Debate, ki niso vezane na ostala področja...

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne jan 31, 2010 8:06 pm

kolesar marsikaj ni prav... tudi to, da ljudje vozijo v napacno smer na avtocesti ni prav ... in potem ko vidijo da se na obeh pasih vozijo ljudje proti njim se kar vztrajajo z voznjo ... in tudi to je narobe, da lahko pijanec, ki je povozil 16 letnico dobi cez nekaj let nazaj izpit je malo strasno ...
Ampak tako je ... ko si v Sloveniji doma ;)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne jan 31, 2010 8:09 pm

Nič ne bo drugače, dokler bo vsak (zase) iskal razloge za to, da ne vozi po omejitvah (primeri od zgoraj: ne zdržim 50, pri 50 nisem sproščen, pri 65 sem 100% skoncentriran, ob 23 uri mimo šole nobenega ne ogrožam, ob 2.00 zjutraj strašim golobe itd.[/i]).

100x ponovljeno, problem je v državi, ki zakonov ne izvaja in problem je v voznikih, ki se zakonov ne držijo. Idealno bi bilo, da državi ne bi bilo potrebno zagotavljati izvajanja zakonov, ker bi se vozniki 100% držali zakona.

Ker pa je kultura taka kot je, ni variante, da bi se kaj spremenilo, če se ne bo začelo že pri vzgoji otrok v vrtcu, da je 50 km/h 50 km/h in ne 70 in tako naprej.

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Ne jan 31, 2010 8:12 pm

uros11 je napisal/-a:...Idealno bi bilo, da državi ne bi bilo potrebno zagotavljati izvajanja zakonov, ker bi se vozniki 100% držali zakona...

Za vse nas bi to bilo idealno ja. Za državo pa ne. Kako pa bi potem od nas vlekli denar :-P

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 31, 2010 8:15 pm

e tuki je vsa fora.V končni fazi kazni nabijajo zato da bojo čimveč pobasal a za varnost se jim j**e en Zidar ki pa ceste dela pa nateguje državo in na koncu je cesta čez 2 leti taka kot makadam a za ta denar bi morala bit večna.Lepo vas prosim AC čez rebrnice ni odprta eno leto pa mora ob vsakem močnejšem vetru bit zaprta.Pa to ni nikjer na svetu.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne jan 31, 2010 8:17 pm

Slovenija je nekaj posebnega, ker se prasci pri koritu še niso nafutrali in ker so volitve vsake 4 leta, ni niti teoretične variante, da bi se nafutrali.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Ne jan 31, 2010 8:17 pm

uros11 je napisal/-a:

Ker pa je kultura taka kot je, ni variante, da bi se kaj spremenilo, če se ne bo začelo že pri vzgoji otrok v vrtcu, da je 50 km/h 50 km/h in ne 70 in tako naprej.

2X Čeprav bi bilo še ogromno stvari, ki bi jih/nas morali začeti že od otroštva učiti.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne jan 31, 2010 8:18 pm

Drzava smo mi, ne pa neka imaginarna skupina ljudi, ki se je zarotila proti nevemkomu vse da bi vlekla denar (cemu?) in ugonabljala vsepocez.

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Ne jan 31, 2010 8:22 pm

domen_ je napisal/-a:Drzava smo mi, ne pa neka imaginarna skupina ljudi, ki se je zarotila proti nevemkomu vse da bi vlekla denar (cemu?) in ugonabljala vsepocez.

No ti še kar naprej živi v svoji prečudoviti pravljični deželi :roll: Mi bomo pa kar ostali v realnem svetu ;)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Ne jan 31, 2010 8:25 pm

domen_ je napisal/-a:Drzava smo mi, ne pa neka imaginarna skupina ljudi, ki se je zarotila proti nevemkomu vse da bi vlekla denar (cemu?) in ugonabljala vsepocez.

To se pozna pri raznih podražitvah, kdo smo država in komu se vzame.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto Ne jan 31, 2010 8:27 pm

uros11 je napisal/-a:Slovenija je nekaj posebnega, ker se prasci pri koritu še niso nafutrali in ker so volitve vsake 4 leta, ni niti teoretične variante, da bi se nafutrali.

Vlada hoče zmanšati število prometnih nesreč. Kar je dobro. Zaradi norcev na cesti nastradajo tudi nedolžni ljudje.

Človek, ki ogroža življenje drugih in sebe ne sodi v promet.
Avto, moj partner!

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 31, 2010 8:31 pm

Država so Pahor,Kresal,Golobič potem je tu nekje Turk ki ga hočejo odpikat potem pa še ostalih ne vem kok članov parlamenta ki nas lupijo vsak po svoje.Dokler je bil TITO so taki faloti na Golem otoku kamne prelagali iz enega kupa na drug kup!!

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Ne jan 31, 2010 8:32 pm

lancia hf je napisal/-a:
uros11 je napisal/-a:

2X Čeprav bi bilo še ogromno stvari, ki bi jih/nas morali začeti že od otroštva učiti.

Agree. Nekaj generacij bo se potrebnih, da se bo karkoli spremenilo ... samo kolikor vidim gre na slabse.

P.s. aja pa kazni so zato tako visoke ker vidijo da se se vedno najdejo ljudje (ce se lepo izrazim :)), ki z veseljem polnijo drzavno blagajno. juhu (pa nimam nic proti nikomur samo pravim tako kot je ... vas denar - vase zivljenje - vase odlocitve...)

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Ne jan 31, 2010 8:35 pm

uros11 je napisal/-a:To se pozna pri raznih podražitvah, kdo smo država in komu se vzame.
čare je napisal/-a:Država so Pahor,Kresal,Golobič potem je tu nekje Turk ki ga hočejo odpikat potem pa še ostalih ne vem kok članov parlamenta ki nas lupijo vsak po svoje.
To pomeni, da ti sebe identificiras z denarjem in lastnino, ki si jo naberes. Jaz tukaj ne bom imel nic proti, ce pustimo to debato, saj vodi v zahtevne filozofske razmisleke, za katere to ni primeren kraj za razglabljanje (krivda je na moji strani, da sem tisto sploh komentiral).

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne jan 31, 2010 8:40 pm

lancia hf je napisal/-a:V tej temi bojo vedno nasprotovanja.
Tisti ki pol ure "cuzajo" v lokalu sok, vodo ali kavo, in se vedno vozijo 10-20 km/h pod omejitvijo, bodo sigurno za to, da se kazni astronomno dvignejo.
Tisti ki pa včasih malo "več" spijemo (seveda ne gre tu zdaj za pretiravanje) ali pa gdaj pa gdaj na kašni pregledni cesti tudi malo nad omejitvijo vozimo, se pa s tem ukrepom sigurno ne strinjamo.

No to se jz recimo ne strinjam. Jz bi alkohol v prometu prepovedal. 0,2 mogoce, lih tok da ce spijes ob kosilu kozarec vina ali pivo ob pici to je pa to.

Ampak za hitrost pa ... Pač stvar pogleda na celo situacijo...

Men je kre-ten na cesti ata k mi pr 90 na uro zapele iz desnega na lev pas k gre kamion prehitevat, njemu sm pa jz kre-ten k 230 prletim za njim. Kdo bolj ogroža promet? On ki ne gleda okrog sebe in ne sodeluje v prometu, vozi yugota z zavornimi ploščicami od prejšnjega tehničnega al jz k sm 110% skoncentriran na cesto in vse okrog sebe in imam avto primeren za take stvari?
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 31, 2010 8:47 pm

230? Mater, tolk se pe še z avtom nisem peljal po navadni cesti :lol: Motor je pa druga stvar :)

Uglavnem ogrožata oba, 150 nekje je še sprejemljivo, če mene vprašaš če maš primeren avto :-P

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne jan 31, 2010 8:49 pm

NejcZ je napisal/-a:230? Mater, tolk se pe še z avtom nisem peljal po navadni cesti :lol: Motor je pa druga stvar :)

Uglavnem ogrožata oba, 150 nekje je še sprejemljivo, če mene vprašaš če maš primeren avto :-P

Ma pretiravam v obe smeri, ampak pač poanta zmanjševanje krvnega davka na cestah...

Ko se bom takmu jz nalepu v rit bom jz kriv in vzrok nesreče bo neprilagojena hitrost. Štekaš ?:)

(pa govoril sm o avtocesti :) )
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne jan 31, 2010 8:49 pm

Domen počak še par let ko bomo plačevali davek na davek pa te bom pol vprašal kakšna se ti zdi naša država.Če bi od parlamentarcev kdo razmišljal še dolgoročno bi bilo morda bolje oni pa pridejo samo do tja kolikor je za njih dobro potem pa se neha.Že lep čas se v Sloveniji gleda samo kje se bo pobralo da bi se pa kje dalo to pa ne .Razen Strojanom ko je šel sam Drnovšek red delat v Ambrus.Takrat bi moral dolenčki nabit njega pa še njih.Mal sem zšel iz teme ampak je vse povezano med sabo zdaj pa nadaljujte.

Domen še to .A se ti zdi v redu da vinjeto ki je lani koštala 55€ podražijo za cca.80%,ker ni prinesla dovolj denarja kao??

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne jan 31, 2010 8:50 pm

LoCo je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:230? Mater, tolk se pe še z avtom nisem peljal po navadni cesti :lol: Motor je pa druga stvar :)

Ma pretiravam v obe smeri, ampak pač poanta zmanjševanje krvnega davka na cestah...

Ko se bom takmu jz nalepu v rit bom jz kriv in vzrok nesreče bo neprilagojena hitrost. Štekaš ?:)

(pa govoril sm o avtocesti :) )

Vem vem, tut js sem bolj tako napisal hehe..

Uporabniški avatar
radar
Uporabnik

Napisal/-a radar Ne jan 31, 2010 8:56 pm

čare je napisal/-a:...... par let ko bomo plačevali davek na davek pa te bom pol vprašal kakšna se ti zdi naša država.Če bi od parlamentarcev kdo razmišljal še dolgoročno bi bilo morda bolje oni pa pridejo samo do tja kolikor je za njih dobro potem pa se neha.Že lep čas se v Sloveniji gleda samo kje se bo pobralo da bi se pa kje dalo to pa ne .Razen Strojanom ko je šel sam Drnovšek red delat v Ambrus.Takrat bi moral dolenčki nabit njega pa še njih.Mal sem zšel iz teme ampak je vse povezano med sabo zdaj pa nadaljujte.

Domen še to .A se ti zdi v redu da vinjeto ki je lani koštala 55€ podražijo za cca.80%,ker ni prinesla dovolj denarja kao??

zelo lepo povedano...
off: bodimo enkrat malo sanjači in recimo, da so to predpustna ugibanja grožnje za cerkniško parado, na kateri bo ga. Kresal sigurno sodelovala :twisted:

lp

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Ne jan 31, 2010 9:17 pm

GiGi1985 je napisal/-a:ne da ti policaj lahko vzame pol plače ker se pripelješ 54 kmh

Imaš pa zelo nizko plačo.

denko4 je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:Ravno tam mora bit najvepč radarjev in tudi tiste, ki gredo malo nad omejitvijo je treba kaznovat, sploh v naseljih inb conah 30. Če ti skoči na cesto otrok ali pa kdo drug, se lahko vsak km/h prehitro pozna.

Poglej, hec je v tem, da ponavadi je cona 30 okoli šol zaradi otrok. Čez dan v času pouka, se tudi jaz tam vozim 30, ali pa še manj, pa so zelo poredko ob takem času policaji tam. Ko pa za vikend ob polnoči 'prinorim' 40 tam čez me pa ustavijo in veselo napišejo kazen.

Razloži mi za čigavo varnost se gre tu :?:

A ti pa točno veš, kdaj je kdo na cesti in kdaj ne. Zakaj se pa ponoči zgodi največ nesreč s hudimi posledicami? A mogoče zato ker so takrat ceste prazne in ni nkjer nikogar? Ali pa mogoče zato, ker eni ljudje mislijo da so prazne, dokler ni prepozno.
A mi lahko še napišeš, če je cona 30 ob katerih urah je treba omejitev upoštevat in kdaj ne?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov