Debate, ki niso vezane na ostala področja...

marvin
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a marvin Po dec 28, 2009 12:40 am

Telefoniram, če poznam cesto al pa na AC.
Glasna glasba - temu se pa ne morem upret.
Drugače se mi zdi pa največja razvada spit dva pira pa vozt avto (100 kil mam, še vse legalno). To morm res skenslat.
Totaln zelenc, ne me tepst:)

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Po dec 28, 2009 12:41 am

Nisem vseskozi angelček na cesti, ampak nekatere stvari se pač NE počne med vožnjo. Sam sm enkrat probal sms pisat pa še to na umirjenem cruzanju in je prenevarno, se raje ustavim in napišem, telefoniram redko če je kaj res nujnega in na kratko! Jesti in piti najraje ne! kdaj na dalšem potovanju ali pred semaforjem ( seveda ni to zajtrk)... Tako da v vozilu smo prvotno samo zato da se pripeljemo do cilja kolikor se da varno! Če bi kaj drugega rad naredil za volanom naj je to hitro in takrat ko si to lahko privoščiš ( npr. semafor!) Ja in nikakor ne podpiram ljudi ki delajo svašta za volanom. Aja glede pasu, pa zmeraj p*zdim na sestro če sedi zadaj kjer ne vidim in ni privezana!
Folk želim vam čim manj nesreč in čimvarnejša potovanja brez teh "razvad"
lp
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po dec 28, 2009 12:55 am

@MacTron,maš prav.
Naj povem, da če že napišem sms, ga pišem pred semaforjem na hitro, če se ga da spisat ali pa, ko že sedim v avtu doma na dvorišču, ga pošljem da sem na poti in podobno.
Ker prekleto dobro vem, kaj se lahko zgodi zaradi telefona. To je me skoraj stalo glavo pred pol leta. Nisem ne pisal sms-a, niti telefoniral. Samo ekranček je zasvetil in sem pogledal za sekundo, kaj se dogaja, je že bilo vsega konec. Tako da je samo pogled stran že dovolj brez, da se dotakneš telefona, da se razsipaš po cesti kot keks. Izkušnja, ki stane, pa čeprav ne visim na telefonu tak kot nekateri "u eno". :roll:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po dec 28, 2009 1:42 am

odkar so tej prokleti touchscreeni postali standard sem se že po stopnicah skoraj strosu, ker sem zakorakal v prazno (nisem vedel da jih je konec), pa podrl domača vrata od garaže..
najbolj na živce pa mi gre, da tudi ko je nujno in recimo stojiš na semaforju moraš na teh telefonih odvrniti vso pozornost, ker brskanje po imeniku je cela znanost. tako, da se izogibam uporabi le tega v avtu. z veseljem pa kej prigriznem in popijem.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po dec 28, 2009 3:12 am

Jerch_ je napisal/-a:odkar so tej prokleti touchscreeni postali standard sem se že po stopnicah skoraj strosu, ker sem zakorakal v prazno (nisem vedel da jih je konec), pa podrl domača vrata od garaže..
najbolj na živce pa mi gre, da tudi ko je nujno in recimo stojiš na semaforju moraš na teh telefonih odvrniti vso pozornost, ker brskanje po imeniku je cela znanost. tako, da se izogibam uporabi le tega v avtu. z veseljem pa kej prigriznem in popijem.

Ti podarim moj rezervni mobitel - Nokio 3330? Loh dam zraven še Michael Schumacher Ferrari pokrovčke. :lol:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po dec 28, 2009 8:19 am

lizard je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:Pa kaj si nor! Pišete sms-e med vožnjo... kaj človek vse prebere na tem forumu.
Dajte si 10× pogledat tisti posnetek, ki ga je nalimal MacTron in se malo zamislite.
Še dobro, da si ne lakirate nohtov med vožnjo pa brijete p*zde :roll:

Pa ne samo to, NejZ recimo ob tem pribije, da je 100% skoncetriran na vožnjo med tem ko piše sms. Škoda, da se takšni in podobni osebki ne ustavijo na občini in vrnejo vozniško.

Sicer pa ljudje so res neverjetni, zadnjič sem na AC prehitel en enoprotorec, kjer je nekaj let star otrok na zadnjih sedežih poskakoval in nevem še kaj vse, seveda ni bil pripet, ker potem tega ne bi mogel počet, in to pri 140 km/h. Nevem kam tile starši mislijo, ubogi otroci. Pa kako lahko to delajo bitju ki je komaj prišlo na svet?

Skoncentriran sem ravno toliko, kot ti ko se recimo pogovarjaš z sopotnikom in nič manj. Kaj je prav in kaj ne pa ni na nas da govorimo, tako da vsakomur svoje :)

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po dec 28, 2009 12:41 pm

NejcZ je napisal/-a:Skoncentriran sem ravno toliko, kot ti ko se recimo pogovarjaš z sopotnikom in nič manj.

In ta tvoja "strokovna" ocena temelji na podlagi česa? Upam, da ko ti bo spodletelo, srečaš en dobro naložen tovornjak, ne pa družine v manjšem avtu.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Po dec 28, 2009 1:31 pm

Jao kaj ste smešni.... :lol:
Moja ocena temelji na tem da imam tako kot vedno eno roko na volanu, drugo pa naslonjeno na šalthebl in tipkam. Oči vedno na cesti, telefoniram pa tako ali tako z bluetooth slušalko.

Predno kdorkoli kaj piše naj počisti pred svojim pragom, pred katerim imamo vsi verjetno marsikaj.
Ker tema ni namenjena temu tudi zaključimo z kreganjem ker nima smisla :lol:

LP

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Po dec 28, 2009 2:20 pm

jz mam slabo navado, tako ko se mi mudi pa da se doma neobrijem, pa da imam kak sestanek, se pol kr v avtu obrijem z brivnikom philipsom :D

lohk da me je že kdo vidu :lol:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Po dec 28, 2009 2:29 pm

Katerega pa maš? Moram kupit neki kvalitetnega.... sicer za domačo uporabo, pa ok :D

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO Po dec 28, 2009 3:16 pm

NejcZ je napisal/-a:Katerega pa maš? Moram kupit neki kvalitetnega.... sicer za domačo uporabo, pa ok :D

Off Topic
ja jz mam tega, sicer je zdj že kr pocen, jaz sem 2 let nazaj dal 250e :D

http://www.bigbang.si/nega-in-pocutje/b ... 50-brivnik

ušeč mi je to ker mu ful dolgo baterija zdrži, ima glavo-gibljivo ki se prireja obliki glave, lahko ga uporabljaš pod tušem, ima prov posebno stojalo oz posodo katero ga natakneš, recimo po usakem britju ali pa usake toliko daš na to stojalo, prigeš in se lepo opere.

http://www.gadgetguy.com.au/assets/imag ... Shaver.jpg

men je ql :D

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po dec 28, 2009 3:30 pm

Fak, dobro da še skreta ni v avtu, verjetno bi tudi srali v njem. :shock:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 28, 2009 3:56 pm

Gosic je napisal/-a:Fak, dobro da še skreta ni v avtu, verjetno bi tudi srali v njem. :shock:

Ne kliči hudiča :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=BDcpTwKBfZc

:lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po dec 28, 2009 5:56 pm

Gosic je napisal/-a:Fak, dobro da še skreta ni v avtu, verjetno bi tudi srali v njem. :shock:

Ko ravno govorimo o kopalniških navadah v avtomobilu, ravno zadjnič sem videl enega modela na Dunajski, ki si je pral zobe v avtu :D :D . Neka spimpana Honda Civic.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po dec 28, 2009 5:56 pm

NejcZ je napisal/-a:Jao kaj ste smešni.... :lol:
Moja ocena temelji na tem da imam tako kot vedno eno roko na volanu, drugo pa naslonjeno na šalthebl in tipkam. Oči vedno na cesti, telefoniram pa tako ali tako z bluetooth slušalko.

Predno kdorkoli kaj piše naj počisti pred svojim pragom, pred katerim imamo vsi verjetno marsikaj.
Ker tema ni namenjena temu tudi zaključimo z kreganjem ker nima smisla :lol:

LP

Mene je zmedlo rpedvsem to, da si napisal, da si 100% skocentriran čeprav pišeš sms. Kar enostavno ni res, ni pogojev, da bi bilo res, tudi če ti gledaš VES ČAS na cesto. Recimo enkrat so delali raziskavo, in je testna oseba telefonirala z bluetooth slušalko in se peljala skozi mesto, ko je prišla na drugo stran in so jo vprašalai kje in kako se je peljala ni znala povedati poplnoma nič, čeoprav je imela ta oseba ves čas oči na cesti. Samo toliko o tej koncentraciji.

In pri telefonskih klicih je še vedno največji problem, da si skoncentriran bolj an pogovor kot na cesto, in je bluetooth slušalka ali pa telefon v roki in avtomatski menjalnik skorajda isto. Tudi sam sicer uporabljam BT slušalko, pa govorim čim manj, razen če je noč in skoraj prazna cesta, takrat mogoče povej po telefonu kaj več.

Volvo power
Novinec

Kraj: kočevje

Napisal/-a Volvo power Po dec 28, 2009 6:27 pm

zjutraj vstopim v avto, se udobno usedem, obrnem ključ, avto lepo užge, sam prižge luči, če je dež prižge tudi brisalce, iz P prestavim na D in že se peljem, vse kar še lahko naredim je da u miru pijem svojo kavico, poslušam radio in uživam u vožnji 8)
Včasih me kar prime, da bi šel v službo po daljčnici :lol:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po dec 28, 2009 7:07 pm

lizard je napisal/-a:In pri telefonskih klicih je še vedno največji problem, da si skoncentriran bolj an pogovor kot na cesto, in je bluetooth slušalka ali pa telefon v roki in avtomatski menjalnik skorajda isto.

Res je! Problem je pogovor, ki zmanjša zbranost na vožnjo in promet. Razna prostoročna telefoniranja, aut. menjalnik...res olajšajo telefoniranje vendar to vseeno ni 100% zanesljivo!! Tudi pogovor z sopotnikom je lahko zelo moteč za šoferja, to je dokazano. Ampak ponavadi se šofer s sopotnikom ne pogovarja tako skoncentrirano, kot po telefonu zato ni tako nevarno.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po dec 28, 2009 8:56 pm

cruiser1 je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:In pri telefonskih klicih je še vedno največji problem, da si skoncentriran bolj an pogovor kot na cesto, in je bluetooth slušalka ali pa telefon v roki in avtomatski menjalnik skorajda isto.

Res je! Problem je pogovor, ki zmanjša zbranost na vožnjo in promet. Razna prostoročna telefoniranja, aut. menjalnik...res olajšajo telefoniranje vendar to vseeno ni 100% zanesljivo!! Tudi pogovor z sopotnikom je lahko zelo moteč za šoferja, to je dokazano. Ampak ponavadi se šofer s sopotnikom ne pogovarja tako skoncentrirano, kot po telefonu zato ni tako nevarno.

O ja, mam slabe izkušnje. :?

BBS je napisal/-a:Ko ravno govorimo o kopalniških navadah v avtomobilu, ravno zadjnič sem videl enega modela na Dunajski, ki si je pral zobe v avtu :D :D . Neka spimpana Honda Civic.

Mr. Bean ma nov avto? :lol:

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO To dec 29, 2009 12:02 pm

cruiser1 je napisal/-a:

Ja prostorocno telefoniranje je korak naprej ce mene vprasas. Ljudi na nasih cestah tako ali tako ne bos preprical da bi telefon pustili med voznjo pri miru in bojo vsaj imeli proste roke med voznjo.
Se pa strinjam da nisi tako skoncentriran kot bi lahko bil ce telefoniras ...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To dec 29, 2009 12:21 pm

Daedalus je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

O ja, mam slabe izkušnje. :?

Ti tudi? Iz tega razloga sem jaz dobil kazen za prekoračeno hitrost.....enostavno se zagovoriš in pozabiš na števec :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov