Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe maj 07, 2010 7:14 pm

:rofl
brez komentarja :lol:
LP Rok

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe maj 07, 2010 8:48 pm

barje...
nič ne morš, skozi se tla premikajo..

razen če bi dal cesto na pilote..

pod avtocesto so 3om v globino drenaže...
pa še to morajo skoz popravjat...
da bi dal pa skoz pilote bi bilo pa predrago..

Uporabniški avatar
ironmaiden
Novinec

Napisal/-a ironmaiden Pe maj 07, 2010 8:57 pm

...vse se da ,če je interes...
...ob tem se sprašujem kako so zgrajene stavbe okoli.....
..,sem si glih sam odgovoril-nočem vedeti.

r3vo
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a r3vo Pe maj 07, 2010 9:15 pm

Ceste so res katastrofalne pri nas...
ampak je že kdo razmišlju o AC v tej smer, da jih najprej 30% preplačano zgradijo z davkoplačevalskim denarjem od vseh nas, potem pa še vsem nam zaračunajo vinjeto, da lahko uporabljamo avtoceste katere smo mi sami financirali ? :D

KUL ANE!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe maj 07, 2010 9:22 pm

ironmaiden je napisal/-a:...vse se da ,če je interes...

stavbe so na pilotih..

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Pe maj 07, 2010 9:41 pm

Drocky je napisal/-a::rofl
brez komentarja :lol:

2x kumpl!!!ah sm kar brez besed res.Europa my ass!!! :/:o:/
https://www.facebook.com/groups/329301260593532/

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 Pe maj 07, 2010 9:46 pm

r3vo je napisal/-a:Ceste so res katastrofalne pri nas...
ampak je že kdo razmišlju o AC v tej smer, da jih najprej 30% preplačano zgradijo z davkoplačevalskim denarjem od vseh nas, potem pa še vsem nam zaračunajo vinjeto, da lahko uporabljamo avtoceste katere smo mi sami financirali ? :D

KUL ANE!

Ne financiramo samo AC, ampak tudi državo. Trošarine na gorivo in pa DMV ter DDV na vse skupaj so ogromen vir prihodka, brez tega bi država že propadla. Smo se pa morali zadolžiti za avtoceste, ker je denar od davkov šel za druge namene. Če bi s takšnimi obdavčitvami gradili samo ceste, bi tudi pri nas lahko imeli kakovostne ceste, po možnosti še ogrevane pločnike :D
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Pe maj 07, 2010 9:47 pm

r3vo je napisal/-a:Ceste so res katastrofalne pri nas...

KUL ANE!

hehe...če tako razmišljaš, potem te kaznuje policaj, ki je na tvoji plačilni listi...plačuješ za delovanje javne službe potem pa še za storitev...
Itak pa je najlažje razsipavati s tujim denarjem, če pa gre za tvojo denarnico pa se slika takoj obrne.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe maj 07, 2010 9:54 pm

eljuero je napisal/-a:
hehe...če tako razmišljaš, potem te kaznuje policaj, ki je na tvoji plačilni listi...plačuješ za delovanje javne službe potem pa še za storitev...

Jah pomoje ni glih tko. Davki državi so eno, direktno financiranje avtocest s cestninami in vinjetami ter prispevek za navadne ceste pri registraciji vozila so pa drugo.

In glede na vse te dajatve (ki niso tako majhne) je sramotno po kakšnih cestah se vozimo v SLO ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe maj 07, 2010 10:23 pm

kolesar je napisal/-a:

stavbe so na pilotih..

Samo barje je zares problem. Barje je ilovica, blato, voda. če si se kdaj peljal proti Igu, iz Ižanske ceste, so med nivami grebeni, kateri so ponavadi polni vode. Tam je vedno voda. enostavno, za take ceste bi bili v igri ogromni, orgomni denarji. Sami piloti so morda rešitev za 15, mogoče 30 let. Me zanima kaj bo z tem rudnikom čez 10-20 let. Sama konstrukcija potrebuje trdna, temeljna tla. prav tako cesta, hiše, bloki itd. In če je pilot zabit pod pritiskom v tla, in ga sila vozil, in sila samega terena nekako drzi primeru, ker se sili izničita, bo mogoče nekoč sila vozil in teža konstrukcij pretežka, za samo stisnjeno glino,ilovico, kar pač je tam. Kamnine zagotovo ni.

Je pa kot zanimivost, da je prva cesta v Sloveniji in v celoti in še vedno odlično služi temu namenu , avtocesta med kranjem in Ljubljano v celoti asfaltno betonska. In za dobre avtoceste, bi morali naše ceste povsot take zgradit. Take avtoceste, so ubistvu za celo večnost. Spodnji ustroj ceste je primerno utrjen, nad tem je betonska plošča, debeline okoli 15cm ponavadi, in potem na njej asfalt. Tak je sicer sedaj vrhniški klanec, mislim pa da samo pas za počasna vozila, za klanec.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO So maj 08, 2010 2:04 am

Gosic je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

stavbe so na pilotih..

Samo barje je zares problem. Barje je ilovica, blato, voda. če si se kdaj peljal proti Igu, iz Ižanske ceste, so med nivami grebeni, kateri so ponavadi polni vode. Tam je vedno voda. enostavno, za take ceste bi bili v igri ogromni, orgomni denarji. Sami piloti so morda rešitev za 15, mogoče 30 let. Me zanima kaj bo z tem rudnikom čez 10-20 let. Sama konstrukcija potrebuje trdna, temeljna tla. prav tako cesta, hiše, bloki itd. In če je pilot zabit pod pritiskom v tla, in ga sila vozil, in sila samega terena nekako drzi primeru, ker se sili izničita, bo mogoče nekoč sila vozil in teža konstrukcij pretežka, za samo stisnjeno glino,ilovico, kar pač je tam. Kamnine zagotovo ni.

Je pa kot zanimivost, da je prva cesta v Sloveniji in v celoti in še vedno odlično služi temu namenu , avtocesta med kranjem in Ljubljano v celoti asfaltno betonska. In za dobre avtoceste, bi morali naše ceste povsot take zgradit. Take avtoceste, so ubistvu za celo večnost. Spodnji ustroj ceste je primerno utrjen, nad tem je betonska plošča, debeline okoli 15cm ponavadi, in potem na njej asfalt. Tak je sicer sedaj vrhniški klanec, mislim pa da samo pas za počasna vozila, za klanec.

vidim da si podkovan za nizke gradnje oz ceste in cestišča. ziher si mel Gregorača na srednji šoli
:lol:

no uglavem kar se tiče barja: stavbe so na pilotih od rutarja pa do Merkurja in okolica, z šolo smo bili na ogledu ko so pilotirali pilote, edino leklerk ni, stavbe so dokaj čvrste še za par let, pomojm, cesta in kanalizacija pa ni pilotirana saj niso vedl oz slabo so mislili da se cesta nebo posedla :lol:
če bi sprva tko naredil bi mel manj stroškov kokr zdj ko morajo porušit in nanovo narest, kokrkol, kdor je delu je izpadu bebec :D

kar se pa tiče AC in asfalta, je moj profesor reku tkole: v nemčiji majo večje sloje asfalta, ker pri njih so avtoceste preobremenjene z tovornjaki in zato nešparajo na asfaltu, popravilo jim nepride v račun saj majo (firme) več stroškov in zamud kokr da vedno krpajo. se jim nesplača. (govorim za te glavne AC ). Žal pri nas nimajo take logike in glih kontra delajo. cesto ki jo že tako in tako dolgo kradijo postavijo en slab in taknek asfalt da imajo usaj 2 leti mir potem pa ponovno polaganje asfalta na NAŠ račun DDV plačevalcev. skratka dela jim nikol nezmanka prav tako denarja ne :lol:

jz te naše gradbenike posebi DARS čist razumem, kradejo kolikor se le da od te naše prelepe in poštene države :D

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So maj 08, 2010 7:26 am

Jaz sem bolj poredko v teh koncih, ampak pred mesecem je bilo zanimivo videt blondinko v Porscheju kako brusi grbine.

A po videzu sodeč ji ni bilo kaj dosti mar.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD So maj 08, 2010 8:11 am

peroRS je napisal/-a:
eljuero je napisal/-a:

Jah pomoje ni glih tko. Davki državi so eno, direktno financiranje avtocest s cestninami in vinjetami ter prispevek za navadne ceste pri registraciji vozila so pa drugo.

In glede na vse te dajatve (ki niso tako majhne) je sramotno po kakšnih cestah se vozimo v SLO ;)

Saj če bi denar, ki ga plačujemo ob registraciji ("cestnino") šel dejansko za ceste mislim da nebi bilo tako slabih cest. Je pa problem da gre samo 50% tega denarja za ceste, ostalo si vzame politika. Prav čakam junaka, ki bo šel tožit te barabe. Plačujemo namreč za uporabo cest, v resnici pa se porablja za nekaj tretjega.
Slika

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos So maj 08, 2010 8:32 am

HaMzO je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

stavbe so na pilotih..

vidim da si podkovan za nizke gradnje oz ceste in cestišča. ziher si mel Gregorača na srednji šoli
:lol:

OT: jzt sm ga mel še za razrednika :lol:

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So maj 08, 2010 8:34 am

Razmišljam da bi vzel mojega kanguja in našel zjebano cesto ( ful zaj**** 2m od bajte :D ) in da bi se zalimal v en drevo. Potem pa tožba za vse možne zadeve (hrbtenica, šok, .....) vzporedno bi to moralo narediti še 100 folka po Sloveniji, da jih oberemo in sami damo popravit cesto (v celoti) privat. Vse bi bilo tip top narejeno v 10 dneh.

Na Bledu smo rekorderji glede zjebanih cest v Sloveniji. Na Bledu jesti kremšnito 2,80€, da ti ob prihodu razpade avto - neprecenljivo

Na e46 sm zamenjal več rok, kokr pa gum
Slika Slika

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P So maj 08, 2010 8:45 am

Če na kratko povzamem zadevo se bo slišal nekak tako. Smo v EU, ampak z nogami smo še vedno na trdnih tleh BALKANA, oz še slabše. Kar se dogaja so pa po večini krivi sami naročniki in ne izvajalci, namreč ko se delajo projekti in preden se projekt potrdi, gre le-ta na revizijo. In tam ponavadi, ta slavna komisija pregleduje kakšen bi naj bil končni izgled ceste, prometno varnost, da pa ne omenim, da se recimo spodnjega ustroja in teh zadev sploh ne dotikajo. Po vrhu vsega, ko je PGD ali PZI potrjen, pa še naročnik, recimo 15.000 m3 tampona je predvidel projektant za nasip ceste, tega naročnik zmanjša na 10.000 m3, in tle je napaka. Že projektant špara, sam naročnik pa še več.
Ko se bo politika začela mal bol sukat, se bo dal marskej zrihtat.
Je pa tko, ko je zadeva enkrat narjena, se je škoda zgovarjat ta je kriv pa ta, v samem vrhu je treba določene smeti pomest, pa bo ql.

Uporabniški avatar
exide
Stalni uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a exide So maj 08, 2010 12:47 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Razmišljam da bi vzel mojega kanguja in našel zjebano cesto ( ful zaj**** 2m od bajte :D ) in da bi se zalimal v en drevo. Potem pa tožba za vse možne zadeve (hrbtenica, šok, .....) vzporedno bi to moralo narediti še 100 folka po Sloveniji, da jih oberemo in sami damo popravit cesto (v celoti) privat. Vse bi bilo tip top narejeno v 10 dneh.

Na Bledu smo rekorderji glede zjebanih cest v Sloveniji. Na Bledu jesti kremšnito 2,80€, da ti ob prihodu razpade avto - neprecenljivo

Na e46 sm zamenjal več rok, kokr pa gum

Na Bledu je pa res katastrofa, zadnjič sem skozi Bled peljal in se peljem 50 in pobrusim odbjač :x

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So maj 08, 2010 9:33 pm

meni pa od te armaturka škriplje ... pikula jaz pa že cel teden tutam zakaj :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov