Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So feb 06, 2010 10:37 pm

eljuero, nic hudega, vsakdo se kdaj zmoti in oprosti mi, ce sem pregrobo to napisal. Vcasih me moti, ko se udriha po politikih kar iz navade, kot da so najvecja govna na svetu in da nikoli niso nic dobrega naredili. Pac ni tako, taksen odnos pa je slab za vse nas.

GiGi1985, ja, sem prebral se enkrat opombe glede delavnika in tvoj post. Glede strinjanja okrog ene besede se ne bom prepiral (si napisal priblizno, in zadel na 500eur natancno, prav), vsebinsko pa ne vidim nic novega. Moje opazke vsebinsko pac ostajajo.

dodano:
Gosic je napisal/-a:Poznam nekaj takih ljudi, ki so bili in so, med ljudmi znani in sprejeti, najbolj pa videni kot dober človek. Večina od teh, me je šokirala z novico: pretepel ženo, pijan povzročil nesrečo...
Jaz jih poznam se vec, ki niso bili sprejeti in znani, pa so naredili isto. Tvoje trditve ne vzdrzijo.
Gosic je napisal/-a:In Domen, še nek ulični napotek:
Krega med moškim, še nikoli ni rešil pogovor, še vedno so vglavah komplikacije. Vsak si svoje misli. Kreg je vedno rešil pretep.
Ti torej podpiras vojne in nasilje? Razne ideologije, tipa fasizem in nacizem? Js temu nasprotujem, ti imas pa prosto pot na bliznji vzhod in uzivaj kolikor te je volja.
Zadnjič spremenil domen_, dne So feb 06, 2010 10:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So feb 06, 2010 10:49 pm

[quote="domen_"]eljuero, nic hudega, vsakdo se kdaj zmoti in oprosti mi, ce sem pregrobo to napisal. Vcasih me moti, ko se udriha po politikih kar iz navade, kot da so najvecja govna na svetu in da nikoli niso nic dobrega naredili. Pac ni tako, taksen odnos pa je slab za vse nas.

No, te sedaj razumem, da nisi mislil nič slabega.
Glede politikov pa sigurno ni metati vse v en koš. V osnovi me moti sistem, ki pač ohranja bonitete zase, ker je to v interesu njih vseh.

Uporabniški avatar
GiGi1985
Poznavalec foruma

Kraj: EU

Napisal/-a GiGi1985 So feb 06, 2010 10:52 pm

domen_ je napisal/-a:
GiGi1985, ja, sem prebral se enkrat opombe glede delavnika in tvoj post. Glede strinjanja okrog ene besede se ne bom prepiral (si napisal priblizno, in zadel na 500eur natancno, prav), vsebinsko pa ne vidim nic novega. Moje opazke vsebinsko pac ostajajo.

Če 1343 eur na teden deliš z uro dobiš uro slabih 10 eur. Prištej še 20 ur zraven za polni delovni čas, dobiš cifro nekje 1540 eur. Prav naj bo, zgrešil sem za 260 eur, in kot sem že povedal, nisem nikoli trdil točnega podatka. (sem pa mislil polni delovni čas)
glej, lahko se vpikneš v vsako mojo napisano besedo tule, dejstvo je, da bi večina ljudi bila vesela takšne minimalne plače kot je v Franciji in še kje, ne pa "žepnine" ki si jo veliko ljudi v Sloveniji težko zasluži. Over and out
Freude am Fahren

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So feb 06, 2010 11:28 pm

čare je napisal/-a:Saj zarad mene lahko dražijo ampak sem prepričan da v nemčiji ni mehanika ki bi bil plačan cca. 800€ kot imam recimo plače jaz kakšen pa še manj....Če se gremo evropo pa podražitve naj bodo temu primerne tudi plače.Hočem povedat da lahko vse podražijo samo temu primerno naj tud dvignejo plače.Smili se mi delavski razred sploh dol v prekmurju,kjer ponavadi oba starša delata v isti fabriki za mile pare in na podlagi tega so potem tudi otroci navadni delavčki,ker starši enostavno nimajo denarja da bi jim omogočili šolanje in se revščina lepo nadaljuje.Žalostno za popizdit,firme pa propadajo zaradi premalih dobičkov in ne izgub in to zato ker so lastniki prepohlepni.Že lep primer je pri nas v firmi kjer dobimo regresa vsi isto božičnico oz. 13 .plačo pa 100% povprečje zadnjih ne vem kok plač in kdo spet dobi veliko??Tisti ki že veliko ima!

S tem se povsem strinjam (da ne bo več pomislekov oz zmotnega vtisa o moji solidarnosti, usmeritvi itd), a žal je taka realnost. Pač (še) ne sodimo med visoko razvite Eu države in to ni mišljeno samo kot DBP, tudi kot kultura v vseh pomenih, tudi na cesti, v raznih odnosih, kultura upravljanja, komuniciranja, reševanja problemov itd itd. Kako tu napredovat? Gotovo razne demonstracije (upam sicer, da tako daleč - do revolta množic - ne bo prišlo), če so brez pravih ciljev oz so samo "upor", niso ravno najboljša pot. Poleg drugega tudi zato, ker bi na površje in položaje spet oz kot ponavadi prišli najbolj glasni, ne pa tudi najbolj sposobni in pošteni. Ti so med bolj tihimi, žal.

Za začetek je potrebno ločevanje med raznimi politikami (če ostajamo v demokraciji), razčiščevanje, komu je mar skupni interes in komu ne, kdo je kaj nakradel, ponaredil (za doseganje nekih tudi finančnih privilegijev - to je samo nemoralno, pravijo nekateri) ter primerne nagradit na volitvah. Treba je dati poštenju in strokovnosti čim večjo podporo.

Vse to je preveč zapleteno, da bi mi tukaj kaj rešili (vsaj v besedah), predvsem pa bi politična debata morala potekati v temi, ki je temu namenjena in ne tu, kjer je to stalen OFF.
Prosim, preselimo se tja s politiko.
Zadnjič spremenil esem, dne So feb 06, 2010 11:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So feb 06, 2010 11:43 pm

domen_ je napisal/-a:eljuero, nic hudega, vsakdo se kdaj zmoti in oprosti mi, ce sem pregrobo to napisal. Vcasih me moti, ko se udriha po politikih kar iz navade, kot da so najvecja govna na svetu in da nikoli niso nic dobrega naredili. Pac ni tako, taksen odnos pa je slab za vse nas.

dodano:
Gosic je napisal/-a:Poznam nekaj takih ljudi, ki so bili in so, med ljudmi znani in sprejeti, najbolj pa videni kot dober človek. Večina od teh, me je šokirala z novico: pretepel ženo, pijan povzročil nesrečo...
Jaz jih poznam se vec, ki niso bili sprejeti in znani, pa so naredili isto. Tvoje trditve ne vzdrzijo.
Gosic je napisal/-a:In Domen, še nek ulični napotek:
Krega med moškim, še nikoli ni rešil pogovor, še vedno so vglavah komplikacije. Vsak si svoje misli. Kreg je vedno rešil pretep.
Ti torej podpiras vojne in nasilje? Razne ideologije, tipa fasizem in nacizem? Js temu nasprotujem, ti imas pa prosto pot na bliznji vzhod in uzivaj kolikor te je volja.

Omenjam nacizem, omenjam fasizem ?
Odebelji tisk, kjer sem to povedal.
Podpiram ,da se narod bori za svoj lasten denar, ki mu pripada !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So feb 06, 2010 11:51 pm

Gosic, se ti ne zdi, da smo vseeno že dovolj napredovali, da se ne bomo zatekali k uličnim pretepom? V pretepu vedno zmaga argument moči, mi pa potrebujemo predvsem povdarek na moči argumentov! Z argumentom moči so nekateri pošiljali druge, za katere so govorili, da so krivi za vse, v Dachau itd. To je sicer skrajna stopnja, a tvoje povdarjanje gre v to smer, zato malo neprimerno omenjanje nacizma itd. Bolj primerno orožje kot pesti in noži je knjiga oz izobrazba in kritično mišljenje.

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Ne feb 07, 2010 12:13 am

Ja,lepo in mirno vse na tak način jaaaa, jaz in moji sonarodnjaki pa vedno bolj revni. k*** mogli bi popizditi pa razbiti pol države tako kot Alžirci v Franciji pa bi hitro bila vlada pripravljena na brezpogojna pogajanja.
lp.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Ne feb 07, 2010 12:40 am

Nasilje ni prava pot, to nas uci zgodovina. Dobro in ucinkovito orozje delavcev je npr. stavka - s stavko se prisili delodajalca, da prisluhne delavcem.

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Ne feb 07, 2010 7:33 am

Eh domen. Ne vem kje ti živiš. V kateri dimenziji.
Jaz se nasilja tudi izogibam in ga ne podpiram ampak včasih pa ga je treba izvest. Kot je nekdo napiso tisto pretep med moškima.
Pogovor ni vse rešil.
Naprimer ti ko si bil mali pokavec in nisi ubogal staršev, si dobo klofuto okoli kepe in kaj se je zgodilo? Si pol ubogal a ne?
S stavkami smo vidli da se ni rešilo nič. 2% plače gor še isti dan pa za cca 4% trošarine gor(ne vem točno % pri trošarinah).
Essem povej ti meni kje smo napredovali? V čem. Kaj mamo mi delavski narod od tega? Pridi za pol leta sem v Pomurje živet. Mislim da boš pol razumel zakaj je tak vse napeto.

Aja Rjavec kao nebo nič dobil ker je odstopil. aha Sanja svinja o kuruzi. Veš kaki denar bo tip obrnil.
Pa ko si napiso kaj je tistih 90 poslancev z 4000€ "povprečne" plače.
No zračunaj si koliko je to na mesec in koliko približno na mesec zapraviš.
Jaz moram z 500€ preživet oni kurci pa komaj preživijo z 4000€. S tem da jaz delam po cele dneve ko tele oni pa se v parlamentu smejijo in jeb... en drugega.

V glavnem te obdavčitve niso rešitev in nikoli ne bodo. So le polnjenje žepov našim lopovom.
In ja zelo podpiram to da bo moglo počit po naših koruptnih politikih.
Ker ne vem če ste slepi al ne vidite aka domen ,essem,adis da se z besedami ne da vse rešit.
Pa ne zaj spet podtikanje in nekaj. Pišemo o problemih.
Make my day

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne feb 07, 2010 2:33 pm

Baje da je to izumla Slovenija, oziroma Vlačič sam. Baje nikjer drugje na svetu ne poznajo tega. My ass. Mal bolj se pozanimajte, v zahodni evropi je to praksa v vseh državah ali večjih mestih. Edini problem pri naših politikih je, da udarijo direktno in negrejo postopoma, tak kot so to izvajali v ostalih vzhodnoevropskih državah. Zato pa mamo nerazvito železnico in avtobusni promet, ker se je vse v osebne avte(oz ceste) vlagalo.
Pa v tazadnjem EVO magazinu je en kolumnist lepo napisav ravno na to temo.
LP Rok

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne feb 07, 2010 2:47 pm

državo itak da financiramo njeni prebivalci ... ampak, "ne bom" jaz plačeval železnine, da bodo potem oni kur** na železnici prejemali še dalje takšne plače in 13. plačo. Ala neki delavski direktorji itd. pa celo po 5k € bruto ali nekaj takega...železnica je ena velika kuhinja. Bila in tudi bo, itak pa bo na ta račun spet nekdo fajn zaslužil, ampak državi je vseeno, ker bo pač vzela pri cestnihah šem alo več, če pa bo to premalo pa še javnim uslužbencem (posredno s tem tudi meni), kot je popularno zadnje čase.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 07, 2010 2:59 pm

Taka je realnost nimamo kej:

Slika

:pop:

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne feb 07, 2010 3:05 pm

parlament zažgat s svinjami vred
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Ne feb 07, 2010 4:25 pm

Zdaj, ko tako paniko delajo okrog vsakega psa, ki se kje malo bolj naglas oglasi, še samo čakam, da nam bodo pse obdavčli. Banda pokvarjena.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne feb 07, 2010 5:13 pm

Kmalu bodo še greznice obdavčili, ker se v njih plini sproščajo :lol:

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne feb 07, 2010 7:19 pm

ja, pa na rit števec, da bo prdece štel :lol:

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Sr feb 10, 2010 12:37 am

esem je napisal/-a:Gosic, se ti ne zdi, da smo vseeno že dovolj napredovali, da se ne bomo zatekali k uličnim pretepom? V pretepu vedno zmaga argument moči, mi pa potrebujemo predvsem povdarek na moči argumentov! Z argumentom moči so nekateri pošiljali druge, za katere so govorili, da so krivi za vse, v Dachau itd. To je sicer skrajna stopnja, a tvoje povdarjanje gre v to smer, zato malo neprimerno omenjanje nacizma itd. Bolj primerno orožje kot pesti in noži je knjiga oz izobrazba in kritično mišljenje.

To ne leti nate, ampak govorim na splošno. Dokler je človeku lepo toplo doma v fotelju, ni težko govoriti o besedah. Ko tega nima več, pa gre to mišljenje kar hitro po gobe. Tale vlada samo nekaj besediči in si kupuje socialni mir. Popuščali ne bodo nič, če jih bo kdo lepo prosil. Bo treba naredit peezdarijo, da se bodo zdramili. Vodni top že imajo :lol:

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen_ Sr feb 10, 2010 12:57 am

Zgodovina nas uci, da so "peezdarije" najslabsa moznost od vseh. Zgodovina nas uci tudi to: izobrazba dejansko pomaga pri izboljsanju kulture in s tem kvalitete zivljenja.

Recimo v praksi meni takoj pade na pamet primer Mure: tiste nesrecne delavce bi lahko prekvalificirali, a najprej jih je treba nauciti, izobraziti, glede kaksne nove dejavnosti, ki bi jo lahko opravljali. Ce bi bili bolje solani ze prej, bi bila situacija zdaj tam, morda ne cisto resena, ampak gotovo pa bistveno boljsa. Ampak na to je treba misliti prej, iz tega se lahko kaj naucimo. Je pa res, in to pravim z zalostjo, da nas zgodovina tudi uci, da se zgodovina ponavlja. Zalostno je, ker nam tega ni treba.

Kama
Novinec

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Kama Sr feb 10, 2010 7:26 am

Pa vi to resno? Da se znanje ceni? Da je v njem izhod iz "podna"? No ja, poglejte, koliko pri nas zaslužijo inženirji (govorim o tistih, ki za svojo plačo naredijo nekaj) po kolektivni pogodbi, pa se bo videlo. Že kdo v Sloveniji srečal bogatega inženirja, zaposlenega v fabriki? Jaz ne. Torej, ne, znanje ni ključ rešitve težav.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Sr feb 10, 2010 10:14 am

domen_ je napisal/-a:Zgodovina nas uci, da so "peezdarije" najslabsa moznost od vseh. Zgodovina nas uci tudi to: izobrazba dejansko pomaga pri izboljsanju kulture in s tem kvalitete zivljenja.

Recimo v praksi meni takoj pade na pamet primer Mure: tiste nesrecne delavce bi lahko prekvalificirali, a najprej jih je treba nauciti, izobraziti, glede kaksne nove dejavnosti, ki bi jo lahko opravljali. Ce bi bili bolje solani ze prej, bi bila situacija zdaj tam, morda ne cisto resena, ampak gotovo pa bistveno boljsa. Ampak na to je treba misliti prej, iz tega se lahko kaj naucimo. Je pa res, in to pravim z zalostjo, da nas zgodovina tudi uci, da se zgodovina ponavlja. Zalostno je, ker nam tega ni treba.

Vsak kovanec ima dve strani. Tu bi se mogoče lahko vprašal, kako , da te šolane izobražene glave niso našle rešitev iz krize. Dejstvo je da firme zafurajo zaradi lastnih interesov in kako obogateti na lahek način. Če je to poanta izobrazbe potem imamo zelo dobre šole za šolanje barab. Pa še nekaj na znanje, ko te enkrat spustijo k polnemu koritu, ko nihče ne gleda koliko požreš........se mastiš dokler se lahko.

Ce bi bili bolje solani ze prej, bi bila situacija zdaj tam, morda ne cisto resena, ampak gotovo pa bistveno boljsa. Ampak na to je treba misliti prej,

...mogoče niso imeli možnosti.... :?: Starši jih mogoče niso mogli poslati na šolanje v belo Ljubljano.

Pa še TOPER Celjski. Tu bi lahko malo Kos podregal. Lani kupijo blag. znamko, letos pa oblečejo olimpijce :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov