Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po feb 15, 2010 7:47 pm

Ne vem če bi sploh komentiral ampak ta tema je odraz stanja na SLO cestah, eno samo nabijanje ega in eno samo neznanje....čudn, da je sploh še kdo živ pri takih voznikih.

pa Celjan sem, tak da mende že vem kaj so slabi vozniki :-P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po feb 15, 2010 8:56 pm

Ah, meni se zdi to brezveze, podajanja nekega menja oz nekega dogodka, čepral sem ga včasih še sam rad podal. Sami pri sebi bi se morali malo pogledat pa ocenit, kako vozimo. Čeprav bom sedajle opisal dogodek, ki je zelo smešen, vsaj meni oz čuden, ko je človek za menoj vozil celih 15km z dolgimi lučmi, prižgal sem mu meglenko, prižgal vse štiri, začel na regionalki vozit 60km/h.. me ni prehitel. In ko je prišel naselje, je spoznal da ima dolge. Pržgem mu še enkrat vse štiri kot sarkastična zahvala: končno si spoznal.Nazaj mi začne nazaj blendat kot: ti d****, kaj se pa greš?
Vsak dan doživim nekaj novega. Tako da velja tisto zgoraj napisano.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po feb 15, 2010 9:03 pm

No, dajmo se vrnit na prvi post... pa pustite stvari, ki se dogajajo vsakodnevno na AC, regionalkah itd... tema je zastavljena znakom na oni ulici in nic drugega.

Se link, da ne bo kdo rekel da ni vedel: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 44#1284144
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
denko4
Novinec

Kraj: dolenjske benetke

Napisal/-a denko4 Po feb 15, 2010 9:10 pm

MacTron je napisal/-a:No, dajmo se vrnit na prvi post... pa pustite stvari, ki se dogajajo vsakodnevno na AC, regionalkah itd... tema je zastavljena znakom na oni ulici in nic drugega.

Se link, da ne bo kdo rekel da ni vedel: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 44#1284144

Smo malo zašli iz teme ja.

Jaz tudi skoraj vsakodnevno vidim pri nas kako nihče ne gleda znakov. Podobno križišče kot to na prvi strani (glavna cesta zavije). Ista ureditev je že odkar jaz vem zase. Pa vsakič ko pride kak tujec čaka tistega, ki gre naravnost, a prihaja iz stranske ceste. Včasih počakam, če vidim, da je doumljiv človek. Včasih pa speljem, ker preprosto ne ve za kaj se gre.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po feb 15, 2010 11:33 pm

BBS je napisal/-a:Na Grobniku in Racelandu pa ni ravno nekega prometa, kjer bi izpopolnjeval svoje znanje, ane? ;)
Razen tehniko vožnje.

Ja kako naj pa bi vendar dopolnil znanje CPPja, če si ga osvojil? Pred parimi leti, ko sem naredil še izpit za motocikel sem ugotovil, da nisem nič kaj dosti pozabil...imel sem odličnega in nepopustljivega inštruktorja, še danes sem mu hvaležen.
Po drugi strani sem si za tehniko vožnje moral sam poiskat strokovno literaturo (angleško, kako žalostno da je slovenska le ena knjiga pa še ta pokriva zgolj osnove), saj te pri nas ne naučijo popolnoma nič o fizičnih aspektih obvladovanja motocikla...

Izpopolnjuješ se tam kjer se še lahko, ne, jaz se pri poznavanju pravil pač ne rabim, pa se pri tehniki.

Lahko zase trdite isto? ;)

Odziva pred časom ni bilo kaj dosti, pa dvomim da zaradi viška znanja...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

Še par testov za dobro mero, da boste obnovili znanje znakov...o tem nenazadnje teče ta tema.
http://vozniski-izpit.com/cpp.html
http://www.testicpp.si/
http://www.tecajcpp.com/test/index.php
http://cpp.avtosole.com/findex.php?nStr ... na&id=prva

Sicer ne verjamem, da se bodo tisti največji heroji "poznavalci" sploh ubadali s čim takim, nekateri pač "vse znajo" in imajo vedno prav. Danes je eden takih junakov spet zavil v napačno smer na AC.
Jep, Ignorance is bliss, but ego is a B. :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
vlkapika
Novinec

Napisal/-a vlkapika Sr feb 17, 2010 11:09 am

Uf, tukaj pa morem kaj napisat :)

Še ena zgodbica z štajerskega konca- Glavna cesta Maribor- Pruj ima tudi kakšne "luknje med kraji" kjer je omejitev 90 km/h... No, taka lokacija je tudi med Miklavžem in Loko kjer ljudje vozijo 60km/h (hja, vmes je črpalka in krtižišče ter znak, da omejitev 60km/h velja do krožišča...)?!!!! Človek postane prav slabe volje, še posebaj, ko pride dejansko v vas, kjer je omejitev 50 km/h in začne (prej počasen voznik izvena naselja) vozit 80km/h-?????? no, iz tega lahko potegnemo- tam, kjer je cesta z ovinkom, vozimo 60 ali 50km/h(še posebaj če he to izven naselja), takoj ko pa pridemo v vas, pa vozimo 70 in več km/h, zato, ker je cesta ravna....

Drugače pa- Celje je "divji zahod" in največja kriza pa je, da noben od tam tega ne zanika- vsi se zavedajo, da vozijo po kavbojsko (smerokaz- kaj je že to?... varnostna razdalja? hmn...)

V Ljubljani je največji problem dajanje smerokaza v krožnem... ali bilo kje drugje... pa še par cvetk (najlepša je tista, ko se pas za desno in ravno - zaustavi, pa grejo tisti, ki so namenjeni ravno, na pas za zavijanje levo in peljejo naravnost... (kajuhova in letališka)

Na avtocesti pa so zelo nevarni KK in KR ... pač, opažanja...
:? :idea: oops

V MB- parkiranja- kriza...

recept
Novinec

Napisal/-a recept To feb 23, 2010 4:34 pm

Lepo prosim, ne glejte prometnih znakov. Vsaj v Ljubljani in okolici ne. Sicer se vam zna zgoditi, da na mestni cesti vozite 90km/h (ker do tam še ni bilo predpisanega znaka za začetek naselja) ali pa kar naenkrat po večini cest vozite 30km/h, ker se cona 30 še ni končala. Seveda se lahko zgodi tudi obratno, da boste celo severno obvoznico prevozili s 50, ker ste pač še vedno v naselju, cesta pa ni pravilno označena.

Mestnim redarjem pa ob zadnjih pajkovnih akcijah čestitam. Samo kaj, ko večino ovir v križiščih niso odstranili. Kupi snega, ki bolj zmanjšujejo vidljivost kot kako vozilo, ostajajo po več tednov in očitno čakajo teto Vesno.

:twisted:
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS To feb 23, 2010 4:52 pm

vlkapika je napisal/-a:Uf, tukaj pa morem kaj napisat :)

Še ena zgodbica z štajerskega konca- Glavna cesta Maribor- Pruj ima tudi kakšne "luknje med kraji" kjer je omejitev 90 km/h... No, taka lokacija je tudi med Miklavžem in Loko kjer ljudje vozijo 60km/h (hja, vmes je črpalka in krtižišče ter znak, da omejitev 60km/h velja do krožišča...)?!!!! Človek postane prav slabe volje, še posebaj, ko pride dejansko v vas, kjer je omejitev 50 km/h in začne (prej počasen voznik izvena naselja) vozit 80km/h-?????? no, iz tega lahko potegnemo- tam, kjer je cesta z ovinkom, vozimo 60 ali 50km/h(še posebaj če he to izven naselja), takoj ko pa pridemo v vas, pa vozimo 70 in več km/h, zato, ker je cesta ravna....

Drugače pa- Celje je "divji zahod" in največja kriza pa je, da noben od tam tega ne zanika- vsi se zavedajo, da vozijo po kavbojsko (smerokaz- kaj je že to?... varnostna razdalja? hmn...)

V Ljubljani je največji problem dajanje smerokaza v krožnem... ali bilo kje drugje... pa še par cvetk (najlepša je tista, ko se pas za desno in ravno - zaustavi, pa grejo tisti, ki so namenjeni ravno, na pas za zavijanje levo in peljejo naravnost... (kajuhova in letališka)

Lep prikaz situacije na cestah.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To feb 23, 2010 5:25 pm

vlkapika je napisal/-a:Uf, tukaj pa morem kaj napisat :)

Se strinjam, razen glede avtoceste... Najnevarnejši so, vsaj na štajerski avtocesti ob petkih, razni CE in LJ. Dejansko nimajo pojma, kako se vozi po avtocesti. In potem pridem jaz z KR in mi ni nič jasno, prehitevalni pas poln pri km/h, vozni pa prazen....

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To feb 23, 2010 7:04 pm

dask je napisal/-a:Se strinjam, razen glede avtoceste... Najnevarnejši so, vsaj na štajerski avtocesti ob petkih, razni CE in LJ. Dejansko nimajo pojma, kako se vozi po avtocesti. In potem pridem jaz z KR in mi ni nič jasno, prehitevalni pas poln pri km/h, vozni pa prazen....

Sej od kod je kdo sploh ni pomembno. Tole je postala praksa na avtocestah pri nas.
Na prehitevalnem so vsi avti, vozi se 100 kmh, vozni pas je za tovornjake, ki imajo tako prazno cesto pred sabo, odstavni je pa za BMW-je in tiste, ki zgubijo živce na prehitevalnem.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 23, 2010 8:33 pm

peroRS je napisal/-a:
dask je napisal/-a:Se strinjam, razen glede avtoceste... Najnevarnejši so, vsaj na štajerski avtocesti ob petkih, razni CE in LJ. Dejansko nimajo pojma, kako se vozi po avtocesti. In potem pridem jaz z KR in mi ni nič jasno, prehitevalni pas poln pri km/h, vozni pa prazen....

Sej od kod je kdo sploh ni pomembno. Tole je postala praksa na avtocestah pri nas.
Na prehitevalnem so vsi avti, vozi se 100 kmh, vozni pas je za tovornjake, ki imajo tako prazno cesto pred sabo, odstavni je pa za BMW-je in tiste, ki zgubijo živce na prehitevalnem.

Spet smo Celjani na udaru... :roll: ..čakam Sašota še :-P .

Samo za info..a prej k sm mel PO tablice, sem bil boljši šofer kot zdaj ko imam CE?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To feb 23, 2010 8:48 pm

speedfreak je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Samo za info..a prej k sm mel PO tablice, sem bil boljši šofer kot zdaj ko imam CE?

A ti se sekiraš - sej smo ljubljančani tud spet omenjeni. Očitno smo prometni trn v peti celi Sloveniji. Bom moral paziti, da me kaka lokalna prometno osveščena drhal ne obesi na prvem drevesu, ker mam Lj tablice :roll:

sorry za sarkazem sam to kar berem od nekaterih tu gor je pa res BS brez primere. Očitno ste vsi res prave marke v prometu razen ljubljančanov in morebiti še celjanov. Mah kr neki.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To feb 23, 2010 9:42 pm

Škoda, ker takrat pri nakupu nisem vzel MB tablic, ki sem jih mel pred nosom :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Kdaj boste začel gledat znake!!!

Napisal/-a chan Sr feb 24, 2010 9:10 am

[quote="alanq4"]Opažam, da se čisto preveč vozi napamet po cestah.
Pred kratkim so spremenili signalizacijo na križišču peruzzijeve in peruzzijeve :D ob avtocesti, včasih je bila peruzijeva (navpična) glavna, sedaj pa je potek glavne spremenjen, vse je lepo označeno z znaki in tudi pred znaki z opozorili na spremenjeno signalizacijo.
No in jaz se pripeljem po peruzijevi (kot na sliki) in hočem iti naravnost, seveda sem opazil znake in sem se ustavil ter dal prednost tistim z desne (z druge strani pa itak ni prednosti)
seveda so me vsi butasto gledali za mano pa takoj hupa.

Dejte malo okol sebe gledat prosim!

Čeprav gre za spremenjeno signalizacijo na omenjenem križišču, je zaradi obilice tabel (še posebej reklamnih) absolutno premalo poskrbljeno za večjo vidnost spremembe. Mar ne bi bilo "pametno" umestiti še kakšen svetlobni signal? Vem sicer, da postavljena signalizacija zadosti zakonodaji, vendar zaradi varnostnega aspekta??? Čeprav se vsakodnevno vozim na omenjeni relaciji (najbrž tudi zaradi tega), priznam da sem opazil spremembo dokaj pozno - kljub prednostni cesti pa je itak zelo pametno kontrolirati tudi prišleke z neprednostne, saj nikdar ne veš...

@Alanq4 si na omenjenem križišču nadaljeval naravnost, kjer je dovoljeno samo za lokalni dovoz? =P

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr feb 24, 2010 9:46 am

peroRS je napisal/-a:

Ne vem zakaj si mene citiral, ker sem napisal, da tablica sploh ni pomembna. Tako je povsod, pa če je KP, KR, MB, MS, CE, PO, LJ ali pa NM ;)

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Sr feb 24, 2010 11:57 am

@chan

Sem doma tam tako da tabla za lokalni dovoz mene ne omejuje.
Se je pa stanje malenkost izboljsalo, če je zato zaslužna tudi ta tema, je namen dosežen.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr feb 24, 2010 12:49 pm

Na AC se vozi po levem pasu, ko je desni prazen, zato, ker je desni pas obupen, zvožen od tovornjak in spominja na luknjavo makadam pot, polno udrtin in kolesnic. Če se komu da preganjat po tistih krtinah, naj kar in od KP do LJ pusti podvozje, amortizerje na desnem pasu in pride zrukan kot kanta do Divače.

Drugače pa se od daleč vidi paciente že po tablicah - rdeča LJ npr. ne obvlada regionalne vožnje, obvlada pa mestno v nulo. CE tišči do podna. KK ustreza kratici. KP se ne znajde v zimi in se z letnimi gumami pezdeka, ker sneh sploh pade do cestišča.

V osnovi pa smo vsi severna provica balkana in južna provinca od EU.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr feb 24, 2010 1:01 pm

alanq4 je napisal/-a:@chan

Sem doma tam tako da tabla za lokalni dovoz mene ne omejuje.
Se je pa stanje malenkost izboljsalo, če je zato zaslužna tudi ta tema, je namen dosežen.

Hehe.
Priznam, da je tema pomagala (vsaj pri meni, da sem postal pozoren!). Sedanjo prometno ureditev smatram za pametno, saj je prišlekov z gradbišča bistveno manj (predvidevam, da se bo spremenila po koncu rekonstrukcije). Mogoče veš, gre samo za rekonstrukcijo dotrajane ceste ali še kaj drugega?

Sedaj upam še na kakšen rondo pri dovozu oz. izvozu z AC v smer Leclerca, saj je ob prometnih konicah pravi kaos ter misija nemogoče zaviti z AC na levo stran.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr feb 24, 2010 1:50 pm

BBoss je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

A ti se sekiraš - sej smo ljubljančani tud spet omenjeni. Očitno smo prometni trn v peti celi Sloveniji. Bom moral paziti, da me kaka lokalna prometno osveščena drhal ne obesi na prvem drevesu, ker mam Lj tablice :roll:

sorry za sarkazem sam to kar berem od nekaterih tu gor je pa res BS brez primere. Očitno ste vsi res prave marke v prometu razen ljubljančanov in morebiti še celjanov. Mah kr neki.

Če bi znala videt kaj več od svoje užaljenosti :roll: ... bi prebrala tudi, da sem omenil štajersko AC v petek popoldne. Kdo bo pa drug tam kot LJ in CE ? Drugače pa je bilo napisano kot odgovor na trditev, da so KR najbolj nevarni. Pač nimam na relaciji Jesenice - LJ mimo KR nikoli takih težav kot na relaciji LJ-CE.

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr feb 24, 2010 3:44 pm

normalno vožnjo lahko uživate samo na AC Jesenice - Bled, kar je naprej proti LJ je prehitevalni za vse, 0d 70km/h do 250km/h, najhujši so pa tisti k misli če se pelje 140km/h po levem, da se mu ni treba umaknit

Glede znakov je pa res da jih noben ne gleda, ker je danes moderno da se povsod voziš 55km/h, pa ni važno al je 90 70 al 50 omejitev. ;)
Slika Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov