Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Če avg 27, 2009 5:35 pm

:lol: kaj pa maš za stat v rondoju na notranjem pasu.. če nemoreš ven greš še en krog... ne pa ustavt pa čakat :roll:

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Če avg 27, 2009 6:07 pm

lisko je napisal/-a:V Mb sta že dva....en na Titovi in en na Lackovi. Podoben ( navaden rondo ampak ločeni pasovi z robniki) je potem še zadaj pri borovi vasi.

veselo pluženje :EE

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če avg 27, 2009 6:10 pm

Ah js kr vedno peljem po zunanjem pasu.. najbolj enostavno :lol:

like it or not :-P 8)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če avg 27, 2009 8:48 pm

vepar je napisal/-a::lol: kaj pa maš za stat v rondoju na notranjem pasu.. če nemoreš ven greš še en krog... ne pa ustavt pa čakat :roll:

x2
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Če avg 27, 2009 9:11 pm

V krožiščih pride prav močan avto z 200 kojni, aktivnim podvozjem, npr Tomačevo gre do 110kmh in vse prerineš, ki poskušajo nagajati. Najvarnejše je pasivno in po predpisih, včasih pa je treba na silo.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Pe avg 28, 2009 1:44 am

alex3 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Se pa v rondoju ogromno dogaja (vsaj iz smeri jarš proti trzinu), da gredo na skrajni desni pas, potem pa izsilijo preko polne črte na levi pas in gredo naprej proti bežigradu. Taki so orenk nevarni, ker tega zaradi polne črte ne pričakuješ.

Tudi sam se vsakodnevno vsaj 2x vozim tukaj in ne morem razumeti, kaj se plete po glavi ljudem, ki gredo na desni pas proti Črnučam, potem pa zavijejo preko polne črte levo in nadaljujejo skozi rondo. Ok, razumem še, če je kakšen tujec, ampak domačini (LJ)?

To sem tudi jaz opazil ampak ne samo na tomačevskem rondoju. In tudi zakakšnega tujca ni opravičila. Kadar se dva pasova vključujeta v rondo in nimaš namena takoj zapeljati desno ven se moraš obvezno v rondo vklopiti z levega voznega pasa!! To že čist navadna logika, da vedeti!:roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe avg 28, 2009 6:59 am

Opažam, da se v rondojih ustavlja promet. Človek zapelje v rondo in ko vidi, da je izhod iz rondoja povhen in da avtomobili stojijo se še on ustavi in zapre pot tistim, ki bi v rondoju nadaljevali pot do naslednjega izhoda.

A VAM JE TOK TEŽKO ZAPELJAT ŠE EN KROG IN ČE ŠE TAKRAT NI IZHOD FREJ, ŠE EN KROG??? Mislim, to je rondo in ravno temu je namenjen.
Old subarus never die, they just get faster!

puata
Nov uporabnik

Napisal/-a puata Pe avg 28, 2009 8:22 am

ali pa se ustaviš preden sploh zapelješ v rondo, seveda če ni za tabo nobenega in če pravočasno vidiš zastoj. meni je ta način bolj všeč, kot pa da krožiš. 1,2,3 krogi še mogoče, več pa je že preveč.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe avg 28, 2009 8:31 am

Men so turbo rondoji najbolj všeč. Čeprav vidiš vse živo....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
obcasnigledalec
Novinec

Napisal/-a obcasnigledalec Pe avg 28, 2009 8:51 am

nebivedu je napisal/-a:Opažam, da se v rondojih ustavlja promet. Človek zapelje v rondo in ko vidi, da je izhod iz rondoja povhen in da avtomobili stojijo se še on ustavi in zapre pot tistim, ki bi v rondoju nadaljevali pot do naslednjega izhoda.

A VAM JE TOK TEŽKO ZAPELJAT ŠE EN KROG IN ČE ŠE TAKRAT NI IZHOD FREJ, ŠE EN KROG??? Mislim, to je rondo in ravno temu je namenjen.

Ljudje ne razumejo poante rondojev, zato je ob sobotah BTC nepremičen.
Zdaj že objavlam občasno

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Pe avg 28, 2009 9:05 am

nebivedu je napisal/-a:Opažam, da se v rondojih ustavlja promet. Človek zapelje v rondo in ko vidi, da je izhod iz rondoja povhen in da avtomobili stojijo se še on ustavi in zapre pot tistim, ki bi v rondoju nadaljevali pot do naslednjega izhoda.

Kaj pa če ke po rondoju takoj še 500m kolona?

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Pe avg 28, 2009 9:15 am

se popolnoma strinjam tam v btc-ju ponavadi ne stojisamo en v rondoju ampak tam pri Roll baru ki ima široko cestišče če se kdo ustavi ker je izvoz poln ( proti garažni hiši največkrat) je še zmeraj dostiplaca da bi šli ostali počasi mimo ampak ne najdejo se imacili ki grejo isto v garažno hišo in zaparkirajo celo cestošče!
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Pe avg 28, 2009 11:11 am

NejcZ je napisal/-a:Ah js kr vedno peljem po zunanjem pasu.. najbolj enostavno :lol:

like it or not :-P 8)

A si tudi drugače tak, da misliš samo nase in na svoje koristi?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe avg 28, 2009 11:42 am

V prvi vrsti sigurno... ti ne?

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Pe avg 28, 2009 11:42 am

joztom je napisal/-a:V krožiščih pride prav močan avto z 200 kojni, aktivnim podvozjem, npr Tomačevo gre do 110kmh in vse prerineš, ki poskušajo nagajati. Najvarnejše je pasivno in po predpisih, včasih pa je treba na silo.

heheh, tako ja :)!
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

VasjaS
Nov uporabnik

Kraj: Vrtojba

Napisal/-a VasjaS Pe avg 28, 2009 11:54 am

NejcZ je napisal/-a:V prvi vrsti sigurno... ti ne?

Ehhh sebičnost v prometu se redkokdaj splača. Predstavljej si, da si v vrsti, ki čaka na uvoz v rondo zato, ker se vsi peljejo vedno in povsod po zunanjem pasu, ker je tako najbolj izi.

Pa še en bolj življenjski primer, kako je sebičnost lahko škodljiva:
Predstavljej si, da čakaš na trolo in ko se pripelje mimo prva, da je že nabasana. Ti si sebičen in prav tako je sebičnih 15 ostalih potnikov, ki skrbijo samo zase in morajo obvezno na tisti avtobus. Čez 30s se za to trolo pripelje ista številka, ki pa je prazna.
Poanta: Če je eno trolo ulovila naslednja, pomeni da je prva zelo počasna zaradi prerivanja.
Še bolj pomembno: Če nobeden nebi bil sebičen in mislil samo nase, nebi silil na poln avtobus in ta bi hitreje prišel na cilj. Ti ki bi počakali na postaji bi sicer štartali z naslednjim avtobusom (prišli bi isto hitro ampak bolj komot), oni na avtobusu pa bi prišli mnogo hitreje na cilj. Velikokrat bi bil pa TI tisti ki je na avtobusu in pride hitreje na cilj.

Sori za malo daljši spis :)
Jaz sem nezmotljiv! Enkrat sem mislu da sem se zmotil, ampak sem se motil!

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Pe avg 28, 2009 1:13 pm

ker je lih o krožnih govora... in me v avtošoli niso naučili :lol:
zanima me (pa ne me opsovat, ker se mi zdi da vem kaj je prav) kaj natančno pravijo pravila v krožnem prometu kar se tiče pasov. Pa naj se omejim na tomačevo..
PRIMER: pripeljem se iz naselja Novih stožic, skupaj z izvozom iz obvoznice se tako 2 pasa vklopita na rondo. če si na desnem pasu lahko takoj pelješ, na levem moraš pogledati, da je prosto. recimo da se 2 avta stalno vozita vzporedno, od takrat ko sta 2 pasova do prvega izvoza v rondoju, kjer želi tisti na notranjem pasu tako kot tisti na skrajno zunanjem zaviti dol na izvozu. ali je avto na skrajno zunanjem pasu dolžen spustiti tistega na notranjem predse?
recimo da predvidevam odgovor, zato me še zanima recimo če se odgovor spremeni, če sem v rondoju v kopru preden grem na AC, pod markovcem (tik pred tunelom, ki bo nekega dne..) ker tam so označbe na tleh in lahko tudi levi pas zavije na izvoz (črtice)?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Sr sep 02, 2009 8:18 pm

to kar se mi je pa danes proti večeru zgodil je pa tut...čist lepo smo se vozil v koloni, prišli do rondoja in zapeljali vanj, jaz sem bil tretji avto v koloni. Pride prvi avto do izhoda iz rondoja, vidim da zavira, OK, pol pa kar naenkrat se avto na izhodu iz rondoja ustavi...mi za njim glih tolk da smo se mu tut ustavili na riti. Avto stoji tako ene 15-20 sekund, potem pa voznica pride ven in gre do avta za njo in začne neki sprašvat...zablokirala je cel rondo...no pol je pa očitno le ugotovila kam bi rada šla in se usedla in odpelala...pa od kje folku ideje da gredo delat take poteze :?:
Slika
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
KiNOS
Novinec

Napisal/-a KiNOS Sr sep 02, 2009 9:04 pm

tipično v NM :)
When bravery turns into insanity!
- MKV GTI DSG-F1 2005 sold
- MKV 1.9tdi 2005 sold
- MKV 1.4fsi 2005 sold
- MKV 1.6fsi 2008 sold
- MKV 1.9tdi GT-sport 2008 sold
- BMW M3 2003 SMG

VasjaS
Nov uporabnik

Kraj: Vrtojba

Napisal/-a VasjaS Če sep 03, 2009 8:55 am

Ha ha ha, sem vedu da ni varno hodit v NM :)
Jaz sem nezmotljiv! Enkrat sem mislu da sem se zmotil, ampak sem se motil!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov