Pršu sz Vranskega, varna vožnja je odpadla, smo imeli samo teorijo, zato bomo vozili drugič.
Situacija: Sredi dneva sem šel od doma , do Unca(od Cerknice) nespluženo, AC do Vrhnike je šlo brez problema(100-110km/h), naprej do LJ zastoji(verjetno pluženje)
proti Trojanam malo več brozge, do cilja je šlo. Za nazaj, okoli štirih se je pa začelo: v rondoju pri Vranskem skoraj obrat z avtom, od daleč videl, da promet po AC poteka zelo počasi. Na križišču z AC je polpriklopnik komaj speljal proti Celju. Grem po vzporedni cesti, nič splužena do Trojan, hitrost 50km/h. Po krofih na AC skozi tunel proti LJ. Hitrost prometa cirka 40-50km/h in vidim en kamion vozi po pasu, en po odstavnem brez utripalk, en kr po sredi med pasovoma(pol se umakne), en skoraj zrine avto z prehitevalnega pasa. Zgrešim izvoz Blagovica zaradi kamionov. Potem se najde trop oslov, ki vozijo superveleslalom 130km/h, pa majstri z pomoje letnimi gumami pa 30 po števcu vmes pa tovornjak, ki mu je gorel desni žmigavc namesto zadnje luči....
Pri Domžalah sem zavil dol, pa skoz Trzin na severno obvoznico. Pol je pa šlo..
V glavnem navadit se bo treba vožnje v koloni za plugom ne pa da na vsakih 500m ustavljamo. Kamioni bi se morali sami izločat(ko sem peljal čez Begunje pri Cerknici je eden kar sredi te vasi obtičal na klancu). Poraz za cestne delavce
Še enkrat moram rečt, da je na cestah neverjetno drselo