Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie Po dec 14, 2009 7:35 pm

radar je napisal/-a:

škoda, ker ni bilo nobenih policajev, da bi vas z letnimi odstranili s ceste...delate zastoje in povzročate veliko slabe volje na cesti... :?

Pa še naši vrli strokovnjaki, kateri so predpisali za zimske gume vsaj 3 mm profila ali pa pri letnih gumah ketne..

se strinjam 3 mm zimska guma je fuč ali stara ;še 4mm je malo
ketne funkcionirajo šele na večjo količino snega
v par cm in led ima pa še dobra zimska dosti dela
kaj mormo je pa zakonu zadoščeno pa čeprav total mimo
kot da bi zakone pisali ljudje brez izpita - mogoče je pa res kaj na tem
kšn dan ga tri dni serjemo , kšn dan pa cel teden

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Po dec 14, 2009 7:52 pm

Mene zanima nekaj...kako bremzate v snegu pri vozilih, ki imajo ABS. Včasih pač treba kdaj pa kdaj sunkoviteje zabremzat in takrat mi seveda meče stopalko ven. Od zdaj naprej bom v takih situacijah refleksno drugo roko na ročni, da pribremzam še zraven. Poznam princip abs-sa, vendar imam občutek, da z abs.om ne bom pravočasno pribremzal. kakšne so kaj izkušnje?

lp

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Po dec 14, 2009 8:01 pm

Tudi če nimaš ABSa ne boš pravočasno pribremzal, saj tam boš pritiskal pedal do kraja, avto bo pa vseeno naprej drsel.

MrMatic
Nov uporabnik

Kraj: Fabrka

Napisal/-a MrMatic Po dec 14, 2009 8:03 pm

radar je napisal/-a:
MrMatic je napisal/-a:
BBS je napisal/-a:
dejanz75 je napisal/-a:...

Hmm, a ni že čas za zimske ??

:D

Smeškota si pa spregledal. Mam zimske, služben ma zimske. Vozim po omejitvah, če vidim, da se da.

Sem se pa danes prav zaradi takih in drugaćnih pacientov bil primoran voziti 20 km/h, kljub temu, da je bila cesta dokaj normalno prevozna (vsaj 40 km/h).Je bila pa voznica, če to kaj opraviči. :D

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Po dec 14, 2009 8:08 pm

ma_hi je napisal/-a:Tudi če nimaš ABSa ne boš pravočasno pribremzal, saj tam boš pritiskal pedal do kraja, avto bo pa vseeno naprej drsel.

Jaz mam pač občutek, da ko abs prime pa sploh ne bremza, ker mi tako močno pedal ven meče, da ne morem niti malo stisniti pedala. Zato se mi zdi (pač subjektivno), da če bom vsaj ročno zategno da bo vsaj malo pribremzalo:)
Zadnjič spremenil JureV, dne Po dec 14, 2009 8:09 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po dec 14, 2009 8:09 pm

JureV je napisal/-a:Mene zanima nekaj...kako bremzate v snegu pri vozilih, ki imajo ABS. Včasih pač treba kdaj pa kdaj sunkoviteje zabremzat in takrat mi seveda meče stopalko ven. Od zdaj naprej bom v takih situacijah refleksno drugo roko na ročni, da pribremzam še zraven. Poznam princip abs-sa, vendar imam občutek, da z abs.om ne bom pravočasno pribremzal. kakšne so kaj izkušnje?

lp

V slabih razmerah (močan naliv, sneg, poledica...) voziš defenzivno. To je osnovno pravilo. Če se zavorna pot podaljša povečaš varnostno razdaljo. Drugo pravilo, ki velja v vseh razmerah je predvidevanje dogajanja na cesti za naslednjih 10 sekund. Šele ko vse to ne pomaga pridejo v poštev ukrepi zaviranja v sili. Za takrat velja da pritisneš zavoro z vso močjo in ABS opravi svoje, če je potrebno med zaviranjem opraviš še manever izogibanja. Poseganje po ročni zavori pa prihrani za parkirišče ali kakšno drugo površino kjer je dovolj prostora in ni prometa.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie Po dec 14, 2009 8:10 pm

JureV je napisal/-a:Jaz mam pač občutek, da ko abs prime pa sploh ne bremza, ker mi tako močno pedal ven meče, da ne morem niti malo stisniti pedala. Zato se mi zdi (pač subjektivno), da če bom vsaj ročno zategno da bo vsaj malo pribremzalo:)

kake gume maš pa ti gor?
kšn dan ga tri dni serjemo , kšn dan pa cel teden

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Po dec 14, 2009 8:19 pm

ronnie je napisal/-a:
JureV je napisal/-a:Jaz mam pač občutek, da ko abs prime pa sploh ne bremza, ker mi tako močno pedal ven meče, da ne morem niti malo stisniti pedala. Zato se mi zdi (pač subjektivno), da če bom vsaj ročno zategno da bo vsaj malo pribremzalo:)

kake gume maš pa ti gor?

Gume so dobre UG 7+ lanske prev. 6000km.
Res pa je, da mam z ABS zelo malo izkušenj, očitno bo se treba navadit tega. Sprašujem tudi zato, ker ima kolega podbne izkušnje. Na drugem avtu, ko ni abs vsaj vem kaj lahko pričakujem ko bremzam, z abs pa nimam občutka tapravega. Pa ne govorim o agresivni vožnji, da se ve:)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po dec 14, 2009 8:22 pm

JureV je napisal/-a:
ronnie je napisal/-a:

kake gume maš pa ti gor?

Gume so dobre UG 7+ lanske prev. 6000km.
Res pa je, da mam z ABS zelo malo izkušenj, očitno bo se treba navadit tega.

Jaz mislim da se teb to samo zdi da je tok hudo..
Ker vem kako se je meni hecno zdelo ko sem prvič začel vozit avto z absom.. mal je hecen filing ampak se navadiš :)

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po dec 14, 2009 8:24 pm

nebivedu je napisal/-a:
radar je napisal/-a:
TOYOTA je napisal/-a:radar se popolnoma strinjam, ....si mislil prejšnji petek na ljubelju, ker sem jaz moral čakati da sem prišel dol, ker je folk obtičal na cesti,8 30 folka) med drugimi tudi nekaj terencev bmw x5....folk je pa kar rinil gor brez verig....brez verig so se vozili subaru legacy, range rover in en volvo....

ja prejšnji petek... sej pravim- sam slovenci so bili pametni - je tip obtičal sredi klanca, pol speljati ni mogel, pa je začel nazaj lesti, .... in si misliš - zdej so full pršparal, ko niso zimskih gum kupili, pol pa še pametujejo, kako je lahko ketne gor dat - seveda, če jih znaš...če jih pa kupiš, da so v prtljažniku .... :x

Škoda, ker ni v zakonu, da lahko policaj zahteva prevero, če voznik zna dati ketne na gume (lahko v suhem in samo na eno gumo). Me prov zanima koliko kompletov ketn bi se še prodalo.... :roll:

lp

Kje si bil ti? Jst sm bil z ravom4 tam gori, pa sem une k so stali mal zajebaval.

jaz sem bil gor okrog 18 ure...impreza je bila parkirana v desnem ovinku ob bločniku malo nižje od brunarice , tam kje je folk obtičal...
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Po dec 14, 2009 8:31 pm

Danes je bila res katastrofa na cestah zaradi nizkih temperatur -4 je kazalo v avtu ob pol osmih .Zjutraj sem se peljal po stranskih poteh iz Kamnika na Križ ,Komendo ,Klanec , Zalog in Lahovče ven proti Kranju zaradi zaprtja mostu skozi Pšato v Mostah in skoraj popolnega zastoja. Bilo je pravo drsališče kljub zimskim gumam in abs-u je vse skupaj delovalo 30-40% . Z letnimi gumami nimaš kaj iskati v takšnih razmerah ,ker ogrožaš sebe predvsem pa druge udeležence v prometu. Bolje it na avtobus ali vlak ,če nimate jeklenih konjičkov prirejenih za snežne razmere . :-P
Slika
Slika
Slika

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 Po dec 14, 2009 8:34 pm

Pršu sz Vranskega, varna vožnja je odpadla, smo imeli samo teorijo, zato bomo vozili drugič. :?

Situacija: Sredi dneva sem šel od doma , do Unca(od Cerknice) nespluženo, AC do Vrhnike je šlo brez problema(100-110km/h), naprej do LJ zastoji(verjetno pluženje)
proti Trojanam malo več brozge, do cilja je šlo. Za nazaj, okoli štirih se je pa začelo: v rondoju pri Vranskem skoraj obrat z avtom, od daleč videl, da promet po AC poteka zelo počasi. Na križišču z AC je polpriklopnik komaj speljal proti Celju. Grem po vzporedni cesti, nič splužena do Trojan, hitrost 50km/h. Po krofih na AC skozi tunel proti LJ. Hitrost prometa cirka 40-50km/h in vidim en kamion vozi po pasu, en po odstavnem brez utripalk, en kr po sredi med pasovoma(pol se umakne), en skoraj zrine avto z prehitevalnega pasa. Zgrešim izvoz Blagovica zaradi kamionov. Potem se najde trop oslov, ki vozijo superveleslalom 130km/h, pa majstri z pomoje letnimi gumami pa 30 po števcu vmes pa tovornjak, ki mu je gorel desni žmigavc namesto zadnje luči....:)
Pri Domžalah sem zavil dol, pa skoz Trzin na severno obvoznico. Pol je pa šlo..

V glavnem navadit se bo treba vožnje v koloni za plugom ne pa da na vsakih 500m ustavljamo. Kamioni bi se morali sami izločat(ko sem peljal čez Begunje pri Cerknici je eden kar sredi te vasi obtičal na klancu). Poraz za cestne delavce :!:

Še enkrat moram rečt, da je na cestah neverjetno drselo :)
Zadnjič spremenil umilave1, dne Po dec 14, 2009 8:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po dec 14, 2009 8:34 pm

ijuvan je napisal/-a:Kaj mislite da ima komunala milijon tovornjakov? Ne morejo splužiti vseh cest v kratkem času. Verjetno niso delavci na kavici v najbližji gostilni?
Saj razumem da vas jezi (če ne vas pa vaše nadrejene v službi zaradi zamud), ampak tudi vi jih poskusite razumet ;)

pluzit zdaj itak nimajo kaj...solit bi pa morali, ne da se vsaka 3 leta enkrat malo poku*cijo, da so kao hitro reagirali in sli solit, ker pluzit itak niso mogli...

in ja, imam zimske gume...ki pa ne pomagajo na ledu, tako, kot verige ne (ko je ze bilo toliko pametovanja...)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ To dec 15, 2009 12:07 pm

tako je blo vceraj na primorski avtocesti...razdrto. prau nic pluzeno
Priponke
DSC01505.JPG
malo slabsa kvaliteta...mobi

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 15, 2009 1:11 pm

Vsaj gužve niste meli =P

Na cesti Kočevje-LJ je bil totalen polom! Do Škofljice se je še dalo nekako prit (40kmh), pol smo pa čakali kot ene budale v koloni. Od Škofljice do LJ (razdalja 5km) sm rabu 1 uro :shock:

In zakaj? Zaradi vozniške kulture...prehitevanje čez polno črto, prehitevanje v naselju, pol so se pa eni spomnili, "aja sej gremo lahko po stranski cesti in se pol zrinemo čez 500m nazaj na glavno" :/:o:/ Za polomit vse po vrsti :g:
Zakaj bi moral spustit enga naprej, ki se rine po cesti, drugi moramo pa čakat zarad takih pacientov!

Kolega, ki je šel na šiht po dolenjski AC proti LJ, je reku da je rabu od Brežic 3 ure do Trebnjega, pol se je pa sam obrnu pa šel domov :pop:

Plužili pa mislim, da niso nikjer ("premal snega"), saj tud ne morejo, dokler ne dobijo zelene luči od pristojnih.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ To dec 15, 2009 2:51 pm

ja, guzve ni blo. le vsako tolko je nastal manjsi kaos. je blo pa danes pestro...burja...me je skoraj 2x na bok vrglo s kombijem. se zdej se tresem od straha. :lol: komplet od razdrtega do ajdovscine zaprta avtocesta.
Priponke
DSC01508.JPG
DSC01507.JPG

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody To dec 15, 2009 3:11 pm

:shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 15, 2009 3:17 pm

Uf mater :shock: :shock: :shock:
Pa sm mislu, da pr nas orng piha :D

Škoda ker je bočni veter, če bi pihal v smeri vožnje, bi še kdo kakšen hitrostni rekord podrl :vc

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr dec 16, 2009 1:31 pm

danes ponoci se je tudi dogajalo. 2 sleperja na boku + se en manjsi kamion. na zalost je blo prevec temno za slikat. sem sou mimo prau :shock: :shock: :shock:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 16, 2009 1:35 pm

Včeri je en poslanec v DZ reku, da so mu sporočili (popoldne), da v Ajdovščini piha veter 190kmh :shock:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov