Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Re: dirkališče v sloveniji - leta 2011

Napisal/-a ManIAK Sr avg 24, 2011 11:58 am

Morte mal gledat še na obiske iz tujine. Torej Austria, Italija, Hrvaška. Nas definitivno ni dosti, da bi lahko sodobno dirkališče nemoteno in z dobičkom obratovalo.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr avg 24, 2011 12:08 pm

glej, akrapovič je bil pripravljen financirat polovico dirkališča. POLOVICO! koliko so pa nori naši prebivalci mislim da bi se furali skoraj vsak dan po njemu in dvomim da bi imeli minus. še grobnik ki je kr neki ima stalno na polno zasedeno. tako da iz finančnega vidika tle ni panike. vse naštete države imajo že dirkališče in še to precej blizu nas. kje je tle problem?

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Prvo dirkališče v SLO.

Napisal/-a lancia hf To sep 06, 2011 6:52 pm

Upam da jim bo v tem poskusu kaj ratalo narediti.
http://www.hi-tek.si/race/
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Re: Prvo dirkališče v SLO.

Napisal/-a srcnik To sep 06, 2011 6:58 pm

Moralo bi biti nekje med ljubljano pa mariborom...

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To sep 06, 2011 7:06 pm

kdo bi dal zemljo,kdo bi to financiral,...? polno nejasnost,nobenih konkretnih informacij. zadeva mi deluje tako kot tisto na fejsbuku,ko se je zbiralo glasove,da bo šel damjan murko na luno,le da so šli tukej korak dlje,in naredili celo svojo spletno stran.
ne ve se niti ali se glasovi zbirajo za hec,oz. bojo imeli kak pomen-torej ali je zadeva resna,ali pa so se trije lokalni dirkači s clioti 1.2 odločili da bi blo fajn imeti dirkališče. sicer neka telefonska je tam,ampak glede na to da so oni tisti ki zbirajo podpise,bi lahko projekt malo bolj na široko predstavili ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To sep 06, 2011 7:08 pm

Učitno so šolske počitnice še na udaru :roll: :roll: :roll: :roll:

Ali pa imajo v žepu več deset milijonov evrov in ne vedo kam z njimi :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To sep 06, 2011 7:28 pm

Brez skrbi, tudi če bo kaj, se bodo na koncu našli objemalci dreves, tam našli nevemkakšno gosenico in vso bo šlo k vragu... :?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf To sep 06, 2011 7:35 pm

mihaing je napisal/-a:Učitno so šolske počitnice še na udaru :roll: :roll: :roll: :roll:

Ali pa imajo v žepu več deset milijonov evrov in ne vedo kam z njimi :lol: :lol: :lol:

Prvo vrstico, ti lahko poven da ne drži. ;)
Druga vrstica je pa :?: Pri nas so za take stvari bolj tako, če nobenemu od pomembnežev nič ne pade v žep, takoj vse propade. :?
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Mister Twister
Novinec

Kraj: kamnik

Napisal/-a Mister Twister To sep 06, 2011 7:40 pm

Na facebooku so imeli v dobrem tednu 5000 (max) fanov. Stane me pa tut nič če izpolnim ta obrazec

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 To sep 06, 2011 7:51 pm

srcnik je napisal/-a:Moralo bi biti nekje med ljubljano pa mariborom...

Načeloma mi je vseeno kje je dirkališče v tej žepni državi, da bi le bilo! Ampak dirkališče v pravem pomenu, kjer bi se lahko odvijale tudi mednarodne dirke na evropskem nivoju. Z dovolj dolgo ravnino za dragracing in Top Fuel kategorijo. Karkoli manj je popolnoma brezveze!

Ker se pa tiče te povezave http://www.hi-tek.si/race/ pa mislim, da to ni neka resna stvar in neko glasovanje nima nobenega smisla. Upam pa, da se motim ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To sep 06, 2011 8:30 pm

Če se ne motim, je o tem projektu nedolgo nazaj že bilo govora na tem forumu.
Slika

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 To sep 06, 2011 9:00 pm

naj bi bili neki italjanski investitorji, zato je tudi blizu meje z italijo. ajdovski župan je baje že odobril (to je dosežek z veliko začetnico). prašal sem za drag racing pisto in naj bi bila v planu.
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan To sep 06, 2011 9:39 pm

Tudi jaz sem podpisal, ko so zbirali podpise pred faksom. Ampak glede na pretekle izkušnje, malo dvomim da bo kaj :roll: Ni hudič da ne bo tam ene rože, metuljčka cekinčka, ali pa se bojo pritoževali deževniki zaradi tresenja tal (kot so se, ko je bilo govora o vetrni elektrarni - tako je rekel predavatelj). Tudi okoliškim prebivalcem verjetno ne bo po godu, ker se gospod ne bo mogel peljati normalno v nedeljo k maši. Razen, če dobi nekaj k€, potem bo šlo do cerkve kot po maslu. Pa tudi politikom to dirkališče verjetno ne paše, ker ne dirka denar v njihov žep. Pol pa reč kej...
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To sep 06, 2011 9:52 pm

abajc3 je napisal/-a:naj bi bili neki italjanski investitorji, zato je tudi blizu meje z italijo. ajdovski župan je baje že odobril (to je dosežek z veliko začetnico). prašal sem za drag racing pisto in naj bi bila v planu.

Kao :roll:

Tudi za Lendavo so rekli, da so investitorji že pripravljeni, prostor poiskan, celo makete in načrti so bili in so jih kazali po dnevniku. Gradnja pa naj bi se začela v roku nekaj mesecev (to je bilo mislim da 2008). Na koncu so rekli, da so kao težave z odkupom zemljišč od okoliških kmetov in na temu je tudi ostalo. :roll: :roll:

Skratka, dokler neki "višji" ljudje na položajih v naši državi ne bodo izrazili zanimanja, ne bo nič od tega.

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 To sep 06, 2011 10:14 pm

peroRS je napisal/-a:
abajc3 je napisal/-a:naj bi bili neki italjanski investitorji, zato je tudi blizu meje z italijo. ajdovski župan je baje že odobril (to je dosežek z veliko začetnico). prašal sem za drag racing pisto in naj bi bila v planu.

Kao :roll:

Tudi za Lendavo so rekli, da so investitorji že pripravljeni, prostor poiskan, celo makete in načrti so bili in so jih kazali po dnevniku. Gradnja pa naj bi se začela v roku nekaj mesecev (to je bilo mislim da 2008). Na koncu so rekli, da so kao težave z odkupom zemljišč od okoliških kmetov in na temu je tudi ostalo. :roll: :roll:

Skratka, dokler neki "višji" ljudje na položajih v naši državi ne bodo izrazili zanimanja, ne bo nič od tega.

čisto mogoče, jst sam povem kar sem slišal
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Sr sep 07, 2011 3:45 pm

ijuvan je napisal/-a:Tudi jaz sem podpisal, ko so zbirali podpise pred faksom. Ampak glede na pretekle izkušnje, malo dvomim da bo kaj :roll: Ni hudič da ne bo tam ene rože, metuljčka cekinčka, ali pa se bojo pritoževali deževniki zaradi tresenja tal (kot so se, ko je bilo govora o vetrni elektrarni - tako je rekel predavatelj). Tudi okoliškim prebivalcem verjetno ne bo po godu, ker se gospod ne bo mogel peljati normalno v nedeljo k maši. Razen, če dobi nekaj k€, potem bo šlo do cerkve kot po maslu. Pa tudi politikom to dirkališče verjetno ne paše, ker ne dirka denar v njihov žep. Pol pa reč kej...

Imam zelo podobne misli. Dodal bi še, če je morda celo res, da je v ozadju Italjanski investitor je to še le še en dodaten problem. V tej zarunkani sloveniji še slovenskega investitorja v kakršenkoli razvoj onemogočijo in bi ga javnost najraje na grmadi sežgala, tujec je pa še bolj nezaželjen kaj šele Italjan! Je še kaj hujšega, kot pa makaronar, ki bo zasužnjil uboge slovenceljne on pa bogatel??!! V tej državi ni posluha za nikakršne investicije in napredek.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Če sep 08, 2011 11:42 am

Hudič, ker je že preveč papirjev treba za najmanjšo malenkost, potem pa ni čudno, da jih volja mine. Saj ideje so in bi jih radi uresničili, ampak država pljuva v lastno skledo s to birokracijo, ki je je že tako preveč, na koncu pa še uporabna ni.

Uporabniški avatar
Vnuk Svaroga
Nov uporabnik

Kraj: Poljanska dolina

Napisal/-a Vnuk Svaroga Pe sep 09, 2011 3:22 pm

Na slovaškem ga že imajo :lol:
http://www.slovakiaring.sk/

http://www.youtube.com/watch?v=lD1WsR57IKE&feature=related

Je že kdo bil gor, da bi mal opisal zadevo?
Jočem nad Ljudstvom.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O So sep 17, 2011 2:26 pm

Mi smo zafukali zadeve, ko se ni šlo delat centra varne vožnje v skupni konfiguraciji z dirkališčem. Ker center zdaj imamo, žal ne vidim dirkališča na naši zemlji doker ne bo potrebna večja prenova Vranskega.

Po drugi strani pa, kot omenjeno, Slovaki so zadeli žebljico na glavico. Bral sem o Slovakiaringu, gledal fotke, posnetke in nisem mogel verjeti kako fantastično jim je uspelo. In kako mizerna je pri nas situacija. Fantje so skombinirali dinamično in dolgo krožno dirkališče, ki podpira različne konfiguracije, 900m dolgo ravnino, poligone varne vožnje in en kup infrastrukture in stranske ponudbe.

Na temle poročilu s Slovakiaringa sem se slinil že slab mesec nazaj, toplo priporočam branje: http://speedhunters.com/archive/2011/08 ... evils.aspx

Po opisu sodeč, proga huda ko pes. Slikovno gradivo izgleda fantastično:
Slika

Slika

Slika

Če se komu da brati še naprej pa je tule še malo več, pa spet gomila fotografij: http://speedhunters.com/archive/2011/08 ... aring.aspx

Kdor pa je bil prelen, da si pogleda članke pa izvoli samo tale citat:
So, the Slovakiaring seems to have been a real test of driving skill, a unique and interesting track – and a hit with the teams and drivers.
Slika

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če nov 03, 2011 7:39 pm

jaz bi tudi ... :(
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov