prekrška.
Če jaz pri 130 km/h vozim na prehitevalnem pasu in dohitevam oziroma prehitevam tovornjak ki vozi 110 km/h po desnem pasu se mi ne zdi smiselen takojšen umik nekemu prenapetemu frajerčku z neko super duper mašino,ker itak se tudi po prehitevalnemu pasu ni dovoljeno peljati več kot 130 km/h.Omejitev velja za oba pasova.

to je res bolano.in kaj poj ce je omejitev 130km/h?
ce se nekdo odloci voziti hitreje kot je omejitev ima vso pravico za to.itak bo sam nosil posledice(kazn).
tko da ce je kle kdo frajer pa prepotenten si to ti ki se vozis po prehitevalnem pasu 130 in se ne umikas hitreje vozecim.
malo se zamisli nad sabo.
drgac pa se je men zadnc nardil da sm pac pelal 190 km/h kjer je omejitev 100.pac ja sm naumen pa kaj.in vidm pred sabo enga volvota z mb tablicami.natovorjen zadaj tok da ni mogel nazaj nic videti v retrovizor.je bil pred mano nekje 100m.sm si reku bom spustu gas bo sigurno zapelal in glej ga res brez smernikou in brez cesar kol kr lepo zapelje na drug pas.mu poblendam enkrat pa se enkrat.ko da nc nebi.sm moral kr na pouhn zabremzat da sm se ustavu.pa sm mu poj mal nakazal kaj je naredu nc se je cudu kaj mu govorim.ko da nc ni naredu.takm bi jaz pobral izpit.

Nima te pravice - če se mu kaj zgodi, bomo vsi plačevali za njegovo zdravljenje, beri pogreb, če se bo zgodilo samo njemu, če pa bo še kdo udeležen, bo pa pol pameten prodajal pamet in se kesal po televiziji in raznih oddajah.

Hitrost je v korelaciji še s čim drugim kot z velikostjo mašine.

Po moje je frajer uni od zadaj, ki prileti od zadaj, ne uni od spredaj, ki se trudi normalno živet v naši čudni državci in pač ne hvata krivin.

Jao, jao, kakšen folk... en dan boš pa koga ubil, pa saj ti je vseeno, je res? Važno, da adrenalin šprica...

dalec od tega da mi je vseeno.
jaz ce hocem lahko vozim 200km/h.a je tako?zakon prepoveduje ni pa recen da ga morem upostevat.je tako?
ce bi prebral post fino bi videl,da sem videl avto natrpan do fula(verjetno cela druzina v avtu) in sem spustil gas,sepravi sem predvideval da lahko ven zapelje ker ne vid v retrovizor.je res?
no in zapelal je vem,ceprav je mel stranska ogledala v katera bi me sigurno videl CE BI VANJ POGLEDAL PA OCITNO NI,pa tut brez zmigavca je zapelal na prehitevalni pas,sm mu poblendal parkrat pa tut ni vide,se pravi da sploh ni spremljal prometa okoli sebe.in ne poj neki mene kritizirat....verjetno si ti eden takih kot ta pacient z volvotom in potem pises men da sem pacient.ce bi se zaletu v njega in da mu ubijem druzino bi bil on kriv,ker me je izsilil.

@Abbe, nisem mislil osebno, poudaril sem samo dejstva, ki niso pozitivna. Torej tudi jemati ti ni treba osebno in lahko prav mirno pustiš nečedne primerjave. Ga pač serješ in se s tem sprijazni.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po mar 30, 2009 7:53 pm

uros11 je napisal/-a:bi bil kot doma :D ne se sekirat @Sašo2, itak da zgubiš živce enih 300x/dan zaradi takih kot smo ostali, ki uničujemo mašine pri nizkih obratih in se ne obremenjujemo kaj preveč s vami, pravzaprav je še hecno, ravno prav počakaš, da uni odzadaj odfrka, potem pa se počasi, zlagoma začneš umikati, jasno še prej mora žmigavec 3x utripniti, krivulja loka z levega na desni pas pa je ustrezno ravna in dolga.... pomirja, ti rečem, ko vidiš tisto zablodelo faco v avtu, ko tiši mimo... in to vse z namenom, jasno, da umiriš promet, zaradi varnosti, jasno... evo, sedaj pa si privošči, vem da ti ne bo uspelo ostati tiho...

5 mam številko(brez je bilo zasedeno) pa sem nevem zakaj pritisnil 5....

Poslušaj: predobro vem kako je oz. kako zgleda, ter kakšen je občutek ko s plavo lučjo in sireno PROSIŠ nekoga, da se ti umakne ne glede al je to prehitevalni pas al navadna regionalka; ne, taki kot ti "z egotom" ne odstopajo: 130 jaz lahko, velja tudi zate in pika... pri nas "na jugu" bi rekli; "ne j**e žive sile"........

..osebno ne zgubljam živcev nikoli, ker se mi nikoli tudi ne mudi, ko vozim, vozim za svoj gušt, iz veselja - tudi 260(ko sem imel avto, ki je šel toliko) in to mi uspeva verjetno dlje časa, kot si pa ti star....o prevoženih km, raje nebi.... :pivo
Zadnjič spremenil sašo5, dne Po mar 30, 2009 7:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po mar 30, 2009 7:53 pm

bolj ko berem bolj sem zaskrbljen!
mam sam eno vprašanje za vas "tišači".
kok vi kilometrov naredite na leto da ste tok samozavestni in pa pametni da vse veste in znate predvidevat kaj bo?
abbe!
me zanima kaj bi bilo ko se bo tebi enkrat zgodilo da boš pozabu dat žmigovc in v ogledalu spregledal take kot si ti ki vozijo 200+ kmh in zapeljal vn? kaj bo pol?
mogoče ti ne boš imel možnosti da bo voznik za tabo pravočasno ustavil avto in potem bo katastrofa!
to je samo vprašanje prosim tega ne razumi narobe?
tvoja glava, tvoj avto tvoja pamet!

še to: se strinjam z alex3!
lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po mar 30, 2009 7:54 pm

jst se strinjam s tem da ga serjem ker ga res in to na veliko s to prehiro voznjo.samo je problem takih kot si ti da ste prevec ozkogledni
nesmemo pelat vec k 130.in k en pele vec k 130 poj se taki k ti oglasajo pa kako ogrozamo pa ono pa ovo.
sj tud brez smernikov ne smes zamenjat voznega pasu,pa tut prepricat se moras a lahko VARNO prehitis avto,pa nben od tebi podobnih to ne poudarja da s tem ogrozajo ostale.
grem pa staut da ga ni junaka na forumu ki se nikoli ni prekoracil omejitev na ac..
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po mar 30, 2009 7:58 pm

King1 je napisal/-a:bolj ko berem bolj sem zaskrbljen!
kok vi kilometrov naredite na leto da ste tok samozavestni in pa pametni da vse veste in znate predvidevat kaj bo?
abbe!
me zanima kaj bi bilo ko se bo tebi enkrat zgodilo da boš pozabu dat žmigovc in v ogledalu spregledal take kot si ti ki vozijo 200+ kmh in zapeljal vn? kaj bo pol?
mogoče ti ne boš imel možnosti da bo voznik za tabo pravočasno ustavil avto in potem bo katastrofa!

lp

v 7 latih kar mam izpit sem prevozu cez 200.000km.
ko bom enkrat pozabu dat zmigavec pa nebom pogledal v ogledalo in zapeljel na drugi pas,kjer se nekdo zaradi hitrosti ne bo mogu ustavt bom povzrocu nesreco verjetno z smrtnim izidom za katero bom SAM KRIV,ker sem nekomu odvzel prednost.in to sem pac hotu napisat v teh postih.
Ni vse res kar napišem

excalibur
Nov uporabnik

Napisal/-a excalibur Po mar 30, 2009 7:59 pm

To Alex3.To sem hotel.To razlago sem hotel :bow
Naj si jo preberejo tisti nervozni vozniki ki divjajo,ne vozijo ampak divjajo po levem pasu in mislijo da ko dohitijo neko vozilo na tem pasu da bo ta voznik z neko vratolomno menjavo nazaj na desni pas omogočil divjaku da divja naprej.Sicer sam takoj ko prehitim menjam pas nazaj.Ni bilo mišljeno da zdaj zadržujem kolono sploh ne.Saj smo že precej zverzirani da takoj "bežimo" nazaj na desni pas :vrum

alex3
Nov uporabnik

Napisal/-a alex3 Po mar 30, 2009 7:59 pm

Ja, no sanjačev je res zadnje čase nadpovprečno veliko. Na primer danes, vozim od Jarš proti Golovcu in kakšnih 200 metrov pred Golovcem za sabo opazim rešilca, zato sem takoj umaknil na desni pas. Pride rešilec mimo, zapeljemo v tunel, in verjetno ni treba posebej omenjati, da se je večina umaknila šele, ko jim je trobil tik za ritjo. In to ne samo s sireno, ampak tudi s hornom. Ker navadne sirene in lightshowa očitno nihče več ne registrira... Seveda pa, ker se je gospoda zadnji trenutek umikala in vrivala na desni pas, je promet v tunelu skoraj obstal.

Ne vem, kaj gre ljudem po glavi, ampak da v mračnem vremenu in kasneje celo v tunelu ne vidiš rešilca, na katerem vse žmiga, mora biti s človekom nekaj hudo narobe.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po mar 30, 2009 8:02 pm

vidm da razumeš da hočem sam dobr nč slabga!
se strinjam da ga ni junaka k ni prekoraču omejitva na ac ampak morš pa ti razumet, da nismo vsi taki! lej tud jest ne vozm počas ampak v toku s prometom včas tud mal hiterje.
poin je v tem da morš kljub tvoji hitrosti predvidevat take kot so uni z polno naloženimi volvoti itd....
pazi nase in na druge pa zaradi mene leti 300+ če lahko!
lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po mar 30, 2009 8:05 pm

upam da ne bom jest tist k mu boš prednost vzel!
lp

mte
Nov uporabnik

Napisal/-a mte Po mar 30, 2009 8:08 pm

abbe: aha, problem je, ker morajo tisti ki upoštevajo zakon, precej paziti na take divjake kot si ti, pa tega ne počnejo. Res nesramneži, kako si upajo.

Samo en prvih členov zakona pa pravi, da vozniki lahko predvidevamo, da bodo tudi drugi udeleženci vozili po zakonu.

In zakaj bi moral jaz, ki recimo da vozim 130 in naletim na tovornjak, zavirati in s tem trošiti gorivo in zavore, ti pa se lahko kot kralj pelješ 190 mimo? Ok, saj to bom zaradi varnosti tudi storil, ampak zakaj misliš, da imaš absolutno prednost če divjaš 190?
Mislim, da se premalo zavedaš, da na cesti nisi sam. Upam da tega ne boš ugotovil šele takrat, ko boš zaradi divjanja priletel v en drugi avto in koga ubil.
Zavedati se moraš, da tudi idioti, ki ne gledajo v špegle in ne dajajo smerokazov, obstajajo. Njim je ravno toliko za vzet izpit kot tebi s takim ravnanjem na primer. Ampak vedno so bili in vedno bojo, vsaj dokler se ne močno spremeni izobraževanje in miselnost voznikov.
Šele ko bodo VSI (tudi taki ki ne gledajo v špegle in taki kot si ti med drugim) vozili konstruktivno in ne bojo gledali samo nase, bo promet bolj tekoč in bolj predvidljiv. Do takrat pa bomo pač slovenci slabi vozniki, jebiga.
lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po mar 30, 2009 8:15 pm

nevem sicer zakaj se zj vsi name spravljate.ocitno ne berete vseh objav.
sm lepo napisal da sm videl avto natovorjen verjetno druzina gre na pocitnice in sem spustil gas,ker sem PREDVIDEVAL da lahko zapelje.to in po parih sekundah je res,brez zmigavca zapelal,ce bi dal prej zmigavc bi pac prej zacel zavirat in bi ga spustu(nisem samomoroilec da bi na silo hotu ga prehtet) on pa tut zmigavca ni dal ampak lepo zapeljel na drug pas in sem pac moral zbremzat na njegovih 100 km/h.
@mte nimam se za kralja niti ne mislm da sm glavni pa da se vsi morate umaknt men z ceste,amapk ko pogledas v spegu in me vids pa poj cez sekundo se enkrat in sem ti ze velik blizje jaz mislm da lahko ocenisa da kok hitr vozm pa a je varno prehtevat al ne.pa spet se en tak seprav ti nebi zaviral pa trosil zavore pa gorivo,jaz k me bos pa izsilu bom pa moral al kako?
Zadnjič spremenil abbe, dne Po mar 30, 2009 8:17 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po mar 30, 2009 8:15 pm

No dragi moji, potem se pa čudvate, zakaj prihaja do nesreč...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po mar 30, 2009 8:19 pm

abbe
sej se ne spravljamo nate ampak nas je zbodu tvoj primer k pač enim ni všeč kaj počneš!
lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po mar 30, 2009 8:22 pm

ma sj ni vazn itak sm samo jst v prekrsku .kokr kol vi recete jaz se z vami strinjam.
Ni vse res kar napišem

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless Po mar 30, 2009 8:24 pm

Joooj, pa kolikokrat bom še moral napisat, da sem bil VZPOREDNO s šleparjem in se NISEM MOGEL umaknit?! Kdo je rekel, da se nočem!? Umaknil sem se, takoj ko je bilo možno. Bi se prej če bi bilo možno, a ni bilo, ker je bil šlepar na moji desni strani. Zakaj nestrpen folk ne razume tega?? Aja, šleparja nista bila narazen 500m, ampak 5m, ali še manj.

Glede tega umikanja pa tako brezveze.. Če je možno se takoj umaknem, če pa ni se pa umaknem takoj ko je. In zaradi tega sem dobil sredinca, to me je pogrelo. Bmk koliko se on vozi, sam ne bo mi pa blendal, če se mu nimam kam umaknit. Golazen.

Alex3, hvala, še nekdo, ki razume.

Lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po mar 30, 2009 8:26 pm

abbe
ne nisi samo ti v prekršku! človek te je pač spregledal nimaš kej dobr da si ustavil pravočasno!
oba sta kriva v mojih očeh ne samo ti!
lp

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Po mar 30, 2009 8:28 pm

abbe je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:bolj ko berem bolj sem zaskrbljen!
abbe!

lp

v 7 latih kar mam izpit sem prevozu cez 200.000km.
ko bom enkrat pozabu dat zmigavec pa nebom pogledal v ogledalo in zapeljel na drugi pas,kjer se nekdo zaradi hitrosti ne bo mogu ustavt bom povzrocu nesreco verjetno z smrtnim izidom za katero bom SAM KRIV,ker sem nekomu odvzel prednost.in to sem pac hotu napisat v teh postih.

Abbe, spet nimaš prav. Kaj pomaga ugotavljati, kdo bo kriv, če pa par ljudi ne bo več, ker bodo z expresno pošto šli gor ali pa dol. Kdo je kriv, je vprašanje za otroški vrtec, ne za resne ljudi, ker žrtev to vprašanje ne obudi/ozdravi. Tam se preganjajo na to temo. Pa da ja ne misliš, da se boš bolje počutil, če bi se ti kdaj zgodilo, da bi rekel, kriv sem, pa še sem poslal ene tri ljudi na oni svet. Pa ja de, adoloscentske bedaarije.

7 let, hmm, 25 let imaš? Z B+ kategorijo ali še km s Tomosom?
Pa oprosti, ker si samo ti na tapeti, vendar si edini upaš... svaka ti čast.

Zato ker vozite 190 (po števcu?), se vam bom umikal za kamion? Zato ker vozim 130, boste dirkači zmanjšali hitrost, pa če vmes zletite na luno, in ker sem dobre volje, se vam bom umaknil, ko bo prostor za to. Med drugim tudi za to, ker nepredvidijive imam rajši pred sabo, kjer jih lahko nadziram, kot pa za sabo, v riti (pa ne tiščim jaz v rit, da ne bo pomote).

Mimogrede, vsi tisti, ki vozite v riti, resno mislite, da lahko ustavite, če začne uni pred vami zavirati?

Legoless - prav si naredil. Ne se sekirat zaradi takih tičev.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Po mar 30, 2009 8:32 pm

legoleess vrjetno nisi bil s tapravim avtom ko si sredinca dobil
Zadnjič spremenil Zois, dne Po mar 30, 2009 8:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po mar 30, 2009 8:34 pm

aha 200.000 samo z avtom..
ne pricakujem da se mi bo kdo umikal pa poj zairal,tega nisem nkedr napisal
ce bi znal braz bi vidu da je un zacel prehitevat,ce bi on prehiteval ze prej bi jaz tok prej gas spustu da mi niti zavirat nebi blo treba.
jst upam da nam nikol nesrece povzrocil pa nevem od kje ti ideja da bi mi blo lazje ce bi rekel da sem kriv.pac nauci se brati malo.sj uporabljam locila.velikih zacetnic ne ker se mi ne da stiskat tipke shift.
Ni vse res kar napišem
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov