Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
defasturias
Novinec

Napisal/-a defasturias Če sep 03, 2009 10:18 am

nebivedu je napisal/-a:Retardiran si ti, pa še brati ne znaš. Ali v mojem postu piše, da prvo zmanjšujem hitrost in vmes na kratko zabremzam, da tipa opozorim z lučmi, da mi ni všeč njegovo početje?
Metanje kamenja na avto je zadnja faza, ko se noče odlimat od riti zadaj, prej mu pa na več načinov pokažem, da naj me prehiti ali pa poveča varnostno razdaljo. Normalnemu vozniku je že po prvih pokazateljih jasno, da me lahko prehiti ali pa če ne more, poveča varnostno razdaljo. Najdejo se pa idioti, ki ti rinejo na kljuko in se ne premaknejo na nobeno opozorilo. Ko bom pa bremzat moral, bodo pa direktno v kljuki napičeni.
Se je to že zgodilo na križišču z brnčičevo, ko je i**** s hondo iz levega prehitevalnega pasu trzinske obvoznice zapeljal pred mene na voznem pasu in pred voznika vzporedno na pasu za zavijanje desno (s tem naju je oba izsilil in oba sva morala bremzat na polno), samo jaz sem imel nesrečo in bumbarja zadaj, ki je bil čisto na moji kljuki. Ko sem blokiral gume, se je tip z veliko hitrostjo zaletel v kljuko mojega avta, "revež" sploh na bremzo ni pritisnil, ker je bilo vse tako hitro. Če bi imel pa normalno varnostno razdaljo, bi pa imel čas ustavit, ali pa vsaj manj avto poškodovat. Tako je imel pa totalko na škodi oktaviji. Voznik na desnem pasu za zavijanje pa je imel srečo, ker ni bilo nikogar za njim, samo je vseeno bil orenk v šoku in je potem še kake 10 minut okol avta hodil in razmišljal čemu je ubežal.

Predlagam ti, da bereš poste manj površno in da večkrat premisliš, preden stisneš tipko pošlji.

Res se mi ne da brat teh traparij prebral sem le prvi odstavek. Tudi to sem prebral že prej, kljub temu ti nimaš pravice delat škode in že da se toliko ukvarjaš z zadaj vozečimi kaže na motnje psihe. Pa tebi ni jasno da tisto kamenje lahko zadane še vozilo za tistim ki ti vozi za ritjo in ni nič kriv? Pa glede na to da svoja početja poimenuješ tehnika in jih v zaporedju izvajaš je očitno da je nekaj narobe s tabo.

Recimo da bi bila kolona 3 vozil, srednji bi prvemu vozil za ritjo in prvi bi uporabil tvojo "tehniko". Kamenje bi pa še ti dobil po avtu, takem ki ti ga je škoda po možnosti. Me prav zanima kakšen bi bil tvoj odgovor in kaj bi sledilo. Najbrž bi ga ubil.

VasjaS
Nov uporabnik

Kraj: Vrtojba

Napisal/-a VasjaS Če sep 03, 2009 12:15 pm

defasturias je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Retardiran si ti, pa še brati ne znaš. Ali v mojem postu piše, da prvo zmanjšujem hitrost in vmes na kratko zabremzam, da tipa opozorim z lučmi, da mi ni všeč njegovo početje?
Metanje kamenja na avto je zadnja faza, ko se noče odlimat od riti zadaj, prej mu pa na več načinov pokažem, da naj me prehiti ali pa poveča varnostno razdaljo. Normalnemu vozniku je že po prvih pokazateljih jasno, da me lahko prehiti ali pa če ne more, poveča varnostno razdaljo. Najdejo se pa idioti, ki ti rinejo na kljuko in se ne premaknejo na nobeno opozorilo. Ko bom pa bremzat moral, bodo pa direktno v kljuki napičeni.
Se je to že zgodilo na križišču z brnčičevo, ko je i**** s hondo iz levega prehitevalnega pasu trzinske obvoznice zapeljal pred mene na voznem pasu in pred voznika vzporedno na pasu za zavijanje desno (s tem naju je oba izsilil in oba sva morala bremzat na polno), samo jaz sem imel nesrečo in bumbarja zadaj, ki je bil čisto na moji kljuki. Ko sem blokiral gume, se je tip z veliko hitrostjo zaletel v kljuko mojega avta, "revež" sploh na bremzo ni pritisnil, ker je bilo vse tako hitro. Če bi imel pa normalno varnostno razdaljo, bi pa imel čas ustavit, ali pa vsaj manj avto poškodovat. Tako je imel pa totalko na škodi oktaviji. Voznik na desnem pasu za zavijanje pa je imel srečo, ker ni bilo nikogar za njim, samo je vseeno bil orenk v šoku in je potem še kake 10 minut okol avta hodil in razmišljal čemu je ubežal.

Predlagam ti, da bereš poste manj površno in da večkrat premisliš, preden stisneš tipko pošlji.

Res se mi ne da brat teh traparij prebral sem le prvi odstavek. Tudi to sem prebral že prej, kljub temu ti nimaš pravice delat škode in že da se toliko ukvarjaš z zadaj vozečimi kaže na motnje psihe. Pa tebi ni jasno da tisto kamenje lahko zadane še vozilo za tistim ki ti vozi za ritjo in ni nič kriv? Pa glede na to da svoja početja poimenuješ tehnika in jih v zaporedju izvajaš je očitno da je nekaj narobe s tabo.

Recimo da bi bila kolona 3 vozil, srednji bi prvemu vozil za ritjo in prvi bi uporabil tvojo "tehniko". Kamenje bi pa še ti dobil po avtu, takem ki ti ga je škoda po možnosti. Me prav zanima kakšen bi bil tvoj odgovor in kaj bi sledilo. Najbrž bi ga ubil.

He he he v tem primeru bi prišla verjetno v poštev dvigalka, namesto bejzbol palice. Seveda če ta ni namenjena samo kradljivcem avtoradiev.

LOL :pop:
Jaz sem nezmotljiv! Enkrat sem mislu da sem se zmotil, ampak sem se motil!

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Če sep 03, 2009 2:39 pm

nebivedu je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Imam pa še novo tehniko povečevanja varnostne razdalje (tistega za mano) - zapeljem na obcestni pesek (bankino) z desnima gumama in pohodim gas do konca (na terencu se nič ne pozna ko zapelješ iz asfalta na pesek in je avto stabilen) - gume na terencu so orenk narezane in začnejo metat pesek nazaj na avto za mano - zelo hitro je za 2 do 3 avte varnostne razdalje za mano ali pa še več, če so večji kamni. To prakticiram povsod, koder se mi kdo preveč na rit nalima in tudi po parih bremzanjih in manjšanju hitrosti noče povečat varnostne razdalje.

Ti si retardiran. Močno upam da stolčeš svoj avto ko boš naslednjič prakticiral kaj takega. Zato pa je tako sranje na cesti ker bi vsak vsakemu nekaj vračal. A je res težko dat desni žmigavec pa upočasnit če te tako moti? Res je treba delat škodo in ogrožat sebe ter druge da je egu zadoščeno.

Retardiran si ti, pa še brati ne znaš. Ali v mojem postu piše, da prvo zmanjšujem hitrost in vmes na kratko zabremzam, da tipa opozorim z lučmi, da mi ni všeč njegovo početje?

NEBIVEDU, TI SI MOJ NAJBOLŠ PR'JATU !

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če sep 03, 2009 3:03 pm

glede na to temo, ki jo je izpostavil uporabnik @gigi 1985 sem malo bolj podrobno spremljal promet in povem, da bi se dal nekajkrat poklicat policaje ampak tega pač nisem storil do včeraj, ko sem zavijal na avtocesto in v temi zagledal mulca, ki se meni nič tebi nič enostavno sprehaja po odstavnem pasu. takoj sem poklical 113 in moram rečt, da so bili zelo prijazni in so se na koncu pogovora celo zahvalili.

nasprotno temu pa prav nič niso bili prijazni, ko so me istega dne zgodaj zjutraj ustavili z lučkami in sireno, ker pač policaju in policajki niso ugajale moje dolge luči, ki so svetile natanko sekundo dlje od njegovih. očitno jima je bilo dolgčas.
kaj čmo?
varno vozite in pazite nase in ljudi okoli vas.

lp

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Če sep 03, 2009 3:26 pm

So ti napisali kazen?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če sep 03, 2009 3:41 pm

gasy je napisal/-a:So ti napisali kazen?

ne ker je po mojem mnenju nimajo za kaj napisat. me je pa seveda vprašal, če bi rad da me kaznuje. seveda je bil moj odgovor zelo pritrdilen neeee.
kot sem pa že rekel pa prav zlo prijazen ni bil ampakravno nasprotno.

lp

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Če sep 03, 2009 4:31 pm

ponavad tud z mano niso kj preveč prijazni :evil: ..ampk pa zelo radi pisejo kazni :con

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če sep 03, 2009 5:03 pm

Z nebivedu-jem, se ni za zajebavat! :D Ima kar vnaprej preštudirane poteze, ki se mi ne zdijo niti najmanj napačne. Leplenja za rit res ne prenesem.

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Če sep 03, 2009 5:42 pm

bozickus je napisal/-a:Vsak dan prevozim SLO skoraj podolgem in počez.

V LJ sem že doživel, ko je nek mulo s kripo prehitel novejšega BMW-a pa ga nekaj driblal.
Na rdeči je mulo bil spredi, BMW pa za njim. Se gorila iz bemfla nariše pred kripo, odpre vrata in mulca na gobec. Potem pa mirno nazaj v avto. Stvar rešena, mulo pa poučen.

Sicer pa so tudi "plavi angeli" včasih med debilnimi.

Se pravi: če hočem biti đek z kratkim tičem, grem na bodibilding, kupim bemveja in ne pustim da me prehitevajo :twisted: :bonk

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Če sep 03, 2009 7:13 pm

kofy je napisal/-a:
bozickus je napisal/-a:Vsak dan prevozim SLO skoraj podolgem in počez.

V LJ sem že doživel, ko je nek mulo s kripo prehitel novejšega BMW-a pa ga nekaj driblal.
Na rdeči je mulo bil spredi, BMW pa za njim. Se gorila iz bemfla nariše pred kripo, odpre vrata in mulca na gobec. Potem pa mirno nazaj v avto. Stvar rešena, mulo pa poučen.

Sicer pa so tudi "plavi angeli" včasih med debilnimi.

Se pravi: če hočem biti đek z kratkim tičem, grem na bodibilding, kupim bemveja in ne pustim da me prehitevajo :twisted: :bonk

Ne, poanta je, da kdor išče, tudi najde.

Uporabniški avatar
kofy
Novinec

Napisal/-a kofy Če sep 03, 2009 8:36 pm

Ja, zdaj razumem :oops: .
Drugače pa sem bil enkrat priča, ko je model z X5 namenoma izsiljeval tipa s sesutim klijotom1. Pred Jelenom (Celovška, Lj.) sta se oba zaustavila pred rdečo na semaforju. Model iz klijota je prav počasi zlezel iz avta in šel do voznika X5 pred njim. Se je hotel vljudno pogovoriti, pa se mu je drugi nekaj posmehoval.
Potem ga je pa skozi polodprto okno tako nehumano NAKLJUKAL PO P.ČKI, da je bilo kar neukusno :roll: :roll: :roll: .
Ko sem se po 4-5 urah vračal iz Kranja, je bil X5 še vedno parkiran pred Jelenom, revež voznik pa je v njem "počival". Policije ni bilo videti nikjer.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če sep 03, 2009 10:12 pm

1.) če vsi upošetvajo varnostno razdaljo, ne bo noben nič dobil na avto.
2.) če začnem bremzat in upočasnjevat, ter s tem nakazujem idiotu za mano, da me naj prehiti ali pa poveča varnostno razdaljo, pa ta tega ne upošteva, mu ne morem drugega, kot da se umaknem čisto na desno, če pa še malo zapeljem na bankino, si je pa čisto sam kriv.
3.) Tretji v koloni, če nima varnostne razdalje, je tudi d****, ker v primeru orenk bremzanja, bo on tisti, ki bo zadnji priletel v avto zadaj in bo tudi najbolj nastradal.

In če se že gremo o tem kdo nima kaj pravice delat, ima tisti, ki vozi pol metra za mano pri 80 ali več km/h, še najmanj pravice jokat, ker si on vzema pravico ogrožat moje zdravje in življenje. In tisti ki to počne, ima motnje psihe, ne jaz. Ne moreš in ne smeš pri hitrosti, pri kateri v sekundi prevoziš 100X toliko, voziti pol metra nekomu za ritjo.

In še to, meni pleh ne pomeni nič, samo da me pripelje iz točke a v točko b (tudi naravnost po terenu, če je treba).
Old subarus never die, they just get faster!

urosch
Nov uporabnik

Napisal/-a urosch Ne sep 06, 2009 10:35 am

Sem prebral, da je pošilja peska zadnja možnost in da si bom sedaj oddahnil se le motiš.
Ne pravim, da se jo ni treba držati ampak vseeno imaš ti možnost, da malce upočasniš, daš desni žmigovc in naj te lepo prehiti. Ni ti treba z namenom poškodavati tujo lastnino in s tem dejanjem, mišljenjem zame spadaš med tiste osebke, ki jih tudi sam preziraš.

Žalostno je, da ste nekateri tok slepi zaradi lastnega mišljenja in ne vidite, da niste nič boljši od ostalih.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne sep 06, 2009 10:46 am

Ne vem, kaj se iimate nekateri za vozit s kljuko na avtu? Takim bi takoj kazni napisal! Dolgo sem se spraševal čemu? Razmišljal sem, da je namenjena zmanjšanju škode v primeru trka, zaradi takkih, ki nimajo varnostne... V končni fazi mi je za škodo vseeno, saj je ne krijem jaz, krivec pa izgubi 3 bonitetne razrede ne glede na nastalo škodo. Nakar sem videl prvega (in kasneje še mnogo več, ko sem ugorovil kam gledat), kako s kljuko parkira - nazaj se rine, dokler se vozilo zadaj ne zatrese - res lepo!
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 Ne sep 06, 2009 11:32 am

urosch je napisal/-a:Sem prebral, da je pošilja peska zadnja možnost in da si bom sedaj oddahnil se le motiš.
Ne pravim, da se jo ni treba držati ampak vseeno imaš ti možnost, da malce upočasniš, daš desni žmigovc in naj te lepo prehiti. Ni ti treba z namenom poškodavati tujo lastnino in s tem dejanjem, mišljenjem zame spadaš med tiste osebke, ki jih tudi sam preziraš.

Žalostno je, da ste nekateri tok slepi zaradi lastnega mišljenja in ne vidite, da niste nič boljši od ostalih.

9 objav imaš pa že pametuješ no.... daj ko boš pismen si pa preberi kaj je napisal nebivedu.... lepo je napisal da je to skrajni primer, ko naredi vse da ga tipo prehiti oz. se mu neha limat na rit (smerokaz, upočasnitev, parkrat po bremzi....) POTEM pa če pacientu še kar ne potegne se gre v skrajne primere. kapiš?! :roll: ti pa napišeš, naj da smerokaz... kolkrat pa? 349-krat al kaj?

Vsaka šola nekaj stane....drugič bo zagotovo razmislil če se splača limat nekomu na rit ker ga bo lakiranje haube prišlo predrago.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne sep 06, 2009 5:50 pm

Jap, točno tako. Ko vse sprobaš in nič ne pomaga, potem pa na pesek in gasa. Potem je pa kar naenkrat za 100m ali več zadaj in lepo vozi po predpisih.

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Ne sep 06, 2009 9:06 pm

nebivedu je napisal/-a:Jap, točno tako. Ko vse sprobaš in nič ne pomaga, potem pa na pesek in gasa. Potem je pa kar naenkrat za 100m ali več zadaj in lepo vozi po predpisih.

In potem, če še tega ne upošteva pa ustaviš in ga ustreliš? Potem si pa misliš, sam je kriv, saj sem ga že prej opozoril.
A si mogoče že kdaj pomislil, da pesek posut po asfaltu ni rabvo neka podlaga, ki bi si jo vozniki želeli? Sploh kaki motoristi.

Sicer se pa povsem strinjam s tem:
urosch je napisal/-a:Žalostno je, da ste nekateri tok slepi zaradi lastnega mišljenja in ne vidite, da niste nič boljši od ostalih.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po sep 07, 2009 7:34 am

zajbel je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Jap, točno tako. Ko vse sprobaš in nič ne pomaga, potem pa na pesek in gasa. Potem je pa kar naenkrat za 100m ali več zadaj in lepo vozi po predpisih.

In potem, če še tega ne upošteva pa ustaviš in ga ustreliš? Potem si pa misliš, sam je kriv, saj sem ga že prej opozoril.
A si mogoče že kdaj pomislil, da pesek posut po asfaltu ni rabvo neka podlaga, ki bi si jo vozniki želeli? Sploh kaki motoristi.

Nekateri si tudi ne želimo imet debilov na cestah, ki ti pri 80 in več km/h vozijo 0,5m za ritjo. Če tebi to odgovarja, meni ne, ker mi bo, pri prvem malo močnejšem bremzanju, tak d**** končal v zadnjem delu avta (kar se je tudi že zgodilo - opisano v enem izmed prejšnjih postov).
Če je pa tebi všeč, da ti nekdo tako vozi, pa se vozi na tak način, vendar jaz se ne bom.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po sep 07, 2009 8:38 am

torej celotna štorija je v varnosti razdalji, katere se je nihče ne drži!

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Po sep 07, 2009 10:29 am

adis je napisal/-a:torej celotna štorija je v varnosti razdalji, katere se je nihče ne drži!

In skrajni čas bi bil, da tudi policija da malce več poudarka na sankcioniranje na tem področju, ker je vedno slabše! Če pa že sam hočeš upoštevati varnostno razdaljo (oz. vsaj pol uradne), pa na žalost 9/10 debilov to vzame kot "odvečni prostor za vrivanje"...neglede pri kakšni hitrosti se celotno dogajanje odvija, je varnostna razdalja daljša od 5metrov (sploh na obvoznici in AC) za večino udeležencev potrata prostora na cesti...in potem se ljudje čudijo številom nesreč! :roll:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov