darwin je napisal/-a:Dejstvo je, da se na področju varnosti v cestnem prometu da še zelo veliko narediti, sploh glede na tendence, da bi k njenemu izboljšanju prispevala ne samo avtomobilska industrija ampak tudi ceste. S tem mislim ceste kot celoto, od projektanta, ki ima v mislih prometno varnost, tako da v vozišče vgradi senzorje, ki bodo samodejno komunicirali z vozili, sporočali stanje vozišča, vozilu javljali poškodbe, morda zastoje za nepreglednim ovinkom, sporočali še varno hitrost, ..., da že ob projektiranju poskrbi za ustrezne izletne cone, ki bodo podaljšale pot ustavljanja, pa do vzdževalca, ki s senzorjev dobi podatke, katere odseke je potrebno sanirati, da skrbi, da so ceste nenehno v brezhibni kondiciji, ...
Nenazadnje bi neka samostojna neodvisna institucija, ki bi podobno pot Euro NCAP ocenjuje vozila po celotni EU ocenjevala ceste odlična spodbuda državam, da gradi najboljše ceste.
Na tem področju je bilo v zadnjem času narejenih en kup študij in raziskav, potrebno je še veliko dela, a v prihodnosti lahko pričakujemo da se bo število žrtev v prometu zmanjšalo.
Pri razvoju vozil se pa še zelo veliko da narediti na aktivni varnosti. Če avto samo eno sekundo pred nami ugotovi, da se bomo zaleteli in če začne zavirati to sekundo pred nami, smo pri hitrosti 100 km/h pridobili dodatnih 27 m zavorne poti.
l0g1t3ch je napisal/-a:No lahko pa dodamo en velik airbag spredaj na odbijač![]()
Nekaj takega da bi bil narejen iz orgormno manjših celic kot tista mehurčkasta zadeva za ambalažo. Sproži se pa ko senzorji zaznajo neizogibni trk.
Evo pa se naša havba še podaljša za kakih 30cm
abbe je napisal/-a:jaz si bom tank kupu pa bom mel mir kar se crashov tice.
W|zz je napisal/-a:abcabc je napisal/-a:Hm eno vprašanje. Jaz, ko vozim držim volan samo z levo roko "ko nek frajer", ampak tako mi je bolje vozt, kot z obema rokama in mi je prišlo danes na misel, kaj če se zaletim dobim roko direkt v obraz z airbagom vred.
Ne.
lp
abcabc je napisal/-a:W|zz je napisal/-a:abcabc je napisal/-a:Hm eno vprašanje. Jaz, ko vozim držim volan samo z levo roko "ko nek frajer", ampak tako mi je bolje vozt, kot z obema rokama in mi je prišlo danes na misel, kaj če se zaletim dobim roko direkt v obraz z airbagom vred.
Ne.
lp
Kakšno pojasnilo saj roko imaš dejansko ravno, čez airbag, jaz jo imam na vrhu.
abbe je napisal/-a:abcabc je napisal/-a:W|zz je napisal/-a:abcabc je napisal/-a:Hm eno vprašanje. Jaz, ko vozim držim volan samo z levo roko "ko nek frajer", ampak tako mi je bolje vozt, kot z obema rokama in mi je prišlo danes na misel, kaj če se zaletim dobim roko direkt v obraz z airbagom vred.
Ne.
lp
ja kako lahko sploh vozis tako da mas roko na sir bagu.a sploh lahko zavijas?
mislm ce tkole vozs si brez zamere budala.sj niti ne drzis fino volana v roki,kaj ce v kako luknjo zapeljes al cez kasn kamn ti koj volan obrne pa gres lahko celno v koga drugega?
a ti sploh kj razmisljas ko vozis al kaj?
abbe je napisal/-a:abcabc je napisal/-a:W|zz je napisal/-a:abcabc je napisal/-a:Hm eno vprašanje. Jaz, ko vozim držim volan samo z levo roko "ko nek frajer", ampak tako mi je bolje vozt, kot z obema rokama in mi je prišlo danes na misel, kaj če se zaletim dobim roko direkt v obraz z airbagom vred.
Ne.
lp
ja kako lahko sploh vozis tako da mas roko na sir bagu.a sploh lahko zavijas?
mislm ce tkole vozs si brez zamere budala.sj niti ne drzis fino volana v roki,kaj ce v kako luknjo zapeljes al cez kasn kamn ti koj volan obrne pa gres lahko celno v koga drugega?
a ti sploh kj razmisljas ko vozis al kaj?
chevy je napisal/-a:Še bolje pa če je palec na notranji strani (tu na sliki ni tako) - pač da ga držiš okoli volana (upam, da razumete kako mislim).
W|zz je napisal/-a:chevy je napisal/-a:Še bolje pa če je palec na notranji strani (tu na sliki ni tako) - pač da ga držiš okoli volana (upam, da razumete kako mislim).
Ponavadi učijo tako kot je na sliki, drugače utrpiš še polomljene palce, ker pred nesrečo s prsti z vso silo stisneš ("objameš") volan, roke ti pa naprej porine..
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov